Banny 2 656 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Co mozecie mi napisac o telefonie Sony Ericsson Xperia X8 ? Poprosze o opinie uzytkownikow, czytalem testy, ale chcialbym znac opinie kogos kto ma lub mial ten telefon. Najbardziej interesuje mnie przegladanie stron internetowych przez WiFi - normalnych, a nie wersji mobile. Czy mozna na niego pobierac jakies programy i gry za free - moze jakis klon Gadu ? podbijam albo moze cos innego do 500 zl? Cytuj Odnośnik do komentarza
rinzen 966 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Znudzila mnie motorola milestone. Na ajfona mi szkoda 2 tysiecy. Troche tez mnie znudzily te ekrany, nie szukam zbednych bajerow ktore mnie przestana ineresowac po 2 dniach. No i lubie nowosci w zyciu Nigdy nie mialem telefony blackberry- ktos mial stycznosc z firma ich softem ? Miałem i mam nadal i nie jest to telefon do "tylko dzwonienia" czy "codziennego użytku" - nie znajdziesz tam gier (ok, trochę jest), multimedialnie jest ok ale to nie to samo co IOS czy Andro a BAW ma mniej aplikacji niż OVI (ale należy zaznaczyć, że są one znacznie lepiej dopracowane niż popierdółki z app store czy marketu). Jest za to masa komórkowych kamieni milowych na które zwykly użytkownik nie zwróci uwagi - obsługa SmartCard, szyfrowanie ROMu i karty pamięci (!!!), obsługa reguł kluczy prywatnych/certyfikatów, bardzo dobrze opracowane tunelowanie VPN, przeglądarka obsługująca TLS (cały czas, nie tylko na żądanie) oraz najlepsza dostępna na rynku usługa P2M. To właśnie dla tych unikatowych funkcji kupuje się BB i to właśnie z racji unikatowości na płaszczyźnie bezpieczeństwa informacji BB tyle kosztuje. Nie potrzebujesz tych funkcji? Nie kupuj, bo płacenie za coś z czego się nie korzysta nie ma sensu. Co mozecie mi napisac o telefonie Sony Ericsson Xperia X8 ? Plastikowy ale nie skrzypi; głośnik schowany za grubą skorupą przez co w kieszeni całkowicie niesłyszalny; rozmiar znośny jednakże jeśli szukasz telefonu do neta to na takim ogryzku jedyne co zrobisz to odbierzesz pocztę; brak dalszego wsparcia ze strony SE; brak większego wsparcia ze strony XDA (telefon nie jest popularny). Za 500pln ok ale osobiście bym wolał kupić Hero. Cytuj Odnośnik do komentarza
luck1985 37 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 greah- czyli 9105 moge brac ? Zalezy mi na malym fonie, nie na starociu- a on jest w miare swiezy. Nie znam systemu, ale chetnie poznam. Docelowo uderze w nowego ajfona5 albo nano jak sie pojawi. Ogolnie kupuje 9105 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Galaxy s - 599 zl vs galaxy s 2 - 750 zl potrzeba szybkiej pomocy. co wybrac? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość konstant Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Galaxy s - 599 zl vs galaxy s 2 - 750 zl potrzeba szybkiej pomocy. co wybrac? Skad ty masz SGS II skoro on ledwo co mial premiere w Korei ? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Galaxy s - 599 zl vs galaxy s 2 - 750 zl potrzeba szybkiej pomocy. co wybrac? Skad ty masz SGS II skoro on ledwo co mial premiere w Korei ? <_< W sieciach w Polsce jest juz w cennikach Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 S2 - to chyba jasne. Poprawiona bateria będzie bardzo przydatna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Janush 224 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 (edytowane) Lepiej kupić blackberry 9780, poczekać parę miesięcy i dokupić nowego ipoda touch czy zainwestować w Iphone 3gs? Ogólnie telefonu używam do: -słuchania muzyki -robienia zdjęć -internetu -czasami do gier Edytowane 30 Kwietnia 2011 przez terror Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 iPhone 3GS robi zdjecia co najwyzej "takie sobie", jesli chodzi o reszte to sprawdza sie wysmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Kup 3GS'a. Sam jechałem przez jakiś czas na duelu Smartfon + iPod Touch 3G, ale nie zbyt zdawało to egzamin. Lepiej Kupić 1 urządzenie imo. Sam od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem 3GS 16GB i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Robsonf 0 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 (edytowane) Ja lecę na combo Nokia E52 + Ipod Touch 4G. Wiadomo rozwiązanie takie ma swoje zalety i wady. Przede wszystkim nie wkurzam się, że właśnie rozładowuje mi się bateria w telefonie bo za długo grałem w Angry Birds, poprzednio (Nokia 5800) niestety bywały momenty, że bateria w najmniej oczekiwanym momencie padała. Minusem na pewno jest to, że nie mam poprzez Ipoda dostępu do neta w terenie (tylko WiFI), ale najczęściej jeśli z niego korzystam w terenie to słucham muzyki, czasem jak gdzieś czekam to gram. Nie jestem fanem Apple, Ipoda kupiłem ze względu na dużą ilość aplikacji i pod tym względem spisuje się znakomicie. Wszystko jest fajnie zoptymalizowane i nie ma takiego rozdrobnienia jak w Androidzie. Niestety nie wyobrażam sobie, by w telefonie mieć iOSa, jestem tak przyzwyczajony do tradycyjnego Home Screena i oddzielnie menu, a system w wielu miejscach nie jest aż tak intuicyjny jak mogłoby się wydawać. Nie polecam jednak do takiego combo BlackBerry. Mam paru znajomych, którzy korzystają i nie są zadowoleni. Poza klawiaturą i e-mailami to urządzenie jest słabiutkie multimedialnie, a bateria trzyma 1-2 dni i z tych zastosowań, które wymieniłeś to słuchanie muzyki: przeciętne, robienie zdjęć: przeciętne, internet, gry: tragicznie. Więc do takich zastosowań BlackBerry mówimy zdecydowanie nie. Edytowane 1 Maja 2011 przez Robsonf Cytuj Odnośnik do komentarza
luck1985 37 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 (edytowane) No zgadza sie. BB odstaje dzisiaj od swoich multimedialnych kombajnow konkurencji. Bylo to dobre jak net w telefonach sie rozkrecal, meile przychodzily jako sms itd Dzisiaj to za malo,cenowo nie ma szalu.Telefon dla kogos kto ma w (pipi)e te wszystkie multimedia, a klawiatura sie przyda komus kto b duzo pisze sms- nic wiecej. Ja aktualnie mam model BB 9105. Kupujac ajfona dostajesz chyba najwiecej tej multimedialnosc. Oprocz fona masz skopiowanego ipoda touch. Ekran imo najlepszy. Podobnie jak system ios.Android fajny, mialem, ale nigdy wiecej nie kupie fona na androidzie. Trzeba miec farta i wybrac model ktory bedzie topowy-android da na niego nowa wersje systemu. ios jest tylko na ajfonie i szafa gra.Android jest wrecz wysrany na kazde nowe urzadzenie=rozne marki. Taki HTC co kwartal wydaje po 3-4 nowe komoreczki i teraz loteria- ktory bedzie TOP. Mialem HTC Legend- nie wiem czy dostal 2.2 Froyo. Mialem Motke Milestone i 2.2 wydali z laski po jakis pismach, fanpejdzach na fejsie itp... A sam market jest kopia appstore, tylko jest tam biedniej i duzo aplikacji to tez kopia z appstora- jakby to robili studenci 1 roku informy na zaliczenie. Edytowane 1 Maja 2011 przez luck1985 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yabollek007 314 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Dlatego najlepiej brac jakis w miare pewny model (Galaxy, jako ze jest to glowny produkt samsunga to raczej pewna marka). Co do jakosci aplikacji - jak dla mnie roznica przede wszystkim wystepuje na plaszczyznie gier, bo jesli chodzi o reszte to nie ma sie do czego przyczepic. Jesli ktos telefon wykorzystuje do neta, muzyki, filmow itd. to android sprawdzi sie rownie dobrze jak ios. Gorzej jest z gierkami - tutaj to nawet nie ma porownania, rynek apple jest duzo lepiej pod tym wzgledem rozwiniety (jednak dla mnie to i tak bez wiekszej roznicy, bo i tak na telefonie nie gram - co najwyzej raz na jakis czas sobie popykam w cos przez pare minut jak na cos czekam i nic innego nie mam do roboty). Co do tego Galaxy S2 to nie wiem czemu mowicie tylko o tej baterii - przeciez pod wzgledem bebechow bedzie duzo mocniejszy od jedynki (1,2ghz procesor dwurdzeniowy, 1gb ramu, lepsza bateria, lepszy ekran itd). @szpic Jak roznica wynosi 150zl to sie nawet nie zastanawiaj bo S2 to bedzie bestia Cytuj Odnośnik do komentarza
luck1985 37 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Wybral bym ajfona, pomijajac ze jestem w tej sekcie.... Ekranu nikt nie pobil jeszcze- sa blisko, ale nadal ekran apple reaguje najlepiej na nasze palce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 s2 -> 899 iphone 4g 1799 i tyle w temacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość konstant Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 (edytowane) s2 -> 899 iphone 4g 1799 i tyle w temacie Pokaz mi gdzie jest ten S2 za 899zl to biore z miejsca. Chyba, ze mowisz o jakims abonamencie w smiesznej Erze, co nie jest zbyt trafnym porownanien jesli chodzi o ceny poniewaz iPhone 4 mozna kupic za ok. 1600zl nowy na allegro, a jego ceny w abonamencie to jakies zarty. a SGS2 ? Obecnie jest tylko jedna aukcja za... 2599zl. Edytowane 2 Maja 2011 przez konstant Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 ta w abonamecie? Ps jaka jest niesmieszna siec ? aby potem nie musiec sie wstydzic ze mam telefon z danej sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 ta w abonamecie? Ps jaka jest niesmieszna siec ? aby potem nie musiec sie wstydzic ze mam telefon z danej sieci? konkretnie a nie siej trolingu... mozesz odpowiedziec na pytanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 kilka miesiecy temu chcialem zmienić telefon ale nie bylo nic co mnie ciekawilo, teraz moj stary coraz bardziej sie zawiesza a bateria leci w (pipi)a (potrafi spaść do zera w pół dnia przy znikomym używaniu) tak więc chyba musze zacisnąć zęby i wybrać coś co mi oferują mimo że mnie to nie zachwyca kandydaci to: motorola defy albo htc wildfire - ktory z nich jest lepszy i dlaczego? czytsalem sobie statsy i ogolnie sa zblizone, niektore elemnty lepsze tu a inne tu, dlatego chcial bym zapytac ktory tak naprawde lepiej sprawdza sie w użyciu? ewentualnie htc desire Z, tyle że jego najwieksza zaleta - klawiatura qwerty jest jednocześnie wadą - debilnie sie otwiera, a nie chce żeby mi sie urwała glownym wymogiem jest android, a z nim tylko takie mi przychodza do glowy, bo nie chce xprerii10 Cytuj Odnośnik do komentarza
luck1985 37 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Kup sobie taniego HTC Gratia IMO swietny jest. Jak HD2 mini , tylko gratia ma androida, a mini ma windowsa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sydney 38 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Porównanie Motoroli Defy do htc Wildfire jest bezsensowne bo to dwie różne półki cenowe. Motka jest o klasę wyżej od tego htc i rozwala go swoimi parametrami na łopatki. Takze wybór masz generalnie prosty bierzesz Defy i sie niczym nie martwisz. Co do htc Gratii to panie z czym do ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza
luck1985 37 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Lepsza Gratia od wildifre. Telefon jest bardzo fajny- maly,poreczny i wygodnie lezy w rece- dlugo macalem swego czasu HD2 mini, a to jest to samo tylko z andkiem na pokladzie. I kolega nie okreslil do czego chce ten telefon. A wiekszosc funkcji w tych multi telefonach ktore tu polecacie jest zbedna i wiekszosc kupujaca te polecane fony i tak nie uzywa tego czym sie tu podniecacie Cytuj Odnośnik do komentarza
rinzen 966 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 @Yano Wildfire odpada już na starcie - rozdzielczość ekranu jest wręcz obraźliwie niska. Defy jest ok telefonem ale możesz sobie wybić z glowy modowanie - Motorola ma zablokowany bootloader (z tego właśnie powodu nie kupiłem Atrixa). Desire Z jest całkiem wytrzymały - to patentowe ramie radzi sobie całkiem nieźle; jak do tego dodasz fakt, że jest to jedyny telefon z dobrą klawiaturą fizyczną to wybór wydaje się byc prosty (chociaż ja osobiście bym sobie odpuścil ze względu na grubość). Nie wiem ile masz na wydaniu ale jeśli wspominasz o Z i x10 to zakładam, że budżet pozwoli Ci na zakup Desire albo SGS - oba modele mają uznanie klientów a przy tym są chętnie modowane więc kupując je teraz możesz liczyć na jeszcze jakieś 2 lata supportu ze strony xda (przykładowo Desire ma obecnie rok, HTC olało go już po całości (co jest dziwne, bo zaraz za Hero jest to ich najlepiej sprzedający się model) ale na xda dział rośnie w siłę i znajdziesz tam wszystko od klasycznych przeróbek, przez porty GB aż po Sense 3.0, który tak na marginesie wydaje się być niewypałem - za dużo wodotrysków, za mało sensownych rozwiązań). tak na marginesie - nie wiem jak wam ale mnie już przejadły się te wszystkie animacje, 10 ekranów, kolorowe widgety i pochodne. Wywaliłem całkowicie Sense, wgrałem Zeam i ustawiłem tylko dwa ekrany z najpotrzebniejszymi informacjami natomiast do całej reszty używam gestów i folderów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 (edytowane) ale ta gratia kosztuje ponad 1000 na allegro a w erze jej nie dają a ja nie chce płacic tysiaka za telefon, chce w okoliocach max 200zł z abonamentem wziąć i poznawiam pytanie ale nieco zmienione: motorola defy czy htc desire Z ? gadalem dlugo z obłsuga klienta i wildfire raczej jednak opada, wezme sobie najwyzej dodatkowe ubezpieczenie i jak mi sie urwie klapka to wymienie telefon na nowy dlatego rozwazzam desire Z EDIT sory nie zobaczylem nowej strony i napisalem posta nie czytajac najwnowszych porad edit2 po przeczytaniu nowych porad (dzięki:) ) rzeczywiscie chyba bym sie skłaniał do desire Z, w abonamencie moge ją miec za 260zł , a defy za 160zł , ropznica troszke ejst ale bardzo lubie prawdziwa klawiature wiec jest to kusząca sprawa modowanie jakos wielce mnie nie podnieca, przynajmniej na moim G1 Edytowane 5 Maja 2011 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Sydney 38 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Jak powiesz czego oczekujesz od telefonu to będzie łatwiej. Napisz na czym Ci zależy i co musi mieć Twój telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi