Skocz do zawartości

Jaki telefon wybrać?

jaszczoor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem brać Meizu albo Xiaomi a ostatecznie kupiłem właśnie Honor 7 i jestem zadowolony. Co do wyboru dla dziewczyny, to honor mocno przekracza budżet i ma ponad 5 cali szkoda, że nie bierzesz pod uwagę WP za taką kasę spokojnie kupisz nówkę 830 (wymienna bateria, dobry aparat, nadal super wygląda przy 5")

Opublikowano

Jest i recenzja HTC A9 - przecietna, zeby nie powiedziec slaba maksymalna jasnosc, nedzna bateria. Cala reszta jak najbardziej ok.

Czyli znowu nie mam co kupic, ja prdl.

Opublikowano

Sam mam rowniez teraz dylemat co kupić, z tego co widzę to jedyne dla mnie telefony to iphone 6s lub nexus 5x

Za iP6s przemawia cały system, oprócz tego mam maka w domu i jak by nie było jest niezawodny

Za N5X czysty android bo troche bo czuje zmęczenie ios,

Sam nie wiem bo rozum mowi ip6s, a serce n5x

Opublikowano

Nie podobają mi sie telefony Sony i irytują mnie nakładki jakie wrzucają na androida,

Cos czuje ze jednak wezmę n5x miło bedzie odpocząć od ios

Opublikowano

Pewnie tak ale jak większość graczy daje np. 3GB ramu to tu masz 2, generalnie mało nowości i nic co by jakoś szczególnie wskazywało na zmianę. Nie wiem akurat jak bateria bo to zawsze w Nexusach był problem ale u mnie na N6 jest ok, przy czym jak widzę czasy po 6h na ekranie (SOT) to się zastanawiam czy ci ludzie używają w ogóle tych telefonów. Ja to mam w porywach 3. No ale nic to - Quick Charge jest zajefajny - 1 godzinka niecała i masz o 0 do 60 czy 70% - wystarczy parę minut i jest cool. Doceniam to na wyjazdach, przytulasz gniazdko na 30 minut i masz spokój kilka godzin.

Opublikowano

Właśnie ram to największy zawód w n5x liczyłem na 3gb, ale czy serio jest to potrzebne ? Nie wydaje mi się.

Troche lipa ze producenci telefonów idą w jak najlepsze bebechy, bo serio po co komuś telefon z rosdzialka 2k ? Full Hd przeciez jest lux

Opublikowano

Sony ma lipną nakładkę? Hmm, a co dokładnie? Powiem szczerze że ta w Z3 jest ładna.

Opublikowano

Nie wiem, bo bawiłem sie tylko w sklepie wiec pojecie mam zerowe ale szlag mnie trafia jak biore telefon topowy do ręki chwile poszperam i zaczyna zamulać jak np miało to miejsce z LG G3

Jedyny telefon w którym mi to nie przeszkadzało to HTC M8?

Opublikowano

Androidy w sklepach proszę was XDd. Przecież tam to nawet ajfon zamula na tych wystawach.

Opublikowano

Nie wiem, bo bawiłem sie tylko w sklepie wiec pojecie mam zerowe ale szlag mnie trafia jak biore telefon topowy do ręki chwile poszperam i zaczyna zamulać jak np miało to miejsce z LG G3

Jedyny telefon w którym mi to nie przeszkadzało to HTC M8?

Bo to za(pipi)isty telefon jest :) Wybierałem pomiędzy G3, a M8 i cieszę się, że wybrałem HTC.

Opublikowano

Androidy w sklepach proszę was XDd. Przecież tam to nawet ajfon zamula na tych wystawach.

Zaskoczę cię :-) Zrobiłem mu reset dla testu :-) Poważnie mówię, w Euro niedaleko mnie. Spytałem ziomka czy umie właczyć tryb sklepowy i czy da mi reset zrobić, na co on o dziwo, że spoko :-) I mimo wszystko zamula np. przy przełączaniu. Nexus 6 też lekko zamulał jak miałem go pierwszy raz w ręku na 5.0.1 z właczonym szyfrowaniem pamięci - update, zdjęcie szyfrowania i do dziś lata jak rakieta, nie mam się do czego przyczepić. Czekam na Xposed żeby wrzucić Marshmallow - w końcu standby będzie choć trochę szedł w stronę iOS - tam prawie nic nie spada na standby a w Androidzie potrafi żreć po kilkadziesiąt procent jak się nieumiejętnie wrzuci coś - w końcu system się tym zajmie.

Tak patrząc na rynek to nie mam na co zmieniać tego mojego N6 - nic nie ma ciekawego. Żeby ten głupi OnePlus nie miał problemów z dotykiem to to by u mnie został, fajny był. Tam miałem SOT ok 6h. Też nie rozumiem po co dawać więcej od FullHD w telefonie - ja mam nawet TV 720p 50" (Plazma stara) i żyję. OnePlus 5.5 FHD vs N6 QHD i piskeli nie widać - miałby FHD to przynajmniej by z 1-2h więcej na ekranie włączonym trzymał.

Opublikowano

HTC One M8 na propsie. Korzystam odkąd się pojawił i nie ma na co narzekać. Szczerze polecam. Android chodzi bardzo płynnie i stabilnie. Sam szukam czegoś nowego i nie wiem czy się nie skuszę na A9.

Opublikowano (edytowane)

Mój 6 jest jakiś taki... porządny. Tego nie widziałem. 5 był po prostu tani (czytałem o problemach z zasiegiem, zaoszczędzili na czymś w środku). Ale tutaj mamy po prostu cieniutki metal który się poddaje. On jest jeszcze płaski, N6 ma kształt łódki, kadłubka co w naturalny sposób utrudnia wygięcie go w ten sposób. Tutaj to jakiś dramat, bez specjalnie siły go złamał zupełnie. Pewnie jak siądziesz to też walnie :-( Dla porównania N6

Edytowane przez NemoKOF