mikro 48 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 HTC One S czy One X? Z jedne strony wziąłbym one x bo mocniejszy, a w bardzo podobnej cenie + podobno niedługo ma być aktualizacja do sense 5. Z drugiej strony one s, bo już jest jakiś custom rom z sense 5 (ale oficjalnego nie będzie). No i nie wiem czy X nie będzie dla mnie za duży, ostatnio miałem w łapie SGS3, który też ma 4,7" i wydawał sie ogromny. Teraz mam 3,7". DILEMMA Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Dla mnie X, całkiem spoko telefon tylko trochę bateria słaba. One S jednak mniej wydajny gnojek. One X będzie nieco dłużej wspierany. To na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza
mikro 48 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 (edytowane) To jeszcze pytanie - da się zdjąć simlocka z S i Xa? Szukałem w internetach ale dostaje różne info, jedni mówią że się da, drudzy że nie Edyta: znalazłem na allegro coś takiego http://allegro.pl/simlock-htc-desire-wildfire-chacha-one-x-s-v-kodem-i3379127625.html myślicie, że jest to pewne? Edytowane 17 Lipca 2013 przez mikro Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Przecież teraz operatorzy nie montują simlockow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Orange wgrywa simlocka. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 W Polsce. W Anglii prawie każdy operator wgrywa jeśli może. Także to sprawa ważna też przy braniu telefonu z innego kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 super ekran Jestem tak przyzwyczajony do S3, że nie mogę patrzeć na ten ekran w Nexusie Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Miałem s3, mam s4 a ekran mi odpowiada. W htc one też jest super. Tylko Xperia mi nie pasuje. Kąty są słabe na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Od prawie roku mam Xperie T. I szczerze albo jestem jakims casualem albo ja niewiem, ale no fajnie ze androida mozna sobie customizowac do woli i wogole ale znudzilo mnie to i wrocilem do pierwotnej nakladki. Tel praktycznie wykorzystuje do sms, mms, net, gps, rozmowy, muza. I tak teraz sie zastanawiam czy np tel z WP nie da mi tego samego a ponoc stabilniejszy system. Bawiłem sie ostatnio WP8 na HTC 8s i jestem pod mega wrazeniem jak to wszystko plynnie działa. Ale jezeli mialbym brac tel z WP to chyba jednak tylko Nokia Lumia. Podoba mi sie to co widze u Lumii 1020, bedzie kosmos z aparatem, i jezeli w przyszlym roku pojawi sie jego nastepca to bede musial powaznie sie zastanowić czy brać znowu andka gdyż SONY Hitomi, który miałbyć konkurencja dla 1020 w świetle ostatnich informacji IMO nawet startu nie bedzie miał do dziecka finów. Jest jeszcze SAILFISH, ale na razie malo mi go pokazali. Nie czuje pogoni za najnowszymi prockami, wymagam płynności działania, brak zwiech, restartów smartfona itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 A T ci tnie juz przy czymś albo chodzi mało płynnie/ U mnie póki co wszystko z tym fonem gra i huczy i nawet nie widze potrzeby aby zmienic go na jakiś mocniejszy model. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Nie nie. Narazie wszystko OK. Ale jak juz bede zmieniał tel to właśnie zastanawiam sie czy znow brać androida, skoro tak prawde powiedziawszy nie wykorzystuję w pełni jego możliwości. Psioczyć móglbym tylko na baterie w T. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Po tym co piszesz, wybralbym na Twoim miejscu WP i Lumie. Ja jestem zadowolony - chociaz od jakiegos czasu przez kabel Zune nie wykrywa fona, nie wiem co jest grane. Ale mam go od roku i jestem bardzo zadowolony. Jesli bede zmienial to na jakas Lumie 10.. lub iPhone'a 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gretzky 4 Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Mam Lumie 920 i jestem bardzo zadowolony.Co prawda nie ma mozliwosci rozszerzenia pamieci,ale mi 30 GB wystarcza w zupelnosci. Jedynym mankamentem,jest kurz zbierajacy sie we frontowej kamerce,mozna z tym zyc ja przynajmniej sie przywyczailem(podobno problem mozna rozwiazac oddajac telefon do serwisu,wyczyszcza i zrobia tak ze ponoc wiecej kurzu nie bedzie zbieral). Cytuj Odnośnik do komentarza
basbot11 177 Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 ja od wczoraj jestem posiadaczem HTC ONE, fajny telefon i jak na razie jedyna rzecz ktora mnie w nim denerwuje, to nagrzewanie sie tylnej czesci przy obciazeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Czy HTC One mini jest tak samo upośledzony względem dużego odpowiednika, jak SIII? Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Mini sa zawsze uposledzone. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Zawsze są, a może ten jest pierwszy, który nie jest i co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 -mniejsza bateria przy wcale nie tak bardzo mniejszym ekranie -wolniejszy procek -1 gb ramu zamiast 2gb -16gb wbudowanej pamięci zamiast 32/64 -plastikowa ramka Moim zdaniem wersja mini jest upośledzona w ch.uj. Cytuj Odnośnik do komentarza
-DamiaN- 169 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 zastanawiam się nad kupnem telefonu z tej trójki Lumia 920, IPhone 4s lub Samsung GSIII co polecacie ? ps. wszystkie modele Lumii rożnią się tylko pamięcią czy czymś jeszcze >? Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Zalezy o jakie modele Lumii Ci chodzi. Różnią się, nie wiem natomiast czym rozni sie 900 od 920. Ja polecam 920. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) Dlaczego polecasz koledze telefon, którego nie miałeś w rękach? Damianie, łatwiej by było coś ci polecić, gdybyś sprecyzował, czego oczekujesz od swojego smartphone'a, bo widzisz, mamy tutaj do czynienia z 3 różnymi systemami operacyjnymi. 3 słuchawki, z czego Samsung i iPhone to jedne z najlepszych komórek na platformach, na których działają, no i Nokia, która ... no jest flagowym telefonem systemu Windows Phone 8. Abyśmy tobie pomogli, musisz napisać, jak ważne są dla ciebie gry, robienie zdjęć, ekosystem googla/apple/windowsa, czy priorytetem jest dla ciebie bateria, a może najważniejsze jest to, żeby przeglądarka internetowa obsługiwała flasha. Ciężko coś ci doradzić, skoro nie wiemy, czego chcesz . Każdą z tych 3 słuchawek można polecić, i pewnie nawet Jerome ma rację, nieświadomie polecając ci Lumię 920, chociaż nie jestem pewien, czy trafił w twoje wymagania. Edytowane 25 Lipca 2013 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) Prywatnie korzystam ze zwyklego ericssona, ktory w koncu padl. Pora na smartfona. Mam służbowego SGS2, ktory jest mimo wieku swietny. Narzeczona tez taki ma prywatnie. Nie chce miec jednak trzeciego s2 w domu wiec rozwazam uzywki: - LG p970: jednordzeniowy, ladny, taki low end do smsow i neta. Cena ok 350zl. - LG 2X p990: dwurdzeniowy, jako jedyny z trojki obsluguje natywne videocalle 3G po standardowej stawce operatora bez laczenia z netem. Cena ok 500zl. - LG 4X p880: czterordzeniowy, mocny, konkurencja dla SGS3. Nie wiem czy to nie overkill na moje potrzeby. Nie ma jednak standardowych videorozmow, chyba ze np. skype + oplata za megabajty. Cena ok 800zl. Czego oczekuje? W miare plynnego interfejsu, przegladania neta, GPS, korzystania z prostych appek typu endomondo, czulego touchscreena, dobrej jakosci ekranu. Gry sa niewazne, nie umiem grac na dotyku w zrecznosciowki a logiczne gry 2D na wszystkim pojda. Sa uzytkownicy tych fonow i doradza? Sorry za brak fontow pl, pisane z tel. Tego - LG p970 nie bierz. Fatalna bateria, problemy z ekranem przy podłączeniu do ładowarki, ekran na którym pojawiają z czasem plamy, rdzeń zamula strasznie i generalnie, 2 lata po wydaniu ICS pojawił się łaskawie na tym telefonie update który potrafi wywalać ciąglę błąd z kartą pamięci. Ze względu na soft - to LG to jedna z gorszych firm niestety. Jedynie NEXUS. Posłuchałem i P970 nie wziąłem;) Trafił się jednak w dobrej cenie ok 400 zł ten dwurdzeniowy LG P990 2X, stan idealny, jeszcze pół roku na gwarancji - cały komplet z papierami. Pisałem co prawda powyżej, że nie wymagam wiele od telefonu, ale na jednorożca, jak to MULI!!! Tel jest nierootowany, posiada najnowszego oficjalnego androida (4.0.4, ale z tego co widzę oparty jest na Kernelu 2.6.39.4 czyli chyba z poprzedniej epoki, gdyż SGSII z 4.0.4 ma jądro w wersji 3.x). Wejście do sklepu Play trwa z 8 sekund, czasem łapie bloka na kilkanaście sekund przy wyborze aplikacji. Bebechy są nienajgorsze, więc chyba oprogramowanie suportowane przez LG jest takie wujowe. Nie sądziłem, że będzie aż taki krok wstecz w porównaniu do SGS II. Co robić forumku? Rootować i wgrać coś customowego? Dopiero wdrażam się w świat smartfonów, ale poczytałem o CyjanogenMod10 i innych tego typu systemach. Ponoć szybsze, lżejsze, dłużej trzyma bateria. W innym wypadku pozbędę się go szybko by nie stracił dużo i pozostanę przy zaufanej marce czyli Samsung - przeskoczę od razu na SGS3 jeśli za tysiaka uda się wyhaczyć (qrde wydać tysiaka za telefon noszony w jeansach, tylko po to by systemik chodził płynnie chlip ;() Edytowane 25 Lipca 2013 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 gdzie kupic galaxy s3 z lte? na stronie plusa ani w duzych sieciach nie widze, a na allegro nie kupuje elektroniki Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Co robić forumku? Rootować i wgrać coś customowego? Dopiero wdrażam się w świat smartfonów, ale poczytałem o CyjanogenMod10 i innych tego typu systemach. Ponoć szybsze, lżejsze, dłużej trzyma bateria. W innym wypadku pozbędę się go szybko by nie stracił dużo i pozostanę przy zaufanej marce czyli Samsung - przeskoczę od razu na SGS3 jeśli za tysiaka uda się wyhaczyć (qrde wydać tysiaka za telefon noszony w jeansach, tylko po to by systemik chodził płynnie chlip ;() Na pewno nie zaszkodzi, ale z tego co widzę CM w wersji 10.1 jest jako nightly build, czyli jeszcze z błędami, jednak na xda jest trochę romów, zawsze można w pierwszej kolejności root, później CWM (recovery), zmień jądro (kernel), wywal bloatware i sprawdź jak telefon sobie radzi, może nie będzie potrzeby zmiany romu. Cytuj Odnośnik do komentarza
asfalt 439 Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 (edytowane) Szukam telefonu na dwie aktywne simki. Anyone? Byle nie dotykowy. Edytowane 26 Lipca 2013 przez asfalt Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi