Skocz do zawartości

Jaki telefon wybrać?

jaszczoor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiesz co, po Samsungu chcę mieć alternatywę w postaci sceny żeby nie być zamkniętym na 1-2 romy. Myślałem o Huawei Mate 7 ale brak romów mnie zniechęcił. Samsung ma tego dużo, działam na czystym AOSP + Xposed + GravityBox i mi to wystarczy w zupełności, telefon dobrze chodzi ale snap 600 za dużo prądu żre i mi czasem brakuje baterii. Sama moc mi wystarczy bez problemu. Innych nie brałem pod uwagę bo jakby nie patrzeć CM11s powinien wystarczyć a jak nie to romów jest naprawdę dużo plus Multirom którym się na S4 bawię (3 romy do testów mam w tej chwili).

Jak piszę, po prostu SNap 80x na tyle podniosły czasy na włączonym ekranie że warto na to zmienić. Nawet nad LG G2 myślałem, do tego AOSP i może też starczy? No nie wiem. Wolałbym One z 64gb. Cena tylko nieco wyższa.

Opublikowano

Nie, no z kupnem nie ma problemu. Chciałem opinie użytkowników poznać. Ale widzę, że ciężko o takie. Na XDA raczej nie ma bardzo złych opinii, są pozytywne. Softu jest dużo, można łatwo flashować, czysty andek. Taki troszkę lepszy Nexus :-)

Opublikowano (edytowane)

Dobra, kilka razy już tutaj dywagowałem, ale przyszła pora na zmianę telefonu. Szukam czegoś do 600 zł, wyświetlacz musi mieć więcej niż 4 cale, aparat w miarę ok i znośna bateria, bo sporo z internetu korzystam. Na oku póki co Moto G i Samsung GS 3. Jest coś lepszego, czy powinienem wybrać coś między tymi dwoma?

Oglądałem przed chwilą w RTV Euro AGD Asus Zenfone i też fajnie się prezentuje. Ta Motorolla spoko wyświetlacz, ale jakaś taka gruba i krowiasta.

Edytowane przez krupek1
Opublikowano

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/optimusl9ii/

Za niewiele ponad 6 stów można wyrwać. Sam takiego mam i nie narzekam.

Nie polecam. Moto G bedzie najlepszym wyborem za ta cene.

Pierwsza lepsza opinia o tym LG:

''GPS to porażka i do tego potrafi ostro się nagrzewać jak mu się da w kość.Dwa razy mi się wyłączył od nagrzania.Często się teraz zamula i co mnie denerwuje najbardziej to aplikacje które same się włączają czyli aparat,notatnik,czy też książka telefonów.Resetowałem go już kilka razy ale nic nie pomaga.Jeżeli ktoś szuka dobrego telefonu to w tej cenie są inne które są dużo lepsze.''

Opublikowano

W tej chwili najbardziej jestem za Asusem, tylko nie mogę się zdecydować, czy zadowoli mnie ekran 4,5 cala, czy brać 5 cali. Muszę wziąć do ręki i sobie porównać.

Opublikowano

@Mroku
Spoko, każdy może mieć pecha. W przypadku mojego telefonu ani jeden z wymienionych wyżej felerów nie miał jednak miejsca. Jedyne na co mogę narzekać, to dość przeciętny aparat i słaby głośnik, ale sam system śmiga bardzo szybko jak na tę klasę cenową, a bebechy radzą sobie z mniej wymagającymi gierkami, np. Rayman Jungle Run itp.

Opublikowano

Od grudnia mam Samsunga Galaxy Alpha i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że to jak dla mnie pierwszy sensowny Samsung.

Po plastikowym S5 metalowa Alpha to jak mesjasz.

Design i wykonanie to mistrzostwo świata, do tego piekielnie szybki i do tej pory ani jednej zwiechy.

Szczerze polecam.

Opublikowano (edytowane)

Potrzebuję jakiś w miarę zgrabny budżetowy smartfon i padło ma Xperię M. I tu rodzi się problem, bo nówka kosztuje w sklepach internetowych ponad 500zł co jest przesadą jak na tak starawy telefon z niskiej półki.

Za to Allegro jest zasypane jakimś tanim i reanimowanym syfem z chin za około 300zł. Jestem w posiadaniu nówki M2 i o ile design mi się bardzo podoba to rozmiar już nie. Za duża krowa, po co Sony powiększyło M2? :<

Nie wiem co robić. Te chińczyki Mki to raczej porażka, tak?

edit http://plebis.eu/product-pol-2674-SONY-XPERIA-M-.html

rozumiem, że z racji niskiej ceny to też jakaś chińszczyzna?

Edytowane przez Pure Bladestone
Opublikowano

Nie rozumiem? Mka to syf, mam ich kilka i się same resetują na najniowszym sofcie, nic nie wychodzi (aktualizacje). Jest wersja Dual-Sim na rynek chiński, brazylijski i bliski wschód i to jest ta wersja po prostu.

Jak chcesz ściągnąć sobie Simlocka to mogę ci załatwić nieużywaną POLSKĄ xperię M za 300 zł z Orange a ty sobie ściągniesz simlocka (kodem, podam ci stronę, za 30 zł max to zrobisz) i masz full wypas, polska dystrybucja.

Opublikowano

Naprawdę czytam i nie dowierzam, że nadal ktoś babra się w tych zabawkach z lipnej półki. Jestem już grubo 4 miesiąc z Z2. Żaden tel z niższej półki (miałem ich sporo) nie ma szans dorównywać pod względem wydajności i zadowolenia z użytkowania.

Opublikowano (edytowane)

Premiera w maju, cena 1200zł

• Procesor Qualcomm MSM8939 o częstotliwości 1,5 GHz, 64-bit, 8 rdzeni
  • Adreno 405 GPU
  • 2 GB RAM
  • 8/16 GB wbudowanej pamięci flash
  • Wyświetlacz 5 cali (1280x720 pikseli)
  • Aparat fotograficzny o rozdzielczości 13 megapikseli z automatyczną ostrością. 4-krotne powiększenie, nagrywanie filmów wideo w rozdzielczości Full HD i zdjęcia z HDR.
  • Przedni aparat - 5 MPx, nagrywanie filmów w 720p
  • Zasięg 4G/LTE

Rozglądam się za czymś nowym, bo moja kilkuletnia Xperia Arc s juz trochę niedomaga. Brat ostatnio kupił Samsunga Alpha, jeżeli chodzi o dźwięk i jakość robienia zdjęć, to prawdziwa kosa.

Edytowane przez YETI
Opublikowano (edytowane)

Premiera w maju, cena 1200zł

• Procesor Qualcomm MSM8939 o częstotliwości 1,5 GHz, 64-bit, 8 rdzeni
  • Adreno 405 GPU
  • 2 GB RAM
  • 8/16 GB wbudowanej pamięci flash
  • Wyświetlacz 5 cali (1280x720 pikseli)
  • Aparat fotograficzny o rozdzielczości 13 megapikseli z automatyczną ostrością. 4-krotne powiększenie, nagrywanie filmów wideo w rozdzielczości Full HD i zdjęcia z HDR.
  • Przedni aparat - 5 MPx, nagrywanie filmów w 720p
  • Zasięg 4G/LTE

Rozglądam się za czymś nowym, bo moja kilkuletnia Xperia Arc s juz trochę niedomaga. Brak ostatnio kupił Samsunga Alpha, jeżeli chodzi o dźwięk i jakość robienia zdjęć, to prawdziwa kosa.

Nie tylko zdjęcia i dźwięk. Wydajność, design, użyte materiały to wszystko najwyższa półka. Jedynie ten cholerny TouchWiz ale nie można mieć wszystkiego. Aaa i można utrafić za cenę około 1200 zł nówkę z Orange :)

Edytowane przez BlukeR
Opublikowano

Ja od kilku miesięcy mam Z1 i jestem bardzo zadowolony. Świetne wykonanie, dobrze gra, a bateria trzyma średnio 3 dni przy standardowym użytkowaniu (muzyka, dzwonienie, od czasu do czasu internet i youtube). Cenowo stoi coś koło 1200.

Opublikowano

Naprawdę czytam i nie dowierzam, że nadal ktoś babra się w tych zabawkach z lipnej półki. Jestem już grubo 4 miesiąc z Z2. Żaden tel z niższej półki (miałem ich sporo) nie ma szans dorównywać pod względem wydajności i zadowolenia z użytkowania.

Ale jak ktoś używa telefonu tylko do rozmów/esów i okazjonalnie wejdzie na neta to po co ma płacić 3-4 razy więcej za telefon? Czytam takie wypowiedzi i czuję się jakbym słyszał kogoś pracującego na słuchawce polecającego internet 100Mbs gdzie wydajność łącza to max 20 ;)

• Plusik 2
Opublikowano

No jak chcesz mieć milion aplikacji na telefonie to wiadomo, że kiedyś przymuli. Ale jeżeli nie to po co przepłacać za coś czego się nie potrzebuje?

Opublikowano

Żeby nie jojczeć, że zamuła po miesiącu nie używania. Miałem na koncie już wiele właśnie tych budżetówek i nie warte zachodu. A sam używam jedynie neta konkretnie. I po czasie ani czyszczenie pamięci ani restarty nie pomagały. Plus liiiiipne baterie na pół dnia.