tomek1906 18 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Lubie ale bez przesady zazwyczaj ogranicza sie do debrandingu ew wgranie nowszej wersji systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 No to powinieneś być zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
KamileQ 27 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Panowie - szukam telefonu głównie do grania. Jakichś konkretniejszych wymagań nie mam - żeby chodził w miarę płynnie, był tani (budżet max to ok 600zł) i chodziły na nim gry typu Real Racing 3 czy płynnie chodził emulator PSXa. Bardzo proszę o jakieś rady, bo całkowicie jestem zielony w temacie telefonów.. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 (edytowane) W tej cenie (i to w górnej granicy pewnie) do grania to poleciłbym Samsung Galaxy S2, nadal dość wydajny dwurdzeniowiec z 1GB RAM.Tu masz gameplay (pierwszy lepszy link, nie słuchałem co typiarz opowiada). Edytowane 11 Grudnia 2013 przez _Red_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tom0803 1 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Jestem kilka dni po zakupie S3 i jestem zadowolony z tego zakupu. Jest dośc duży , ale to pewnie dlatego, że miałem mniejsze telefony. Ogólnie jest dobrze tylko: - jaka jest dobra nawigacja offline (a jak to jest z tą która potrzebuje połączenia z netem?Mam pakiet internetowy i jestem ciekawy ile ona pobiera) - dlaczego telefon nieaktualizuje sie do najnowszej wersji androida (teraz jest 4.1.2) Cytuj Odnośnik do komentarza
tomek1906 18 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 SGS3 chyba nie ma oficjalnie najnowszego andka. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Android to nie Windows - jak producent nie zrobi romu na podstawie najnowszej edycji dla KONKRETNEGO MODELU to go nie dostaniesz, ew jakieś kompilowane romy ze źródeł ale z doświadczenia - sprawiają więcej problemów. Do SGS3 jest już chyba 4.3 (czyli w sumie i tak nie najnowszy) ale czytałem sporo złego na temat tej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) @Tom0803 - oficjalnie i9300 dostal 4.1.2. 4.2.2 jest ale wyciek, 4.3 wyszedl ale byl tak zabugowany, ze samsung wycofal sie z tego kroku i cofnal update i czekamy na... kitkata, ktory nikt nie wie kiedy wyjdzie. Jak jestes zwyklym userem nie bawiacym sie glebiej mozliwosciami telefonu polecam zostac na 4.1.2 - co najwyzej brandu sie pozbyc i wgrac soft od samsunga prosto. Zawsze to cos. Edytowane 13 Grudnia 2013 przez 2razyjot Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 O, widzę filmik Roberta . Polecam jego kanał, jak ktoś lubi Samsungi. No dosłownie o wszystkim mówi, o każdym aspekcie i bajerku telefonów (SGS3, SGN2, SGS4, SGN3, ostatnio też Galaxy Gear). Do tego co tydzień robi Q&A, jak ktoś ma jakieś pytanie to można mu wysłać i też odpowie. W rzeczywistości też bardzo fajny człowiek! Cytuj Odnośnik do komentarza
tomek1906 18 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 no i kupilem sgs4, fajny fon spory ekran ale odziwo miesci się to w kieszeni, już wiem Nemo co miales na mysli mowiac o knoxie, zaglebilem sie w temat i wychodzi na to ze majac 4.3 nie moge przeskoczyć na XEO bez utraty gwary. no szkoda ale jakos to logo t-mobile przy wlaczaniu moze przezyje. Ma sporo bajerów jakas bezdotykowa obsluga ect jeszcze nie rozkminilem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Dlatego nie patrze przychylnie na samsunga od tej pory. Zobaczymy co s5 przyniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Mam szybkie super pilne pytanie xperia L to sesnowny telefon za 1zl? Jaka jest jego jakosc w porownaniu do galaxy s3? Mama ma do wybory L za 1zl albo s3 za 650zl Abonament 90zl wszystko nielimitowane Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Lka to średnia półka. Słabszy generalnie od S3. Ale jeżeli za 1 zł jest to bym brał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Mama duzo pisze maili na komórce. Najbardziej sie obawiam o czułość ekranu i to ze jest troche mniejszy Ma chociaż takie fajne podpowiadanie przy pisaniu jak s3? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 s3 ma domyślnie chyba zwykłą androidową klawiaturę ze słownikiem, którą można zamienić na swiftkey Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 S3 ma Samsungową klawiaturę, na Soniaczu jej nie będzie. SwiftKey/Swype można za to bez problemu doinstalować jeśli komuś zależy akurat na takim rozwiązaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Szukam telefonu - ważne by miał fizyczna klawiaturę i najlepiej qwerty, raczej nie dotykowy, wygodny do pisania i przeglądania internetu. Znajdzie się coś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Raven co mozesz powiedzieć o xperi L? Wiem ze sie znasz na tym Gums teraz trudno o dobre telefony z qwerty coraz mniej ich robią Cytuj Odnośnik do komentarza
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 A cos bez qwerty z fizyczna klawiatura, głownie sie rozchodzi o smsy i internet. Szkoda bo się przyzwyczaiłem, korzystam z nokii e63 i chciałbym przeskoczyć na coś z qwerty własnie. Jeśli nic sie nie znajdzie to coś innego wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Raven co mozesz powiedzieć o xperi L? Wiem ze sie znasz na tym No właśnie na Xperiach nie za bardzo :<. Nikt ze znajomych za bardzo nie ma, a same telefony Sony też nigdy mnie nie interesowały. W kwestii Samsungów, HTC i Nexusów to już coś, ale o Sony mam pustkę w głowie, podobnie z LG. A co byś konkretnie chciał wiedzieć? Zawsze mogę poszukać na forum.android.com.pl i popytać na Twitterze, może ktoś z Xperią L się znajdzie. @gums W kwestii Androidów i klawiatury fizycznej to ostatni dobry telefon jaki był to chyba HTC Desire Z, ale on już trochę wiekowy jest. Na dzień dzisiejszy jedyna opcja to import Motoroli Droid z USA (na Allegro zapewne też będzie kilka sztuk). Nie wiemy też nic o Twoim budżecie, oczekiwaniach i preferencjach systemowych. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Głównie mnie interesuje jak bardzo średnia jest ta średnia półka. Bo widzialem juz pare telefonow ze średniej półki i zaprawde pozostawialy sporo do życzenia. Np galaxy s3 mini nieporównywalnie gorszy od s3. Czy ta xperia L to wlasnie coś na poziomie s3 mini? Bo jesli tak to niespecjalnie dobra wiadomość. Zreszta wlasnie s3mini pewnie też by dali za złotówkę wiec jesli mama sie nie zdecyduje dopłacić 600zl za s3 to pozostanie jej wybór s3 albo L A moze jest jakiś inny telefon z podobnego przedziału cenowego co L którym warto sie zainteresowac i zapytać czy mają w ofercie? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Serio S3 Mini taki zły? Mam dwóch znajomych z tym telefonem i oboje zadowoleni. Jednego to jest pierwszy smartfon, więc nie ma porównania, ale drugi przesiadał się z SGS+ i też nie narzeka. Mamie by nie wystarczył? Bo on też zapewne będzie miał klawiaturę jak S3, z tymi podpowiedziami . Na Twitterze dostałem info, że Xperia L to całkiem sensowny wybór jak na swoją półkę cenową, a także jest na wyższym poziomie niż S3. Info od człowieka, który testowaniem smartfonów zawodowo się zajmuje, więc można mu zaufać pod tym względem . Edytowane 15 Grudnia 2013 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Moja 2 polowa ma galaxy trend i dla standardowego usera jak znalazl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Gums a jakaś Nokia Asha z qwerty? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Raven ojciec ma s3mini i ciągle na niego marudzi. Napewno troche przesadza ale ma tez troche racji. Ekran znacznie gorszy niz w duzym s3 o wiele słabiej sie pisze i wiecej błędów robi. Dlatego jestem dceptyczny. Z kolei na xperaxh sie nie znam. Ale skor ten typek raczej poleca to chyba wybiore xperie. Ale obxzaje ją w sklepie jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi