krupek 15 475 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 A jakaś lepsza zamiast SGS II by się znalazła? Powiedzmy, że do 700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Moto G można polować na Amazonie ale zależy od cen waluty a ta leci do góry. No i za tyle to 8gb a to strasznie mało, te 16gb by się przydało. To tak wg. mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Mam podobny problem czy brać z1 czy nexus5 a może LG G2? Z1 najlepiej się prezentuje wizualnie z tych 3. No i z mojej Xperia T jestem zadowolony więc raczej zostanę z Sony. Jak juz bedziesz brac Z1 to o ile masz mozliwosc sprawdz kilka modeli. Dzis bralem Z1 dla kobiety - cztery telefony i na kazdym zupelnie inna jakosc obrazu. 3 z nich to standard Sony, ale jeden mial wyraznie lepsze kolory, biel i katy widzenia. Ostatnia 4 sztuka miala biel wpadajaca w zolty i przejaskrawione kolory tak jak amoledy Samsunga. Centralnie bylem w szoku, ze taka rozbieznosc jest. PS. Alez ten telefon zapierd.ala O_o Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Nawet starsze Z zapitala. Sony ma lekką nakładkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Ins soniacz dopiero w z1c zrobiło dobry ekran. Choć dla mnie każdy wyświetlacz jest dobry nawet moja tetka. Ale teraz chyba bliżej mi do LG G2 za każdym razem gdy go widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 No ja mam nadzieje, ze Z2 rowniez bedzie miec IPS'a i skonczy sie loteria z ekranami. Jedyna rzecz, ktora mi przeszkadza w tych telefonach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 I małe ramki. Zdjęcia krążą w necie i ploty również. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 No i żeby się nie uszkadzał przy upadku. Sztywna obudowa powoduje, że często ekran po prostu się uszkadza jak telefon upadnie. Wszystkie wstrząsy są przenoszone na ekran. Na chwilę obecną najtańsze naprawy to cały czas... iPhone 4, 4s i 5. Nowsze i inne topowe telefony są strzasznie drogie w naprawie. Producentom to na rękę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Zabralem kobiecie Z1 na kilka godzin do zabawy i mimo, ze wybralem najlepszy ekran z dostepnych przy zakupie to jest on gorszy od mojej Xperii T (biel, czern i kolory) ... Ja nie rozumiem jak Sony moze takiego balasa robic. Co gorsza, dzis przez chwile bawilem sie Xperia Z1 Compact gdzie jest niby lepszy wyswietlacz i albo mam jakis wyjatkowo dobry ekran w XT albo Sony ssie bardziej niz myslalem. Jezeli Z2 nie bedzie miec naprawde dobrego ekranu to bede zmuszony zakupic Galaxy S5 mimo, ze prawdopodobnie jak zwykle bedzie miec lipny design, nie bedzie wodoszczelny i bedzie miec gorszy aparat bez dedykowanego przycisku. Edytowane 7 Lutego 2014 przez Ins Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Pojawiła sie poprawka do z1 ktorej mozesz regulowac balans bilei kolory itp. Instalowałes? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Tak. Wczoraj aktualizowalem i pobawilem się ustawieniami. Udało się poprawić troszkę, ale nadal odstaje od XT. By biel była taka jak u mnie trzeba dac jasność ekranu na około 80% (u mnie 50%) a wtedy nie ma już czarnego tylko jest szary. Kolory zbliżone po poprawce ale nadal gorzej niż w XT. No i nieważne jak ustawie, detale w ciemnych miejscach są tracone. Słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 No właśnie to jest dziwne mega. To jest TN. W tych czasach schodzić poniżej IPS to skandal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Znudził mi się już SIII a nie chce mi się czekać ma SV, S IV też odpada z racji tego że to w sumie ten sam telefon Coś wyszło ostantio godnego polecenia ? Cena w sumie nie gra roli Cytuj Odnośnik do komentarza
pawel3569 20 Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Xperia Z1, LG G2, Nexus 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 własnie się zastanawiam na G2 ale mam jakiś uraz do LG z1 ma kumpel, kompletnie do mnie nie przemawia ten tel. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Z Ultra jak masz kieszenie duże ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 To zostaje chyba HTC ONE. Choć za chwilę ma wyjść jego następca. Ew iPhone bądź Lumia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 836 Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) Forumowi koledzy, po 2,5 roku obcowania - a poniekąd męczarni - z Motorolą Milestone postanowiłem zmienić telefon, najlepiej na kolejny z Androidem. Na Motorili używałem przede wszystkim przeglądarki internetowej (domyślnej), Gmaila, K-9 oraz aplikacji Eurosportu. Rzadziej YouTube'a, Google Maps, jakdojade.pl, IMDB i Acrobat Readera. Nie planuję wychodzić daleko poza te aplikacje, bo do grania mam handheldy. Zależy mi przede wszystkim na dostatecznej ilości RAM-u (1GB wystarczy?), stosunkowo dobrej baterii (chciałbym czasem posłuchać na nim muzyki w słuchawkach) i ogólnej bezawaryjności. Mile widziany duży ekran (Milestone ma 3,7 cala). Czy znajdzie się coś spełniającego te wymagania, w cenie do np. 300 zł? Telefon może być używany. Edytowane 24 Lutego 2014 przez Di Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Raczej za tyle nie ma szans albo byłoby to bardzo podejrzane. Z tanich w miarę możesz poszukać moto g na amazonie. To z tanich najrozsadniejsze wyjście. Dodatkowo ma prawie czystego androida wiec ładnie wszystko chodzi a i bateria ładnie trzyma. Kupiłem kobiecie i jest bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 S5 i z2 lekki zawód. Wiec moja poczciwa s3 zamienię chyba na HTC one, chociaż w phones 4 u do każdego s4 albo note 3 dodają tablet Galaxy tab 3. Co tez mnie trochę kusi Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Ja zmieniałem S3 na S4 z konieczności (rozwaliłem ekran w S3) i w sumie fajny fonik. Lepsza bateria, support programistów. Jadę na romie Google Play Edition i raczej nie będę na razie zmieniał. S3 na HTC One chyba nie ma sensu za bardzo :-) Poczekaj do końca marca, niedługo w sumie a ma wyjść HTC One 2 (oczywiście pod inną nazwą) więc może być ciekawie. Samsung i Sony się nie popisali. Cytuj Odnośnik do komentarza
esio410@wp.pl 2 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Jaki telefony z tych wybrać? Samsung Galaxy Young Sony Xperia E Noki Lumia 510 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) Ja zmieniałem S3 na S4 z konieczności (rozwaliłem ekran w S3) i w sumie fajny fonik. Lepsza bateria, support programistów. Jadę na romie Google Play Edition i raczej nie będę na razie zmieniał. S3 na HTC One chyba nie ma sensu za bardzo :-) Poczekaj do końca marca, niedługo w sumie a ma wyjść HTC One 2 (oczywiście pod inną nazwą) więc może być ciekawie. Samsung i Sony się nie popisali. sęk w tym, że 19 marca mam samolot do Polski a do UK wrócę jesienią więc musze się teraz decydować Edytowane 25 Lutego 2014 przez chris85 Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Skok między s3 a HTC One nie jest duży. Takie jest moje zdanie. Lepiej sobie na jesieni coś kup nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) W UK to nie problem chce teraz coś nowego po 18 miesiącach juz mi się opatrzyła trójka. Jednak wezmę s4 z Galaxy tab 3 gratis albo note 3, tylko taka patelnia przy uchu trochę śmiesznie wygląda edit aaaaaaaaaa mać mać mać ja i moje ruchy http://www.phones4u.co.uk/ od dzisiaj dają Gear zamiast tableta, shit. Edytowane 26 Lutego 2014 przez chris85 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi