Skocz do zawartości

Jaki telefon wybrać?

jaszczoor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 hours ago, benito82pl said:

Szukałem ostatnio fona do 2500 i wpadł mi w oko oneplus12 z tradingshenzhen.

Zamówiłem bo cena 2550 jest zacna a jedyny minus to brak esima. Mam nadzieję że to nie scam, czytając opinie i fora wyglada na legitne. Dam znać jak przyjdzie.

Problemem może być też ładowarka, OnePlus daje zajebistą i megaszybką a ta nie będzie działać u nas. Z OP11 była kiedyś afera, że po jakimś czasie te z Chin były blokowane ale niby to jakoś ogarnęli po czasie.

Opublikowano
Problemem może być też ładowarka, OnePlus daje za(pipi)istą i megaszybką a ta nie będzie działać u nas. Z OP11 była kiedyś afera, że po jakimś czasie te z Chin były blokowane ale niby to jakoś ogarnęli po czasie.
Nie będzie działać bo?
Nigdy nie miałem problemu z ładowarką z tego sklepu.
Opublikowano
1 hour ago, mattaman said:

Nie będzie działać bo?
Nigdy nie miałem problemu z ładowarką z tego sklepu.

W OnePlus masz bardzo szybką ładowarkę i w wersji chińskiej potrzebny będzie adapter co zapewne obniża jej osiągi ale mogę się mylić.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Ok, daj znać jak dojdzie i czy wszystko w porządku bo cena elegancka.

Potwierdzam. W Oppo mam 100W i zapierdala pełna mocą. Tel mam naładowany w dwadzieścia kilka minut licząc od 0 do 100%. A ich "adapter" to możesz w 1szym lepszym elmedoa expercie czy tam Pepco ogarnąć.

Edytowane przez Mani
Opublikowano
12 minutes ago, benito82pl said:

Przyszedł mi już oneplus 12

W zestawie ładowarka z adapterem i faktycznie działa 100w

Dodatkowo etui ochronne.

Telefon działa świetnie jak za 2500 to nie ma w tej chwili lepszego telefonu. A z esima to i tak moja matula nie będzie korzystać.

No to zajebiście. W PL powyżej 4k :pawel:

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Znowu mam rozkminę, a kiedyś obiecałem sobie, że to już ostatni raz xD 

A więc dostałem całkowity zwrot pieniędzy za Google Pixel 7 pro i muszę wybrać nowy tel. 

Googla miałem 11 miesięcy, początki były takie sobie, ale z czasem dostał update i tel zaczął przypominać flagowy. Aczkolwiek często łapał zacinkę i świrować stockowymi appkami jak Youtube czy Chrome :reggie: czytnik palaca czy skan twarzy też nie działał jak należy. 

Teraz siedzę na moim starym Huawei P30 Pro i jest bajeczka,chociaż czuć, że telefon swoje lata ma. 

I  nie wiem czy wziąść Pixela 8 pro czy np Oneplus, którego nigdy nie miałem? a podobno 1+ są kozackie i mnie kuszą. 

W 8 Pro ponoć poprawili wady 7 i wszystko jest tip-top, ale jednak niesmak pozostał. ONE Plus, to jedna wielka niewiadoma. 

Chciałbym super płynne działanie, ładne zdjęcia i Oledowy ekran ( ten z pixela jest fenomenalny) nie lubię jak telefon chce mi wypalić oczy Amoledem. 

Forumku help :shieeet:

Opublikowano

Nie no Panie 1+12 kosi w swojej cenie. Poprawili aparat, czyli coś co zawsze kulało na tle flagowej konkurencji. Ogólnie miód malina. Mój 1+7Pro do dziś zapierdala już 5 rok bez zadyszki choć przesiadłem sie na Oppo z chińskim softem to dalej Oneplusa wykorzystuje do AA w aucie.

• Plusik 1
Opublikowano
2 minuty temu, Mani napisał(a):

Nie no Panie 1+12 kosi w swojej cenie. Poprawili aparat, czyli coś co zawsze kulało na tle flagowej konkurencji. Ogólnie miód malina. Mój 1+7Pro do dziś zapierdala już 5 rok bez zadyszki choć przesiadłem sie na Oppo z chińskim softem to dalej Oneplusa wykorzystuje do AA w aucie.

No i ta bateria i ładowanie w 1+ to dla mnie bomba. Często mam dni w biegu, a google ładowanie, ma słabe. 

Kurza stopa tylko ten Amoled przeklęty xD

Opublikowano
11 minut temu, Mani napisał(a):

Oppo/1+ to topka jeżeli o ekrany chodzi. zamów w sklepie i sobie obejrzyj. No ładowanie w GP8 to porażka. I nie ma ładowarki w zestawie.

W 1+ też nie ma. A z  Oppo, to który jest wart polecenia? 

Kurde jak wróciłem do Huawei na chwilę, to zacząłem tęsknić za chińczykiem. 

Opublikowano

W 1+12 masz ładowarkę w zestawie. Flagowy Oppo Find X7ULTRA nie wyszedł w Europie, może następcy się uda. No Huawei Pura też fajny telefon jak już z aplikacje Google ogarniemy. Ale gdybym miał wybierać teraz dla siebie tel który jest dostępny w Europie to właśnie albo oneplus12 albo honor magic 6pro. Żaden inny tel. Swoje kosztują ale 5 lat będą służyć bez zadyszki.

• Plusik 1
Opublikowano
17 godzin temu, Mani napisał(a):

W 1+12 masz ładowarkę w zestawie. Flagowy Oppo Find X7ULTRA nie wyszedł w Europie, może następcy się uda. No Huawei Pura też fajny telefon jak już z aplikacje Google ogarniemy. Ale gdybym miał wybierać teraz dla siebie tel który jest dostępny w Europie to właśnie albo oneplus12 albo honor magic 6pro. Żaden inny tel. Swoje kosztują ale 5 lat będą służyć bez zadyszki.

Faktycznie. Dzięki. Podjadę sobie dziś do sklepu i podejmę ostateczną decyzję ;)

• Plusik 1
Opublikowano
2 godziny temu, Mani napisał(a):

Jeżeli Honor wychodzi taniej niż 1+ to bierz Honora.

Są w tej samej cenie. Honor ma chyba mniej zakrzywiony ekran, co mi bardziej pasuje.  Ale  świeci jak pojebany. Jednak ten OLED pixela/ huawei to mi starsznie leży.  No i te wyspy na pół pleców, to przesada. 

A z drugiej strony skanowanie ryja i palca, to inna liga niż Pixelowe. 

Opublikowano

w sumie nie wiedziałem gdzie napisać więc pisze tu. Czy jest w Polsce jakiś operator który oferuje eSIM żeby np będąc w UK mogę sobie korzystać z PL numeru albo go doładowywać aby mieć aktywna kartę. Niestety ciągle gubię te nano simy i prawie za każdym  razem jak jestem w PL albo musze prosić o duplikat albo kupować karte z nowym numerem co jest strasznie upierdliwe, bon zazwyczaj mam napięty grafik 

Opublikowano

Będę kupował iPhone w jednym z elektromarketów, zastanawiam się nad wykupieniem dodatkowej gwarancji i ochrony od uszkodzeń mechanicznych i kradzieży. Ktoś korzystał, może wypowiedzieć się na tej temat? Warto czy to ściema?

Opublikowano

To nie tyle gwarancja, co ubezpieczenie. Pewnie wszystko zależy od Ogólnych Warunków Ubezpieczenia u ubezpieczyciela danego sklepu. Osobiście nie korzystałem, ale ktoś tu nawet chyba pisał, że rozbił się TV i wymienili od strzała w ramach takiej ochrony (a przynajmniej gdzieś takie coś czytałem).

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 3.08.2024 o 14:22, Kaczi napisał(a):

w sumie nie wiedziałem gdzie napisać więc pisze tu. Czy jest w Polsce jakiś operator który oferuje eSIM żeby np będąc w UK mogę sobie korzystać z PL numeru albo go doładowywać aby mieć aktywna kartę. Niestety ciągle gubię te nano simy i prawie za każdym  razem jak jestem w PL albo musze prosić o duplikat albo kupować karte z nowym numerem co jest strasznie upierdliwe, bon zazwyczaj mam napięty grafik 

Zobacz apke Airalo. Używam tego do podróżowania w egzotyczne miejsca (poza EU) i jest 10/10.