Jadzia77 0 Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Witam was, również chciałabym się poradzić. Mam w planie zmienić telefon - nie na jakieś cudo techniki, ale jednak. Myślałam o Nokii Lumii 520 - ten model cenowo najbardziej mi odpowiada. czy ktoś z Was posiada ten telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza
esio410@wp.pl 2 Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Mam jeszcze pytanie co sądzicie o telefonie Huawei Ascend g510 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) Witam was, również chciałabym się poradzić. Mam w planie zmienić telefon - nie na jakieś cudo techniki, ale jednak. Myślałam o Nokii Lumii 520 - ten model cenowo najbardziej mi odpowiada. czy ktoś z Was posiada ten telefon?Może lepiej Lumia 620? Waham się, co kupić lasce na urodziny, kurtkę, czy może jakiś telefon. I chyba wybiorę Lumie 620. Ekran 3,8 cala to i tak duży, a reszta telefonów z "lumia" w nazwie mają jeszcze większe. Wystarczy, że na mój sprzęt narzeka, że za duży, a mam Xperię Z 5'. No i poza tym, w domu mamy już sprzęty z Androidem, iOSem, a Windows Mobile będzie nowością . Ciekawe, czy też trzeba rootwać, by móc skasować systemowe pierdoły? Edytowane 27 Lutego 2014 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 @ Jadzia Juz lepiej troche poczekać i brać Lumie 525. Identyk co 520 ale ma 1 GB ramu. @grzybiarz Windows Phone jak juz ajj czemu Windows mobile musiał zdechnąć. zdecydowanie bardziej mi odpowiadał niż Andek. @ Esio Huawei całkiem przyjemny dla codziennego użytku jeżeli interesuje nas sprzet z pogranicza low-middle półki. Ale wolałbym jakąś Lumie przy tych parametrach. Zależy ile możesz wyłożyć na tel i czy coś lepszego w tej cenie sie nie znajdzie. Jak nie to bierz śmiało. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza
esio410@wp.pl 2 Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Z Lumi to tylko 510 ale jest to wiele słabszy telefon od huawei Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Cholera, nie wiem jaką Lumię lasce kupić. Widzę że Lumia 800 była w 2012 telefonem z wyższej półki, parametry ma lepsze niż nowsza, budżetowa Lumia 620/520. Najgorzej, że jak wybiorę jakiś kolor i się nie spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Szkoda tylko ze działa na WP7.8 a nie na WP8. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 I przez to chyba biorę Lumię 620. Ekran 3coś cali to w sumie dla niej ok. Większy to już patelnia, a tą to ma w kuchni <sucharek>. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 620 ma taką samą przekątną jak L800 - 3,7 cala. Z kolorem to może lepiej podpytaj jakoś dyskretnie Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 609 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Taka refleksja mnie naszła. Mialem samsungi note, ski, iphony. Teraz mam htc one. Naszło mnie ze zmienil bym sobie telefon i nie ma na co. Wszystko jest takie samo, albo fajnie wykonany htc czy tam iphone, albo (pipi)oza od samsunga. Kolejnego iphona z mikroekranem nie chce, ale chcialbym zbliżony poziom wykonania, a tu tylko htc one, który mam. Przydalby mi sie highendowy telefon ktory nie jest plastikowym samsungiem. Jak zyc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Również trafiłem na mur i nie zmieniam na nic. Mam szybki telefon, który jest perfekcyjnie wykonany. Nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba. no chyba, że w iP6 dadzą 5 calowy ekran, to pomyślę hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Michaelis: niedługo wychodzi highendowa Xperia Z2, 5,2 cale. Może coś od Sony w końcu weźmiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Jak tylko Z2 pojawi się w Play to ją biorę. Wydaje się idealna. Choć wielkość może przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Taka refleksja mnie naszła. Mialem samsungi note, ski, iphony. Teraz mam htc one. Naszło mnie ze zmienil bym sobie telefon i nie ma na co. Wszystko jest takie samo, albo fajnie wykonany htc czy tam iphone, albo (pipi)oza od samsunga. Kolejnego iphona z mikroekranem nie chce, ale chcialbym zbliżony poziom wykonania, a tu tylko htc one, który mam. Przydalby mi sie highendowy telefon ktory nie jest plastikowym samsungiem. Jak zyc? Za kilka dni pokażą nowy HTC One. Może to. Na YouTube już dziś wyciekł hands-on jakiegoś cwaniaka, wyglądem wiele się nie różni, ale to wciąż najwyższa półka. Jedyne co możesz wziąć pod uwagę to chyba Nexus 5, albo Moto X, która ma z tyłu chyba drewniana obudowę. Pamiętaj o mnie, jeśli będziesz sprzedawał swojego One, bo własnie szukam jednego dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Kiedy ta z2 ma premierę? 19 marca opuszczam UK na kilka miesięcy a w grę jedynie wchodzi wymiana s3 na coś innego w abonamencie. Wszędzie pisze march 2014. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 U operatorów chyba w maju. Od marca w wolnej sprzedaży prawdopodobnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Następca HTC zostanie POKAZANY pod koniec marca. Ja tam nie zabieram brać NIC co nie będzie miało Google Edition :-) Co jak przerabiają te romy i dodają elementy z Nexusa to jest historia, telefon chodzi z 1.5x szybciej :-) Nexusy są plastkowe i mocne miały problemy z parowanie obudowy na początku, to TANI telefon, plastikowy, ze słabym aparatem. Dla mnie jedyne 2 mankamenty One to bateria (przydałaby sie ze 3000mah) i aparat. Jak to poprawią, będzie must-have (od momentu Google Play Edition ;-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Zastanawiam się jeszcze nad z1, trzymałem go chwile w ręce podoba mi się , ale mój kumpel ma włączone chyba wszystkie możliwe tryby oszczędzania energii i jakiś cebylowy tryb wyświetlania kolorów. Bo nie wierzę że taki smartfon ma tak biedny wyświetlacz w porównaniu z moim s3. Generalnie może mi ktoś napisać jak ten wyświetlacz wygląda w porównaniu z ambled, który jest dla mnie 10/10? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Jak AMOLED Ci pasuje to tylko Samsung albo MotoX. Z1 ma LEPSZY obraz niż Z ale to dalej TFT a nie AMOLED ani IPS. Ponoć Z2 załatwią sprawę ale... zobaczę to uwierzę. Śmiesznie, że firma skupiająca się na jakości TV robi najgorsze ekrany w swoich flagowcach :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 No i rozyebalem wlasnie swoja lumie. Nie wytrzymala kolejnego spotkania z betonem. (pipi)a. Rok tylko ja mialem Potrzebny mi telefon, ktory bedzie plynnie, sprawnie iszybko dzialal, ekran ok 4. cale, wazne zeby przegladarka internetowa nie zamulala. Dawno nie interesowalem sie rynkiem, bo lumia spelniala wszystkie moje niezbyt wygorowanie oczeikiwania i myslalem, ze jeszcze troche pociagnie. Moze byc z allegro od typa ktory wzial z abonamentem. W ten sposob zawsze oszczedzalem okolo tysiaca pln na zakupie telefonu. Tym razem chce wydac do 600 pln. Da sie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) Preferencje dot. Systemu? 600 zl to Lumia 520, motorola moto g (polecam) nic innego w tym momencie nie przychodzi mi do glowy Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Marca 2014 przez orion50 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) Cos wiecej o moto g? edit: poczytalem i jestem w szoku. Kitkat i wydajnosc na poziomie SGSIII. LOLZ. BIERE! Edytowane 5 Marca 2014 przez Dave Czezky Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) Tel. Powinienes wyrwac za kolo 6 stowek na alledrogo. Cena low enda bebechy mid enda, ekran najlepszy w klasie 720p 4.5 cala Ips,gorilla glass 3, kitkat 4.4.2,praktycznie czysty android, chodzi szybko, net spoko hula, sa wersje 8 i 16 gb bez mozliwosci rozbudowy i aparat sredni ale ogolnie rzecz biorac tel. Mega jest. Laduje co 3,4 dni z wlaczona synch. Duzo sluchajac muzy. Pamiec flash chyba najszybsza jaka teraz jest w telach. Sorry za brak skladu ale pisze na telu Jak wroce z uczelni walne jakas porzadna opinie Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Marca 2014 przez orion50 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Wlasnie czytam, ze bateria jest hardkorem o_O Sluchaj, a jak z awaryjnoscia? Nie siadzie po miesiacu? Nie da sie serwisowac w Polsce ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 No masz serwis w ANGLII jak zamówisz z Amazona więc nie ma tregedii. Wykonanie DOBRE, ale nie ma Gorilla Glass (porysuje się jak włożysz do kieszeni np. z kluczami. A tak to pięknie. Bierz 16gb (brak karty). Kupiłem moje połowicy i jest BARDZO zadowolona. Ekran śliczny, kąty, kolory, wszsytko ok. Wydajnośc rewelka i potrafi 2 dni pociągnąć. Super - polecam z czystym sercem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi