maciekww28 848 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Coś takiego z Windows Phone? Htc 8s, nokia lumia 625? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Jak WP to IMO tylko Lumie. Ten HTC widuje na codzien i w sumie też jest OK ale jednak jakością wykonania to lumia go gniecie (poza tym nie mam jakos do HTC przekonania ale to moje zdanie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Panowie bede sie przesiadal za jakis czas z mojego wysluzonego htc desire s na cos nowego.Nie jestem jakims enterem zeby grzebac w sofcie itp pierdy.Wiem ze chce tel z androidem.Prostota i minimalizm.Cena to okolice 1 tys.Telefon tak jak jego poprzednik ma mi sluzyc z 2 lata.Moj pierwszy strzal to Nexus 4..co wy na to?Moze cos innego? HALP ! Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Albo Moto G. Ja bym te dwa telefony brał pod uwagę gdybym teraz zmieniał. Nexus 5 jest dużo za drogi w naszym kraju a HTC One choć świetny, to jednak wciąż sporo powyżej 1k zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Nexus 4 jak znajdziesz w dobrej cenie to też nie jest zły motyw. Moto G jest super ale nie widziałem W POLSCE go, trzeba go ściągnąć zza granicy. Pamiętaj, że te telefony nie mają wejścia na karty SD, więc szukaj minimum 16gb moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Nexus4 spokojnie dostaniesz za 1,1 k zł. Szwagier za tyle kupił w bodajże Euro RTV AGD czy innej sieci takze na necie powinien być jeszcze tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 609 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 ktoś bawil sie tym lg g2? warto brać czy lepiej xpiere z? najbardziej zalezy mi na wykonaniu i szybkości działania. To ma byc prezent dla zony także jakis wyższych wymagan nie ma;-) moze cos innego? s4 samsung odpada, htc one mam ja, nexusa nie chce. iphone drogi Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Osobiście się nie bawiłem, ale osoby, które go używają bardzo sobie chwalą. Były chyba małe problemy z klatkowaniem filmików na youtube oraz nakładka niektórym się bardzo nie podoba, ale ogólnie to kawał dobrego sprzętu. I chyba nawet LG go szybko aktualizuje, bo chcą zmienić opinię o sobie na ten temat. Polecam recenzję Bartka Dula: http://www.youtube.com/watch?v=U5jH8OryrZo On wie co mówi . Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Wykonaniem SONY bije tego LG. Ale reszta to już dominacja G2. Szczególnie że ma już 4.4 andka a niewiem czy Sony go doczeka. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Jak sony to Z1 a nie Z - moje zdanie. Wykonanie - śliczne + chyba SD jest jak miejsca na zdjęcia zabraknie, LG nie ma z tego co kojarzę. Sony jeśli nie przeszkadzają nam rozmyte kolorki (Z to dla mnie słabizna, Z1 jest lepsza) to jest baaaardzo fajny, szybki Launcher, zoptymalizowane programy. Do tego dobry aparat i fizyczny przycisk do robienia zdjęć. Dla kobitki - dobra rzecz :-) Edytowane 3 Stycznia 2014 przez NemoKOF Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 No właśnie zapomniałem o tym braku slotu na SD. No i ekran lepszy IMO u LG. Ale wykonanie SONY miażdży wiec sam w kwietniu przy wyborze nowego smarta bede sie zastanawiać ostro nad wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza
dApo 313 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 telefon dla dziewczyny który wybrać? LG swift L5 II czy galaxy core? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Z tych 2 to LG. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 ktoś bawil sie tym lg g2? warto brać czy lepiej xpiere z? najbardziej zalezy mi na wykonaniu i szybkości działania. To ma byc prezent dla zony także jakis wyższych wymagan nie ma;-) moze cos innego? s4 samsung odpada, htc one mam ja, nexusa nie chce. iphone drogi Sam sie szykuje do zmiany tel i s4, nexux 5 i lg g2 wchodzily w rachube. Nexux okazal sie (pipi), a s4 ma znowu kazdy. No i mialem w rekach tego eldzika i powiem robi wrazenie.Ekran bajka itd, martwi mnie tylko jedno. Da sie tej producenckiej nakladki pozbyc jakos? Tylko nie zebym musial siedziec przy tym tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Przy SGS4 masz już 2 sensowne wersje romu Google Play Edition, czyli niemal czysty andek. Uporali się już z rebootami które mial telefon więc nie ma tragedii. Masz do wyboru: Oficjalny Cyanogenmod 10.1.3 stable, 10.2 unstable, nightly 11 Oficjalne romu oparte o framework Touchwiz - 4.2.2, 4.3 Nieoficjalne ale już stabilne romy, zgrane z wersji Google Play Edition - 4.3, 4.4.2 Nieoficjalny wyciek Touchwiz - 4.4.2 Jest też Rom Patcher, czyli możesz mieć 2 romy (chyba już nawet więcej niż 2) do testów, nie dzielą się one danymi (wszystko musi być instalowane na każdym romie osobno) ale daje super pogląd na sytuacje i można testować coś unstable mając wersję stable zawsze w zanadrzu. Masz też kilka niezłych kerneli które pozwalają np obniżyć nieco taktowania przez co ludzie wyciągają po 5 godzin włączonego ekranu na jednym cyklu ładowania. Romy CM są pod względem funkcji najciekawsze ale maja swoje minusy, kiepski i wadliwy aparat (który potrafi się zawiesić) no i cm powyżej wersji 10.1.3 są unstable co zawsze ma jakieś ryzyko. W 90% przypadków bateria też krócej działa. Potem masz wersje GPe które też mają swoje plusy (szybkość, czystkość jak ktoś lubi) ale nie mają udogodnień Samsunga, są stabilne ale maja lekko gorszy sygnał (jak Nexusy z tego co czytam) oraz gorszy aparat aczkolwiek LEPSZY niż Cyanogenmod. Wersje TW (Touchwiz) są największe ale przynoszą dodatkowe rzeczy do samego Androida (np przezroczystości już w wersji 4.2.2 a nie 4.4.2), zawsze sciągalny pasek powiadomieć (dla mnie MUSTHAVE, doszło dopiero w 4.4) jakieś duperel Samsunga których nie używam, świetny aparat, najlepszy czas pracy na baterii. Minus - kolorowo, wolny Launcher, paskudny i wolny Telefon i Kontkakty. Jeśli chodzi o MNIE to jadę na TW zmieniając Launchera (mam kupionego Nova Launcher - warto, szybki i prosty), Telefon i Kontakty (EXDialer - REWELKA, tani, raz kupisz i masz z głowy, prędkość urywa tyłek, dla mnie rewelka). Po zmianie to najlepszy telefon jaki miałem, bez nich - można się dziwić, że te programy zamulają na tak drogim telefonie ale wystarczy je zmienić i jest super. Nie wiem jak LG ale Samsung ma OGROMNE wsparcie deweloperów no i fajne narzędzia np Wanam Exposed który pozawala zmienić NIESAMOWITE ILOŚCI OPCJI, coś niesamowitego. Kupa przezroczystości w niema kążdym miejscu co lubie, dla mnei EKSTRA. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Używa ktoś smartphonów Huawei lub Kruger&Matz ? Są tańsze od Samsungów, czy Sony, a jestem ciekaw jak się spisują w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Przy SGS4 masz już 2 sensowne wersje romu Google Play Edition, czyli niemal czysty andek. Uporali się już z rebootami które mial telefon więc nie ma tragedii. Masz do wyboru: Oficjalny Cyanogenmod 10.1.3 stable, 10.2 unstable, nightly 11 Oficjalne romu oparte o framework Touchwiz - 4.2.2, 4.3 Nieoficjalne ale już stabilne romy, zgrane z wersji Google Play Edition - 4.3, 4.4.2 Nieoficjalny wyciek Touchwiz - 4.4.2 Jest też Rom Patcher, czyli możesz mieć 2 romy (chyba już nawet więcej niż 2) do testów, nie dzielą się one danymi (wszystko musi być instalowane na każdym romie osobno) ale daje super pogląd na sytuacje i można testować coś unstable mając wersję stable zawsze w zanadrzu. Masz też kilka niezłych kerneli które pozwalają np obniżyć nieco taktowania przez co ludzie wyciągają po 5 godzin włączonego ekranu na jednym cyklu ładowania. Romy CM są pod względem funkcji najciekawsze ale maja swoje minusy, kiepski i wadliwy aparat (który potrafi się zawiesić) no i cm powyżej wersji 10.1.3 są unstable co zawsze ma jakieś ryzyko. W 90% przypadków bateria też krócej działa. Potem masz wersje GPe które też mają swoje plusy (szybkość, czystkość jak ktoś lubi) ale nie mają udogodnień Samsunga, są stabilne ale maja lekko gorszy sygnał (jak Nexusy z tego co czytam) oraz gorszy aparat aczkolwiek LEPSZY niż Cyanogenmod. Wersje TW (Touchwiz) są największe ale przynoszą dodatkowe rzeczy do samego Androida (np przezroczystości już w wersji 4.2.2 a nie 4.4.2), zawsze sciągalny pasek powiadomieć (dla mnie MUSTHAVE, doszło dopiero w 4.4) jakieś duperel Samsunga których nie używam, świetny aparat, najlepszy czas pracy na baterii. Minus - kolorowo, wolny Launcher, paskudny i wolny Telefon i Kontkakty. Jeśli chodzi o MNIE to jadę na TW zmieniając Launchera (mam kupionego Nova Launcher - warto, szybki i prosty), Telefon i Kontakty (EXDialer - REWELKA, tani, raz kupisz i masz z głowy, prędkość urywa tyłek, dla mnie rewelka). Po zmianie to najlepszy telefon jaki miałem, bez nich - można się dziwić, że te programy zamulają na tak drogim telefonie ale wystarczy je zmienić i jest super. Nie wiem jak LG ale Samsung ma OGROMNE wsparcie deweloperów no i fajne narzędzia np Wanam Exposed który pozawala zmienić NIESAMOWITE ILOŚCI OPCJI, coś niesamowitego. Kupa przezroczystości w niema kążdym miejscu co lubie, dla mnei EKSTRA. Dzieki za obszerna odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza
canuks 63 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Może ktoś doradzi Muszę podjąć szybką decyzję co wybrać do 550zl .. Lumia 520 czy 620 ? chyba ze zaproponujecie coś innego ...ale tel. musi być nowy na pełenej gwarancji ... nie interesują mnie żadne zwiechy i zamuły .Zadne modyfikacje ...romy itp itd . Telefon do przeglądania www głównie(po za rozmowami) i czasami jakieś gierki . Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ostatnio w Media Markt był Samsung Galaxy Ace 2 za 450 zł, więc mieści się na luzie w Twoim przedziale, a do neta i gierek jest jak znalazł. Sprawdź, czy jeszcze jest ta promocja. Cytuj Odnośnik do komentarza
malin1976 109 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Moja żona ma nokię lumię 520 . Trochę w nim pogrzebałem i jest super . Do sprawdzania wyników na żywo , przeglądania sportowych faktów ( żużel ) i strony Anglia goal nadaje się świetnie . Windows 8 za...ala mega płynnie . Gry jakieś tam są ale to nie dla mnie . Myślę nad nim bo jak można siedzieć w pracy i nie znać wyników meczyków angielskiej piłki i żużla W ostatniej kolejce z 4 zł zrobiło się 78 na sportingcośtamcośtam Musiałem dzwonić i pytać o wynik Arsenalu wczoraj hehe 620 chyba za mały ? Do 520 koniecznie od ręki folia bo strasznie się że tak powiem palcuje Jedyny minus 520 to słaby aparat - nie ma lampy błyskowej i nocą wychodzi kiszka . Reszta super . Edytowane 14 Stycznia 2014 przez malin1976 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Lepiej jezeli roznica w cenie niewielka to lumie 620. Aparat ma lampe chociaz bebechy maja chyba takie same to o ile pamiec mnie nie myli lepszy ekran jest w 620. W sumie co nie wybierzesz to WP8 i plynniutko dziala. w 620 masz 8 gb wbudowanej pamieci a w 520 chyba tylko 4gb. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Mani Cytuj Odnośnik do komentarza
canuks 63 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 dzięki panowie za opinie .. oba fony 520/620 mają identyczne bebechy ten sam procek ta sama grafiak tyle samu ramu (512) i tyle samo pamięci 8GB . Różnica taka ze 620 ma mniejszy wyswietlacz 3.8" ,lampe byskową ,cyfrowy kompas ,kamerkę VGA (przód) mapy do GPS na całą europę . L520 ekran 4" ,mapy tylko dla polski reszta europy płatna ,nie posiada lampy błyskowej ani kamerki VGA do rozmów wideo . różnica w cenie to 100zl L520 449zl , L620 549zl. W sumie tel. po za dzwonieniem głównie do www ..gierki to sporadycznie . A oba fony mają te same aparaty . Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Moim zdaniem, windows w telefonie to straszny pedał, kompletnie mi nie odpowiada interfejs. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zabawna sprawa, telefon z WP odrzucałem ze względu na brak możliwości odtwarzania plików "filmowych" mkv. i innych, teraz okazuje się, że WP w końcu dostał dobry odtwarzacz (10 zł w markecie), chyba trzeba na jakąś lumię 720/820 polować. Cytuj Odnośnik do komentarza
canuks 63 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Używa ktoś smartphonów Huawei lub Kruger&Matz ? Są tańsze od Samsungów, czy Sony, a jestem ciekaw jak się spisują w użytkowaniu. Co do Huawei to mogę wypowiedzieć się o modelu Ascend Y300 .. posiada go szwagierka a raczej posiadała bo telefon obecnie na servisie(3 raz) z uszkodzonym wyświetlaczem .... ale po kolei telefon zachęca bebechami jak na swoją cenę ale stabilnosć systemu i działanie pozostawia wiele do życzenia .Telefon często się zawiesza np przy próbie odebrania połączenia czy przy wczytywaniu strony www ,,zdarzają mu się resety same z siebie .I na te dolegliwości był już 2 razy servisowany .. niby wymienili płytę główną i w grali nowe oprogramowanie .... co i tak nic nie dało bo tel. tydzien po servisie dalej się wieszał i resetował . Obecnie (od pażdziernika 2013 do dnia dzisiejszego ) jest na servisie z powodu powodu wyświetlacza .Może felerna sztuka się trafiła ale czytając opinie w sieci podobnych wypowiedzi jest wiele . Co do Kruger&Matz to kijem bym tego nie tkną takie same cudo jak GoClever i inne Overmaxy .... zapewne w sparcie gwarancyjne to fikcja i partyzantka Moim zdaniem, windows w telefonie to straszny pedał, kompletnie mi nie odpowiada interfejs. Dobrze ze to twoje zdanie ,a opinia żadna tym bardziej ze pewnie w ręku nie miałeś W8 ... Edytowane 15 Stycznia 2014 przez canuks 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi