Skocz do zawartości

PS Store FAQ

ArturNOW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak.

Nie.

Konkrety człowieku, jaką konkretnie kartę, bo niektóre chodzą, większość nie.

Opublikowano

Pierwszy raz taką nazwę słyszę. Nie zaszkodzi jeśli sam spróbujesz ją wprowadzić do systemu. Przyjmie albo nie.

Opublikowano (edytowane)

Grig: to zbliżeniówka - ostatnio też taką z WBK'u dostałem (duplikat) jak mi się wszystkie karty rozmagnesowały.

MYSZa7: z jakiego banku ją masz? Więcej info podaj.

Edytowane przez Kyo
Opublikowano (edytowane)

O gash... Mistrzu ironii... Płaciłeś nią już? Gdzie indziej działa? Może masz limity? Może nie jest aktywna? Masz wystarczające środki na koncie?

P.S. Te z WBK bez problemu działają na USA/Kanadzie i PL PSS jeśli - nie masz limitów i jest aktywna będzie działać :)

Czarną też Ci dali jołki z WBK? ;)

Edytowane przez Kyo
Opublikowano (edytowane)

O gash... Mistrzu ironii... Płaciłeś nią już? Gdzie indziej działa? Może masz limity? Może nie jest aktywna? Masz wystarczające środki na koncie?

P.S. Te z WBK bez problemu działają na USA/Kanadzie i PL PSS jeśli - nie masz limitów i jest aktywna będzie działać :)

Czarną też Ci dali jołki z WBK? ;)

Dzięki. Płaciłem i w sklepie i w PL PSS. Mam limit(500 zł,bo lubię przesadzić). Aktywna. Mam środki. Dostałem czarną. ;)

Edytowane przez MYSZa7
Opublikowano

Jesli mam juz swoje glowne konto na Europe i chce teraz zalozyc na Stany aby kupowac na PS store,mam na stronie zalozyc poprostu nowe "Master account" czy cos,czy mozna jakies pod konto na te stany zalozyc na moje glowne?

Opublikowano

To i ja o coś zapytam. Jak sprawdzić ile slotów ściągania ma jeszcze dana gra? Bo mam Battlefielda 1943, ale nie mam pojęcia czy był ściągany już 4 razy czy 5. Sam też mam go na swojej konsoli. Jest gdzieś jakaś opcja pokazująca mi np., że "ta gra została ju ż ściągnięta 4 razy na 5 możliwych"? Z góry dzięki za info. ;]

Opublikowano

To ja mam kolejne pytanie...

Właśnie dzisiaj postanowiłem kupić trochę więcej gier na PSStore. Dokładnie - 8. Łączna kwota to około 90$ (US PSS).

Pierwsze 5 gier zakupiłem normalnie. Ostatnie 3 jednak nie mogę kupić. Na koncie mam spokojnie wystarczającą ilość pieniędzy, a jednak wyskakuje mi error "The credit card information is not valid" itd. - sprawdziłem, wszystko jest dobrze wpisane, a poza tym przecież parę minut wcześniej inne gry kupowałem i nic nie zmieniałem, więc jak mogą być źle podane informacje? Wie ktoś o co chodzi? Konto mam w mBanku. To ograniczenie mojego banku czy sklepu Sony?

Opublikowano

No z tego co patrzałem to mam chyba 2000 zł. A wydałem jakieś 150 zł. Cholera, lecę sprawdzić czy 2 tys. to nie przypadkiem maksimum jakie mogę ustawić, a mam ustawione teraz np. 150 zł...

Opublikowano

Jest jeszcze dzienny limit transakcji (ilościowy a nie kwotowy) Nie wiem do końca ale prawdopodobnie każdą grę traktować może jako osobny zakup. Zmieniasz ten limity tylko i wyłącznie dzwoniąc na mLinię. Domyślnie jest chyba właśnie pięć dziennie :)

Opublikowano (edytowane)

Zmieniło się cos ostatnio jeśli chodzi o karty? Moja Visa z Milenium zawsze na luzie działała na USA i PL pss, a dziś jak chciałem kupić Hustle Kings to najpierw ją zatwierdziło a przy finalnym potwierdzeniu odrzuciło :/. Dodatkowo w History Transacion dopisało, że PSS pobrało 0zł z mojej karty. Wie ktoś co jest grane?

Edytowane przez maciucha
Opublikowano

sprawdź czy nie pobrało Ci 2 razy z konta tą samą sumę. Kupowałem Wormsy i w History Transaction mam najpierw 0 zł a potem 29zł. Z konta natomiast pobrało mi 2 razy te 29 zł :/  Dodam tylko, że za pierwszym wyskoczył błąd "The credit card information is not valid". 

Gość Mr. Blue
Opublikowano

Mam Kartę Płatniczą Master Card Debit paypass z Alior Banku. Bez problemu doładowałem sobie konto w polskim koncie; nie mogę tego jednak zrobić w US. Karta nie przechodzi weryfikacji przy "sprawdzaniu" mojego fikcyjnego amerykańskiego adresu. Ktoś coś poradzi?

Opublikowano

Da się w jakiś sposób zmienić kartę przypisaną do konta na psstore? (albo najlepiej ją odłączyć, tak żeby nie dało się na nią nic kupować na PSStore)