lechu 21 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Dzięki Panowie za rady ale jednak wybór padł na Note 2 :-) Ciężko mi na razie coś więcej napisać bo mam go raptem od wczoraj, ale póki co jest dobrze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Wybór dobry. Będziesz zadowolony jeśli rozmiar ci odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 606 Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Oba dobre. Bierz który wg ciebie jest ładniejszy xd. X1 pewnie sporo ponad 2k, a One tańszy. Od siebie tylko dodam, że One to mój ulubiony telefon.Jednak lepszy od note? Decyzja zapadla sprzedaje nota i biore chyba htc wlasnie, ale sam nie wiem. Jest cos warte rozwazenia jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Ja bym sie wstrzymał do prezentacji Nexus 5, która ponoć ma mieć miejsce za 2 dni, ja sam czekam bo juz mam dość ip5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Oba dobre. Bierz który wg ciebie jest ładniejszy xd. X1 pewnie sporo ponad 2k, a One tańszy. Od siebie tylko dodam, że One to mój ulubiony telefon.Jednak lepszy od note?Decyzja zapadla sprzedaje nota i biore chyba htc wlasnie, ale sam nie wiem. Jest cos warte rozwazenia jeszcze? Lepszy. Ja bym brał na twoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 606 Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Ile bateria trzymala Ci w note 2 vs htc one? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) Po włączeniu trybu oszczędzania energii (wyłączanie transmisji danych po zablokowaniu telefonu i oszczędzanie użycia procesora, przy czym nie stwierdziłem żeby telefon działał wolniej - może to tylko przy grach jest widoczne) osiągam spokojnie ponad 48h przy umiarkowanie wysokim użytkowaniu. Albo inaczej - nie wierzę, że odałączając telefon rano od ładowania, da się go rozładować przed pójściem spać. Bateria to jeden z większych plusów One. Nie wiem w jakim stopniu ma na to wpływ Rom, którego używam (Android Revolution HD - zwykły Rom Sense 5 z kilkoma udogodnieniami), ale i na stocku pewnie podobnie jest, bo baterię w One ludzie chwalą. Edytowane 13 Października 2013 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 A jak cenowo Note'y 2 stoją? Wciąż wysoko? Bo SGS3 jak ostatnio patrzyłem w końcu poleciały mocno w dół, chyba za 1000 zł można już dostać ładną używkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Noty wolniej tanieją bo jest ich mniej. Ja mogę sgs4 polecić. Z tanią baterią zero lemon 3000 mah w wymiarze standardowej działa ok 2 dni bez wyłączania czegokolwiek. 7 kont, net, muza. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Opłaca mi się brać teraz Xperia M w Play'u, czy lepiej poczekać na przed lub poświąteczne obniżki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 XM to ta średnia półka? Jak nie dużo sobie życzą to bierz teraz chyba że masz coś lepszego na oku wartego by poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Tak to taki mid-end. Zastanawiam sie pomiedzy Galaxy Core (299 w abonamencie za 49) a ta Xperia M (249/49). Galaxy Core jest chyba dual sim i chociaz ma nieznacznie mocniejszy procek to raz ze ta funkcja mi niepotrzebna a dwa ze dual obciaza system. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Wiadomo o jakichś przeciekach na temat Sony Xperia Z1 f? On będzie plastikowy? Chodzą jakieś ploty o prawdopodobnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Ja tam s3 polecam i tak, mam najbardziej awaryjny model z wadliwym chipem. Jade na custom romie z najnowszym bootloaderem i cwm. Zmienialem romy paredziesiat razy, kupilem telefon i jade z tematem a jak padnie na sudden death to serwis i gwarancja uznana z miejsca. A jak pokazuje praktyka ten telefon ciezko uwalic na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Wiadomo o jakichś przeciekach na temat Sony Xperia Z1 f? On będzie plastikowy? Chodzą jakieś ploty o prawdopodobnej cenie? Materiały wg plot mają być takie same jak w wiekszym Z1. Szykuje sie mocarny 4,3 cala smartfon. Cytuj Odnośnik do komentarza
sccorp84 0 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Czy orientuje się ktoś z Was jakie smartfony są w jakiś sposób kompatybilne z PS3? Choćby dostęp do trofeów i tym podobne drobiazgi. W marcu czeka mnie zmiana telefonu i powoli myślę do jakiego zakupu się przymierzyć. Podobno Sony Xperia Z jest po części kompatybilna z PS3, ale być może sa jakieś inne (lepsze) alternatywy. Jeśli ktoś coś wie, będę wdzięczny za pomoc. Pozdrówki! Cytuj Odnośnik do komentarza
lechu 21 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Official playstation app jest dostepny na kazdym urządzeniu z Androidem i iOS... Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 To całe PlayStation Mobile, nie działa w Polsce. Na Vicie mam zakaz, Xperie Z posiadam, ale nie widzę tam tej usługi. Jedyne co jest, to podlaczenie Dual Shocka, ale trza osobno dokupić kabel. Także wystarczy mieć Androida, apki z marketu i masz więcej 'PlayStation', niż daje samo Sony. Cytuj Odnośnik do komentarza
sccorp84 0 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 grzybiarz - a jesteś zadowoly z Xperii Z? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Jestem, miałem wcześniej Samsung Galaxy Gio, smartfon z niższej półki. Uzbieralem na zetke i jestem zadowolony, tylko ze zapowiedzieli Z1 i Z ultra i w sumie chyba już są w sprzedaży:/. Telefon duży, ale teraz nie wyobrażam sobie żeby przeglądać neta na dwóch calach. Mam tu wszystko, a najlepiej jak oglądam filmy w 1080p bez żadnych zwiech i konwersji, a całość podpinam pod tv. Dodatkowo gram w gierki, bezprzewodowym padem z pleja. Szczerze polecam. Tego nie znajdziesz na iPhoneach ps. nooo, aparat mógłby być lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Od iOS7 jest wsparcie zewnętrznych kontrolerów, Logitech coś tam dłubie. I znająć iOS (na którym pomijając emulatory jest więcej gier, więcej KONKRETNYCH gier - miałem obie platformy) to będzie tam to nieźle działać. I tak pewnie zostanie przez piractwo ktore jest plagą Androida tak samo jak jest plagą Windowsów. Freedom comes with a price Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) Coś mi się zrobiło i 2 razy poszło Sorry. Edytowane 15 Października 2013 przez NemoKOF Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 No i stałem się posiadaczem Xperii T. Nigdy nie wydałem tyle hajsu na telefon, to mój pierwszy smartfon. Póki co powoli ograniam te aplikacje i funkcje itd. Jedno szybkie pytanie, polecacie jakies specjalne zabiegi z baterią? Na początku naładowałem ja do 95 % no i teraz rozładować na maska, później naładować na 100% i już normalnie używać, cyz też powtórzyć ten zabieg (rozne rzeczy słyszalem) Aha, jakaś folia by się przydała, te z allegro najpopularniejsze są ok? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Czytałem, żeby nie rozładowywać na 0% i ponownie ładować na maxa. Żywotność baterii spada, gdy ta nagrzewa się na maxa. Źródło komputerswiat.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
boston_luke 193 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 A ja mam pytanie trochę z innej beczki: czy Wy nosicie swoje telefony w kieszeniach spodni? A jeśli nie, to gdzie/jak? Wiem, że może "trochę" głupie pytanie i pewnie zostanę wyśmiany, ale co mi tam Myślałem nad tym żeby zaszaleć i kupić note 3 - (niezły przeskok będę miał, bo obecnie mam LG Optimus Black P970 - "tylko" 4 cale) Bawiłem się trochę note'm i jestem pod dużym wrażeniem, ale mam problem jak go nosić - w kieszeni spodni ledwo się mieści i takie noszenie jest bardzo niewygodne. Niezbyt często noszę marynarki, więc chowanie w nich odpada (a nie zamierzam zmieniać stylu ubierania dla telefonu xD) Może macie jakieś magiczne rozwiązanie, co? Jeśli na nic nie wpadnę to pewnie wezmę HTC One. Aha, jeśli zły temat/dział to sorry dla moderatora, no ale zakładanie tematu "gdzie nosicie swój telefon" wydawało się jeszcze głupsze niż ten mój post Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi