nemix 36 Opublikowano 23 maja 2010 Opublikowano 23 maja 2010 Mam problem z zapisanie swojej karty do PSS. Kartę mam z mBanku i mogę nią oczywiście dokonywać wszelkie transakcje internetowe. Dane karty podałem poprawnie, potem system wymaga ode mnie adresu. I tutaj pojawiają się pytania. 1. czy adres mam podać taki jak mam z banku do korespondencji, czy taki jak mam w dowodzie ? 2. czy możliwe, że karty nie chce mi uznać, gdyż nie mam aktualnie na koncie kasy ? 3. czy są jakieś "kruczki" w zapisywaniu adresu w PSS, np kod bez myślnika, czy też wpisanie województwa, coś z wielkich liter etc. 4. czy adres podany do karty musi być identyczny jak adres na koncie PSN ? 5. Na początku gdy próbowałem zapisywać kartę podawała, że dane niepoprawne,po kilku próbach, że nie mogą zapisać mojej karty i żebym sprawdził dane swojego konta PSN, a następnie skontaktował się z obsługą. Czy możliwe, że po kilku próbach nieudanych zablokowali mi możliwość dodania karty? Z góry dzięki za pomoc. Adres obojętnie jaki wpiszesz,to nie jest brane pod uwagę przy dodawaniu karty.Najważniejsze byś imię i nazwisko napisał z dużej litery i nie używaj polskich znaków.Jak nie masz środków na koncie to karty nie dodasz.Jak kilka razy źle wprowadziłeś dane to dostałeś blokadę na 24 godziny.Odczekaj ten czas i spróbuj ponownie. Cytuj
marchi7 0 Opublikowano 23 maja 2010 Opublikowano 23 maja 2010 Dzięki tak więc zrobię. Choć to i tak dziwne, skoro adres obojętny, że karty mi nie przyjmowało. W imieniu i nazwisku nie mam polskich znaków. Na koncie mam 18 groszy może dlatego nie dodało, zobaczymy jutro . Cytuj
RockNRollenHeart 1 Opublikowano 23 maja 2010 Opublikowano 23 maja 2010 Skoro adres obojętny, to naprawdę nie wiem czemu nie mogę dodać pieniędzy do portfela z mojej karty Cytuj
ZakOnIck 22 Opublikowano 24 maja 2010 Opublikowano 24 maja 2010 Mój problem polega na tym, że moją kartę zaczęło odrzucać "the information on your credit card is not valid". (Nic dziwnego, karta jest polska a adres amerykański wpisałam zmyślony. Jednak to przez 2 lata działało bez szwanku). Podobny problem mają moi znajomi, którym karty też uprzednio działały. Karta sprawna, działa w europejskim PSS. Pytanie czy po ostatniej aktualizacji software'u Sony wprowadziło jakieś dodatkowe zabezpieczenie? Czy to tylko chwilowy problem? Czy ktoś z was również kupuje z amerykańskiego PSS? Jeśli tak, to moglibyście sprawdzić, czy wciąż działa wam karta? Hej dzisiaj też zauważyłem podobny problem tyle że na kanadyjskim storze, niby kartę dodaje normalnie ale przy próbie zakupu wyskakuje informacje że dane karty są błędne, wiadomo coś na ten temat? Z karty korzystałem już ze 2 lata i było wszystko ok, aż do tej pory Cytuj
bountyhunter 78 Opublikowano 25 maja 2010 Opublikowano 25 maja 2010 Mnie Sony zablokowało dwie karty płatnicze, według gościa z infolinii dlatego, że użyłem ich na zbyt dużej ilości kont, co stało się powodem blokowania kart odkąd wprowadzili zdrapki w Polsce. Pierwszej karty użyłem na około dziesięciu kontach, drugiej na trzech. Może macie podobny przypadek? Cytuj
RockNRollenHeart 1 Opublikowano 25 maja 2010 Opublikowano 25 maja 2010 Mnie Sony zablokowało dwie karty płatnicze, według gościa z infolinii dlatego, że użyłem ich na zbyt dużej ilości kont, co stało się powodem blokowania kart odkąd wprowadzili zdrapki w Polsce. Pierwszej karty użyłem na około dziesięciu kontach, drugiej na trzech. Może macie podobny przypadek? To by wyjaśniało. Uzyłam tej karty również na 10 kontach. Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 25 maja 2010 Opublikowano 25 maja 2010 Mnie Sony zablokowało dwie karty płatnicze, według gościa z infolinii dlatego, że użyłem ich na zbyt dużej ilości kont, co stało się powodem blokowania kart odkąd wprowadzili zdrapki w Polsce. Pierwszej karty użyłem na około dziesięciu kontach, drugiej na trzech. Może macie podobny przypadek? To by wyjaśniało. Uzyłam tej karty również na 10 kontach. Ja tez nie moge dodac kasy do portfela, a nie uzywalem karty na innych kontach Chyba jakis problem z PSS... Cytuj
ZakOnIck 22 Opublikowano 25 maja 2010 Opublikowano 25 maja 2010 czy może ktoś podać czy ostatnimi czasy udało mu się coś kupić w usa lub kanadzie? jeśli tak to jakiej karty używał? Ja próbowałem kartą kredytową visa w kanadzie i lipa (wcześniej działała) jak będę miał środki na koncie sprawdzę kartę z inteligo Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 4 czerwca 2010 Opublikowano 4 czerwca 2010 mbank virtualna, działa zawsze i wszedzie. Cytuj
ZakOnIck 22 Opublikowano 4 czerwca 2010 Opublikowano 4 czerwca 2010 mbank virtualna, działa zawsze i wszedzie. A próbowałeś ostatnio coś kupić tak w przeciągu 2-3 tygodoni? Bo moje dwie karty tez zawsze działały a teraz zonk. Karta inteligo też nie działa Cytuj
sizacz 12 Opublikowano 6 czerwca 2010 Opublikowano 6 czerwca 2010 Ja mam ten sam problem. W marcu robilem zakupy w amerykanskim sklepie i bylo ok. Dzis chciałem kupic gre i lipa. Wyskakuje mi blad. Karta visa Oby to byla przejsciowa sytuacja Cytuj
Hal Emmerich 257 Opublikowano 6 czerwca 2010 Opublikowano 6 czerwca 2010 (edytowane) Hey Mam kilka wątpliwości odnośnie założenia ze znajomymi wspólnego konta na PSN. Czy ktoś może dokładnie opisać, w jakich przypadkach takiego działania, Sony może nałożyć na konsolę karę? Czytałem, a nie wiem na ile to wiarygodne informacje, że przykładowo 2 użytkowników nie może przebywać na jednym koncie o tej samej porze, czy to że każda osoba POZA TĄ, która załóżyła konto i jako pierwsza dokonała zakupów, po dokonaniu wpłaty z własnego konta karana jest banem za zrobienie zakupów na nieswoim koncie. Czy to są wiarygodne informacje? A jeżeli nie, to w jakich innych sytuacjach istnieje takowe zagrożenie oraz jak można zminimalizować ryzyko kary? Ah, i jeszcze jedno - kolega powiedział, że każdy użytkownik po wejściu na tego typu konto powinien je aktywować, a po zrobieniu swojego deaktywować, tak by ktoś inny mógł z niego korzystać. Wydało mi się to dość idiotyczne, no ale wolę upewnić się, co do wszystkich możliwości. Będę wdzięczny za rozwianie opisanych przeze mnie paranoicznych wątpliwości ) Pozdro Edytowane 6 czerwca 2010 przez Hal Emmerich Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 7 czerwca 2010 Opublikowano 7 czerwca 2010 Technicznie rzecz biorąc to dwie osoby nie mogą być naraz na tym samym koncie, zalogowaną osobę zawsze wywala jak zaloguje się ktoś inny. Zagrożenie chyba wzrasta jak więcej osób kupuje na jednym koncie, czyli na jednym koncie jest używanych więcej kart, albo twoja karta jest używana na dużej ilości kont w krótkim odstępie czasu. W przypadku pojedyńczych składek nie ma problemu, wystarczy nie robić tego zbyt często. Poczytaj temat o banach, był tam przypadek bana za użycie karty na różnych kontach w krótkim odstępie czasu. Konto aktywuje się automatycznie w momencie pobrania określonej zawartości (gry, bety, niektóre dema, płatne tematy itd.), a jak zdezaktywujesz konto to cała ściągnięta z niego zawartość przestanie działać do momentu ponownej aktywacji. Tar jeżeli chcesz uczestniczyć w jakiejś składce, to wpisuj się śmiało. Ludzie składają się cały czas i nikt jakoś nie dostaje bana. A jeżeli chodzi o założenie stałej ekipy, to wystarczy aby kupowała jedna osoba i będzie dobrze. Ja osobiście mam trochę rzeczy ściągnietych z konta z którego na bieżąco ściąga kilka osób i jedna zawsze dokonuje zakupu (pogadaj z tri). Cytuj
Hal Emmerich 257 Opublikowano 8 czerwca 2010 Opublikowano 8 czerwca 2010 I jeszcze jedno: Chcemy wszystkich transakcji dokonować za pomocą zdrapek. Jedna osoba kupuje zdrapkę, podaje kod drugiej, tej która załóżyła konto, i ta doładowuje portfel i robi wszelkie zakupy. Wszystkie osoby poza załóżycielem konta nie mogą doładowywać portfela i kupować gier, a jedynie zasysać te już kupione. Mylę się? Pozdro Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 8 czerwca 2010 Opublikowano 8 czerwca 2010 Tak mylisz się Doładowywać i kupować może każda osoba która jest zalogowana, nieważne czy to ona założyła konto. Cytuj
Hal Emmerich 257 Opublikowano 8 czerwca 2010 Opublikowano 8 czerwca 2010 Nie jest wykroczeniem dokonanie zakupów na nieswoim koncie lub wpłata na nie pieniędzy?;] Thx, do zobaczenia na evencie;) Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 8 czerwca 2010 Opublikowano 8 czerwca 2010 Na pewno bezpieczniej jest, kiedy zakupy są dokonywane z jednej karty. Przy zdrapkach raczej nie ma tego problemu. Cytuj
kiseki 750 Opublikowano 9 czerwca 2010 Opublikowano 9 czerwca 2010 Dziś była jakaś konserwacja sieci, teraz nie mogę wejść na PSStore "Ta usługa nie jest dostępna w Twoim kraju/regionie". O co chodzi? Cytuj
gieroy22 41 Opublikowano 12 czerwca 2010 Opublikowano 12 czerwca 2010 Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć jak mam wpisać literkę "ł" bo chcę kupić grę przez PS store i zapłacić kartą ale w danych karty nie mogę poprawnie wpisać swojego imienia... ;/ Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 12 czerwca 2010 Opublikowano 12 czerwca 2010 Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć jak mam wpisać literkę "ł" bo chcę kupić grę przez PS store i zapłacić kartą ale w danych karty nie mogę poprawnie wpisać swojego imienia... ;/ https://store.playstation.com/login.gvm Wprowadź przez stronę. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 12 czerwca 2010 Opublikowano 12 czerwca 2010 Woli upewnienia się: jak pobieram grę na dzielonym koncie, to potem nie mogę tego konta usunąć(bo inaczej nie będę mógł grać w gry pobrane z tego konta), tak?? Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 13 czerwca 2010 Opublikowano 13 czerwca 2010 Tak, konto z którego jest pobrana zawartość, czy to gry czy DLC musi zostać na konsoli. Cytuj
gieroy22 41 Opublikowano 13 czerwca 2010 Opublikowano 13 czerwca 2010 Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć jak mam wpisać literkę "ł" bo chcę kupić grę przez PS store i zapłacić kartą ale w danych karty nie mogę poprawnie wpisać swojego imienia... ;/ https://store.playst...n.com/login.gvm Wprowadź przez stronę. teraz mi piszą że "You have used invalid characters in your name." Parodia... chyba nici z zakupów na PS store Cytuj
sizacz 12 Opublikowano 17 czerwca 2010 Opublikowano 17 czerwca 2010 Ja probowalem wczoraj, niestety bez powodzenia. Wyskoczyl mi blad 80012213 (chyba takie bylo oznaczenie....) Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 17 czerwca 2010 Opublikowano 17 czerwca 2010 Czy mając kartę debetową z eKonta (mbank) Visa Electron mogę bez problemu robić zakupy w polskim pss?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi