artur_z 3 Opublikowano 19 grudnia 2008 Opublikowano 19 grudnia 2008 moze cos gdzies przegapilem ale wiadomo kiedy bedzie premiera w europie? Na gamefaqs.com stoi, że w Marcu 2009. Cytuj
Velius 5 754 Opublikowano 19 grudnia 2008 Opublikowano 19 grudnia 2008 Dla tej gry wlasnie wczoraj zakupilem po promocyjnej cenie NDS Lite,teraz tylko czekam az sie pojawi i mam nadzieje ze klimatem nawiazje do S1&S2. Cytuj
Des 0 Opublikowano 19 grudnia 2008 Opublikowano 19 grudnia 2008 Jak na razie to na pierwszy rzut oka na screenach trąci mi odrobinę klimatem SIV (4 osoby w drużynie i tak ogólnie...), ale pożyjemy - zobaczymy. mam nadzieje ze klimatem nawiazje do S1&S2. Też mam taką nadzieję. Cytuj
Gość Słoik Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Premiera anglojezyczna jest 17 marca. Pogralem wczoraj z 30 minut w japonska wersje i musze stwierdzic, ze: - muzyka jak na razie jest naprawde przednia. - da się zmieniac formacje ataku. - mapka świata prezentuje się bardzo przyzwoicie. - od poczatku czuc klimat Suikodena. - szkoda, ze nic nie rozumiem z fabuły. Cytuj
tomekdnb 0 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 (edytowane) od 18.12 skosnoocy moga kupic limitowana edycje Suikoden Tierkreis, zestaw zawiera: - grę - ost (cd + dvd) - 96 stronicowy artbook - zakładki z pięcioma bohaterami - drama cd calosc w cenie 19200 jenow czyli jakies 630 pln (najdrozszy zestaw), mozna tez kupic w zmniejszonych no i tanszych zestawach ciekawe czy u nas bedzie identyczny zestaw , chcialbym bardzo http://www.konamistyle.jp/sp/tierkreis/ http://www.konamistyle.jp/ecitem/item53068.html a i w sumie jeszcze jedno, Suikoden I dostepny jest w cenie 5.99 USD za pomocą PlayStation Network Edytowane 28 grudnia 2008 przez szczurek Cytuj
berr 2 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 przegladalem filmiki z suiko i znalazlem nagranie z angielskimi napisami i voice actingiem....?? o co chodzi? jakies demo? http://pl.youtube.com/watch?v=bDifUnf_1G8 Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 Wolałbym żeby modele postaci były rysowane, bo tła są łądne ale jednak te postacie tak nie pasują. Muzyka tez fajna, przypomina mi S2. Mam nadzieje, że później w grze będzie suikodenowo, czyli walki, polityka itp. (wiecie o co chodzi) Cytuj
Gość GaScAn Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 Pograłem godzinę. Byłem do gry niezbyt optymistycznie nastawiony w końcu to spin off nie dziejący sie w uniwersum głównej serii. Jednak gra jest spoko, graficznie rewelacja, dużo wstawek filmowych i voice actingu. To pierwsza gra w która grałem na DSie o objętości 256mb. Wszystko w grze jest na swoim miejscu i od początku za sprawą muzyki i grafiki wiemy że mamy do czynienia z suikodenem. Dialogów jest bardzo dużo jak DSowego RPGa i chyba będziemy zbierać 108 stars of destiny, ponieważ w morzu krzaków wyłapałem liczbę 108 Więcej nie gram, czekam na wersje zrozumiałą bo jest na co. Cytuj
django 549 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 Pograłem godzinę. Byłem do gry niezbyt optymistycznie nastawiony w końcu to spin off nie dziejący sie w uniwersum głównej serii. skad to info? Cytuj
Gość GaScAn Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 Pograłem godzinę. Byłem do gry niezbyt optymistycznie nastawiony w końcu to spin off nie dziejący sie w uniwersum głównej serii. skad to info? Z wywiadu z producentem http://www.1up.com/do/previewPage?cId=3171794 Cytuj
Belcoot 0 Opublikowano 13 stycznia 2009 Opublikowano 13 stycznia 2009 (edytowane) Heh, z wywiadu wynika, że to początek zupełnie nowych Suikodenów. Czyżby mieli zamiar zupełnie zrezygnować ze starego świata, czy może jakoś to połączą i zrobią z tego gigantyczne multiwersum ? Ech, z jednej strony trudno się dziwić, bo zapewne chcą zachęcić nowych graczy do serii i za bardzo nie chcą dokańczać tego co zostawił Yoshitaka Murayama (choć w piątce byli na dobrej drodze, więc wtf, zresztą zwykle jedno uniwersum nie jest tworzone przez jedną osobę ) .... z drugiej jest to straszliwy zawód dla fanów ... Edytowane 13 stycznia 2009 przez Belcoot Cytuj
django 549 Opublikowano 13 stycznia 2009 Opublikowano 13 stycznia 2009 szkoda, mialem jednak nadzieje, ze to bedzie pelnoprawna kontynuacja. Coz, zobaczymy jak to wyjdzie, mam nadzieje, ze zbytnio nie uproszczą fabuły żeby przypodobać się masowemu odbiorcy. Pre-order i tak składam. Cytuj
Ed Hunter 28 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 jako że przegapiłem poprzednią generację konsol (przypadła akurat na czas imprezowania w moim życiu ) to dopiero teraz postanowiłem nadrobić braki w rpg z ps2. zakupiłem konsolę a na pierwszy ogień postanowiłem wystawić suikodeny właśnie. drugą część zawsze uważałem za najlepszą grę w jaką grać mi przyszło i tak żyłem tym wspomnieniem te pare lat bardzo byłem optymistycznie nastawiony do suikodena 3. bardzo rozczarowuje ta gra przy pierwszym kontakcie. dziś wygląda ohydnie wręcz (zwłaszcza na 37 calach, zaraz po skończeniu fable 2 ). ja już bym wolał grafikę z siukodena 2. archaiczna była ale jakaś taka bardziej przyjemna w odbiorze. no ale to sprawa drugorzędna. tyle że gdzieś mi uleciał ten klimat. te lokacje takie bez wyrazu. no nie podoba mi się. ogólnie sam początek to ciągłe porównania i siłą rzeczy na korzyść nie mogły działać. i jeszcze kiepski soudtrack. no ale.. po 20 godzinach gra się rozkręciła po czasie spodobał mi się pomysł z rozdzieleniem akcji. gdyby tylko scenariusz geddoe nie był taki bezpłciowy.... tak czy siak. piękna gra, od lat nie wczułem się w żadną grę tak bardzo. jak za starych dobrych czasów. kocham tą serię jednak, aż kupiłem DS'a dziś już nie mogę się doczekać następnej części Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 jak dałeś rade z 3ką to cisnij 5tke - najlepsza PS2kowa część Cytuj
Ed Hunter 28 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 to zrobię grać może nie grałem ale na bieżąco byłem cały czas, głównie dla piątej części postanowiłem nadrobić zaległości. no ale nie rozumiem tego 'dałeś radę' to tak jakby to było jakieś wyjąkowo uciążliwe Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 no ja nie zmęczyłem trójki, zbytnio mam szacunek jakiś do Suikodenów i po 2ce nie chciałem psuc sobie az tak wizerunku Suiko ;D A tak serio to jakoś nie chciało mi sie grac w 3jke, w ogóle te PS2kowe wersje mi nie podchodza dobrze - ja chce Suiko w klimacie graficznym z 2ki ale w HD(takie połaczenie klimatu Suiko 2 z grafiką z Odin Sphere w HD i płynniutką animacją - królestwo bym za to oddał ;D Cytuj
Ed Hunter 28 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 hehe, chyba każdy by chciał tego a co do szacunku do serii to tylko on mi pozwolił wytrwać te pierwsze 20 godzin wierzyłem że będzie lepiej :B Cytuj
django 549 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 3 taka zla nie jest, ale dziwna za to tak. Kompletnie nie rozumiem podzialu na 3 bohaterow skoro fabula jasno mowi nam, zeby wybrac Hugo. Ogolnie calosc troche malo 'epicka'... zamek sie nie powieksza ani nawet nie naprawia. Rekrutowanie tez slabiutkie. No i glowni bad-guye, jezu, co za bezplciowe cipy. Prawdopodobnie tak jak i reszta zostali pokrzywdzeni przez prostą jak drut fabułę. A juz 'motywacja' Luca to juz tylko zasluguje na facepalma. Nie mniej 80 godzin pękło... Cytuj
Des 0 Opublikowano 27 stycznia 2009 Opublikowano 27 stycznia 2009 A tak serio to jakoś nie chciało mi sie grac w 3jke, w ogóle te PS2kowe wersje mi nie podchodza dobrze - ja chce Suiko w klimacie graficznym z 2ki ale w HD(takie połaczenie klimatu Suiko 2 z grafiką z Odin Sphere w HD i płynniutką animacją - królestwo bym za to oddał ;D Łooo taaa! A może frytki do tego? Jedyne Suikodeny, w które warto zagrać na PS2 to Tacics, III i V. W IV grać tylko wtedy, jeśli chce się w przyszłości grać w Tactics (save z "czwórki" jest wtedy potrzebny), lub gdy się chce uzupełnić kolekcję. Cytuj
Velius 5 754 Opublikowano 27 stycznia 2009 Opublikowano 27 stycznia 2009 Jak ktos dopiero zaczyna przygode z suikodenem to IMO PS2 na bok,bierz emulator/psx i cioraj w suikoden 1 i 2.A potem to juz jak dla mnie tylko V jako tako,ale 1 i 2 to mus mus mus mus mus mus. Wlasnie slucham muzy z Chrono Cross,another termina,gdzie sa te stare dobre rpgi w ktorych muzyka i klimat napieprzaly nas po ryju Mam nadzieje ze nowy suikoden chociaz troche bedzie przypominal stare rpgi a nie nowe produkcje (poza Lost Odyssey na xboxa,to akurat jest epic). Cytuj
Ed Hunter 28 Opublikowano 27 stycznia 2009 Opublikowano 27 stycznia 2009 Wlasnie slucham muzy z Chrono Cross,another termina,gdzie sa te stare dobre rpgi w ktorych muzyka i klimat napieprzaly nas po ryju dobre pytanie. ale chyba łatwiej ułożyć równanie wszechświata niż na nie odpowiedzieć ale dramatyzować też nie ma co. mnie np crisis core potraktował po ryju solidnie a soundtrack z chrono crossa to najlepszy soundtrack ever! Cytuj
ogqozo 6 575 Opublikowano 14 lutego 2009 Opublikowano 14 lutego 2009 Czytam sobie na IGN-ie relacje i powiem, że bardzo fajnie się ten nowy Suikoden zapowiada. Czekam na niego chyba bardziej niż na jakiekolwiek inne RPG. Nowy FF? E tam, kicz;]. Cytuj
gozaru 0 Opublikowano 15 lutego 2009 Opublikowano 15 lutego 2009 Wiele razy, szczególnie w przypadku gier, ulepszanie na siłę okazywało się zgubne - idealny przykład, Suikodeny na ps2. Nie wiem jak wy ale ja chętnie zobaczyłbym nowego Suikodena z wypasioną grafiką 2D, a 3D w walkach - szkoda, że mogę jedynie pomarzyć, chociaż po Tierkreis pojawiła się nadzieja, oczywiście mam na myśli grafikę, bo mapa i miasta to nędza do kwadratu. Jeżeli o V, tak chwaloną część chodzi to, nie wiem dlaczego nie zachowano systemu walk, a przynajmniej ich prędkości, z Suikoden'a IV. Zamiast typowo suikodenowego zamiatania, starano się na siłę wydłużać czas trwania walk jakimiś nieudanymi animacjami postaci. Unite'y w SV to już totalna porażka, nie wspominając o czarach - co jak co ale True Runes powinny wyglądać, w końcu to kwintesencja serii. Poza tym długie i częste loadingi pomimo kieprawej grafiki zniechęcają do gry, fabuła ssie, a zmarnowany, niesamowity wręcz potencjał zamku jako Sidnar Ruins woła o pomstę do nieba. Moja ocena dla SV - 6,5. Cytuj
berr 2 Opublikowano 12 marca 2009 Opublikowano 12 marca 2009 (edytowane) wlasnie widzialem tierkreis na ebayu za 25 poundsow (35 z wysylka) jakby ktos chcial. ja sie narazie wstrzymuje moze za 2 tygodnie kupie jak oplace sobie rachunki ... Edytowane 12 marca 2009 przez berr Cytuj
django 549 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 dzisiaj premiera, nie wiem jak wy, ale ja chyba dzisiaj nie spie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi