NemoKOF 672 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 A nie ma jakichś zastępczych? Do SGS4 CHYBA coś jest w PLAYu (Google Play) ale ręki obciąć sobie nie dam - nie używam, i tak mam STOCK BASED :-) Ja z S4 jestem zadowolony ale ja dziwny jestem, plastik mi nie przeszkadza (dzięki temu siedzi w nim już bateria 3000mah). Przy HTC chyba można http://www.mophie.com/shop/smartphones/juice-pack-htc-one ale troszkę szpeci (nie dla mnie ale ja przestałem już na takie tematy wypowiadać ;-) ) Trzeba przyznać że ładnie się telefon prezentuje. BTW, czy ktoś używa skype'a na Andka? Nie rozumiem ale nie mogę znaleźć opcji aby PRZEŁĄCZNIK głos na głośnik (głośnomówiący). Noż albo nie mogę tego znaleźć albo zabrali (?) tą funkcjonalność. Noż MS leci w kule, pewnie wszystki ślicznie działa na Windows Phone :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 No ładniutki ten HTC. Wczoraj byłem w salonie i widziałem go na żywo, za szyba:) cena poza abonamentem to 3649zł, heh. A programik do sterowania tv, znajdziesz na markecie. Sam miałem coś ze sklepiku, ale odinstalowalem, bo to już przegięcie, takie lenistwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Już sobie poradziłem wgrywając Android Revolution HD. Ten rom to połączenie najlepszych cech Sense 5 i stockowego, także teraz i wilk syty i owca cała. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) No właśnie tak uważam jak ty. Na Samsungi dla mnie nieoceniona jest Omega :-) Zawsze można podmienić Launcher, zamrozić, usunąć parę śmieci i będzie na pewno szybciej działało itp a zostają apki firmowe. Nie wiem jak w One ale na SGS3 i SGS4 aparat obsługiwany jest słabiej na AOSP. Edytowane 13 Września 2013 przez NemoKOF Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Jeżeli chodzi o zdjęcia, to w One jest tak samo. Zresztą ogólnie nie jestem jakimś wieklim fanem interfejsu stockowej kamery. A co do Skype, to u mnie działa. Klikam te środkowe kółko na dole i śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 609 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Dobra to teraz napisz w czym jest lepszy/gorszy od Nota2? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 W One wolę: -wykonanie -ostrzejszy ekran z bardziej naturalnymi kolorami -aplikacja TV jest zaje/bista. Za pomocą telefonu mogę sterować w domu każdym telewizorem, dekoderem itd. -głośniki stereo dają radę. Ogólnie słuchanie na nim muzyki to sama przyjemność Za Notem przemawiają: -3 zamiast 2 przycisków systemowych. W N2 masz home, menu i powrót. W One masz wywalone menu, co jest wadą, ponieważ w niektórych aplikacjach (np. Dolphin czy facebook) na dole ekranu pojawia się wtedy spory pasek, który symuluje przycisk menu. Wada ta jednak nie występuje na wgranym przeze mnie romie, bo w nim podwójne kliknięcie w home traktowane jest jako menu. Paska w aplikacjach też dzieki temu nie ma. Także jest to wada na stockowym romie. -rysik, wiadomo. Masz Note'a, więc wiesz, jak czasami może się przydać -lepsza bateria. Teraz w One mam 77%, więc pewnie ciężko będzie nie ładować do jutra, jak to ma miejsce w Note 2 -wolniej się grzeje. Aluminium i mniejsza obudowa w One robią swoje. Telefon szybciej się nagrzewa. Broń boże nie parzy ani nic z tych rzeczy, no ale po 10 minutach stukania robi się ciepły Po za tymi różnicami, oba telefony działają tak samo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) Ale aleminium odprowadza ciepło ze środka na zewnątrz, to w teorii zwiększa żywotność układów w środku, telefon jest radiatorem. To że nie czujemy ciepła nie znaczy że w środku się nie grzeje, po prostu ciepło nie ma ujścia bo plastik to izolator. Ale chyba przy Armach nie ma takich temperatur, chociaż mój SGS4 też jest dość ciepły ale nie parzy więc ok ;-) Jaki masz ekran blokady ziomal? Tak w ogóle - nie ma opcji żeby aplikacje ze stocka jakoś doisntalować do AOSP? Kurde Edytowane 13 Września 2013 przez NemoKOF Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 a wiesz co, nie używam. przycisk blokady jest tak umiejscowiony, że nie ma opcji, żeby telefon się odblokował z tego co czytałem wczoraj na XDA, to można wgrać aplikację kamery podobno, ale się za bardzo w to nie zagłębiałem Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Ale masz na zdjęciu chyba BLOKADĘ włączoną czy nie? Masz taki totalnie minimalistyczny Launcher że masz 6 ikonek? Nie za mało ci? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Nie, to jest mój homescreen xd. 6 najważniejszych ikonek, z których korzystam. Gdy przeciągnę palcem do góry, to pojawiają mi się Endomodo, Kalkulator, Play Store i inne aplikacji, z których już tak często nie korzystam ;p. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Aha, ale to jest domyślny launcher HTC czy co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Nova Launcher z ikonami z zestawu Tiny White Icon Pack. Tamten ekran jest z CM 10.2. W tym moim nowym romie spoko jest to, że można sobie ustawić przezroczysty statusbar a także zegar na środku bez bawienia się w kompilowanie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Ma ktoś z tutaj obecnych jakąś Nokię Lumię bądź coś na WP8? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Miałem 920, może pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 To miałeś naprawdę dobry telefon. Ostatnio za mną chodzi Windows Phone, mimo mojej niechęci do tego systemu (być może zmiana sposobu używania telefonu ma na to wpływ). Ogólne wrażenia? Co Ci się podobało, co się nie podobało, polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 (edytowane) Moje główne żale wypisałem kilka tematów niżej: -poziom głośności nie jest uniwersalny (zgłaśniając piosenkę, zgłaśniamy dzwonek, budzik, a nawet dźwięk w grach)-nie mamy możliwości wysyłania mailem zdjęc w ich pełnym rozmiarze-multitasking to jakiś żart (wejście np. do Skype, który niby działa w tle trwa 7 sekund)-żeby zobaczyć ile zostało procent baterii, trzeba wejść w ustawienia (albo kupić aplikację z kafelkiem pokazującym ile pozostało baterii)-brak jakichkolwiek dobrych alternatyw dla Internet Explorera (który jest moim zdaniem gorszy zarówno od Safari i Dolphina)-ilość (pipi).owych i śmieciowych aplikacji może zawstydzić nawet Android Market. Z tego co wiem, wyszedł albo ma wyjść update, który ma naprawić pierwszego minusa. Co mi się podobało? Dobry aparat, tylko, że o ile robi super zdjęcia w nocy, tak w dzień nie wyróżniają się one zbytnio na tle konkurencji, bo są dosyć mocno zaszumione. Stabilizacja obrazu podczas nagrywania filmików robi wrażenie, ale i tak nie nagrywam filmików, więc potrzebne mi to było, jak Saints Row IV, gdy gram w GTA V. User interface wygląda efektownie, ale jest bardzo ograniczony. Nadal nie można wyświetlić na górnym pasku procentowego naładowania baterii, minusy które wymieniłem nadal obowiązują. A, no i czas pracy baterii jest słabiutki. Wyciągnąć coś ponad dzień, to niezły wyczyn (na 920, bo 820 kolegi to jeszcze większy koszmar). (być może zmiana sposobu używania telefonu ma na to wpływ). Heh, też tak myślałem. "Potrzebuję telefonu do dzwonienia, przejrzenia internetu i sprawdzenia maila". Ale pomyśl, to samo zrobisz na mid-range'owym Androidzie, a przy okazji będziesz miał system, który cię nie ogranicza. Na którym wyślesz mailem duże zdjęcie, jeżeli masz na to ochotę, gdzie masz aplikację Spotify, która w przeciwieństwie do jej odpowiednika na WP8, nie wykrzacza się co pół godziny i wyszła już z wersji Beta, gdzie masz możliwość zainstalowania flasha, dzięki czemu obejrzysz każdy materiał na youtube, a nie tylko to, na co pozwala mobilna wersja, albo aplikacja 3rd party (bo na oficjalną nadal się nie zanosi). Z Androida przeniosłem się na WP8 i wróciłem do Androida. Mój dobry kolega też już tęskni na swoim iOS i czeka, aż zmieni swoją Lumię 820. Nie polecam tej platformy. Na papierze wygląda to fajnie, ale jak już poczujesz łańcuchy tego systemu, to głośno zapłaczesz. Edytowane 18 Września 2013 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Znajomy za to na fb chwali windowsa. Cieszy się, że wreszcie pozbył się zawirusowanego androida Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 (edytowane) Musi być zdolny kolega, skoro miał zawirusowanego androida. edit: A, bym zapomniał - promykiem nadziei na WP8 zawsze były support Nokii. W sklepie z aplikacjami zawsze jest bieda, ale Nokia jak rycerz w czarnej zbroi zawsze wyskoczyła z jakimś Cinemagraphem czy innym Nokia Maps. A teraz zostali wchłonięci przez MS, który nie potrafi ogarnąć swojego dziecka. Edytowane 18 Września 2013 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Musi być zdolny kolega, skoro miał zawirusowanego androida. edit: A, bym zapomniał - promykiem nadziei na WP8 zawsze były support Nokii. W sklepie z aplikacjami zawsze jest bieda, ale Nokia jak rycerz w czarnej zbroi zawsze wyskoczyła z jakimś Cinemagraphem czy innym Nokia Maps. A teraz zostali wchłonięci przez MS, który nie potrafi ogarnąć swojego dziecka. chwalisz nokie maps, która w Polsce na mapie nie ma autostrady i ma zdjecia sprzed 10 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 (edytowane) W codziennym użytkowaniu po mieście spisywała się nad wyraz dobrze. No i miło jest mieć możliwość ściągnięcia map całych krajów, bez konieczności ściągania dodatkowych nawigacji. Edytowane 18 Września 2013 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Zasmuciłeś mnie, też zastanawiam się nad lumią 720/820, chyba zostanę fazie zastanawiania się. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Ja chyba też. Dzięki ragus, chyba potrzebowałem kubła zimnej wody, bo z nudów zaczynam wymyślać głupoty . Plus poleci jak się odnowią. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 A jak serio chcecie kafelków, to łapcie xd https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lx.launcher8&hl=en Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Ja rownież wyleczyłem się z telefonów z windowsem na pokładzie, chociaż trzeba przyznać ze jakość wykonania lumi jest naprawdę rewelacyjna. 2 miesiące temu zienilem nexus 4 na ip5 i chyba spowrotem wrócę do androida, poczekam na nexusa 5 zobaczymy co bedzie sobą reprezentował i wtedy zdecyduje Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi