Skocz do zawartości

Jaki telefon wybrać?

jaszczoor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość _Milan_
Opublikowano

Ok biore prawdopodobnie Neo v, mam parę pytań:

- co z systemem? jest tam android, co zrobić po kupnie, aktualizować, zrootować, czy co, nigdy nie mialem androida, pytam bo:

- pogram na tym w emulator psxa i gry kupowane na torrentach?

- czy jest jakas darmowa nawigacja z mapami wgranymi na komóre? nie mam internetu wykupionego, yebie mnie w wersji mobilnej raczej

- gdzie poczytam o androidzie, w miare bezbolesnie chce wejsc w temat bawienia sie nim

Opublikowano

Jeżeli nie masz żadnych pakietów internetowych wykupionych to daruj sobie w ogóle androida, można by rzec, że istotą tego systemu jest połączenie z internetem.

Z tego co piszesz potrzebujesz telefonu przede wszystkim do grania, w takim razie nie lepiej używane psp kupić?

Opublikowano

dokladnie jak chcesz do gier i emulacji to lepiej kupic psp tym bardziej ze teraz kazde psp bez problemu da sie przerobic nawet e-1000 co kosztuje grosze ;) nie ma sensu sie meczyc na telefonie ;) ja ostanio na telefonie gralem w metroid fusion ale brak przyciskow naprawde jest dosc irytujacy dlatego sam teraz mysle nad zakupem psp street zeby wszystkie emulatory wrzucic do niego ;)

Gość _Milan_
Opublikowano (edytowane)

nie, źle mnie zrozumieliscie, zle sie wyraziłem.

Te gierki traktuje jaki mini dodatek, telefon biore bo ma w miare aparat i filmiki w hd, i ogolnie mi sie podoba.

Android bedzie mogl się laczyc u mnmie w chacie przez wifi, polaczenia na biezaco nie potrzebuje.

psp mam, chodzi mi bardziej teraz o tą nawigacje, czy da rade wgrac na stałe mapy, ale i to mnie w sumie wali, wole papierowe mapki ;]

Edytowane przez _Milan_
Gość kaz_
Opublikowano

Rozwaliłem sobie właśnie poczciwego Magica, polećcie mi coś do 500 stów:

- głównie do przeglądania neta, ale chciałbym też żeby stabilnie i szybko chodził

- fajnie jakby bateria trzymała przynajmniej jeden dzień (Magic wytrzymywał tylko 8h lol)

- rootowalny

dzięki

Opublikowano

Jak sie postarasz to powinienes juz znalezc Neo V uzywane do 500zl albo jak dolozysz z 50zl to Galaxy S jedynke, tez uzywany. Chyba ze chcesz nowke, to Ci zapewne zostanie jakas X8 albo Wildfire.

Opublikowano (edytowane)

Neo V czy Ace 2? Zastosowanie to glownie net, zalezy mi tez aby bateria trzymała ok 3 dni.

Ace 2 jest nowszym telefonem, ma 2 rdzenie. Neo V zaś otrzyma aktualizacje na Androida 4.0(Ace 2 NIE). Hm...

Edytowane przez k0ntra
Opublikowano

Chcesz smartfona przede wszystkim do przeglądania sieci i baterię, która wytrzyma 3 dni (!)... zabawne bardzo.

Najdłużej bateria ci będzie chyba trzymać w Nokiach (np. 700) i Blackberry. Pozostałe telefony to konieczność codziennego ładowania, przy ostrym użytkowaniu czasami 2 razy dzienne trzeba do źródełka podpiąć. Niestety.

Opublikowano

ja mam neo V i nie narzekam , internet się przegląda dobrze . Szybko wszystko chodzi , jedyna wada jakiej się dopatrzyłem to skrzypiący bok obudowy ale da się temu zaradzić .

Opublikowano

Nie mialem Ace'a, mialem Neo i polecam. Nadaje sie do wszystkiego, jak sie pobawisz w customowe softy to wycisniesz z baterii wszystko co sie da i spokojnie wytrzyma te 3dni.

Opublikowano

Kupiłem Samsunga Wave 3 i powiem wam, ze jestem pod wrazeniem. System dziala plynnie, wszystko chodzi szybko i bez zamulania, ekran wiekszy niz w iphonie i gdyby nie rozdzialka i 'ziarno' to poza tym uwazam, ze to telefon pierwsza liga jesli ktos szuka tylko fona do dzwonienia i pisania. Obudowa Alu, bardzo dobra jakosc wykonania, dobrze lezy w dloni i przede wszystkim dziala bez zarzutu i plynnie. Jestem ciekaw ile wytrzyma bateria tylko przy sporadycznym dzwonieniu i smsach bo tak to nic innego w tym telefonie nie bedzie robione.

Opublikowano

Do dzwonienia i smsów najlepsza byłaby

nokia-3310-troubleshooting.jpg

No chyba, że to tak jak w tej idiotycznej reklamie Blackberry, w której jest rozmowa w sprawie jakiegoś kontraktu, zleceniodawca ma już spuścić typa w kiblu, ale nagle zauważa, że gość ma słuchawkę Blackberry i nagle zmienia zdanie. W takim wypadku mam dla ciebie złe wieści. Na spotkaniach biznesowych raczej nie zrobisz furory chu/jowym łejwem z kaleką badą na pokładzie :(

Opublikowano

Wszystkie Samsungi Wave (1,2,3) były porządnie wykonane (zwłaszcza jedynka..), ale glówny problem leżał po stronie systemu.. jak teraz to wygląda?

Gość _Milan_
Opublikowano

wziałem neo v i pakiet 500 mb miesiecznie.

Jestem bardzo zadowolony.

Zombiebooth mnie roz(pipi)iło z marketu, myslalem ze zrobie zonie zdjecie i przerobi ja na zombie, a tu (pipi)a prawie zawał xDDDD

Gość _Milan_
Opublikowano

No ja nie mam fb, więc jestem z założenia mądrzejszy :)

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Jednak z tej Nokii 5530 nic nie bedzie.

Teraz zastanawiam sie nad dwoma modelami Samsunga: Galaxy Gio oraz Galaxy Mini 2. Sa niemal identyczne, ale ktorego bardzie oplaca sie kupic??

Edytowane przez grzes!ek*ps2
Opublikowano
  W dniu 10.07.2012 o 21:17, Silver napisał(a):

Wszystkie Samsungi Wave (1,2,3) były porządnie wykonane (zwłaszcza jedynka..), ale glówny problem leżał po stronie systemu.. jak teraz to wygląda?

No system jest ch ujowy bo nie ma apek, tweakow i innych takich i jako, ze telefon byl w ramach wymiany matce z zarznietej juz nokii luny to dla niej byl idealny - ladny, dobrze zrobiony, duzy ekran, szybko dzialajacy interfejs i w sumie jako, ze bada nie jest konfigurowalna i nie mozna nic wgrywac to tez mamuska nic w nim nie napsuje i nie poinstaluje bo i tak nie wie o co chodzi. Uznalem po licznych recenzjach, ze zamkniety system bedzie dla niej najlepszy bo android sie zmarnuje a z jego dzialaniem jest roznie w zaleznosci od modelu. Tu jest podobnie jak w iphonie, zamkniety system dostosowany do szybkiego procesora wiec wszystko chodzi elegancko. Ma smsy, ma dzwonienie, ma aparat aby robic zdjecia jakims zwierzatkom wiec byl to dobry wybor.

Opublikowano
  W dniu 11.07.2012 o 07:50, YETI napisał(a):

Mi 500mb zazwyczaj starczy na 2 tygodnie, a przeglądam tylko fb, forum i z jakieś dwie strony.

Nie wiem jak Ty to robisz ;) przegladam na telefonie forum, facebooka, instagram, odbieram maile, codziennie rozmawiam na skype glownie przez 3G i jeszcze nie udalo mi sie przekroczyc 500MB a pakiet mam 1GB ;)

Opublikowano

jakims cudem android pobiera wiecej danych niz iOS ;) majac iphona 3g spokojnie mi starczalo to co mialem przesiadlem sie na sgs 2 i 2x tyle leci a raczej tak samo uzywam ;) eh dawac juz iphona 5