Skocz do zawartości

PS Store FAQ

Featured Replies

Opublikowano

mam problem z dodaniem karty visa electron z mbanku, przy podawaniu danych nie mogę wpisać polskich znaków i czy tą kartą można wogóle kupować na pss?

Można spokojnie kupować. Wiele osób jej z powodzeniem używa. Aktywowałeś kartę i ustawiłeś limity na mLinii?

https://store.playstation.com/login.gvm - tutaj spróbuj ją dodać z polskimi znakami.

Tak kartę aktywowałem i ustawiłem limity a na stronie podanej przez ciebie wyskakuje mi taki błąd :

You have used invalid characters in your name.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 105,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy i aktualizacje z nową zawartością są podzielone na kategorie. Teraz jeszcze czekamy na jednakową zawartość z USS.

• Jak mam pobrać 2darmowe gry skoro nie działa store?

• Po zalogowaniu :     1-Account Management 2-Transaction Managment 3-Services list 4-PSN promotions   Tam powinny byc te gry.

Opublikowano

Witam. Jak to jest teraz z udostępnianiem konta? Trzeba odczekać 24h od poprzedniego pobrania?

PS: Czy ktoś robi zakupy na PSS USA przy pomocy polskiej karty?

1. Nie, z graniem też nie trzeba czekać; sytuacja komplikuje sie tylko w przypadku GT5Prologue.

2. Tak.

Opublikowano

Nie wiecie czy dodatki do GTA na PS Store potrzebują podstawy?

Opublikowano

Potrzebują GTA IV

E: Jak kupisz pudełkowe to nie musisz miec podstawowej wersji

Edytowane przez schab0795

Opublikowano

czesc.

chce kupic DLC do H.R. ale nie przyjmuje moje karty zagranicznej VISA.

czy jesli dostne karte (ps'stores), odpowiednia na zakup w dziale PS'Store to Polskie PS'Store ja zaakceptuje?

czy sa podzialy na Regiony, Kraje?

dzieki i czesc.

Edytowane przez mevek

Opublikowano

czesc.

chce kupic DLC do H.R. ale nie przyjmuje moje karty zagranicznej VISA.

czy jesli dostne karte (ps'stores), odpowiednia na zakup w dziale PS'Store to Polskie PS'Store ja zaakceptuje?

czy sa podzialy na Regiony, Kraje?

dzieki i czesc.

jednak sa podziały na regiony.

masz pecha :P

Opublikowano

Wiadomo kiedy będą zdrapki w sklepach ? bo empik jeszcze nie ma ;/

Opublikowano

Też ciągnie Wam dzisiaj z PSS jak krew z nosa? Ściągam epizody do GTA, ale to lekki masochizm przy średnio 15 kb/s... Na kompie net działa git, a wcześniej z PSS też było normalnie.

Opublikowano

a ja mam takie proste pytanie. Zakladajac ze kupie zdrapke za 100zl. i Kupie gre za 50 zl to drugie 50zostaje na koncie? czy tez musze cale 100 wydac za jednym razem ?

Opublikowano

Też ciągnie Wam dzisiaj z PSS jak krew z nosa? Ściągam epizody do GTA, ale to lekki masochizm przy średnio 15 kb/s... Na kompie net działa git, a wcześniej z PSS też było normalnie.

Ze 2h temu ściągałem grę ponad 1GB i wszystko było ok.

Opublikowano

Witam.

Ja mam takie nietypowe pytanie.

Powiedzmy że kupiłem grę na swoim koncie na swojej konsoli.

Pozniej ide do znajomego,loguje się na swoje konto i sciagam/instaluje gre.

Pozostawiam swoj profil na jego konsoli BEZ HASŁA,poprostu tylko po to by gra działał.

I teraz pytanie,jesli gra została sciągnieta na jego konsoli przy pomocy MOJEGO konta pss to czy on wchodząc ze swojego własciwego profilu/konta pss na rynek moze tą gra jeszcze raz pobrać? Czy widzi ją w historii pobrań,ew moze wyszukać i pobrać? Ze swojego właściwego konta,do mojego konta pss nie ma hasła.Uff.Troche pokręciłem ,ale może ktoś rozszyfruje ;)

Opublikowano

Nie, nie ma takiej możliwości. Dopóki nie skasuje twojego konta gra będzie mu chodzić ale nie będzie jej mógł jeszcze raz pobrać.

Opublikowano

Cokolwiek ściągasz z PSS zapisuje się w historii konta z którego się pobiera, z wyjątkiem filmików i kilku drobnych rzeczy. Ponowne pobranie jest też tylko mozliwe z tego samego konta.

Opublikowano

Gdy kupowałem Crasha 3 myślałem,że zapłaciłem 18 zł,ale skubnęło mi z karty jeszcze 12 zł...czemu tak? :P

Opublikowano

Gdy kupowałem Crasha 3 myślałem,że zapłaciłem 18 zł,ale skubnęło mi z karty jeszcze 12 zł...czemu tak? :P

Minimalne doładowanie konta to 20 lub 30 zł. Jak kupujesz grę za 18zł to z karty bierze 20-30zł i reszta zostaje w portfelu.

Zawsze wydawało mi się że z karty zabiera 20zł ale możliwe, że jest to 30, nie pamiętam dokładnie.

Opublikowano

Minimalne doładowanie konta to 20 lub 30 zł. Jak kupujesz grę za 18zł to z karty bierze 20-30zł i reszta zostaje w portfelu.

Zawsze wydawało mi się że z karty zabiera 20zł ale możliwe, że jest to 30, nie pamiętam dokładnie.

Bierze tyle ile kosztuje gra. Sprawdzone.

Opublikowano

Bierze tyle ile kosztuje gra. Sprawdzone.

Jak gra kosztuje 18zł to i tak bierze 20. Sprawdzone :) . Dopiero jak zakup jest większy niż 20zł to pobiera z karty tyle ile kosztuje gra/gry.

Na 100% tak jest.

Opublikowano

Czy final fantasy 7 i Trine są grami które mozna pobrać na 5 różnych kont? prosze o pomoc

Opublikowano

Czy final fantasy 7 i Trine są grami które mozna pobrać na 5 różnych kont? prosze o pomoc

Tak można się nimi dzielić.

Opublikowano

Chcialem sie zapytac jak przebiegaja skladki na gry jesli dana osoba ma karte ? ludzie przesylaja pieniadze na konto czy jak to jest ?

Opublikowano

Cztery osoby przelwewają piątej kase na konto bankowe, ta kupuje i rozsyła passy do konta PSN.

Opublikowano

Czy ktoś ma konto w PKO BP i korzysta może z PSS ? Bo nie mogę zatwierdzić swojej karty, co mam wpisać w Cardholder Name ? nazwę banku ? jeśli tak to jaką ? pko ? pkobp? w następnej zakładce są dane adres itd, to mają byc moje dane czy fili ? bo już nie mam pojęcia ;/