Skocz do zawartości

PS Store FAQ

ArturNOW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z dodaniem karty visa electron z mbanku, przy podawaniu danych nie mogę wpisać polskich znaków i czy tą kartą można wogóle kupować na pss?

Można spokojnie kupować. Wiele osób jej z powodzeniem używa. Aktywowałeś kartę i ustawiłeś limity na mLinii?

https://store.playstation.com/login.gvm - tutaj spróbuj ją dodać z polskimi znakami.

Tak kartę aktywowałem i ustawiłem limity a na stronie podanej przez ciebie wyskakuje mi taki błąd :

You have used invalid characters in your name.

Opublikowano

Witam. Jak to jest teraz z udostępnianiem konta? Trzeba odczekać 24h od poprzedniego pobrania?

PS: Czy ktoś robi zakupy na PSS USA przy pomocy polskiej karty?

1. Nie, z graniem też nie trzeba czekać; sytuacja komplikuje sie tylko w przypadku GT5Prologue.

2. Tak.

Opublikowano (edytowane)

czesc.

chce kupic DLC do H.R. ale nie przyjmuje moje karty zagranicznej VISA.

czy jesli dostne karte (ps'stores), odpowiednia na zakup w dziale PS'Store to Polskie PS'Store ja zaakceptuje?

czy sa podzialy na Regiony, Kraje?

dzieki i czesc.

Edytowane przez mevek
Opublikowano

czesc.

chce kupic DLC do H.R. ale nie przyjmuje moje karty zagranicznej VISA.

czy jesli dostne karte (ps'stores), odpowiednia na zakup w dziale PS'Store to Polskie PS'Store ja zaakceptuje?

czy sa podzialy na Regiony, Kraje?

dzieki i czesc.

jednak sa podziały na regiony.

masz pecha :P

Gość bigdaddy
Opublikowano

Wiadomo kiedy będą zdrapki w sklepach ? bo empik jeszcze nie ma ;/

Opublikowano

a ja mam takie proste pytanie. Zakladajac ze kupie zdrapke za 100zl. i Kupie gre za 50 zl to drugie 50zostaje na koncie? czy tez musze cale 100 wydac za jednym razem ?

Opublikowano

Też ciągnie Wam dzisiaj z PSS jak krew z nosa? Ściągam epizody do GTA, ale to lekki masochizm przy średnio 15 kb/s... Na kompie net działa git, a wcześniej z PSS też było normalnie.

Ze 2h temu ściągałem grę ponad 1GB i wszystko było ok.

Opublikowano

Witam.

Ja mam takie nietypowe pytanie.

Powiedzmy że kupiłem grę na swoim koncie na swojej konsoli.

Pozniej ide do znajomego,loguje się na swoje konto i sciagam/instaluje gre.

Pozostawiam swoj profil na jego konsoli BEZ HASŁA,poprostu tylko po to by gra działał.

I teraz pytanie,jesli gra została sciągnieta na jego konsoli przy pomocy MOJEGO konta pss to czy on wchodząc ze swojego własciwego profilu/konta pss na rynek moze tą gra jeszcze raz pobrać? Czy widzi ją w historii pobrań,ew moze wyszukać i pobrać? Ze swojego właściwego konta,do mojego konta pss nie ma hasła.Uff.Troche pokręciłem ,ale może ktoś rozszyfruje ;)

Opublikowano

Cokolwiek ściągasz z PSS zapisuje się w historii konta z którego się pobiera, z wyjątkiem filmików i kilku drobnych rzeczy. Ponowne pobranie jest też tylko mozliwe z tego samego konta.

Opublikowano

Gdy kupowałem Crasha 3 myślałem,że zapłaciłem 18 zł,ale skubnęło mi z karty jeszcze 12 zł...czemu tak? :P

Minimalne doładowanie konta to 20 lub 30 zł. Jak kupujesz grę za 18zł to z karty bierze 20-30zł i reszta zostaje w portfelu.

Zawsze wydawało mi się że z karty zabiera 20zł ale możliwe, że jest to 30, nie pamiętam dokładnie.

Opublikowano

Gdy kupowałem Crasha 3 myślałem,że zapłaciłem 18 zł,ale skubnęło mi z karty jeszcze 12 zł...czemu tak? :P

Minimalne doładowanie konta to 20 lub 30 zł. Jak kupujesz grę za 18zł to z karty bierze 20-30zł i reszta zostaje w portfelu.

Zawsze wydawało mi się że z karty zabiera 20zł ale możliwe, że jest to 30, nie pamiętam dokładnie.

Bierze tyle ile kosztuje gra. Sprawdzone.

Opublikowano

Czy ktoś ma konto w PKO BP i korzysta może z PSS ? Bo nie mogę zatwierdzić swojej karty, co mam wpisać w Cardholder Name ? nazwę banku ? jeśli tak to jaką ? pko ? pkobp? w następnej zakładce są dane adres itd, to mają byc moje dane czy fili ? bo już nie mam pojęcia ;/