Mroku 1 005 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 7 wrzesnia konferencja Apple. Zobaczymy co pokaza w nowym iPhonie, jesli telefon bedzie mial nazwe 6SE i malo zmian, to przesiadam sie na Note 7. Smutno, ale co zrobic. W nastepnym roku bedzie 10-lecie iPhone'ow, wiec stawiam, ze wtedy zapowiedza cos niesamowitego. Jesli ta plotka okaze sie prawdziwa i telefon bedzie dostepny w takiej kolorystyce: Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Co to za kropki z tyłu? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 jeżeli te kropki są do ładowania indukcyjnego, to zesram się ze śmiechu Cytuj
ogqozo 6 575 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 (edytowane) Wygląda jak miejsce na Smart Connector, jest już takie coś w iPadach. Pro. Zakłada się, że zastosowanie będzie podobne. Z iPada Pro też ludzie się śmiali. Edytowane 17 sierpnia 2016 przez ogqozo Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 (edytowane) Już sam marketing iPada Pro jest całkiem zabawny. Według Apple jest to... komputer. Ale nie zwykły komputer! Komputer z dotykowym ekranem! Wow! I wcale nie mają dla osoby szukającej małego i poręcznego komputera lepszego rozwiązania niż iPad Pro. Nie-e. Nic a nic. Jaki ja byłem głupi. Mając iPada, kupiłem sobie Macbooka bo potrzebowałem komputera. A przecież mogłem kupić iPada Pro. Przecież te 3 cale więcej to taki gamechanger. Edytowane 17 sierpnia 2016 przez ragus Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 No przecież. Mógłbyś obrabiać na nim zdjęcia na prawdziwym Photoshopie, miałbyś klawiaturę w zestawie, mysz jakąś, FinalCut pro... a nie, czekaj... Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Ale po co wybiegać tak daleko. Żeby wyświetlić jakiegokolwiek .webm'a, musiałbym: a)pobrać program VLC z AppStore b)pobrać .webm'a, którego chcę wyświetlić, na iPada c)wyjść z Safari d)włączyć aplikację VLC e)wyświetlić upragnionego .webm'a It just works! Teraz na 13, a nie 10 calach! Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Ciekawe czy w nowym ajfonie coś ciekawego wsadzą czy spokojnie będzie można brać tańszego 6S. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 To jest dopiero słuszna koncepcja! Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 24 sierpnia 2016 Opublikowano 24 sierpnia 2016 Użytkownicy one plus 3 - jak się sprawdza telefon? Bo coraz bardziej mi się podoba, ale nie znam osobiście nikogo kto by miał. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 24 sierpnia 2016 Opublikowano 24 sierpnia 2016 Jeśli będziesz chciał kupić na Oneplus.net to go nie ma w ogóle w tej chwili. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 http://www.phonearena.com/news/Some-Samsung-Galaxy-Note-7-units-crash-randomly-and-inexplicably-ours-included.-Brickgate_id84611 nawet mi nie żal ludzi kupujących samsungi Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Powiem ci, fakt, takie rzeczy nie dzieją się prawie na iPhone'ach (czasem jakieś problemy z update'ami są, ale bardzo rzadko) są za to dość częste na Androidzie jako platformie. Albo update'y które wypierpapier wszytskie dane bez ostrzeżenia (ostatnio Samsung A5 z T-Mobile), albo po update'ach telefon nie nadaję się użytku bo nie działa jakiś feature i trzeba wgrywać jakiś factory image (Moto G3 - przestały działać dane komórkowe, internet tylko na Wifi) i takie tam. Generalnie - tylko Nexusy ;-) OnePlus 2 czekał na Androida 6 do czasu wydania Androida 7 przez Google ;-) - Never Settle kurde albo ma bugi jak w One gdzie nie działał dobrze dotyk przez pół roku po premierze albo np GPSa łapach 10 minut na polu, gdzie Samsung Galaxy Ace 2 za 400 zł łapał w 10 sekund. Także kurde ogólnie i tak Samsung nie jest najgorszy w tym wszystkim co nie zmienia faktu, że ja bym nie brał telefonu z Andkiem za więcej jak 2000. Moim zdaniem po prostu dopłacasz na marketing - Android i tak będzie miał swoje problemy bo NIE JEST PRODUCENTA i nie panują nad nim w 100%. Dla mnie to jakaś logiczna i sensowna suma. Te 3700 za tego Note 7 to jest kuwa niewiele mniej niż ja dałem za lapka 17" z grafiką do grania w miarę. No kurde - za telefon mam tyle dać? Bez jaj :-( Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Jakis czas temu kupilem ladowarke indukcyjna i etui S view cover do Samsunga Galaxy S7 Edge. Swietna sprawa. Znow do iPhone polecam tego case'a: Strasznie mi ten case uratowal iPhone'a. Pare razy mi zlecial i nic Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 (edytowane) Powiem ci, fakt, takie rzeczy nie dzieją się prawie na iPhone'ach (czasem jakieś problemy z update'ami są, ale bardzo rzadko) są za to dość częste na Androidzie jako platformie. Albo update'y które wypierpapier wszytskie dane bez ostrzeżenia (ostatnio Samsung A5 z T-Mobile), albo po update'ach telefon nie nadaję się użytku bo nie działa jakiś feature i trzeba wgrywać jakiś factory image (Moto G3 - przestały działać dane komórkowe, internet tylko na Wifi) i takie tam. Generalnie - tylko Nexusy ;-) OnePlus 2 czekał na Androida 6 do czasu wydania Androida 7 przez Google ;-) - Never Settle kurde albo ma bugi jak w One gdzie nie działał dobrze dotyk przez pół roku po premierze albo np GPSa łapach 10 minut na polu, gdzie Samsung Galaxy Ace 2 za 400 zł łapał w 10 sekund. Także kurde ogólnie i tak Samsung nie jest najgorszy w tym wszystkim co nie zmienia faktu, że ja bym nie brał telefonu z Andkiem za więcej jak 2000. Moim zdaniem po prostu dopłacasz na marketing - Android i tak będzie miał swoje problemy bo NIE JEST PRODUCENTA i nie panują nad nim w 100%. Dla mnie to jakaś logiczna i sensowna suma. Te 3700 za tego Note 7 to jest kuwa niewiele mniej niż ja dałem za lapka 17" z grafiką do grania w miarę. No kurde - za telefon mam tyle dać? Bez jaj :-( ja przez 3 lata kupowałem flagowce samsunga, miałem S2, S3, Note 2 i Note 3 i nigdy więcej. Nigdy za to nie korzystałem z androida na innym urządzeniu niż Samsung i pewnie nie skorzystam nigdy. Powiem więcej. Nigdy więcej nie kupię sprzętu Samsunga. Mam w rodzinie przypadki gdy płyta grzewcza Samsunga eksplodowała w kuchni, albo piekarnik się przegrzał i prawie spowodował pożar. Inny piekarnik również w trakcie gwarancji się dwukrotnie zepsuł. Nie mówiąc już o takich rzeczach jak telewizor LCD który przestał działać po 3 latach od kupna. Nigdy więcej Dlatego widzę jak ktoś się zachwyca sprzętem Samsunga to mam mimowolny uśmiech na twarzy. Edytowane 30 sierpnia 2016 przez Szejdj 2 Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Opublikowano 30 sierpnia 2016 Powiem ci, fakt, takie rzeczy nie dzieją się prawie na iPhone'ach (czasem jakieś problemy z update'ami są, ale bardzo rzadko) są za to dość częste na Androidzie jako platformie. Albo update'y które wypierpapier wszytskie dane bez ostrzeżenia (ostatnio Samsung A5 z T-Mobile), albo po update'ach telefon nie nadaję się użytku bo nie działa jakiś feature i trzeba wgrywać jakiś factory image (Moto G3 - przestały działać dane komórkowe, internet tylko na Wifi) i takie tam. Generalnie - tylko Nexusy ;-) OnePlus 2 czekał na Androida 6 do czasu wydania Androida 7 przez Google ;-) - Never Settle kurde albo ma bugi jak w One gdzie nie działał dobrze dotyk przez pół roku po premierze albo np GPSa łapach 10 minut na polu, gdzie Samsung Galaxy Ace 2 za 400 zł łapał w 10 sekund. Także kurde ogólnie i tak Samsung nie jest najgorszy w tym wszystkim co nie zmienia faktu, że ja bym nie brał telefonu z Andkiem za więcej jak 2000. Moim zdaniem po prostu dopłacasz na marketing - Android i tak będzie miał swoje problemy bo NIE JEST PRODUCENTA i nie panują nad nim w 100%. Dla mnie to jakaś logiczna i sensowna suma. Te 3700 za tego Note 7 to jest kuwa niewiele mniej niż ja dałem za lapka 17" z grafiką do grania w miarę. No kurde - za telefon mam tyle dać? Bez jaj :-( ja przez 3 lata kupowałem flagowce samsunga, miałem S2, S3, Note 2 i Note 3 i nigdy więcej. Nigdy za to nie korzystałem z androida na innym urządzeniu niż Samsung i pewnie nie skorzystam nigdy. Powiem więcej. Nigdy więcej nie kupię sprzętu Samsunga. Mam w rodzinie przypadki gdy płyta grzewcza Samsunga eksplodowała w kuchni, albo piekarnik się przegrzał i prawie spowodował pożar. Inny piekarnik również w trakcie gwarancji się dwukrotnie zepsuł. Nie mówiąc już o takich rzeczach jak telewizor LCD który przestał działać po 3 latach od kupna. Nigdy więcej Dlatego widzę jak ktoś się zachwyca sprzętem Samsunga to mam mimowolny uśmiech na twarzy. Powiem z doswiadczenia, ze flagowce Samsunga sa teraz bardzo dobre. Jesli ktos nie ma parcia na Note 7, to polecam szczerze S7 Edge. Chodzi elegancko i ma praktycznie wszystko, ale ja jestem taki, ze czesto zmieniam flagowce na nowe. Wiadomo cena jak cena. Jest sporo alternatyw dla osob ktore nie maja tyle pieniedzy na flagowce z wysokiej polki. Note 7 jest z przeznaczeniem do celow biznesowych. Zobacze co pokaze Apple na konferencji 7 wrzesnia i zdecyduje co kupic. Cytuj
WisnieR 2 774 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Opublikowano 31 sierpnia 2016 (edytowane) Gdyby ktoś był ciekawy i zastanwiał się czy warto brać G4 dla aparatu, to zdecydowanie warto. Miałem okazje zrobić kilka fotek. Robi bardzo dobre zdjęcia przy małym świetle. I to bez zbyt długiego czasu naświetlania więc można je zrobić z ręki. Edytowane 31 sierpnia 2016 przez WisnieR Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Oprócz telefonów to od samsunga też niczego nie polecam. Oni specjalnie postarzają wszystkie swoje produkty AGD i RTV. Sam używam już jakiejś średniej klasy telefonu A5 na 2016 i mi to pasuje. W środku karta siedzi już 128 gb i jest dobrze, kontroluje wszystkie aktualizacje, co nie potrzebne skreślam i wyrzucam a co przydatne zostawiam. Porządek musi być. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Jak robiłem remont i gadałem z ludźmi to też mówili - bierz AGD firm które robię AGD. Mam każdy sprzęt innej firmy chyba (Bosch, Siemens, Sharp (mikrofala najtańsza), lodówka to zaszalałem, Liebherr) i w sumie wszystko działa jak należy. Na razie 5 lat czy 4 i nie mam zastrzeżeń. Patrzyłem też co mają po prostu ludzi i co działa latami. Liebherr to przegiąłem ale chciałem NIC nie robić, nie rozmrażać i mieć półki na warzywa i owoce i to mam + kostkarka (w lato nieoceniona). Pralka to patrzyłem co mają kobiety w rodzinie i Boscha mają i nie narzekają to wziąłem. Samsung robi WSZYSTKO a nie da się robić wszystkiego dobrze. Dobrze robili kompy, mają niezłe telefony pralki bym nie brał. Przypomniało mi się - kompów już nie robią w europie ale mili naprawdę fajne, cienki i wydajne konstrukcje z dobrymi bateriami. Miałem tego z 10 sztuk, każda działa, niezłe matryce matowe, wszystko śmiga do dziś. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Samsung Eco bubble jest super pralka. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Opublikowano 31 sierpnia 2016 Możliwe. Ale jak piszą inni wyżej inne sprzęty niedomagają. Ja bym pewnie brał coś firmy która od lat robi AGD. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 4 września 2016 Opublikowano 4 września 2016 http://tech.wp.pl/kat,1009781,title,Wybuchajacy-Samsung-Galaxy-Note-7-Sprzedaz-smartfonow-zatrzymana,wid,18490131,wiadomosc.html edit:teraz widzę, że rajus już o tym wspomniał w bliźniaczym temacie. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 4 września 2016 Opublikowano 4 września 2016 oby nasze ekobuble nie wybuchły jak by yebła przy wyzszych obrotach to dach wy,pier,doli. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 4 września 2016 Opublikowano 4 września 2016 Jak wybuchnie, to rozsadzi mi sąsiadujący kibel i narazi na zbędne koszty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi