Smiti 313 Opublikowano 23 lutego 2012 Opublikowano 23 lutego 2012 Neo v ma wiekszy ekran, lepsza rozdzialke i procek. Ace byl by spoko ale okropna rozdzialka go zabija ... Ogolnie to raczej srednio-niska polka smartfonow wiec szalu nie robi ani jeden ani drugi. Cytuj
YETI 10 979 Opublikowano 24 lutego 2012 Opublikowano 24 lutego 2012 Zakupiłem Arc S i mam dwa pytania. Mam kartę z sieci Plus, wchodzę na ich stronę i widzę ofertę na internet do tel. na kartę. Wysyłam im kod na 500mb ale wyskakuje mi wiadomość "Usługa chwilowo niedostępna. Skontaktuj się z BOK". To jakiś problem od nich? Wykupienie internetu z innej sieci chyba nie wchodzi w grę? Włączyłem przesyłanie danych przez siec, net był, ale zżera bardzo kase z konta. Druga sprawa to przeniesie kontaktów, robie wszystko jak na tym filmiku, ale zamiast znajomych, to mam numery na policje, worp itp. A tak ogólnie to Arc S robi pioronujace wrazenie, ale pisze to osoba, która zamieniał k770 na arc s. Cytuj
Gość Opublikowano 24 lutego 2012 Opublikowano 24 lutego 2012 Zainstaluj na kompie PC Suite, podłącz starą komórkę, eksportuj kontakty, a później importuj na Arc'a. Android ma generalnie problemy z importem kontaktów z SIMa, więc najlepiej będzie jak sobie na dobre przeniesiesz kontakty na konto gmail. Co do pakietów internetowych to Ci nie pomogę, ale generalnie to trochę zwaliłeś sprawę jeśli kupiłeś smartfona bez pakietu internetowego w abonamencie, bo będziesz musiał się wciąż pilnować, a tak to po prostu po przekroczeniu limitu by Ci prędkość tylko spadała. Cytuj
YETI 10 979 Opublikowano 24 lutego 2012 Opublikowano 24 lutego 2012 Dzięki za odpowiedz. Co do netu, korzysta ktoś z usługi Plusa internet w telefonie na kartę? http://internet.plus.pl/indywidualni/internet-w-telefonie/internet-w-telefonie-w-plus-na-karte Jak pisałem wcześniej, wpisuje kod i wyskakuje mi wiadomość "Usługa chwilowo niedostępna. Skontaktuj się z BOK". Cytuj
vip77 237 Opublikowano 24 lutego 2012 Opublikowano 24 lutego 2012 Co do pakietów internetowych to Ci nie pomogę, ale generalnie to trochę zwaliłeś sprawę jeśli kupiłeś smartfona bez pakietu internetowego w abonamencie, bo będziesz musiał się wciąż pilnować, a tak to po prostu po przekroczeniu limitu by Ci prędkość tylko spadała. "Na kartę" jest tak samo. Zapłacisz za pakiet i jak go zużyjesz to prędkość spada. Po 30-dniach za odpowiednią kwotę pakiet odnowi się Ps. Chyba że w plusie jest inaczej Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 lutego 2012 Opublikowano 26 lutego 2012 Zainstaluj na kompie PC Suite, podłącz starą komórkę, eksportuj kontakty, a później importuj na Arc'a. Android ma generalnie problemy z importem kontaktów z SIMa, więc najlepiej będzie jak sobie na dobre przeniesiesz kontakty na konto gmail. Co do pakietów internetowych to Ci nie pomogę, ale generalnie to trochę zwaliłeś sprawę jeśli kupiłeś smartfona bez pakietu internetowego w abonamencie, bo będziesz musiał się wciąż pilnować, a tak to po prostu po przekroczeniu limitu by Ci prędkość tylko spadała. W razie problemów z importem kontaktów z karty SIM do telefonu polecam program Contacts2sim, który dobrze nadrabia Androidowe braki w tej kwestii. Cytuj
Sig 395 Opublikowano 26 lutego 2012 Opublikowano 26 lutego 2012 Stoje przed dylematem wyboru nowego telefonu w abonamencie. Mam dwa modele do wyboru, więc nie rzucajcie innymi propozycjami. Jestem zielony w tej dziedzinie więc za nawet najmniejszą pomoc będę wdzięczny Sony Xperia Neo V czy Samsung Galaxy Ace S5830 Który? Nic nie wiem kompletnie o tych telefonach poza tym że mają Androida i Wifi, czytałem już parę recek i raczej pochlebne opinie mają. neo v jest lepszy sprzętowo od galaxy S . Ace za to jest klasę niżej niż neo Cytuj
YETI 10 979 Opublikowano 26 lutego 2012 Opublikowano 26 lutego 2012 Jaką masz taryfę? Nowa taryfa Simplus. W regulaminie mają Pakiety dostępne są dla Klientów oferty Simplus (taryfy Simplusa oraz Twój Profil) oraz oferty 36.6 (taryfy PiszMówDobowy oraz 36.6) (taryfę możesz sprawdzić krótkim kodem *147#). Przed chwilą zasilałem konto przez ofertę simplus, internetu nie mogę doładować. Jutro się przejdę do ich salonu. Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Krótka piłka: Iphone 4s, czy Samsung Galaxy S II? Będzie to mój pierwszy smartfon. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Oba są naprawdę świetne. Wybór sprowadza się do jednego pytania: iOS czy Android? Nie cierpię, jak ktoś wrzuca tylko pytanie "X czy Y?". Jeśli naprawdę liczycie na pomoc, to napiszcie kilka słów o tym, do czego ten sprzęt ma służyć, czego oczekujecie. Ja np. wybrałbym SGS II, ale ktoś inny wybrałby iPhone 4S i oboje byśmy byli zadowoleni. Dlaczego? Bo mi zależałoby na przeglądaniu Internetu 1:1 i hoście USB, drugi bo lubi dużo grać. Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 iOS i Android - te hasła znam tylko ze słyszenia Jestem laikiem totalnym Jako że słyszałem, że to ten Samsung to dobry smartfon, toteż zastanawiam się nad nim. iPhone'a nigdy w ręku nie miałem, widziałem tylko w internecie i przez szybkę w jakimś sklepie elektronicznym. Nie lubię wiecznego wybierania i wgryzania się w temat, dlatego też rzuciłem proste w sumie pytanie Tak samo było z laptopem, w cholerę tego na rynku, ale drogą eliminacji z trzech modeli w miarę szybko wybrałem Paviliona dv6-6030ew i dla mnie to miazgator A do czego mi potrzebny smartfon - do internetu, dzwonienia i od czasu do czasu do pogrania w coś. Ważna dla mnie jest prosta obsługa i by wszystko wskakiwało szybko. Pod tym względem jestem strasznie niecierpliwy i nie cierpię jak coś "cyka" i ładuje się dłużej niż 3s Z tego co widzę, to Samsung jest tańszy, ale tego akurat się spodziewałem. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 wydaje mi sie ze wiecej bedziesz mial pozytku / radochy bedziesz mial z SGS2 na plus : ekran 4,3" - idealny do internetu, czytania ebokow i grania w gry ( bo nie zaslaniasz calego erkanu paluchami i niektore pozycje naprawde daja rade, chociaz nie ma takiego wyboru jak Iphone 4s) multimedia w telefonie to pierwsza klasa mega cienki i lekki na minus: android na poczatku moze wydawac sie strasznie zagmatwanym systemem, ale to przez to ze naprawde mozesz go dostosowac calkowicie pod siebie jeden dzien i bedziesz czul sie jak ryba w wodzie co do Iphona na plus: - mega prosty i intuicyjny system - bardzo duzy wybor aplikacji w tym bardzo dobrze rozwinieta kwestia gier na minus : - ekran jest maly ale to tez odczucie subiektywne, przez pare lat uzywalem iphona 3g i byl dla mnie idealny, przyszedl czas zeby zamienic mialem brac iphone 4s, duzo czytalem i prawie na kazdej stronie pojawiala sie wzmianka o SGS2 wybralem sie do sklepu zeby zobaczyc na zywo i po prostu sie zakochalem 1 Cytuj
Foxter 0 Opublikowano 28 lutego 2012 Opublikowano 28 lutego 2012 (edytowane) do internetu, dzwonienia i od czasu do czasu do pogrania w coś najlepiej będzie, jak jednak sam osobście sprawdzisz sobie zarówno iP4S, jak i S2. Są to i tak obecnie najlepsze smartfny na rynku, reszta zosaje daleko w tyle. Który byś z tych 2 nie wybrał i tak podejmiesz dobrą decyzję ja mam iP4 od premiery i jezeli sie tak zastanowic, to z funkcji z jakch w nim najmniej korzystm to: wysylanie smsow i dzwonienie, hehe A jestem b.zadowolony z funkcjonalnoc jake umożliwiają mi wszelkiego rodzaju dsępne aplikacje. Edytowane 28 lutego 2012 przez Foxter Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 1 marca 2012 Opublikowano 1 marca 2012 Dzięki Panowie. Widzę, że pomimo małego obeznania trafiłem w dobre modele i co by się nie wybrało, będzie to dobra decyzja. Skłaniam się jednak ku Samsungowi i to właśnie ten sprzęt raczej kupię Cytuj
canuks 63 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Obecnie posiadam Samsunga Monte jednak chciał bym go zmienić na coś nowszego /lepszego w kwocie powiedzmy max 400zl co możecie zaproponować ? Skłaniał bym się również ku samsungowi Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 5 marca 2012 Opublikowano 5 marca 2012 Rozumiem myślisz o czymś na Androidzie, tak? Używany czy nowy? Cytuj
canuks 63 Opublikowano 5 marca 2012 Opublikowano 5 marca 2012 (edytowane) Rozumiem myślisz o czymś na Androidzie, tak? Używany czy nowy? Nie koniecznie na androidzie ogólnie na jakimś systemie( nie wiem który lepszy/gorszy nie znam się na nich ) , raczej nówka byle by był jakiś odczuwalny skok jakościowy względem Monte . Z drugiej strony nie chcę jakiś bajerów .... zwykły dotyk ,czasami do przejrzenia internetu (wifi) ,z możliwością wgrania jakiś aplikacji itp itd . Edit: poszperałem nieco i poczytałem o systemach i chyba android najrozsądniejszy .A co do samych telefonów to wpadły mi w oko głównie : s5570 galaxy mini i s5360 galaxy Y chociaż S5380 wave także ciekawy ale nie wiem co sądzić o Bada 2.0 ? http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/5358/4879/5344/4235/ Jednak za s5360Y przemawia mocna bateria co jest dla mnie ważne Edytowane 5 marca 2012 przez canuks Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 5 marca 2012 Opublikowano 5 marca 2012 Baterię ma taką samą jak pozostałe - 1200 mAh. Trochę bieda z wyświetlaczem, bo tylko QVGA (240x320 px). = No raczej nic innego jak Android (albo jakaś budżetowa Bada) nie znajdziesz za 400 zł . Jeśli nie szukasz niczego wyszukanego, to Bada może Ci przypaść do gustu - obadaj sobie filmiki na yt jak wygląda interfejs i działanie tego systemu. Obawiam się tylko, że na 832 MHz może nie radzić sobie jakoś świetnie. Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 6 marca 2012 Opublikowano 6 marca 2012 Mam mini i odradzam. Słaby procek, średnia rozdziałka, standardowo brak MT do tego brak możliwości upgrade'u software bez straty gwarancji(no chyba, że kupujesz telefon poza granicami polski), co za tym idzie? Mało aplikacji w markecie. Lepiej dopłacić ce 150zł i mieć telefon na rok, czy tam dwa dłużej. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 6 marca 2012 Opublikowano 6 marca 2012 Wpadł mi jeszcze w oko S5660 GIO tylko ze chodzi po 500-550zl ... ale te 150zl by się wyszperało jeśli gra warta świeczki . Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 6 marca 2012 Opublikowano 6 marca 2012 Czy jest jakiś lepszy wybór telefonu z androidem do 700 zł niż Galaxy S? Brat prosił mnie o znalezienie dobrego telefonu z andkiem po tym jak jego Galaxy S został skradziony. Cytuj
winner 183 Opublikowano 7 marca 2012 Opublikowano 7 marca 2012 Galaxy S - tak czy siak bezkonkurencyjny w swojej cenie telefon (oczywiście nie biorąc pod uwagę sprzętu Apple). Cytuj
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 9 marca 2012 Opublikowano 9 marca 2012 (edytowane) jakiś telefon do 4 stówek? co myślicie o Noki c3 lub Samsung chat? albo E 71, ale wtedy to już używka zależy mi na tym żeby telefon nie mulił i żeby chodziły wszystkie strony www Edytowane 9 marca 2012 przez Damian. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 15 marca 2012 Opublikowano 15 marca 2012 Coraz bardziej skłaniam się do zakupu telefonu Samsung Wave I (S8500), ale potrzebuje jeszcze opinii osób posiadających owe urządzenie. Parametry oraz cena bardzo mi odpowiadają, ale nie miałem z tym smartfonem żadnej styczności. Jak wygląda sprawa z google maps/nawigacją, nie ukrywam, że wykorzystywałbym sprzęt - oprócz internetu, aparatu, dzwonienia, odtwarzacza - czasami jako ew. mapę. Proszę o opinie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi