Rayos 3 170 Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Nie, ja z tego w ogole nie korzystam to Ci tylko zlicza kroki i ewentualnie leveluje poksy i mozesz zlapac inne pokemony dostepne tylko na pokewalkerze, takze to tylko taki ficzer dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 od miesiąca poluję na hg i teraz dopiero na allegro ktoś wystawił. Wersja amerykańska, bez pokewalkera za 119 może jeszcze poczekam. A te poki dostępne tylko na pokewalkerze to jakieś fajne, dużo ich i dostępne we wczesnych etapach gry czy tylko jakieś pionki jak np. Togepi czy inny Jigglypuff? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Drogo O_O. Ja swoje SoulSilver z PokeWalkerem i zaje,bistym etui z Lugią upolowałem za nieco ponad 100 zł jeśli dobrze pamiętam. A z PokeWalkera prawie wcale nie korzystam, nic specjalnego. Raczej dla kolekcjonerów. Tu masz spis poksów z Pokewalkera: http://www.serebii.net/heartgoldsoulsilver/pokewalker-area.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza
Traktorzysta 18 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Jak multi w pokemonach w ogole wyglada? Chce kupic soul silver a poznie Black 1/2 i fajnie by bylo pokemony przerzucic. Z jakims znajomym online bym sie musial ustawic? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) W Black/White jest transfer lab gdzie możesz importować pokraki z IV generacji do piątej. Potrzebujesz do tego dwóch konsolek. Edytowane 7 Marca 2013 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
Traktorzysta 18 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 W necie nie da rady się wymienić? Bo nie znam nikogo z ds/3ds, raczej wszyscy w vite zainwestowali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Da radę normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Traktorzysta 18 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 To luz, mozna sie z kims zawsze ustawic. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Da radę normalnie. Że niby ktoś z IV generacji przez Nintendo WFC wymienia się z V generacją? Powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza
Traktorzysta 18 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Save w pokemonach robi sie w pamieci konsoli czy na karcie z gra? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 (edytowane) Przecież DS nie ma swojej pamięci, więc jak tam ma się gra zapisywać ? W każdej wersji, od Red/Blue po Black2/White2 save'y są na kartridżu z grą. Edytowane 17 Marca 2013 przez raven_raven 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Traktorzysta 18 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 To kupie jakiegos ds'a za grosze tylko pod wymiane poków, czytałem ze spokojnie ds sie laczy z 3ds. Cytuj Odnośnik do komentarza
Traktorzysta 18 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Platinum zmeczone, podobalo mi sie duzo bardziej od poprzedniej generacji. Jednak startery byly biedne i musialem sobie wrzucic charmandera i squirtle. Teraz się zabieram za White, a White 2 już zamówione z amazona W white przynajmniej ten grass starter calkiem niezly, szczegolnie ostatnia forma. Dobra zmiana na plus ze TM nie sa jednorazowe. Jaram sie jak za czasow red/blue i nie moge sie doczekac XY. Edytowane 30 Marca 2013 przez Traktorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Jak ograsz WHite 1 i 2 to daj znać jak tam sequel wypada w porównaniu do 1, bo też się na niego szykuję ale zniechęca mnie jak sobie pomyślę o tych random encounterach i dłużących się walkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Traktorzysta 18 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Pewnie troche mi zejdzie bo kupilem dragon quest ix za 25zl. http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Pok%C3%A9mon_Black_and_White_Versions_2#Changes_from_Pok.C3.A9mon_Black_.26_White widac ze dopakowana wersja, szczegolnie ten Pokémon World Tournament brzmi ciekawie. Nadal uwazam ze poki od 4 generacji to masakra jakaś, ale kilka mi się nawet spodobało. Ciekawe co dowalą w XY. Edytowane 30 Marca 2013 przez Traktorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 szsukam dobrego teamu na heart gold. jak narazie mam wodnego korokodyla-startera, elektryczną owce, i flyin - zubata (daje mu szanse) , mam 3 wolne miejsca, z czego napewno potrzbuje ognia, i... hm no pewna swoboda na 2 ostatnie, narazie kiruje sie w strone arcanine (chciałem hounddoom ale dosyc pozno jest dostępny), i mamoswine jako ground-ice, , ostatniego nie mam pomysłu, normalnie wziął bym kadabre jako ulubionego poka, ale psyhic nie jest aż tak dobry w kwestii słabości wrogów ma ktoś dobrą wyrównaną ekipe na heart gold? tzn - team zbalansowany, dobry na różne okazje Cytuj Odnośnik do komentarza
Traktorzysta 18 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) Zubat jest calkiem dobry po ewolucji w crobata. Arcanine tez dobra opcja, ale nie mozna go szybko ewoluowac bo sie atakow nie nauczy. Lepszy bedzie Entei ale go dosc pozno sie lapie. Jakiegos psychica bym dorzucil, osobiscie uzywalem espeona a potem mewtwo. Scizora uzywalem, ale trade pewnie odpada, to wez tyranitara, pseudo legenda, bardzo dobre staty. Z tego co pamietam moj team w silver wygladal jakos tak, suicune, umbreon, scizor, charizard, mewtwo i pidgeot. Edytowane 31 Marca 2013 przez Traktorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Za tydzien w sobote duze info o X i Y ! https://twitter.com/Pokemon/status/318144498997788673 Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 mój team, którym przeszedłem ligę johto w Heart Gold: Dragonite, Red Gyarados, Feraligatr, Nidoking, Rhyhorn (jestem teraz w kanto i za 3 poziomy będę mieć Rhydona), Ho-oh, - tym teamem za pierwszym podejściem pokonałem Elite Four i Lance'a. Najważniejszy jest mocny Dragonite z atakiem Dragon rush - jego smoki szły na 'jednego strzała' Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Zubat jest calkiem dobry po ewolucji w crobata. Arcanine tez dobra opcja, ale nie mozna go szybko ewoluowac bo sie atakow nie nauczy. Lepszy bedzie Entei ale go dosc pozno sie lapie. Jakiegos psychica bym dorzucil, osobiscie uzywalem espeona a potem mewtwo. Scizora uzywalem, ale trade pewnie odpada, to wez tyranitara, pseudo legenda, bardzo dobre staty. Z tego co pamietam moj team w silver wygladal jakos tak, suicune, umbreon, scizor, charizard, mewtwo i pidgeot. no nie wiem czy Arcanine to dobra opcja, Growlithe mi zepsuł całą grę w HG . Na ognistego poka nie ma zbyt wielu zastosowań, dodatkowo tak jak mówisz trzeba go późno ewoluować, więc starałem się jak mogłem trzymać go na podobnym poziomie co reszta drużyny. Z powodu tylko jednej ewolucji każdy level to dużo więcej exp niż u normalniejszych poksów, więc ten gnojek dosłownie pożarł lwią część expa którą powinny mieć inne poksy z drużyny, skutkiem czego zatrzymałem się na siódmej odznace i za ch,uja nie mam jak pokonać tego gym leadera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Traktorzysta 18 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) Nie ma zbyt wielu ciekawych ognistych pokow, dlatego wzialem fire startera w soul silver a w starym silver zrobilem trade charmandera z red/blue. Eevee chyba dosc szybko sie dostaje to moze flareon? Edytowane 31 Marca 2013 przez Traktorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 a gdzie szybko dostaje się Eevee w HG/SS ? ja dopiero w kanto widzę opcję wyszarpania go za game coins..coś przeoczyłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiny 60 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Dostajesz go od Billa w Goldenrod, po tym jak go spotykasz w centrum w Ecruteak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 a w jakiej fazie gry przechodzi sie do drugiej lokacji? w sensie drugiej krainy? po zdobyciu 8 odznak? ja dopiero zbliżam sie do national park, i chyba jednak wezme arcanina jesli chodzi o fire, mialem ochote na houndooma ale nie bede na niego czekal , a dla arcanina mam już plan - dam mu własnie zdobyty flamethrower i pare innych ataków i eweoluuje go odrazu po zdobyciu , nie czkeając aż sam sie czegoś nauczy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 w sensie do Kanto? po 8 odznakach mozesz isc do E4, do calego regionu kanto masz dostep po pokonaniu Elite Four tzn mozesz wczesniej poplynac z old dale town do kanto, ale daleko nie dojdziesz bo przed 8 odznakami nie bedziesz mogl korzystac z waterfalla Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi