Skocz do zawartości

EURO 2012 Polska - Ukraina

Cris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to akurat prawda, świat ma raczej wyje'bane na to, czy Polska wymyśliła ładną maskotkę.

To nie Polska wymyśliła, tylko Amerykańce z Hollywood, którzy zaprojektowali również maskotki do dwóch poprzednich Euro c'nie.

Opublikowano

Gdy czekałem na przystanku tramwajowym podeszło do mnie kilku typów, którzy informowali się jak dojechać na Bułgarską :blink:. Po chwili "konwersacji", jeśli to idzie nazwać rozmową dowiedziałem się, że jeden koleś jest z Warszawy, kolejny z Wrocławia, a pozostali są z Częstochowy (tam jest jakiś klub?). Koleś z Wrocławia był lekko po spożyciu i gratulował Nam - Poznaniakom za zwycięstwo nad Manchesterem City, w podobnym stylu wypowiadał się facet z Warszawy. Reasumując kazali przekazać wszystkim kibicom Lecha "najserdeczniejsze gratulacje" :whistling: .

Kibicowanie na meczach reprezentacji to jakaś paranoja i wielka pomyłka. Gdyby nie było kotła, to doping by nie istniał. Kilkakrotnie z kumplem próbowaliśmy rozkręcić Januszy i Pikników, ale bez większego skutku :dance:. Za to wszystkim podobała się fala, więc to chyba jedyny plus.

Dodam, że prezentacja pluszaków została wygwizdana przez większość kibiców, którzy zasiedli na pierwszej gotowej arenie w Polsce. Telebimy w dalszym ciągu nie pokazują nic więcej oprócz wyniku i aktualnego czasu gry.

Gdybyś chodził na mecze Lecha, to byś wiedział, że pokazują mecz[tak jak to widzi wiara z C+ , info o zmianach/ilości kibiców itp duperele. Co mecz coraz więcej pierdół dodają. Na repie był tylko wynik.

Opublikowano (edytowane)

Wiedziałem, że zaraz padnie zarzut, jeśli nie wymienię "dupereli", które są teraz pokazywane, a o których jak na razie można marzyć.

W przeciwieństwie do innych nie będę się z Tobą licytował, ile razy byłem, a ile razy mnie nie było..

W gwoli ścisłości na reprezentacji nie było tylko samego wyniki, ponieważ również zobaczyliśmy zdjęcia piłkarzy, którzy zagrali w wczorajszym meczu.

Edytowane przez Mefi23
Opublikowano

Podkreśliłem Ci Twoje zdanie do którego się odnoszę. Przeczytaj je sobie na głos.

Co rozumiesz przez duperele? Na telebimie chcesz sobie w trakcie meczu oglądać TVN24? A może obrady sejmu?

Opublikowano (edytowane)

Proponuje przeczytać moje pierwsze zdanie, a wtedy na pewno będziesz wiedział o czym mówię.

Skąd wiedziałeś, co chciałbym widzieć na telebimach? :potter: Tylko w tym celu idę na mecz, aby zobaczyć obrady naszego Sejmu, to Ty nie? :unsure:

Edytowane przez Mefi23
Opublikowano

"Wiedziałem, że zaraz padnie zarzut, jeśli nie wymienię "dupereli", które są teraz pokazywane, a o których jak na razie można marzyć."

No to się zdecyduj, są pokazywane czy można tylko o nich pomarzyć, bo wydaje mi się że wkradł Ci się tutaj błąd logiczny.

Opublikowano (edytowane)

Są teraz pokazywane, ale na innych stadionach. Natomiast w kontekście konkretnego stadionu (czyt. Miejskiego w Poznaniu) o kilku "duperelach" można jedynie pomarzyć. Ot, Twój błąd logiczny został rozwiany. Niestety nie wiem, czy masz możliwości, aby oglądać mecze nie tylko w Poznaniu, ale w innych Europejskich krajach. Jeśli tak, to wiesz o czym mówię.

Edytowane przez Mefi23
Opublikowano

Gdy czekałem na przystanku tramwajowym podeszło do mnie kilku typów, którzy informowali się jak dojechać na Bułgarską :blink:. Po chwili "konwersacji", jeśli to idzie nazwać rozmową dowiedziałem się, że jeden koleś jest z Warszawy, kolejny z Wrocławia, a pozostali są z Częstochowy (tam jest jakiś klub?). Koleś z Wrocławia był lekko po spożyciu i gratulował Nam - Poznaniakom za zwycięstwo nad Manchesterem City, w podobnym stylu wypowiadał się facet z Warszawy. Reasumując kazali przekazać wszystkim kibicom Lecha "najserdeczniejsze gratulacje" :whistling: .

Kibicowanie na meczach reprezentacji to jakaś paranoja i wielka pomyłka. Gdyby nie było kotła, to doping by nie istniał. Kilkakrotnie z kumplem próbowaliśmy rozkręcić Januszy i Pikników, ale bez większego skutku :dance:. Za to wszystkim podobała się fala, więc to chyba jedyny plus.

Dodam, że prezentacja pluszaków została wygwizdana przez większość kibiców, którzy zasiedli na pierwszej gotowej arenie w Polsce. Telebimy w dalszym ciągu nie pokazują nic więcej oprócz wyniku i aktualnego czasu gry.

Gdybyś chodził na mecze Lecha

;D

stona chodzi od roku <hooligan>

Opublikowano

Mogłem być nawet na 1. Chodzi o sam fakt że koleś pieprzy trzy po trzy i oczekuje bóg wie czego [no bo nie sprecyzował nigdy czego oczekuje po telebimach].

A Ty totalnie offtopisz.

I nie chodzisz na mecze, bo pewnie w Ino nie ma nawet stadionu :potter:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Slavek i Slavko - takie imiona będą nosić oficjalne maskotki piłkarskich mistrzostw Europy w 2012, które rozegrane zostaną na stadionach w Polsce i na Ukrainie. Wyboru dokonali kibice głosujący za pośrednictwem internetowej strony UEFA oraz w restauracjach McDonalds w obu krajach. Wyniki ogłoszono w sobotnie południe w Kijowie - mieście, w którym odbędzie się finał Euro 2012.

Opublikowano

Mi się bardziej podobały Siemko i Strimko (jakoś tak). Z tych wszystkich kosmicznych imion nie mających nic wspólnego z Polską ani Ukrainą one były najbardziej yyyy dziwne ;D

Opublikowano

Jak pisał ktoś w jednej ze szczecińskich gazet, organizatorzy użyli programu trzeciej kategorii do tworzenia maskotek turniejowych. Tego samego co przy EURO 2008 (ta sama, nijaka para piłkarzyków), a następnie dali do wyboru propozycję imion: głupią, głupszą i najgłupsza, więc nie ma się co dziwić, że wygrała ta głupia.

A kibice pewnie oleją oficjalne imiona i zostaną przy Piwko i Wódko ;]

Opublikowano

Boże, to są wasze pierwsze mistrzostwa czy co? Trix i Flix. Footix. Zakumi. Nik, Kaz i Ato.. Tak, to są naprawdę mądre i naprawdę ważne imiona. Zapisanie Sławek jako Slavek faktycznie jest niesamowicie głupie na tym tle. Dajcie spokój. Nikogo to nie obchodzi. Ostatni raz mnie obchodziły maskotki na Mundialu w USA, jak dodawali do happy meala.

Opublikowano

Boże, to są wasze pierwsze mistrzostwa czy co? Trix i Flix. Footix. Zakumi. Nik, Kaz i Ato.. Tak, to są naprawdę mądre i naprawdę ważne imiona. Zapisanie Sławek jako Slavek faktycznie jest niesamowicie głupie na tym tle. Dajcie spokój. Nikogo to nie obchodzi. Ostatni raz mnie obchodziły maskotki na Mundialu w USA, jak dodawali do happy meala.

Kogut w 98 rządził!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Znamy ceny biletów na EURO 2012 (sprzedaż od 1-31 marca)

w PLN

33zb413.jpg

Ceny dostępne dla zwykłego obywatela PL , ale nie oszukujmy się , jeśli komuś się z tego foruma uda kupić bilet na jakikolwiek mecz Euro będzie za(pipi)istym fuksiarzem .

więcej info klik

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

MBI14042011_2708.jpeg

Nowe logo PZPN! Przypomina mi trochę logo PiS-u. Ważne, że zmienili te stare, ponieważ było z lekka archaiczne i nie pasowało do tych, które są używane współcześnie. Musze przyznać, że spodziewałem się trochę innego pomysłu. Widać, że minimalizm wziął górę.

Dla porównania stare logo:

logo_pzpn02.jpg

Edytowane przez Mefi23
Opublikowano

Kur.wa, co ta ma być? To mi się w pierwszej kolejności kojarzy z Belgią. W drugiej, z ludzikami zza Odry.