Skocz do zawartości

Jaki telefon wybrać?

jaszczoor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 9.11.2015 o 08:44, M.Bizon24 napisał(a):

W dniu 9.11.2015 o 07:51, NemoKOF napisał(a):

Te fizyczne guziki :wub::wub::wub::wub:

Hmmm wydaje sie godny zastąpienia mojego m7.Fajna specyfikacja
Opublikowano

O ile się w ogóle ukaże. Ale jeśli tak to dużo wad eliminuje - przyciski są nisko, mogą nawet dać ekranowe - problemem był pasek z logo który zabiera przestrzeń cenną. Spora bateria - wygląda przyzwoicie. Dobrze by było jakieś 2 wersje - 5 i 5.5-5.7. Byłoby z czego wybierać. Pożyjemy, zobaczymy.

Opublikowano

No był jak zrobili ekranowe. No i też 2 przyciski to tak nie po Google'owemu ale do przeżycia. Potem jak zrobili ekranowe to zjadał przestrzeń, pod nim jeszcze głośnik i kupa zmarnowanego miejsca zostawała, inni nie mieli z tym problemu. I jeszcze np. M8 miał przycisk z góry, był długi przez te zabiegi i jeszcze odblokowywanie z góry - znam ludzi którzy na to narzekali. 

Opublikowano

A to w tych nowszych to fakt z tym miejscem. Ja zawsze hejtowalem ekranowe przyciski, u siebie mam w kernelu ustawione ze to logo to taki niby 3 przycisk ale nie pamietam, kiedy go ostatni raz uzylem, ze 2 lata temu bo teraz i tak wszystkie appki, ktorych uzywam maja osobne skroty do menu. Mi 2 przyciski pasuja tak czy siak, boje sie jednak ze ten leak to fake i zrobia co najwyzej A9 i A9 z ekranem 5,5 i 5,7" i wtedy htc niech sie idzie walic.

Opublikowano
  W dniu 9.11.2015 o 10:54, NemoKOF napisał(a):

No był jak zrobili ekranowe. No i też 2 przyciski to tak nie po Google'owemu ale do przeżycia. Potem jak zrobili ekranowe to zjadał przestrzeń, pod nim jeszcze głośnik i kupa zmarnowanego miejsca zostawała, inni nie mieli z tym problemu. I jeszcze np. M8 miał przycisk z góry, był długi przez te zabiegi i jeszcze odblokowywanie z góry - znam ludzi którzy na to narzekali.

Ekranowe to fakt, ale odblokowywanie M8 to bez przycisku się robi przecież. Albo 2tap albo przesunięcie palcem.

Opublikowano

Ja mam u siebie fabryczny guzik unlock, 2tap, volume2wake ale przy glebokim sleepie kernel nie zawsze ogarnie i zdarzy sie, ze tylko fabryczny guzik dziala. Jestem ciekawy czy na stockowym romie w M8 i M9 nie ma takich bugow.

Opublikowano

Dobra na 99% biore N5X mam nadzieje że sie nie zawiodę i bede miał przynajmniej rok ten telefon xD chociaz jeden procent szepcze zostań z apple.

Opublikowano

HTC Pro Touch, iPhone 3g, Samsung S2, Nexus 4, iPhone 5, Nexus 5 i teraz mam iPhone 5s

tylko tym razem mam rowniez macbooka i apple tv wiec w sumie przez to mysle ze lepiej bylo by kupic 6s, ale z drugiej strony coraz bardziej mnie apple irytuje jezeli chodzi o telefony, google po prostu robi to imo lepiej tylko trzeba miec dobry do tego telefon

Opublikowano
  W dniu 8.11.2015 o 17:38, M.Bizon24 napisał(a):

Android revolution, ostatni dostepny kernel elementalX dla m7. Wersja andka 4.4.2. Mi sie wifi automatycznei wylacza przy dluzszym uspieniu, jasnosc na auto, sleep na smart/auto. extreme power saving od 15%. Muzyki nie slucham, w gierki nie gram. Pisalemz ze srednio 2,5, do 3 dni to okazyjnie.

Te cuda można sobie samemu sprawić do nowego telefonu czy wymaga to jakiegoś specjalnego zaawansowania?

Opublikowano
  W dniu 9.11.2015 o 17:24, kubson napisał(a):

z drugiej strony coraz bardziej mnie apple irytuje jezeli chodzi o telefony, google po prostu robi to imo lepiej tylko trzeba miec dobry do tego telefon

No to sam sobie odpowiedziales.

Ja mialem 

HTC ONE, Samsung Note, Xpiera Z2 i teraz 6s

Jednak dość mialem androida.

Opublikowano

ja mam obecnie one m7 i ip 5 i gdybym mial wybrac jeden system to bylby to na pewno andorid, glownie przez o wiele wieksze mozliwosci customizacji. nie potrafie dostrzec niczego w czym ios bylby lepszy od androida. no moze oprocz emoji, ktore imo lepiej wygladaja na ajfonach.

Opublikowano

dobra dzisiaj przyszedl N5X i milo bylo wrocic na androida, czytnik palcow dziala mega blyskawicznie, system chodzi plytniutko, widgety, duzy wyswietlacz i zdjecia robi duzo lepsze niz N5, 

niestety jest jedna wada, nie jest to iphone heh dobrze ze mam 14 dni na zwrot jak cos ;)

jak pobawie sie nim wiecej to dam znac co i jak

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie do bardziej obeznanych w temacie - szukam telefonu dla żony na mikołaja. Szczególnych wymagań nie ma, ma być stabilny, "w miarę szybki" (net ma śmigać aż miło) i robić przyzwoite zdjęcia( jeśli można mówić o przyzwoitych zdjęciach w telefonie i takiej cenie). A co do ceny, dobrze by się było zmieścić w 500 goldenów, w tej chwili używa poczciwego Sony Xperia.

Myślałem o Smsungu S III - warto? Czy w tej cenie można dorwać coś innego?