Opublikowano 15 lipca 201113 l W dniu 15.07.2011 o 17:26, Stona napisał(a): No ale zerknij sobie na zdjęcia. Z(pipi)ali to u nas projekt, a tutaj masz u(pipi)anie materiału który nie wytrzymał fizycznie. Materiał można źle dobrać, co może być skutkiem błędów w obliczeniach m.in. właśnie jego wytrzymałości.
Opublikowano 15 lipca 201113 l ja mam na stadion 5minut rowerem, często jestem obok niego, nawet na dniach otwartych gadałem z głównym inżynierem z Mostostalu. Wg mnie winni są projektanci tego wadliwego elementu. To nie przypadek,że drugi raz ten sam element(nazwany potocznie krokodylkiem) pęka i za każdym razem wykonywała go inna firma - za pierwszym razem w marcu pękło podczas próbnego naciągania, a teraz pękło gdy już faktycznie dach był podnoszony. Jeśli to pęka podczas samego naciągania konstrukcji linowej dachu to musi być coś nie tak - przecież jeszcze do tego miało dojść kilkaset ton faktycznego dachu wykonanego z paneli, całe oświetlenie, nagłośnienie, telebimy i jeszcze to było projektowane by wytrzymało 10cm śniegu na nim. stadion na MŚ w RPA wykonany w tej samej technologii - o mniejszej powiechnii dachu i jego wadze pęknięte krokodylki na śląskim Już teraz pojawiają się ploty,że stadion zostanie skończony dopiero w ...2013 roku
Opublikowano 17 lipca 201113 l 10cm śniegu? To chyba w zimie musieliby być pracownicy 24/dobe odgarniający go z dachu ;]
Opublikowano 17 lipca 201113 l Pewnie jest też system ogrzewania dachu, tak żeby te 10cm nie zdążyło się nazbierać, bo w przeciwnym wypadku skończy się tak: http://www.youtube.com/watch?v=CIIivdE-PZQ
Opublikowano 18 lipca 201113 l z ciekawostek...ponoć mają obniżyć dach o kilka metrów, wymienić wadliwe "krokodylki" i dalej go dźwigać i budować. nie wiem czemu ale będę miał obawy jak kiedykolwiek będą stać pod nim
Opublikowano 18 lipca 201113 l W dniu 18.07.2011 o 13:11, szpic napisał(a): to kara za kolor krzeselek a co z tym kolorem nie tak? jakie mają być?
Opublikowano 18 lipca 201113 l miały być w odcieniach czerwonego nawiązując do barw Polski, a ostatecznie stadion będzie w barwach śląska - odcienie niebieskiego na krzesełka, wszystkie przejścia i schody zółte, tak samo jak pasy na bieżni. ostatecznie dalej nic nie wiedzą - opuszczają ring o 3 metry w dół, zabierają pęknięte elementy i poddają je ekspertyzie i potem będą decydować co dalej - w chwili obecnej 3 niezależne firmy zrobiły badania i nie potrafią stwierdzić czemu to pękło. miał być: będzie: Edytowane 18 lipca 201113 l przez Ficuś
Opublikowano 18 lipca 201113 l Japierdu, w polszy to jakaś taka klątwa jest. Nigdy nie wiadomo czemu coś się s(pipi)i. Asfalt też niby mamy taki sam jak wszędzie indziej ale u nas wytrzymuje 3 miesiące i się robią dziury :F To wszystko pewnie przez klimat.
Opublikowano 19 lipca 201113 l Autor A na PGE Arena w Gdańsku można już grać w piłę (dziś Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego wydał pozwolenie na użytkowanie stadionu).
Opublikowano 19 lipca 201113 l W dniu 19.07.2011 o 15:47, Cris napisał(a): A na PGE Arena w Gdańsku można już grać w piłę (dziś Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego wydał pozwolenie na użytkowanie stadionu). Ale i tak nie będzie meczu otwarcia z Porto <_<.
Opublikowano 4 sierpnia 201113 l Nie no, delegacje z Europy są zawsze bardzo podjarane. Szkoda nieco, że najlepszy stadion z całej gromady dostało miasto, w którym futbol naprawdę nawet nie wącha wysokiego poziomu.
Opublikowano 5 sierpnia 201113 l Na szczęście w Warszawie zbudowano dwa niezwykle potrzebne oddalone od siebie o 25 metrów stadiony. Na Narodowy chyba po Euro wrócą sklepikarze, no bo co innego ma się tam dziać?
Opublikowano 5 sierpnia 201113 l Narodowy pewnie jako tako sobie poradzi. Wszystkie koncerty, eventy będą tam organizowane. Bardziej ciekawi mnie co z takim stadionem w Gdańsku i Wrocławiu się stanie, Na mecze ligowe przyjdzie im maks 10 tys. A co dalej ?
Opublikowano 5 sierpnia 201113 l Wrocławski stadion ma ogarniętego operatora. Tylko we wrześniu odbędzie się tam pokaz Monster Trucków, walka Adamek-Kliczko i koncert Dżordża Majkela. Edytowane 5 sierpnia 201113 l przez Ofsajd
Opublikowano 5 sierpnia 201113 l Narodowy sobie poradzi. Ale po co 2? Na narodowym powinna grac Legia, a 500 baniek z Lazienkowskiej mozna by wydac tak ok milion razy bardziej sensownie.
Opublikowano 5 sierpnia 201113 l W dniu 5.08.2011 o 09:54, Ofsajd napisał(a): Wrocławski stadion ma ogarniętego operatora. Tylko we wrześniu odbędzie się tam pokaz Monster Trucków, walka Adamek-Kliczko i koncert Dżordża Majkela. No to na razie nie źle. Zobaczy,y jak to będzie funkcjonować po Euro jak już narodowy będzie normalnie użytkowany.
Opublikowano 5 sierpnia 201113 l W dniu 5.08.2011 o 09:54, Ofsajd napisał(a): Wrocławski stadion ma ogarniętego operatora. Tylko we wrześniu odbędzie się tam pokaz Monster Trucków, walka Adamek-Kliczko i koncert Dżordża Majkela. "Operatorem" jest po prostu miasto, a że Wrocław jest stolicą kultury, to będzie trochę eventów. Pytanie tylko, czy stadion w ogóle będzie na te trzy duże wydarzenia gotowy do użytku, bo panowie wykonawcy naprawdę igrają z czasem... Co do meczów, no to cóż, miasto planuje też inwestować w klub. Jak będą wyniki, to będzie popularność. A już teraz, bez wielkiej kasiory, popularność klubu zaczyna rosnąć. Ogólnie myślę, że przyda się ten stadion. Na mieście ludzie zazwyczaj twierdzą inaczej, ale zapominają, że z finansowego punktu widzenia teraz był idealny moment na taką inwestycję...
Opublikowano 5 sierpnia 201113 l I SMG samo załatwiało walkę Adamka itp.? Hmm, no w sumie możliwe. Wydawało mi się, że miasto jest współwłaścicielem, ale faktycznie nie wiem, jak to czarno na białym wygląda.
Opublikowano 5 sierpnia 201113 l Miasto jest właścicielem stadionu, SMG płaci miastu jakieś pieniądze za "dzierżawę" obiektu i w ich interesie jest żeby wyjść na + czyli zarobieniu na tym, do tego potrzebne są imprezy typu właśnie walka Adamka czy koncerty. Wydaje mi się że w ten sposób to działa.
Opublikowano 5 sierpnia 201113 l Dokladnie w ten sposob to dziala.Warunkiem koniecznym tylko bylo, ze Slask ma byc glownym najemca stadionu i imprezy mialy nie kolidowac z terminarzem Slaska.