Lipa 521 Opublikowano 23 grudnia 2015 Opublikowano 23 grudnia 2015 Pany - 139 zł za Nokię 215 warto? Szukam nowego telefonu firmowego z dobrą baterią. Chyba, że coś innego z potężną baterią i dual sim Cytuj
BuRRRza 43 Opublikowano 23 grudnia 2015 Opublikowano 23 grudnia 2015 Witam. Sony Xperia M4 Aqua czy Samsung Galaxy A3 ? Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 23 grudnia 2015 Opublikowano 23 grudnia 2015 Nie dasz rady nowego A3 wyczekać? Premiera w styczniu, 4,7' 720p. Cytuj
[InSaNe] 2 505 Opublikowano 23 grudnia 2015 Opublikowano 23 grudnia 2015 Miałem w życiu 7 różnych telefonów. Każdy do momentu sprzedaży lub ostatecznego włożenia do szuflady działał i nigdy nie trzeba było go oddawać do naprawy. Długo broniłem się przed shitfonami (smartfonami), ale w końcu pomyślałem, że warto mieć dostęp do internetu w telefonie, by sprawdzić np. maila. Niecałe dwa lata temu kupiłem Sony Xperia T, tę Bondowską edycję ze Skyfall. Przed zakupem Xperii T miałem Sony Ericsson C902 (ten z Quantum of Solace) byłem zadowolony, nie psuła się, żadnych zwiech. Ta g.ów.niania Xperia T była mało używana, mało dzwoniłem, mało wysyłałem smsów z różnych powodów. W październiku przestała ładować. Dałem do naprawy. Po tygodniu wróciła, działała miesiąc. Wieczorem nastawiłem budzik, rano nie zadzwonił, bo... tel. padł i nie reagował na nic. Dałem do naprawy. "Naprawiają" półtora miesiąca i mówią, że ten telefon to już raczej trup :potter: Coś pięknego. Lubię sprzęty Sony, kupiłem z przyzwyczajenia. Najgorsze jest to, że dalej mnie ciągnie do tych zje... Xperii. Ale do rzeczy. Nie znam się za bardzo na tym i nie potrzebuję jakiegoś wypasionego sprzętu, ale za cenę +- 500zł, co warto kupić? Może być używany, nie przeszkadza mi to. Cytuj
BuRRRza 43 Opublikowano 24 grudnia 2015 Opublikowano 24 grudnia 2015 Nie dasz rady nowego A3 wyczekać? Premiera w styczniu, 4,7' 720p. Nie bo muszę pomiędzy tymi dwoma wybrać. Innej możliwości nie ma. Dodam ,że nigdy nie miałem do czynienia ze smartfonami. Byłem dziś w miejscowym media expert i Sony Xperia M4 odstraszył mnie swoją wielkością natomiast w Samsungu aparat lekko wystaje ponad obudowę co niezbyt mi się podoba. Z rzeczy czysto technicznych to trudno mi ocenić bo trzymałem je może raptem z 10minut w ręce ale interfejs Samsunga jakiś taki bardziej poukładany w porównaniu do tego z Sony Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 24 grudnia 2015 Opublikowano 24 grudnia 2015 http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6762&idPhone2=7068 Na papierze Xperia jest mocniejsza, co nie znaczy, że A3 nie jest wystarczający na co dzień. M4 ma większy ekran w wyższej rozdzielczości, no i lepszą baterię. Z drugiej strony jest też sama sporo większa, a to nie dla wszystkich zaleta. Czyli teoretycznie Xperia jest lepszym wyborem, ale jeśli wolisz mniejsze telefony, to przy normalnym użytkowaniu możesz być bardziej zadowolony z A3. Wystający aparat można skorygować etui. Jeśli nie masz wyrobionego zdania weź M4 i może się przyzwyczaisz do 5 cali, co jest ostatnio typowym rozmiarem smartfona. Jak nie, to się trochę pomęczysz i następny telefon świadomie weźmiesz mniejszy. Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 24 grudnia 2015 Opublikowano 24 grudnia 2015 M4 AQUA, to nagrzewająca się, tykająca bomba. Omijać. Cytuj
Mani 694 Opublikowano 24 grudnia 2015 Opublikowano 24 grudnia 2015 Miałem w życiu 7 różnych telefonów. Każdy do momentu sprzedaży lub ostatecznego włożenia do szuflady działał i nigdy nie trzeba było go oddawać do naprawy. Długo broniłem się przed shitfonami (smartfonami), ale w końcu pomyślałem, że warto mieć dostęp do internetu w telefonie, by sprawdzić np. maila. Niecałe dwa lata temu kupiłem Sony Xperia T, tę Bondowską edycję ze Skyfall. Przed zakupem Xperii T miałem Sony Ericsson C902 (ten z Quantum of Solace) byłem zadowolony, nie psuła się, żadnych zwiech. Ta g.ów.niania Xperia T była mało używana, mało dzwoniłem, mało wysyłałem smsów z różnych powodów. W październiku przestała ładować. Dałem do naprawy. Po tygodniu wróciła, działała miesiąc. Wieczorem nastawiłem budzik, rano nie zadzwonił, bo... tel. padł i nie reagował na nic. Dałem do naprawy. "Naprawiają" półtora miesiąca i mówią, że ten telefon to już raczej trup Coś pięknego. Lubię sprzęty Sony, kupiłem z przyzwyczajenia. Najgorsze jest to, że dalej mnie ciągnie do tych zje... Xperii. Ale do rzeczy. Nie znam się za bardzo na tym i nie potrzebuję jakiegoś wypasionego sprzętu, ale za cenę +- 500zł, co warto kupić? Może być używany, nie przeszkadza mi to. Witam w klubie posiadaczy Xperii T (innych Xperii również), które zmarły na sudden death. Za 500 uzywany ? hmmm LG G2 ? Cytuj
[InSaNe] 2 505 Opublikowano 24 grudnia 2015 Opublikowano 24 grudnia 2015 Czyli rozumiem, że kipnięcie znienacka tego telefonu, to nie jest nic nadzwyczajnego nawet jeśli był on naprawdę rzadko używany? Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 Może to jakaś wada płyty czy pamięci? S3 też miewały takie akcje, nagle padały pamięci NAND i trup. Z dnia na dzień. Cytuj
Mani 694 Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 Ponoć pali się płyta główna. Nadal nie znalazłem sposobu by odzyskać z pamięci tel zdjęć. Dużo też z1 i z3 pada na nagła śmierć z tego co po forach ludzie piszą a sposoby naprawy jakie są na YT w moim przypadku nie działają. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 Wiem, że zabrzmię chamsko, ale nie to mam na myśli. Panowie - backup. Posiadanie danych w jednym miejscu to proszenie się o utratę tych danych. Stare przysłowie informatyków mówi: "Ludzie dzielą się na 2 grupy - tych którzy robią backupy i tych którzy będą robić backupy". Odzyskanie danych z nandów gdzie nie zostają one zapisane w formie magnetycznej jak na starym dysku jest duuuużo trudniejsze i też duuużo droższe. Miałem rozmowę z gościem z firmy która profesjonalnie odzyskuje dane i miał takie opinie: dysk SSD? Super prędkość, mniejsza awaryjność ale jak padnie to kaplica. Dysk magnetyczny - wolniejszy, bardziej awaryjny ale w 99% przypadków DA SIĘ odzyskać dane. Także Panowie - dane w minimum 2 miejscach, dla własnego dobra. Jak coś to mogę podać nazwę tej firmy ale koszt odzyskania danych ze zwykłego dysku wynosił ok 1500 zł więc pewnie z płyty głównej będzie jeszcze więcej. Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 (edytowane) E: już nic Edytowane 30 grudnia 2015 przez PRQc Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 Panowie szybka piłka, bo nie mogę się zdecydować.Motorola X Play, Z3 Compact czy może Huawei P8?Z3 trochę mnie odstrasza (szklana obudowa) ;/ Cytuj
Gość ragus Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 Compact też szklana. P8, super telefon. Bawiłem się ostatnio u znajomego i to taka z3 tylko z metalowym tyłem. Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 Compact też szklana. P8, super telefon. Bawiłem się ostatnio u znajomego i to taka z3 tylko z metalowym tyłem. Boję się tylko, że pogubię się lekko w tym androidzie - aktualnie używam Lumi 925 i tu jest wszystko przejrzyste i łatwe w odbiorze. Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 A wielkość telefonu/ekranu bez znaczenia? Bo Z3 Compact trochę odbiega rozmiarami. Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 (edytowane) A wielkość telefonu/ekranu bez znaczenia? Bo Z3 Compact trochę odbiega rozmiarami. Nie, wielkość dla mnie nie gra roli. Z drugiej jednak strony ta motka czy p8 to jednak max dla mnie (większego nie chce). Edytowane 30 grudnia 2015 przez Starh Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 Koleżanka chce kupić jakiś telefon do 800 pak, najwazniejsze do niej parametry to dobra kamera z przodu i tyłu xD co moglibyscie polecić? Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 Moto x play jest ok. Żona ma, żadnych większych problemów. Cytuj
szymon@ 388 Opublikowano 2 stycznia 2016 Opublikowano 2 stycznia 2016 Od niedawna posiadam budżetówkę od Acera , model M220. Działa stabilnie , nie zawiesza się, szkoda tylko że aparat nie ma autofocusa, no i ma możliwość aktualizacji do Windows 10. Za taką cenę bo ok 200 zł za nowy polecam. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 2 stycznia 2016 Opublikowano 2 stycznia 2016 Olałem naprawę ekranu w z3. Zapłacę, a zaraz znowu się pewnie rozwali. Wziąłem dla beki żeby coś było lumię 730 i jestem w szoku, całkiem dobry telefon. Nic nie trzeszczy, bardzo dobry ekran, bateria 2 dni, nie grzeje się i szybko działa. Co więcej, W 8.1 DA SIĘ uźywać i miło, że poprawili problemy systemu z czasów jak siedziałem jeszcze na 920. Dalej daleko do ideału, ale powiedzmy że jest znośnie. Fajny telefonik, akurat w sam raz na okres przejściowy między rozwaloną z3, a ajfonem 7. Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 Lumie nie są złe. Moja 710 z połowy 2012 nadal działa podobno znośnie, aktualnie kolega z niej korzysta na co dzień. Naprawdę żałuję, że ten system się nie przyjął w takim stopniu jak iOS i Android. Cytuj
Logan 79 Opublikowano 3 stycznia 2016 Opublikowano 3 stycznia 2016 Ktoś może sie wypowiedzieć na temat Lumii 640 XL? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi