Skocz do zawartości

Jaki telefon wybrać?

jaszczoor

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Na ile wycenialibyscie LG G3 Gold (ten z 2GB RAM), z polskiej dystrybucji (marketowy), komplet pełen, uzywka 1.5 roku, jeszcze 0.5 roku rękojmi?

Cos 550-600 to dobra cena na zakup? Ciezko mi porownac bo na allegro są albo uszkodzone po 300, chinczyki od posrednikow za 500, a polskie uzywki sprawne baardzo różnie.

Przesiadka bylaby z Note 2.

Edytowane przez _Red_
Opublikowano

hej

rozglądam sie za telefonem dla mamy ale szczerze mowiąc ostatnio tyle tego sie narobiło że kompletnie sie gubie, obecnie ma galaxy s5 i jest zadowolona wiec przydało by sie coś w podobnym standardzie tylko oczywiście nowszego

tylko oczywisicie zostaje sprawa ceny - co wybrać żeby nie dopłacać 600zeta

czy ktoś mógłby doradzić coś na bazie oferty t mobile?

http://www.t-mobile.pl/pl/oferta-dla-ciebie/tm-phone#/NEW/tariprom_38939

to bedzie przedłużanie umowy kolejny raz wiec może uda mi sie ugrać jakieś rabaty już w rozmowie przez telefon, tylko pytanie o co mam sie targować?

jaka jest najlepsza opcja z tej listy tak żeby dopłacić max ok 100-200zł przy abonamencie 69zł ?

oglądałem jakieś recenzje na jutubie i wydaje sie że teraz nawet huawei który kiedyś kojarzył sie z badziewiem robi sensowne telefony, więc w sumie można by odejść od samsunga

oczywiście chodzi o telefon z androidem

Opublikowano (edytowane)

Niewiem jak cennik wygląda w tmobile ale s5 to był flagowiec więc zakładam że mama przywykla do tel gdzie wszystko płynnie działa itp więc może jakiś huawei honor?

Edytowane przez Mani
Opublikowano (edytowane)

napewno przywykła do płynnego działania, zresztą S5 ma już 3 lata i telefon nadal śmiga bezproblemowo, jedyne co było robione to wymiana baterii z pół roku temu

ten honor w t mobile jest w 2 opcjach

Huawei Honor 8 - dopłata prawie 900zł więc odpada

Huawei Honor 7 Lite - dopłata poniżej 200zł więc jak najbardziej spoko, tylko czy właśnie 7 lite też ma sens? czy to jakaś okrojona z(pipi)ana wersja?

jak narazie próbuje rozeznać sytuacje i mieć na oku 2-3 fajne telefony żeby dzwoniąc do t mobail w celu negocjacji mieć jakiś start i punkt zaczepienia

EDITTTTT

sory po(pipi)ało mi sie, to ja mam galaxy s5, ona nadal ma galaxy s3 (i telefon naprawde dobrze działa po 3 latach)

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Ten telefon jest bezcenny

Jednak nie, kosztował określoną kwotę.

Fajny, ale dramatycznie wolno się ładuje na tym (oryginalnym??) adapterze od LG. Boziu, szybciej schodzi z niego energia niż nadąża ładować.

Opublikowano

Jakim adapterze? Bo na normalnej ładowarce usb ładuje się w 1,5 godziny od zera do pełna. Od razu sobie zmień sobie jasność ekranu na 50%  :pope:

Opublikowano

No miałem na myśli ładowarę USB - LGkowa jaka była ponoć oryginalnie w sklepie z telefonem, 5V, 1.8A. ALe jakiś szajs totalny, właśnie przestała w ogóle ładować przy 38%. Moja od Xperii działa jak złoto. Ech.

Opublikowano

Ogólnie wszytskie ładowarki i kable mi  sie wiecznie psuja, zaczłąem juz kupowac tylkote > 30-40  zł bo te gówna za dyche to zegniesz raz i  juz nie ładuje, kiedys (pipi)a nie było takich problemó, nokia 3310 sie ladowała  zwsze tak samo, a teraz do tableta taki, do tel. taki, a (pipi) im  w  usbc.

Opublikowano

Dzwonię do marketu, bo jeszcze parę miesięcy gwary. Mówią, że akcesoria z kompletu podlegają rękojmi tak jak i całość, więc mogę jechać reklamować. No fajnie jakby się udało wymienić ładowarę w ramach 24mc niezgodności towaru z umową.

Opublikowano

Ogólnie wszytskie ładowarki i kable mi  sie wiecznie psuja, zaczłąem juz kupowac tylkote > 30-40  zł bo te gówna za dyche to zegniesz raz i  juz nie ładuje, kiedys (pipi)a nie było takich problemó, nokia 3310 sie ladowała  zwsze tak samo, a teraz do tableta taki, do tel. taki, a (pipi) im  w  usbc.

U mnie chłopaki takie mają, kupują na giełdzie bo są niezawodne, wytrzymałe a ładowarka kosztuje kilka zł.

Opublikowano

Czy jest tu jakiś prawnik ragus? Mam blisko Media Markt to pojechałem do działu serwisowego. No to klasyg - "Na materiały eksploatacyjne jest 6 miesięcy gwarancji".

Mówię, że nie chcę skorzystać z gwarancji, tylko niezgodności towaru z umową, rękojmi czy jakkolwiek się to nazywa. No ale babeczka dalej swoje, mogę zostawić im te słuchawy i ładowarkę, ale ekspertyza producenta i tak będzie pewnie to odrzucać.

No to po kiego licha kupuje się komplet, jeśli nieodzowny element może ulec uszkodzeniu, a klient jest pozbawiony ochrony. Jak kupię wieżę stereo i padnie mi kolumna albo zasilanie, to też powiedzą, że to eksploatacja?

Fonik ma jeszcze pół roku gwary, więc w miarę bezpiecznie czułem się biorąc używkę, ale już zaczynam się wkurzać detalami.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Moja mama dostała w ramach umowy z T-Mobile A3, gdy troszkę się nim pobawiłem z ciekawości, byłem pozytywnie zaskoczony ( aparat, wyświetlacz czy płynność ), że dają taki fajny telefon za "darmo". 

Edytowane przez MYSZa7
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jest teraz na rynku jakiś ciekawy i mocny phablet? Zaczyna mnie irytować bateria w moim S6 i myślę o przejściu na jakiś phablet, poprzednio miałem do czynienia z Galaxy Note 3 i byłem mega zadowolony, pytanie czy jest obecnie coś sensownego czy lepiej poczekać aż stanieje S7 Edge np?

Opublikowano

S7 Edge ma raptem 5.5 ekran. Dla mnie Phablet to coś powyżej tego, sam mam Nexusa 6 który ma 6 cali. Jaka wielkość cię interesuje? Ciekawy phablet to Huawei Mate 9 - 4000 mah bateria i ok 6 cali.

Opublikowano

Do 6 cali max. Note3 był wielkościowo idealny. Nigdy Huawei nie miałem troche drogi ten tel. Raczej szukam czegoś do 2.5 tys max.