Skocz do zawartości

Jaki telefon wybrać?

jaszczoor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem ostatnio Samsung Galaxy S7 Edge, wiec teraz mam 2 telefony- iPhone 6s i S7 Edge.

Wyswietlacz w S7 Edge, to bajka. Super Amoled daje rade i jest o wiele ladniejszy od Retiny w iPhone'ach. Oba dzialaja rownie szybko, aparat jest lepszy w S7. S7 Edge pewniej trzyma mi sie w rece, znow w iP 6s boje sie, ze zaraz telefon mi wyleci z dloni. Teraz tylko czekam na nowego iPhone 7 Plus, zwyklej 7 nie biore, bo pewnie znow pojemnosc baterii bedzie zalosna. Ogolnie 5.5 cala jest jak najbardziej OK. :cool:

1hcthi.jpg

2s9owvm.jpg

352ekp1.jpg

Opublikowano

Zamierzam go sprzedac w ciagu 2 miesiecy. Jestem ciekawy, czy w tym roku znowu Apple opozni premiere nowych modeli dla krajow takich jak Polska, Belgia, Holandia itd. Chcialbym dostac juz we wrzesniu a nie czekac do pazdziernika.

Opublikowano (edytowane)

doradzicie cos do 500 zl ?? padla mi  xperia z3 compact
najwazniejsze to dobry wyswietlacz i zeby nie byl wiekszy od xperi ;) myslalem nad moto G pierwszej generacji?? moze jest cos godnego polecenia moze z tych chinskich firm??

Edytowane przez Szymek_PL_
Opublikowano

doradzicie cos do 500 zl ?? padla mi  xperaz z3 compact

najwazniejsze to dobry wyswietlacz i zeby nie byl wiekszy od xperi ;) myslalem nad moto G pierwszej generacji?? moze jest cos godnego polecenia moze z tych chinskich firm??

Z "Chińskich" do 500 zł to chyba Xiaomi RedMi Note3/RedMi3. Ew. Meizu M2Note/M3Note.

• Plusik 1
Opublikowano

doradzicie cos do 500 zl ?? padla mi  xperaz z3 compact

Z "Chińskich" do 500 zł to chyba Xiaomi RedMi Note3/RedMi3. Ew. Meizu M2Note/M3Note.

szczerze to nawet nie znam tych firm chinskich i nawet nie mialem okazji trzymac takiego telefonu w dloni tylko slyszalem ze cena do jakosci jest calkiem okey :) 

MIlan..dzieki za propozycje LG G1= LG G Swift mam rozumiec ;)

Opublikowano

Polecacie jakis sklep w internecie z nowymi telefonami? Brat chce kupic one m8/m9 i nie chce naciac sie na refurba/chinczyka/kradzionego, ale z drugiej strony wolalby miec kilka stowek w kieszeni, niz zostawic je w saturnie.

Opublikowano

Jak nie chce na firmę to w komisach najlepiej, tam jeśli mają dowód zakupu z jakiejś sieci to po prostu ktoś go tam sprzedał i źródło raczej pewne. Przy czym faktury nie będzie ale dla osoby fizycznej wielkiej różnicy nie ma.

Opublikowano

No w opór pewne. U mnie telefon brany w takiej budzie skończył się wizytą na policji.

Opublikowano

Uu, no bardziej pewne mi się wydaje niż allegro ale zdarzają się czary mary. Kiedyś znajomy kupił nowy telefon w MM i okazało się, że ma 6gb zdjęć a telefon stał na wystawie pewnie z pół roku. W tym kraju wszystko jest możliwe.

Opublikowano

No w opór pewne. U mnie telefon brany w takiej budzie skończył się wizytą na policji.

Dlatego w takich "budach" dowód zakupu musi być. Zazwyczaj ludzie tam oddają kupione 5 minut wcześniej u operatora ale faktura zakupu musi być. Inaczej bym takiego tel nie brał. 

Opublikowano

Tak, tylko faktura w takich budach nie wyklucza pochodzenia telefonu z przestępstwa/wykroczenia.

Opublikowano (edytowane)

Jasne, ale w moim przypadku typek brał telefony od operatora na nie swoje dane, także ponad kilkanaście telefonów z takich budek, z papierami, było dowodem w postępowaniu karnym.

Edit:

Bajzon mnie wyprzedził. Nie ma czegoś takiego jak bezpieczny telefon z budek.

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)

Dylemat. Telefon mi siada i nie wiem co wybrac. Iphone 6. Galaxy s6 edge lub note edge.Nexus 6p. Ciekawi mnie iphone 6 bo nigdy nie miałem telefonu od apple. Filmów na telefonie nie oglądam, gram sporadycznie.

Edytowane przez Sqtr78
Opublikowano

Iphone to 6s jak już bo lepszy czas pracy na baterii. galaxy s6edge sam użytkuje i bateria conajwyżej średnia (ostatnio wyrobiłem magiczne 3h50min SoT i miałem jeszcze 18% baterii). Note bardzo spoko podobnież jak Nexus.  Genetalnie brałbym miedzy 6s (czy jak ten wiekszy się tam nazywa teraz) a Nexusem (czysty android, aktualizacje). Ważnym czynnikiem jest też cena.