Skocz do zawartości

Jaki telefon wybrać?

jaszczoor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wierze że fabuła mroka nie jest tak oczywista jak to widać z wierzchu, musi tam być coś naprawdę głębokiego, jakiś wtf, albo jakaś akcja internetowa w najgorszym przypadku xD wierze

Opublikowano

mroku panem hideo kodżimą forum psxextreme

Jest jak fabuła mgs2

Opublikowano

Jaki nowy telefon do 1k? Priorytetem jest działający w całej Polsce (a nie tylko w największych miastach) internet LTE i dobrze działające google maps. Myślałem o iPhone 5s, bo mama miała teraz iphone 4 i bardzo dobrze jej się go używało. Androida do tej kwoty trochę się boję, bo wiem, że kiedyś te budżetowe modele działały mocno średnio, ale pewnie coś się pozmieniało przez te 2-3 lata.

Opublikowano

lg odpada, dla babci byłby spoko, ale jej wystarcza stacjonarny

w gry grać nie będzie, a do map google'a powinien styknąć przez najblizsze 2-3 lata. ewentualnie myślałem o czymś od Xiaomi, bo a) launcher wygląda podobnie do ios i b) ma większy ekran od 5s, ale jednak boję się a) gwarancji w polsce i b) działania lte

Opublikowano

W niczym te "słabe" bebechy jego matce nie przeszkodzą.

po co kupować telefon z 2013r ? 

bo apple ? cena 5Sa jest obecnie idiotyczna względem np. SE który jest niewiele droższy, 3x mocniejszy i po prostu lepszy.

Opublikowano

Xiaomi Redmi 3S z Polskiej dystrybucji który posiada pełne wsparcie dla LTE w PL (800 i 1800 również). Cena 900 brutto, 3gb ramu, fajna nakładka, aparat znośny. Znam 3 osoby które się przesiadły z niby lepszych marek, jedna osoba z IP4s i nikt nie narzeka. Bateria ogromna - 4100 mah, obsługa kart SD. Tu jest polska dystrybucja http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/xiaomi-redmi-3s-32gb-zloty.bhtml - uważaj na Allegro, może być z chin i wtedy brak sklepu Google Play LTE 800 przy czym naprawdę w tej chwili sieć 800 nie jest mocno rozwinięta. Jak masz Plusa to odstąpili zupełnie to pasmo więc nigdy nie poczujesz różnicy.

• Plusik 2
Opublikowano

wierze że fabuła mroka nie jest tak oczywista jak to widać z wierzchu, musi tam być coś naprawdę głębokiego, jakiś wtf, albo jakaś akcja internetowa w najgorszym przypadku xD wierze

Mroku serio tak ma. Sprawia mu frajdę jaranie się drogimi rzeczami, ma kupę $$$ a najbardziej lubi jak ktoś mu zazdrości. Nie spotkałeś nigdy takich ludzi czy się zgrywasz?

Opublikowano

mam tą przyjemnosc samemu dobierania sobie osób wokół, i nadal uważam ze to jakaś gra,  nie każdy jest prosty jak wujaszek. Wyczuwam tu ostrą prowokację.

Opublikowano (edytowane)

po co kupować telefon z 2013r ? 

bo apple ? cena 5Sa jest obecnie idiotyczna względem np. SE który jest niewiele droższy, 3x mocniejszy i po prostu lepszy.

Bo szuka telefonu do 1000zł, ty krnąbrny użytkowniku forum psxextreme.info. Niewiele droższy, ale jednak droższy, a użytkownik Qvstra jest raczej na tyle zaznajomiony z tematem, że wie, jakie są różnice między cenami poszczególnych modeli i gdyby szukał telefonu do 1300-1400zł to strzelam, że pytałby się o model SE.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

kiedyś na konsola.pl pokazywał, że ma filmy na BD (jak ps3 nie miało gier).

to nie prowo.

Ale stare Milanisko zamiast ogarnąć fakty woli rzucać te swoje zaczepki. Za dużo w piaskownicy z dziećmi przesiaduje. Nawet nie reaguje. :)

Opublikowano (edytowane)

@ragus, iPhone 5S to najbardziej awaryjny telefon jaki wypuściło Jabłko - możesz o tym nie widzieć.
W kwocie 1000zł będzie raczej używany, bez gwarancji - ze względu na datę produkcji większości tego co poszło w obieg.
Nowy to wydatek około 1300zł - to nie ma sensu.

Używany 5S to prawie pewne utopienie pieniędzy, gdy przestanie się ładować
Zaufaj

poza tym w kwocie 1000zł istnieje naprawdę wiele nowszych telefonów na androidzie - ja wiem, że fajnie wprowadzić kogoś do krainy Apple, jednak nie ma tutaj półśrodków. 
-jabłko jest głupio drogie, musisz wydać więcej niż na Samsunga.

każdy kto chce kupić iPhone - i być z niego zadowolonym w 100% powinien zaplanować wydatek około 2000zł, w tej cenie kupi coś nowego, dołoży do topowego modelu, lub zostanie mu trochę po zakupie np. SE.
telefon pozbawiony wad, świeży, na rozszerzonej gwarancji Apple'a, w oryginalnym pudełku z nowymi, certyfikowanymi akcesoriami.
elektronika też się zużywa, a typowy '5-esik' z olx'a to urządzenie walone przez 2 lata nieoryginalną ładowarką.
nawet tutaj nie będę dalej się rozpisywał, bo to jest temat -rzeka.

nie warto na siłę uszczęśliwiać się ajfonem, bo taki 5S jest 'tani' jak na jabłko, a względem innych modeli to po prostu stary sprzęt, z nieuniknionym zakończeniem wsparcia.
nieistotne kto będzie z niego korzystał, ważne by był płynny i niezawodny - a jeśli już kosztuje, to niech starczy na np. 2lata - 5S to za mało, w tak naprawdę niemałych pieniądzach.

Edytowane przez II Noxx II
Opublikowano

Mi 5 to flagowiec zeszłoroczny a Note 4 średniak tegoroczny.

Jeżeli wystarczy Ci pamięć wbudowana i ekran 5.15 cala to mi 5.

Jeżeli wolisz 5.5 cala i lepsza baterie to Note 4.

Ja skłaniałbym się ku mi5 snap 820 dalej daje radę

Opublikowano

Słyszeliście o takiej marce, jak: One Plus 3T ? Ponoć bardzo dobry sprzęt, niemal miażdży Samsunga s7 w recenzjach i jest o polowe tańszy.

Tak, bardzo dobry sprzęt. Posiadam One Plus 3 od premiery i jestem bardzo zadowolony. Nazbierało się tych aplikacji już trochę a mimo to zasuwa jak ta lala. Ogólnie polecam, będziesz pan zadowolony ;)

Wysłane z mojego ONEPLUS A3000 przy użyciu Tapatalka