Opublikowano 24 lutego 201510 l Wiesz co, po Samsungu chcę mieć alternatywę w postaci sceny żeby nie być zamkniętym na 1-2 romy. Myślałem o Huawei Mate 7 ale brak romów mnie zniechęcił. Samsung ma tego dużo, działam na czystym AOSP + Xposed + GravityBox i mi to wystarczy w zupełności, telefon dobrze chodzi ale snap 600 za dużo prądu żre i mi czasem brakuje baterii. Sama moc mi wystarczy bez problemu. Innych nie brałem pod uwagę bo jakby nie patrzeć CM11s powinien wystarczyć a jak nie to romów jest naprawdę dużo plus Multirom którym się na S4 bawię (3 romy do testów mam w tej chwili). Jak piszę, po prostu SNap 80x na tyle podniosły czasy na włączonym ekranie że warto na to zmienić. Nawet nad LG G2 myślałem, do tego AOSP i może też starczy? No nie wiem. Wolałbym One z 64gb. Cena tylko nieco wyższa.
Opublikowano 24 lutego 201510 l oneplus one sprzedają na brytyjskim eBayu, pewnie i z wysyłką zagraniczną.
Opublikowano 25 lutego 201510 l Nie, no z kupnem nie ma problemu. Chciałem opinie użytkowników poznać. Ale widzę, że ciężko o takie. Na XDA raczej nie ma bardzo złych opinii, są pozytywne. Softu jest dużo, można łatwo flashować, czysty andek. Taki troszkę lepszy Nexus :-)
Opublikowano 25 lutego 201510 l Dobra, kilka razy już tutaj dywagowałem, ale przyszła pora na zmianę telefonu. Szukam czegoś do 600 zł, wyświetlacz musi mieć więcej niż 4 cale, aparat w miarę ok i znośna bateria, bo sporo z internetu korzystam. Na oku póki co Moto G i Samsung GS 3. Jest coś lepszego, czy powinienem wybrać coś między tymi dwoma? Oglądałem przed chwilą w RTV Euro AGD Asus Zenfone i też fajnie się prezentuje. Ta Motorolla spoko wyświetlacz, ale jakaś taka gruba i krowiasta. Edytowane 25 lutego 201510 l przez krupek1
Opublikowano 25 lutego 201510 l http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/optimusl9ii/Za niewiele ponad 6 stów można wyrwać. Sam takiego mam i nie narzekam.
Opublikowano 25 lutego 201510 l http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/optimusl9ii/ Za niewiele ponad 6 stów można wyrwać. Sam takiego mam i nie narzekam. Nie polecam. Moto G bedzie najlepszym wyborem za ta cene. Pierwsza lepsza opinia o tym LG: ''GPS to porażka i do tego potrafi ostro się nagrzewać jak mu się da w kość.Dwa razy mi się wyłączył od nagrzania.Często się teraz zamula i co mnie denerwuje najbardziej to aplikacje które same się włączają czyli aparat,notatnik,czy też książka telefonów.Resetowałem go już kilka razy ale nic nie pomaga.Jeżeli ktoś szuka dobrego telefonu to w tej cenie są inne które są dużo lepsze.''
Opublikowano 25 lutego 201510 l W tej chwili najbardziej jestem za Asusem, tylko nie mogę się zdecydować, czy zadowoli mnie ekran 4,5 cala, czy brać 5 cali. Muszę wziąć do ręki i sobie porównać.
Opublikowano 27 lutego 201510 l @MrokuSpoko, każdy może mieć pecha. W przypadku mojego telefonu ani jeden z wymienionych wyżej felerów nie miał jednak miejsca. Jedyne na co mogę narzekać, to dość przeciętny aparat i słaby głośnik, ale sam system śmiga bardzo szybko jak na tę klasę cenową, a bebechy radzą sobie z mniej wymagającymi gierkami, np. Rayman Jungle Run itp.
Opublikowano 27 lutego 201510 l Od grudnia mam Samsunga Galaxy Alpha i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że to jak dla mnie pierwszy sensowny Samsung. Po plastikowym S5 metalowa Alpha to jak mesjasz. Design i wykonanie to mistrzostwo świata, do tego piekielnie szybki i do tej pory ani jednej zwiechy. Szczerze polecam.
Opublikowano 2 marca 201510 l Potrzebuję jakiś w miarę zgrabny budżetowy smartfon i padło ma Xperię M. I tu rodzi się problem, bo nówka kosztuje w sklepach internetowych ponad 500zł co jest przesadą jak na tak starawy telefon z niskiej półki. Za to Allegro jest zasypane jakimś tanim i reanimowanym syfem z chin za około 300zł. Jestem w posiadaniu nówki M2 i o ile design mi się bardzo podoba to rozmiar już nie. Za duża krowa, po co Sony powiększyło M2? :< Nie wiem co robić. Te chińczyki Mki to raczej porażka, tak? edit http://plebis.eu/product-pol-2674-SONY-XPERIA-M-.html rozumiem, że z racji niskiej ceny to też jakaś chińszczyzna? Edytowane 2 marca 201510 l przez Pure Bladestone
Opublikowano 3 marca 201510 l Nie rozumiem? Mka to syf, mam ich kilka i się same resetują na najniowszym sofcie, nic nie wychodzi (aktualizacje). Jest wersja Dual-Sim na rynek chiński, brazylijski i bliski wschód i to jest ta wersja po prostu. Jak chcesz ściągnąć sobie Simlocka to mogę ci załatwić nieużywaną POLSKĄ xperię M za 300 zł z Orange a ty sobie ściągniesz simlocka (kodem, podam ci stronę, za 30 zł max to zrobisz) i masz full wypas, polska dystrybucja.
Opublikowano 3 marca 201510 l Naprawdę czytam i nie dowierzam, że nadal ktoś babra się w tych zabawkach z lipnej półki. Jestem już grubo 4 miesiąc z Z2. Żaden tel z niższej półki (miałem ich sporo) nie ma szans dorównywać pod względem wydajności i zadowolenia z użytkowania.
Opublikowano 3 marca 201510 l Premiera w maju, cena 1200zł Procesor Qualcomm MSM8939 o częstotliwości 1,5 GHz, 64-bit, 8 rdzeni Adreno 405 GPU 2 GB RAM 8/16 GB wbudowanej pamięci flash Wyświetlacz 5 cali (1280x720 pikseli) Aparat fotograficzny o rozdzielczości 13 megapikseli z automatyczną ostrością. 4-krotne powiększenie, nagrywanie filmów wideo w rozdzielczości Full HD i zdjęcia z HDR. Przedni aparat - 5 MPx, nagrywanie filmów w 720p Zasięg 4G/LTE Rozglądam się za czymś nowym, bo moja kilkuletnia Xperia Arc s juz trochę niedomaga. Brat ostatnio kupił Samsunga Alpha, jeżeli chodzi o dźwięk i jakość robienia zdjęć, to prawdziwa kosa. Edytowane 3 marca 201510 l przez YETI
Opublikowano 3 marca 201510 l Premiera w maju, cena 1200zł Procesor Qualcomm MSM8939 o częstotliwości 1,5 GHz, 64-bit, 8 rdzeni Adreno 405 GPU 2 GB RAM 8/16 GB wbudowanej pamięci flash Wyświetlacz 5 cali (1280x720 pikseli) Aparat fotograficzny o rozdzielczości 13 megapikseli z automatyczną ostrością. 4-krotne powiększenie, nagrywanie filmów wideo w rozdzielczości Full HD i zdjęcia z HDR. Przedni aparat - 5 MPx, nagrywanie filmów w 720p Zasięg 4G/LTE Rozglądam się za czymś nowym, bo moja kilkuletnia Xperia Arc s juz trochę niedomaga. Brak ostatnio kupił Samsunga Alpha, jeżeli chodzi o dźwięk i jakość robienia zdjęć, to prawdziwa kosa. Nie tylko zdjęcia i dźwięk. Wydajność, design, użyte materiały to wszystko najwyższa półka. Jedynie ten cholerny TouchWiz ale nie można mieć wszystkiego. Aaa i można utrafić za cenę około 1200 zł nówkę z Orange Edytowane 3 marca 201510 l przez BlukeR
Opublikowano 3 marca 201510 l Ja od kilku miesięcy mam Z1 i jestem bardzo zadowolony. Świetne wykonanie, dobrze gra, a bateria trzyma średnio 3 dni przy standardowym użytkowaniu (muzyka, dzwonienie, od czasu do czasu internet i youtube). Cenowo stoi coś koło 1200.
Opublikowano 3 marca 201510 l Też polecam którąś z Zetek, sam mam Z1c i wszystko super, tak jak koledzy wyżej napisali szczególnie bateria trzyma konkret.
Opublikowano 3 marca 201510 l Yeti rozpatrz Z2. Serio ideal w moim rankingu a bateria, kosa. Potwierdzam. Po ostatniej aktualizacji softu praktycznie nie ustępuje z3, bateria - megamocna. Nie wyobrażam sobie w tej chwili innego telefonu.
Opublikowano 3 marca 201510 l Naprawdę czytam i nie dowierzam, że nadal ktoś babra się w tych zabawkach z lipnej półki. Jestem już grubo 4 miesiąc z Z2. Żaden tel z niższej półki (miałem ich sporo) nie ma szans dorównywać pod względem wydajności i zadowolenia z użytkowania. Ale jak ktoś używa telefonu tylko do rozmów/esów i okazjonalnie wejdzie na neta to po co ma płacić 3-4 razy więcej za telefon? Czytam takie wypowiedzi i czuję się jakbym słyszał kogoś pracującego na słuchawce polecającego internet 100Mbs gdzie wydajność łącza to max 20
Opublikowano 3 marca 201510 l Bo po czasie to każde badziewko nie mające 3 giga ramu staje się badziewkiem do kwadratu.
Opublikowano 3 marca 201510 l No jak chcesz mieć milion aplikacji na telefonie to wiadomo, że kiedyś przymuli. Ale jeżeli nie to po co przepłacać za coś czego się nie potrzebuje?
Opublikowano 3 marca 201510 l Żeby nie jojczeć, że zamuła po miesiącu nie używania. Miałem na koncie już wiele właśnie tych budżetówek i nie warte zachodu. A sam używam jedynie neta konkretnie. I po czasie ani czyszczenie pamięci ani restarty nie pomagały. Plus liiiiipne baterie na pół dnia.