Starh 3 170 Opublikowano 14 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2016 Wydać tysiaka na przestarzałą g3, gdzie za 1200 można wyrwać mi5 lub note 4 xD Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 14 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2016 lol, a co jest przestarzałego w g3, jak nawet mój g2 chodzi mega hiper dobrze, a lollipop na pokładzie spełnia wszystkie oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 265 Opublikowano 14 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2016 Wyrwać to można sztachetę z płota, a 1200 zł za mi5 to chyba naprawdę od jakiegoś janusza co sam będzie ten telefon w piwnicy skręcał, a później dojdzie do ciebie z pająkiem i martwimi pikselami i powodzenia z reklamacją. Niech xiaomi zacznie normalnie dystrybuować swoje produkty, to następnym razem może się zastanowię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 14 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2016 (edytowane) Wyrwać to można sztachetę z płota, a 1200 zł za mi5 to chyba naprawdę od jakiegoś janusza co sam będzie ten telefon w piwnicy skręcał, a później dojdzie do ciebie z pająkiem i martwimi pikselami i powodzenia z reklamacją. Niech xiaomi zacznie normalnie dystrybuować swoje produkty, to następnym razem może się zastanowię. Ostatnio w przecenie +cashbackiem był do wyrwania za 1100 z hakiem Edytowane 14 maja 2016 przez Starh Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 14 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2016 3.9 zł za dolara. Pokaż mi gdzie za 1100 można było dostać Mi5. Bo wszędzie gdzie patrzę to cena jest pod 500 $. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 14 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2016 (edytowane) Byla znizka na allin dwa tyg temu + 20% cashbacka z plannet i wychodzilo 1100 cos. Teraz najtaniej za 320$ 326$ z darmową wysyłką +8% upustu można dodać z Giving Assistant. Teraz mi pokaż, który telefon za 1200-50 zł oferuje to co xiaomi w tej kwocie, a byłoby jeszcze mniej tylko ta złotówka... Edytowane 14 maja 2016 przez Starh Cytuj Odnośnik do komentarza
w_s 30 Opublikowano 15 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2016 (edytowane) super, ale ten tel to nadal chinol, i wygląda ohydnie tanio, jak jakieś powiększone lg l3 z tym śmiesznym małym przyciskiem, to już mi4 było ładniejsze, serio xD Sory za za tę cenę wolę po stokroć bardziej używaną s6 Edytowane 15 maja 2016 przez w_s Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 15 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2016 Równie dobrze mozesz wziac do reki mate 8, który jest chinolem a wykonanie ma lepsze niż 99% innych obecnie telefonów. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 15 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2016 Huawei w kilku seriach poszedł w segment premium i właśnie Mate jest takim telefonem. Trzeba tylko pamiętać, że nie kosztuje tyle co Xiaomi - Mate 8 jest dość drogi, najtańsza wersja w PL z dystrybucji a nie od Janusza kosztuje ponad 2k pln. Plusem jest serwis w Polsce. Nie wiem jak z ich podejściem do napraw ale serwisy są fizycznie u nas. Sam się zastanawiałem nad Mate 8 ale przyzwyczaiłem się do QHD a ten Mate ma cały czas FHD. Nie chodzi o PPI bo to nie jest problem, pikseli nie widać. Przyzwyczaiłem się po prostu do rozmiaru paska, np, do tego jaki kawałem strony się wyświetla itp. Także czekam na Mate 9 - jak będzie QHD to może zmienię. Chociaż ich softu się boję jak każdego chińczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 15 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2016 Skoro przywyczailes się do rozmiarów paska/jaki kawałek strony się wyświetla to jakim problemem jest zmiana DPI? Na Z3 ze zmienionym DPI widziałem więcej niż na domyślnym DPI s6. A to przecież 1080p vs 1440p. Ta druga rozdzielczość na telefonie to głupota. Nie widziałem żadnej różnicy miedzy ekranami z3 i s6. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 15 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2016 Ekran większy niż FHD w telefonie to tylko dodatkowy drenaż baterii i całkowicie zbędny bajer. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 15 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2016 Zawrotne 3h na s6 xD. To jest jakiś skandal. Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 15 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2016 (edytowane) Pewnie zostanę za to zlinczowany ale na co dzień poruszam się w środowisku Apple'a i zadowala mnie ajfonowe PPI rzędu 326-400. PPI 326 mam już w czwartym telefonie z rzędu, bo tak się to utrzymuje w ekranach Retina od czasu iPhone 4, dokładane są jedynie pixele dla powiększenia obszaru roboczego systemu. Generalnie mam fobię na punkcie dokładności oraz jakości wyświetlanego obrazu, głębi kolorów itd, a 750 × 1334 przy ekranie 4,7" mi zupełnie wystarcza. Moim skromnym zdaniem już fHD przy 4,7-5,0 cala to jest naprawdę niezły wynik, gdzie zupełnie nie ma się do czego przyczepić a zużycie energii pozostaje na umiarkowanym poziomie. Czy 2K, 4K itp rozdzielczości są faktycznie potrzebne ...komukolwiek ? Edytowane 15 maja 2016 przez II Noxx II 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 15 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2016 Czymś trzeba sprzedawać te telefoniki. Ja zostanę przy 326ppi i baterii na 6 godzin włączonego ekranu na najwyższym podświetleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 15 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2016 W zupełności sie zgadzam. Dobry ekran to tez ładne, neutralne podświetlenie, głęboka czerń itd. Rozdzielność jest bardzo ważna, ale powyżej pewnego pułapu cieżko dostrzec lepsze ppi. To jak szukać różnicy miedzy 60 fps a 120 -niby jest, ale 60 to i tak optimum Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 15 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2016 (edytowane) Hmm, mi zmiana DPI ZAWSZE powodowała problemy. Moja ulubiona klawiatura nie działa po zmianie DPI u mnie (Swiftkey), testowałem na CM, Stockowym romie i AOSP ze źródeł i u mnie lipa. Przy ekranie 6" na moim Nexusie pikseli nie widać i na FHD też by nie było widać natomiast jak piszę - przyzwyczaiłem się już i nie chciałbym tego zmieniać. Żona ma FHD 5.5" i wolę swój ekran ;-) . Nie twierdzę że to jest super ekstra itp. Ma moim telefonie też 3h SOT to DOBRZE ;-) przy czym Nexusy zawsze były znane raczej z kiepskich wyników na baterii a mnie ratuje QuickCharge. Mam ładowarkę drugą w pracy i mam w aucie kupioną z QC - w czasie krótkiego kawałka trasy łapie mi kilkanaście - kilkadziesiąt % baterii także jakoś sobie radzę. P.S. N6 ma AMOLED więc czernie świetne i fajne kolory aczkolwiek przesycone. Natomiast ekran Moto X Play żony to koło mojego raczej nie leżał nawet ;-) P.S.2 Co do klatek to filmy w kinie mają 24 klatki i jakoś da się je oglądać :-) Edytowane 15 maja 2016 przez NemoKOF Cytuj Odnośnik do komentarza
tomek1906 18 Opublikowano 15 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2016 Stał ktoś z Was przed wyborem Samsung GS7 / iPhone 6s? Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 15 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2016 Stał ktoś z Was przed wyborem Samsung GS7 / iPhone 6s? No iphona bym odrzucił od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 15 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2016 Galaxy s7 odpada w przedbiegach. Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 15 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2016 (edytowane) Stał ktoś z Was przed wyborem Samsung GS7 / iPhone 6s? No iphona bym odrzucił od razu. z jakiego powodu ? ultra-płynny soft ? rewelacyjna kamera ? świetne wykonanie ? ta, też bym odrzucił Edytowane 15 maja 2016 przez II Noxx II Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 15 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2016 no bo taka drożyz... a nie, to już nie te czasy panie Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 16 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2016 Stał ktoś z Was przed wyborem Samsung GS7 / iPhone 6s? iPhone 6s kupilem w listopadzie, ale po premierze S7 Edge mialem zamiar sprzedac iPhone'a i kupic Samsunga. Czytalem recenzje i coraz bardziej bylem chetny na wymiane urzadzenia. Bylem w paru sklepach, zeby go obejrzec i pobawic sie chwilke. Jednak stwierdzilem, ze wole zostac przy moim iP6s do premiery 7. Szybkosc dzialania systemu i przyzwyczajenie do iP.. Prosty telefon, nic wiecej mi nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 16 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2016 (edytowane) Stał ktoś z Was przed wyborem Samsung GS7 / iPhone 6s? Stałem ostatnio przed podobnym wyborem, choć zastanawiałem się jeszcze nad SE (najładniejszy i najwygodniejszy wg mnie). Ogólnie nie mam trudnych wymagań do spełnienia, a wziąłem 6s tylko dlatego, że samsungi posiadałem 3 pod rząd. Telefon petarda i mimo, że bateria nie jest wielka to trzyma mi z półtora dnia przy wieczornym posiedzeniu przed snem w HS'a i włączonym wifi przez pół dnia. Zobaczymy jak będzie po pół roku. Brałem z allegro 16GB za 2,5k i cenowo z S7 jest prawie podobnie. Edytowane 16 maja 2016 przez Dr1zzt Cytuj Odnośnik do komentarza
tomek1906 18 Opublikowano 16 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2016 Galaxy s7 odpada w przedbiegach. możesz rozwinąć? dzięki za pozostałe opinie, ja byłem na 6s nastawiony ale teraz się waham i sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 16 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2016 jaka tania lumia do nawigacji i okazjonalnego neta? aby nie jakas cegla i nie zamulalo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi