Yano 3 697 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 (edytowane) "masz jedną część czyli 3 gry" xD ehh to rżniecie kasy ja przeszedlem platinuma po japonsku i rzeczywiscie wato wlasnie jego wybrac - wiecej poków mozna złapac/spotkac, jest kilka usprawnień , zmin fabuly, ogolnie to taka wersja "deluxe" dlatego własnie jest lepsza niz 2 inne wersje btw tematy o pokach gniją gdzies daleko daleko na forum (chyba na 3-4 stornie kiedys sie doszukalem) , a tymczasem sie okazuje ze sporo ludzi tu gra i nie dziwne , to calkiem ciekawy rpg XD chociaz jednak po tych 10 latach robi sie troszke archaiczny Edytowane 12 maja 2009 przez Yano Cytuj
Ikoden 0 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 (edytowane) "masz jedną część czyli 3 gry" xD ehh to rżniecie kasy ja przeszedlem platinuma po japonsku i rzeczywiscie wato wlasnie jego wybrac - wiecej poków mozna złapac/spotkac, jest kilka usprawnień , zmin fabuly, ogolnie to taka wersja "deluxe" dlatego własnie jest lepsza niz 2 inne wersje btw tematy o pokach gniją gdzies daleko daleko na forum (chyba na 3-4 stornie kiedys sie doszukalem) , a tymczasem sie okazuje ze sporo ludzi tu gra i nie dziwne , to calkiem ciekawy rpg XD chociaz jednak po tych 10 latach robi sie troszke archaiczny Platinum jest wersją deluxe (3 nowe dostępne legendy, ulepszone wi-fi), bo trzeba było na nią czekać 2 lata. Nie wiem czy można zamieszczać linki do stron, ale jakby coś szukajcie informacji na serebii.net . Informacje o HG/SS są szybko uaktualniane. Dodam jeszcze, że chyba wam się daty pomyliły. Pokemon ma 14 lat, a Gold i Silver mają 10 lat. Edytowane 12 maja 2009 przez Ikoden Cytuj
firana140 622 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 Jak dla mnie najważniejszą nowością w nowych generacjach były ruby/sapphire: walki 2vs2 pearld/diamond: global trade station już nawet nie trzeba się komunikować z nikim ani kabelkiem ani wi-fi, wrzucam poka na "stacje" i czekam aż ktoś się wymieni, heh oby w HG/SS (xd) rozwinęli trochę kanto, bo w Goldzie było to jakby dodane na siłę, przechodziło się je szybciej niż połowę johto Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 21 maja 2009 Opublikowano 21 maja 2009 dla tej gry kupie ds'a, s/g to byly najlepsze czesci moim zdaniem, nie bylo tylu dziwnych pokemonow i dwa kontynenty do zwiedzania. Cytuj
firana140 622 Opublikowano 21 maja 2009 Opublikowano 21 maja 2009 Ano, ja bym dodał crystala do czołówki (animacje, battle tower). Pozostaje nadzieja że zrobią remake prezentujący choćby równy poziom jak pierwowzór ;] Cytuj
Velius 5 725 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 Mam dosc powazne pytanie odnosnie wersji Platinum,orientuje sie ktos jak to jest z tymi pokemonami tam?Od zawsze jak sie pojawiala jakas wersja gry to mielismy minimum dwie alternatywy (np gold i silver),ktore roznily sie pokemonami ktore w nich wystepowaly.Planuje grac z kumplem i sie wymieniac i sie zastanawiam,skoro Platinum to pojedyncza wersja,ma w sobie wszystkie pokemony z diamond i pearl czy jak to jest? Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 Albo mi sie wydaje,albo nie ma o tej grze odpowiedniego tematu tak wiec taki zakladam.Chyba ze jestem mega slepy i przeoczylem,ale widze tylko do Pearl/Diamond i Heartow wiec... No wlasnie,ktos gra?Jak wrazenie? No i mam dosc powazne pytanie odnosnie wersji Platinum,orientuje sie ktos jak to jest z tymi pokemonami tam?Od zawsze jak sie pojawiala jakas wersja gry to mielismy minimum dwie alternatywy (np gold i silver),ktore roznily sie pokemonami ktore w nich wystepowaly.Planuje grac z kumplem i sie wymieniac i sie zastanawiam,skoro Platinum to pojedyncza wersja,ma w sobie wszystkie pokemony z diamond i pearl czy jak to jest? Platinum to nie jest "pojedyncza wersja", to jest to samo co Diamond i Pearl. Wiesz, tak jak wspomniałeś o Gold i Silver, to był też wtedy Crystal, co nie. Myślę, że to również jest powód, dla którego nie było tematu o tej grze, bo w zasadzie nie ma o czym gadać, to jest praktycznie to samo. Co do pokemonów, to Platinum ma ich więcej niż Diamond albo Pearl, ale mniej, niż tamte dwie razem. Tak więc, jeśli chodzi ci o ilość i chcesz się wymieniać, to polecam Diamond i Pearl. Jeśli chodzi o singlowe doświadczenie, to Platinum lepszy. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 ja polecam platium, kazda część specjalnie ma kilka brakujacych pokemownow ale platiunumm ma o wiele wiecej poków niż "poprzedniczki" , i ma tylko kilka brakujacych ktore mozna wymienic z D/P , ale jest bardziej rozbudowana i ogolnie taka wersja "deluxe" glowna zaletą dla mnie bylo to ze masa pokow ktora byla mega truda do zdobycia w D/P (np po przejsciu gry) teraz jest w miare latwo dostepna, wiec poprostu jak mamy jakies ulubione poki jest wieksza szansa ze sobie nimi przejdziemy gre, a nie tak jak wczesniej - zdobedzimy dopiero na koncu kiedy i tak jest malo do roboty;p ogolnie przeszedlem platiunuma po japonsku , a D/P zrobilem tylko do polowy mniejwiecej, wlasnie dlatego ze jednak wersja "deluxe" nie nazywa sie tak bez powodu xD jesli ktos przeszedl D/P to platinumm nie ma wielkiego sensu, ale jesli chcesz zaczac od czegos to bierz najlepsża i najpełniejszą część :> tu lista poków ktorych nie da sie zdobyc w platinum http://www.serebii.net/platinum/missing.shtml jak widac sa to glownie startety z poprzednich gier ogolnie na tej stornie znajdziesz pełno informacji, np jakich pokow brakuje w D/P i jakie sa, jakie sa roznice pomiedzy 3 wersjami itp Cytuj
Velius 5 725 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Dobra zaczalem sobie grac w pokemon platinum i zastanawiam sie czy ktos tu tez to meczy i ma dostep do wi-fi? Moznaby sie powymieniac friend code'ami,pokemonami do ewoluucji i troche powalczyc. Chetny ktos? Moj friend code do pokemon platinum: 3266 3423 4727 Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 23 lipca 2009 Opublikowano 23 lipca 2009 Jeśli chcesz się wymieniać kodami to zapraszam na stronki traktujące głównie o DS'ie, tutaj np. jest więcej zapaleńców -> deesowiec.info. Różne ligi, wymiany friend code'ów itd. Cytuj
Velius 5 725 Opublikowano 23 lipca 2009 Opublikowano 23 lipca 2009 Dzieki.Nadal licze jednak ze sie pojawi ktos z tego forum kto by na szybko pomogl mi ewoluowac kadabre w alakazama,ale stronka sie przyda na potem jak osiagne juz lvle 100. Tak na marginesie bardzo fajna gra,gralem troche w diamond i uwazam platinum za znacznie lepsza. Cytuj
inquis1t0r 0 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 ?obrze, że stworzono remake, bo niestety nie ma możliwości transferu poków ze starego r/g/b igold/silver/crystal do nowszych gier. Cytuj
firana140 622 Opublikowano 24 listopada 2009 Opublikowano 24 listopada 2009 można z ruby/safire/emerald/leaf green/fire red tam są wszystkie Cytuj
Gość ragus Opublikowano 14 marca 2010 Opublikowano 14 marca 2010 Dzisiaj premiera w USA. U nas co prawda dopiero za 2 tygodnie, ale ultima w tym tygodniu ma rozsyłać wersje sprowadzone właśnie z ameryki. Cytuj
tomsecret1993 20 Opublikowano 14 marca 2010 Opublikowano 14 marca 2010 ano HGSS! Mam już dwie odznaki. Mało zmian jak do tej pory ale wreszcie udoskonalili interfejs, grafika jest schludna (każde miasto czymś tam się wyróżnia), dodali bajer z podążającym za nami wybranym pokiem i takie tam pierdoły. Więcej nowości czeka mnie później: pokethlon, GTS, online walki, frontiery, itp. Dla fanów najlepszej części czyli gsc - moosthev. Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 14 marca 2010 Opublikowano 14 marca 2010 Wiadomo cos na temat wyjscia Crystal drugiej edycji? Wiadomo, ze wyjsc musi, bo zawsze wychodza po 3 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 14 marca 2010 Opublikowano 14 marca 2010 Szczerze wątpię. W HG/SS zawarte są wszystkie dodatkowe rzeczy z Crystala. Zresztą po Fire Red/Leaf Green nie wyszło np. Thunder Yellow, także nie jest wcale regułą, że muszą wychodzić po 3 . Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 No faktycznie, zapomnialem o tych dwoch. I nawet pasuje, ze tutaj tez by nie bylo trzecij czesci. Czyli mozna znowu kupowac DS'a ;D Jak komus sie zechce niech napisze jakie sa wieksze zmiany wzgledem Pearl itd. Cytuj
Velius 5 725 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 Narazie sobie pokemony odpuszcze bo jeszcze sie uzaleznie na kilka tygodni i bedzie;p Narazie mam na glowie ace attorney,ff 13 i inny wysyp gier...DS + PS3 i zycia nie starczy zeby to wszystko ograc. Btw czy w HG/SS jakos "dopakowali" multiplayer zeby byl ciekawszy? Nie wiem jakies mini turnieje z kumplami,rankingi takie cos. Cytuj
tomsecret1993 20 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 Wiecie moze czy w hgss dziala glitch z ewolucją przez trade na GTS (tak jak w d/p/pt)? Cytuj
Velius 5 725 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 Wiecie moze czy w hgss dziala glitch z ewolucją przez trade na GTS (tak jak w d/p/pt)? Jesli nie dziala to ja sie pisze na wymiany do ewolucji,bedziesz porzebowal pomocy to daj znac,bo pewnie jak skoncze ace attorney to sie zajme pokemonami;p Cytuj
tomsecret1993 20 Opublikowano 20 marca 2010 Opublikowano 20 marca 2010 Działa (chociaż nie wiem czy to glicz czy zamierzone przez twórców) wczoraj sobie wyewoluowałem Machoka Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 21 marca 2010 Opublikowano 21 marca 2010 Tak z ciekaowsci - ma zamiar ktokolwiek kupic oryginalna wersje z tym smiesznym gadzetem, co nabija lvl jak sie chodzi? ;D Cytuj
Robinson113_RR 1 Opublikowano 21 marca 2010 Opublikowano 21 marca 2010 Tak z ciekaowsci - ma zamiar ktokolwiek kupic oryginalna wersje z tym smiesznym gadzetem, co nabija lvl jak sie chodzi? ;D Ja, ale nie będę za bardzo używać tego "gadżetu". 1000 mil trzeba przejść żeby wszystko odblokować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi