ogicool 43 Opublikowano 17 stycznia 2008 Opublikowano 17 stycznia 2008 DROGIE LUDY! Oglądałam mniej więcej pół roku temu dosyć długaśną japońską bajkę w TVP, wcześnie przed południem(może też ktoś wtedy oglądał) ale za nic nie mogę przypomnieć sobie tytułu:< Nieduża:) dziewczynka razem z rodzicami wybrała się do lasu na jakiś piknik i w pewnym momencie zagłębiła się w las, zobaczyła wielką bramę, przez którą oczywiście przeszła. Po drugiej stronie świat był już anime(wcześniej 'normalny' film), jakimś cudem znalazła się przed dużym pałaco-budynkiem otoczonym wodą, który okazał się łaźnią dla magów, rządziła nią okropna wiedźma, która uwięziła dziewczynkę i kazała jej pracować przy szorowaniu różnych, często obrzydliwych czarodziejów. Wiedźma miała dużego synka, którego chowała w wielkie poduchy, dziewczynka szukała chłopca, który nie pamiętał swojego imienia, któregoś razu przybył groźny mag, który pożerał wszystko co spotkał na swojej drodze i podczas kąpieli wyłaziły z niego różne ścierwa... pamięta ktoś? Cytuj
Tori 12 Opublikowano 17 stycznia 2008 Opublikowano 17 stycznia 2008 to nie było spirited away? opcja wiedźmy z dzieckiem. Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 18 stycznia 2008 Autor Opublikowano 18 stycznia 2008 ojej, chodziło mi właśnie o to! choć trochę namieszałam w opisie dzięki Tori :1pl: Cytuj
Mr. Karma Clown 0 Opublikowano 3 lutego 2008 Opublikowano 3 lutego 2008 Nie chce zakladac nowego tematu wiec wykorzystam ten. Jak mialem 7lat (czyli rok produkcji < 1990) obejrzalem bajke (chyba bylo to anime) ale nie pamietam tytulu i chcialbym sobie ja odswiezyc. Oto co pamietam: - klimat byl raczej ciezki - byla para bohaterow. on i ona. - bzykali sie w wielkim kwiatku (chyba, jako 7latek nie kumalem za bardzo) I teraz najwazniejszy szczegol: - w bajce tej byla wielka armia robotow/androidow ktorych charakteryzowala duza czerwona plama na klatce piersiowej. Byli jednolitego koloru (chyba biali) a jeden byl czarnego. Albo na odwrot ale na bank wszyscy mieli ta czerwona plame (krysztal moze to byl) Ma ktos jakies pojecie? Na 99% wydaje mi sie ze to bylo anime, tak z perspektywy czasu patrzac. Film o którym piszesz to "Gandahar" (znane też jako "Light Years"). Nie jest to Anime, lecz produkcja francuska oparta na powieści "Les Hommes-Machines contre Gandahar" Jean-Pierre'a Androvana. Tu masz opis na filmwebie - http://www.filmweb.pl/Gandahar,1988,o+filmie,Film,id=7338 A tu scenę którą tak zapamiętałeś - http://www.youtube.com/watch?v=bmRXrGN-wXc Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 9 marca 2008 Opublikowano 9 marca 2008 (edytowane) uff naszczescie jest taki temat tak z 12-13lat temu xD ogladlem w TVP [chyba] anime gdzie gł. bohaterką byla dziewczynka latajaca na łabedziu czy cus w ten desen... aha pamietam jeszcze, ze anime mialo super opening po francusku ale to pominmy xD help me! tylko tyle pamietam, a chetnie bym sobie to przypomnial no i jestem ciekawy jak teraz bede odbierac takie anime //edit nie byl to Swan Lake xD ah przypomnialo mi sie jeszcze... w openingu byl... kret xD wygrzebujacy sie z ziemi.... ///edit no i nie jestem pewien czy to byla dziewczynka xD ale jestem pewien, ze gl bohater podrozowal wlasnie na takim przerosnietym ptaku... Edytowane 9 marca 2008 przez Coati Cytuj
kubicz 191 Opublikowano 10 marca 2008 Opublikowano 10 marca 2008 (edytowane) http://en.wikipedia.org/wiki/Nils_no_Fushigi_na_Tabi To byl chlopiec http://www.youtube.com/watch?v=K1dmLxxgPNg - tylko kreta brak Edytowane 10 marca 2008 przez kubicz Cytuj
Ewcikson 1 Opublikowano 10 marca 2008 Opublikowano 10 marca 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Nils_no_Fushigi_na_Tabi To byl chlopiec http://www.youtube.com/watch?v=K1dmLxxgPNg - tylko kreta brak hmm ten temat robi sie troszke bez sensu bo pytanie typu wiecie widzialem kiedys anime i glownym bohaterem byl 15 letni chlopak i wiem ze toczylo sie w szkole no i on sie zakochal w dziewczynie.... opisuje wszystkie anime z serii shonen i nie uwazacie ze jest raczej smieszne? nie twierdze ze nie mozecie pytac tylko jakos z sercem ludzie i troche pomyslcie zanim napiszecie pytanie... a jeszcze raz przeczytam tu tego rodzaju post postaram sie o zamkniecie tamatu Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 (edytowane) http://en.wikipedia.org/wiki/Nils_no_Fushigi_na_Tabi To byl chlopiec http://www.youtube.com/watch?v=K1dmLxxgPNg - tylko kreta brak no kreta brak pomylilo mi sie z tym "chomikiem" xD no i troche na sile wygrzebywalem to z czelusci pamieci xD arigatou gozaimasu //Edit Ewcikson... tytul tematu to: 'Pomóżcie znaleźć tytuł;/, pamiętam co nieco opis' wiec tego typu pytania sa jak najbardziej na miejscu, a jakiekolwiek odpowiedzi/podpowiedzi moga trafnie nakierowac na poszukiwany tytul... no i jak twoim zdaniem powinno brzmiec pytanie "z sercem"? moje bylo bez? //edit - odpowiedz na 2 linijki tekstu ponizej troche pomyslec.. tak. przyznam nie glupie, ale co z tego jak pamietalem wlasnie tyle z tego anime, a "chomika" pomylilem z kretem? przedtem oczywiscie szukalem w google'u. Niestety nic nie znalazlem, nawet listy anime emitowanych w polsce. nie wiem, moze poprostu nie potrafie szukac. najnormalniej w swiecie zapytalem w temacie, ktory teoretycznie powinien byc dla ludzi z takimi czy innymi problemami... Edytowane 16 marca 2008 przez Coati Cytuj
Ewcikson 1 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 troche pomyslcie zanim napiszecie pytanie... tego juz nie doczytales... a szkoda bo nie zadawalbys glupich pytan... Cytuj
Wicked 0 Opublikowano 4 sierpnia 2008 Opublikowano 4 sierpnia 2008 Jakis czas temu po drago ball'u lub slayer'sach bylo emitowane anime w ktorym 3 dziewczyny zostaly przeniesione ze swojego swiata do jakiegos innego(nie pamietam.Swiat wyobrazni czy cos takiego).Nie pamietam jaki byl ich cel ale na koncu kazda miala swojego mecha/robota.Czerwony,niebieski i zielony chyba.We wnetrzu mechow nie bylo niczego do sterowania tylko wszedzie czarno.Kojarzy ktos to anime?Szukalem w googlu ale nic nie znalazlem:/ Cytuj
Wicked 0 Opublikowano 4 sierpnia 2008 Opublikowano 4 sierpnia 2008 Magic Knight Rayearth. Dzieki.Na jaki adres piwko wyslac? Cytuj
Blok 6 Opublikowano 4 sierpnia 2008 Opublikowano 4 sierpnia 2008 (edytowane) DROGIE LUDY! Oglądałam mniej więcej pół roku temu dosyć długaśną japońską bajkę w TVP, wcześnie przed południem(może też ktoś wtedy oglądał) ale za nic nie mogę przypomnieć sobie tytułu:< Nieduża:) dziewczynka razem z rodzicami wybrała się do lasu na jakiś piknik i w pewnym momencie zagłębiła się w las, zobaczyła wielką bramę, przez którą oczywiście przeszła. Po drugiej stronie świat był już anime(wcześniej 'normalny' film), jakimś cudem znalazła się przed dużym pałaco-budynkiem otoczonym wodą, który okazał się łaźnią dla magów, rządziła nią okropna wiedźma, która uwięziła dziewczynkę i kazała jej pracować przy szorowaniu różnych, często obrzydliwych czarodziejów. Wiedźma miała dużego synka, którego chowała w wielkie poduchy, dziewczynka szukała chłopca, który nie pamiętał swojego imienia, któregoś razu przybył groźny mag, który pożerał wszystko co spotkał na swojej drodze i podczas kąpieli wyłaziły z niego różne ścierwa... pamięta ktoś? ów film to spirited away. mam nadzieję, że pomogłem. Edytowane 4 sierpnia 2008 przez Blok Cytuj
Wicked 0 Opublikowano 4 sierpnia 2008 Opublikowano 4 sierpnia 2008 DROGIE LUDY! Oglądałam mniej więcej pół roku temu dosyć długaśną japońską bajkę w TVP, wcześnie przed południem(może też ktoś wtedy oglądał) ale za nic nie mogę przypomnieć sobie tytułu:< Nieduża:) dziewczynka razem z rodzicami wybrała się do lasu na jakiś piknik i w pewnym momencie zagłębiła się w las, zobaczyła wielką bramę, przez którą oczywiście przeszła. Po drugiej stronie świat był już anime(wcześniej 'normalny' film), jakimś cudem znalazła się przed dużym pałaco-budynkiem otoczonym wodą, który okazał się łaźnią dla magów, rządziła nią okropna wiedźma, która uwięziła dziewczynkę i kazała jej pracować przy szorowaniu różnych, często obrzydliwych czarodziejów. Wiedźma miała dużego synka, którego chowała w wielkie poduchy, dziewczynka szukała chłopca, który nie pamiętał swojego imienia, któregoś razu przybył groźny mag, który pożerał wszystko co spotkał na swojej drodze i podczas kąpieli wyłaziły z niego różne ścierwa... pamięta ktoś? ów film to spirited away. mam nadzieję, że pomogłem. Ktos Cie juz uprzedzil (drugi post) Cytuj
Ju Shide 0 Opublikowano 2 października 2021 Opublikowano 2 października 2021 Nie oglądałam tego anime ale koleżanka poleciła mi to jakiś czas temu i nie pamiętam nazwy. Była sobie zwyczajna nastolatka która chyba była odważna i chodziła do szkoły i pewnego dnia kiedy z skądś szła zatrzymał się czas i przejechał pociąg który się zatrzymał i ona chciała zobaczyć co jest w wagonie i tam weszła. Potem drzwi się zamknęły i pociąg ruszył. Ona chyba tam po jakimś czasie zasnęła i potem obudziła się w przyszłości chyba albo w przeszłości i miała różne przygody i poznała 4 chyba chłopaków i w jednym się zakochała ale on i swych pozostałych zginęło nie pamiętam w jaki sposób i przeżył tylko jeden którego nienawidziła i przeżyli jakieś tam razem przygody i się w nim zakochała Pomuszcie proszę, strasznie napaliłam się na to anime Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 2 października 2021 Opublikowano 2 października 2021 Nic mi to kurde nie mowi, sam bym chetnie poznał 1 Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 4 października 2021 Opublikowano 4 października 2021 Nie możesz zapytać koleżanki? Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 4 października 2021 Opublikowano 4 października 2021 Pewnie już się nie lubią. Albo troll konto. Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 4 października 2021 Opublikowano 4 października 2021 A może to ta koleżanka się przeisekajowała tym pociągiem do innego świata. W każdym razie póbowałem poszukać, ale nic nie znalazłem. Cytuj
Tonery 1 Opublikowano 24 października 2021 Opublikowano 24 października 2021 anime jest o rudowłosej dziewczynie która chce atencji i zabija kilka osób które je w tym przeszkadzają.Potem ojciec zameka ją w piwnicy gdzie powoli umiera 1 Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 25 października 2021 Opublikowano 25 października 2021 Wonder Egg Priority? Cytuj
Gaba 0 Opublikowano 9 marca 2022 Opublikowano 9 marca 2022 Oglądałam anime z pół roku temu na jakiejś stronce i za nic nie mogę przypomnieć sobie jego nazwy. Może ktoś kojarzy i mi pomoże? Pamiętam tyle, że była jakaś dziewczyna, która zbierała różdżką czy czymś w tym stylu jakieś magiczne kule w szkole i spotkał ją jakiś chłopak (to on był chyba głównym bohaterem) i potem jej pomagał szukać tych kuli. Ta dziewczyna doszła do niego do klasy (chodziła cały czas przebrana w strój czarodziejki czy coś) i wszyscy się z niego zaczęli śmiać tam i mu dokuczali. Bliżej końca była jeszcze jakaś taka scena, że ona chciała się przenieść do innego świata chyba i zbudowała na dachu szkoły wielką fortece z krzeseł i ławek, po czym no, chciała skoczyć z tego dachu, ale ten chłopak przebrał się w swój strój (bo jak się okazało, on też się kiedyś tak bawił, ale wszyscy się z niego śmiali i przestał, czy coś) no i ją uratował. To wszystko co pamiętam i jest szansa, że coś namieszałam. Proszę o pomoc <3 Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 9 marca 2022 Opublikowano 9 marca 2022 36 minut temu, Pupcio napisał: Yamete kudasai alter chan? Pewnie w google wyskoczyło jak z tym tematem o szukaniu piosenek Cytuj
Juleczkazar 0 Opublikowano 4 lutego Opublikowano 4 lutego Pomocy! Poszukuje anime o dziewczynce, która nosiła ‚pelerynę’ z kapturem w kształcie chomika. Miała chyba starszego brata. Możliwe, że zamieniała się w chomika. Anime maksymalnie z 2017 roku, nie później. Będę wdzięczna za pomoc! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi