Skocz do zawartości

PS Store FAQ

ArturNOW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj USA ma aktualkę PS Store o 24 naszego czasu? Jeśli tak to czy dojdzie wraz z nią demko Mafii?

Edytowane przez MYSZa7
Opublikowano

No od jakiegoś już czasu są problemy z kupowaniem na US PSS za pomocą polskich kart.

Niepotrzebnie usuwałem dane. Może gdybym nic nie zmieniał nadal by działało. Da się to jakoś "naprawić"? W Portfelu zostało trochę kasy i mam nadzieję, że jeszcze da się ją spożytkować.

Opublikowano (edytowane)

A ja myślę że to raczej VISA wprowadziła pełną weryfikację danych - wcześniej można było jakikolwiek adres wpisać - teraz już to nie przechodzi niestety i przez to "źródełko" zostało odcięte. Ciekawe czy na amazonie wysyłają kody na maila bo nawet niezłe ceny są.

Edytowane przez Kyo
Opublikowano (edytowane)

Mam pytanko jak kupię zdrapkę za 100 zł. To bedę mógł tej kasy używac na wszystkich kontach ?? czy po prostu tylko na tym koncie na którym ją załaduje ?? Czy te zdrapki tylko na Europe przeznaczone ???

Edytowane przez cotek
Opublikowano

Mam pytanko jak kupię zdrapkę za 100 zł. To bedę mógł tej kasy używac na wszystkich kontach ?? czy po prostu tylko na tym koncie na którym ją załaduje ?? Czy te zdrapki tylko na Europe przeznaczone ???

Karty zdrapki działają tylko na polskich kontach PSN. A kupować możesz wszystkie rzeczy z Europejskiego PSS ;]

• Minusik 1
Opublikowano

Jestem zielony w PSS i mam nadzieję, że mnie trochę oświecicie :)

1. Dzielenie się slotami wygląda tak, że kupujemy grę na jednym koncie, a potem pozostałej czwórce osób udostępniamy login i hasło do tego konta, zgadza się?

2. Slot jest przypisany do konsoli i działa na wszystkich kontach?

3. Czy ściągnięcie gry na PS3 i na PSP zabiera 2 sloty?

4. Działają debetówki z Mbanku czy tylko płatnicze?

Z góry dzięki za info :)

Opublikowano

Jestem zielony w PSS i mam nadzieję, że mnie trochę oświecicie :)

1. Dzielenie się slotami wygląda tak, że kupujemy grę na jednym koncie, a potem pozostałej czwórce osób udostępniamy login i hasło do tego konta, zgadza się?

2. Slot jest przypisany do konsoli i działa na wszystkich kontach?

3. Czy ściągnięcie gry na PS3 i na PSP zabiera 2 sloty?

4. Działają debetówki z Mbanku czy tylko płatnicze?

Z góry dzięki za info :)

1.tak

2.tak

3.Nie wiem, nie sprawdzałem nigdy tego ;)

4.Tak, ale trzeba zmienić limity transakcji internetowych poprzez stronę mbanku lub mlinię

Następnym razem radze przewertować temat, wszystkie odpowiedzi nie raz padły.

Opublikowano

Pytanie od laika jeżeli chodzi o pss store. Problem tego typu. Na jednej konsoli można założyć 16 różnych profili. Mam już komplet i nie mogę założyć kolejnego (a potrzebuję do ściągania nowych gier). Usunąć nie mogę żadnego, bo stracę dane przypisane do danego profilu.

Opublikowano

A gdzie pytanie ? :P

Usuń jakies konto z zawartością z której aktulanie nie korzystasz, jeżeli będziesz chciał do niej wrócić to po prostu założysz to konto jeszcze raz na konsoli.

Opublikowano

Ano uciekło mi :P

Czyli innego sposobu jak usunięcie nie ma ?

Square - Wszystko ładnie, pięknie, tylko gdy się składasz z pięcioma osobami, to już takiej możliwości nie ma jak usunięcie, a później ponowne ściągnięcie ;)

Opublikowano

Usuwasz konto, zawartość która była z niego ściągnięta nie będzie się odpalać. Możesz załozyć nowe konto.

Nikt inny nie weźmie Ci slota, jeżeli o to Ci chodzi.

Opublikowano (edytowane)

question przy probie odpalenia gry komunikat "aby uzyskać dostęp do tego materiału należy odnowić licencje w plahystation@store" ktoś mi podpierdzielił slot?!

Edytowane przez Ghotti
Opublikowano

question przy probie odpalenia gry komunikat "aby uzyskać dostęp do tego materiału należy odnowić licencje w plahystation@store" ktoś mi podpierdzielił slot?!

hmmm, nie usuwales profilu z konsoli z ktorej kupiles gre?? ( ale wtedy chyba wyskakuje inny komunikat)

• 3 tygodnie później...