Manor 645 Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Szukam telefon tak do tysiaka, około 4,3 cala (ewentualnie 4,7, ale nie miej niż 4,3), z androidem JB i w miarę szybkimi bebechami. Będąc raczej zielonym w temacie na początku stawiałem na SGS III mini, albo trochę drożej Xperię T czy LG 4x HD, ale po przewertowaniu neta i tego tematu dochodzę do wniosku, że SGS II będzie chyba najlepszym wyborem. Chyba że ktoś jeszcze chce mnie wyprowadzić z błędu ;] Mam jeszcze pytanie. Pisaliście o procederze sprzedawania kradzionych telefonów z za granicy, które są blokowane na IMEI. Jak kupuję od sprzedawcy na allegro, który sprowadza nówki telefony zza granicy to mam podstawy żeby się martwić, czy w sprawa dotyczy raczej tylko używek? Jak w ogóle się takie coś sprawdza przed kupnem? Kolejna sprawa to gwarancja serwisowa. Rozumiem że to gwarancja wystawiona przez sprzedający sklep a nie przez producenta. Jak to w praktyce się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Z tego co czytałem, SGS3 mini nie jest wart swojej napompowanej ceny, gdyż już parametry lepsze ma SGS2, mini to po prostu marketing. W domu krążą dwa SGS2 (na jednym ICS, na drugim JB): są bardzo szybkie, lekkie, cieniutkie (LG 2X z gumową klapą to spaślak 10.9cm przy tym). Rewelacja jak dla mnie. Jednego udało się w full komplecie kupić poniżej 450zł, ale to szczęśliwy traf, drugi jest firmowy więc nie płaciłem. Podejrzewam, że tak średnio z 650 zł używkę by trzeba było dać. Nad LG4X HD sam się zastanawiałem - sporo ludzi brało w abonamencie i teraz po 800 zł 1-3 miesięczne schodzą na allegro. Jakbym miał teraz wybierać między SGS2 a LG4X HD (świetna relacja wydajności do ceny) to chyba spróbowałbym tego drugiego (nie skorzystasz jednak z natywnych videocalli po 3G, o ile to ma dla Ciebie znaczenie).Co do zamawiania z zagranicy, nie wypowiem się. Powinieneś jednak wziąć pod uwagę, że import z Hong Kongu może skończyć się dodatkowym cłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 I vatem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Manor 645 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Sam nie chcę zamawiać z za granicy, bardziej chodziło mi o to, że sprzedawca sprowadza na własną rękę i takimi handluje. A jak doliczy sobie do ceny cło i vat no to będzie to raczej widoczne w cenie telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Za 8 pak mozna i sgs3 dopasc ale to sa strzaly znikad. Polecam s2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Tylko plus u nas sprzedaję galaxy s3 lte? Zależy mi na tym dodatkowym 1gb ram, na allegro same brandowane importy z uk Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 To prawda ze te sgs3 z 2gb RAM nie maja wbudowanego radia fm? Jesli tak, to ciekawe dlaczego, co to za oszczednosc niby na podzespolach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 zeby radio było w telefonie potrzebne sa podzespoły? Myślałem że to kwestia instalacji programu w andku. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 W zasadzie na elektronice się nie znam więc głupot nie chcę gadać, jednak widziałem w specyfikacji, że Radia FM w tym nie ma. Zakładam, że nie chodzi zatem o appkę, bo to tak jakby pisać, że skoro jakiś telefon nie ma lampy błyskowej, to wystarczy zainstalować Flashlight app i zacznie świecić z dupy;p Pewnie nie ma w nim tunera FM czy co tam jest potrzebne by zbierać fale. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 No dokładnie, może nie mieć tunera Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 W tym telefonie jest chipset z wifi bt i fm wszystko w jednym module. Czemu nie dziala radio to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Bo modem w LTE jest inny i nie ma tunera FM. I tak - to jest prawda, nie ma tunera w wersji LTE ale jest 2gb ramu no i... lte ;-) To jedyne różnice. Ponoć lekko gorzej jest z baterią, widocznie modem więcej zżera, ale różnica jest koło 5% więc bez tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Nie znalazłem sensownej opcji zakupu s3 z lte i wzialem note2, duza bateria i 2gb ram mnie przekonaly. Nie wiem jeszcze jak go bede nosil, chyba w tylnej kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Dobry wybór. A bedziesz go nosił w przedniej kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Spokojnie zmieścisz go do przedniej kieszeni, a z wyboru będziesz bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Kiedy wchodzę na Allegro, do działu telefony, czuję się tak niezdecydowany jak baba w przymierzalni. No właśnie... Po co mi nowy telefon, przecież mam taki: http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/gts5660gio/ No niestety, ale pora już go zmienić, bo i podejrzewam że to jakiś bubel refurbished. Więc na co? Na pewno coś z Androidem (mam iPada, więc tam większy komfort grania), zresztą do grania mam Vitę (chyba ją spylę, bo i tak nie gram). Cena od 1000-2000. Wiem że dość zróżnicowana, ale nie wiem czy jest sens zbierać np. 2000zł na SGS4, skoro mam tablet. Mam też super aparat cyfrowy, więc nie wymagam w telefonie super aparatu. Polecacie tego Note, ale to wielka cegła. Nie wiem, ale kiedyś było modne posiadanie jak najmniejszego telefonu, a teraz takie kolosy w modzie. Cholera, myślę nad SGS III, ale w sumie za 500zł więcej jest najnowszy SGS IV, a i Xperia Z w jakimś NeoNecie, widziałem za 1999zł, chociaż pewnie parametry ma lepsze Samsung, a tu płacimy za markę Sony. Chciałbym aby mi dział pad z PS3, aby działał fajnie emulek PSXa, aby dało się pod tv podłączyć, hmmm... Potrzebny ktoś zdecydowany kto mi (pipi).nie i powie "kupuj ten!" Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 a wy posiadacie note 2 że tak polecacie? Sprawdzalem teraz jak sie w kieszeni miesci 3ds xl, bo na wysokosc i szerokosc sa podobne, tragedii nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Posiadam i bardzo sobie chwalę. Obok Nokii e51 i iPhone 4, jest to mój najbardziej udany zakup, jeżeli chodzi o telefony. Jedyne, co mi się w nim nie podoba to trzeszczenie tylnej klapki w jednym miejscu. Doprowadzało mnie to do kur.wicy, ale kupiłem sobie pokrowiec i jest git. Jak widzisz, 3DS jest 3 razy grubszy. Spokojnie, dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 odejdzie mi zakup tabletu, chcialem cos do czytania komiksow, a na note jedynce kumpla w orientacji poziomej juz bez powiekszania wszystko wyraznie widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Ja mam sgs4 czyli 5 cali a do czytania tablet 8 o proporcjach 4:3 Acera i jest git. Czytam na nim ebooki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Do czytania ebooków mam czytnik, nie wyobrażam sobie czytania książek na tablecie. Do komiksów gdzieś w podróży czy kolejce do przysłowiowego lekarza wystarczy raczej note2. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Czytniki 6" są dla mnie za małe. Ja raczej czytam w łóżku i żeby nie budzić żony lepszy dla mnie tablet. Czytnik jest super na dworzu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 To już zależy co się czyta, do samego tekstu większy wyswietlacz niepotrzebny i oczy sie tak nie mecza. Jak ktos jakies pdfy z wykresami czy innymi obrazkami czyta to juz tablet bedzie pewnie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Im wiecej czytam o LG Optimus/Swift G2 tym bardziej mnie sie podoba. I z wyglądu spoko, i ekran na wypasie, bebechy moze tez beda mega mocne (okaze sie za jutro? ). Jak w przyszlym roku bede bral nowy tel to jezeli G3 by juz byla to mocno bym nad nia sie zastanowił. Od jakiegoś czasu LG nabrało wiatru w żagle i mnie pozytywnie zaskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Jedyne co, to jakoś ślamazarnie aktualizują telefony Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi