Skocz do zawartości

Jaki telefon wybrać?

jaszczoor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę, ze LG G6 bardzo ładnie staniał do 2099 brutto. Ma ktoś? Szukam czegoś dla żony z dobrym (w miarę) aparatem. Jakieś doświadczenia? Soft poprawili? Ostatnio bawiłem się G2 o G3 i soft był wolny a potem już nie miałem styczności. No i trochę modeli LG łapało bootloopy (Nexusy, G4 i jeszcze parę) dlatego chciałbym poznać opinię kogoś kto go ma.

Opublikowano

Xiaomi Mi A1 czy Samsung A5 2017 czy Huawei P9 ??

Jeżeli nie przeszkadza ci 5.5 cala to Xiaomi .

4gb ram vs 3gb 

64gb pamięci wewnętrznej vs 16gb w P9 ....

Nie wiem tylko jak aparat, ale pewnie podobny poziom.

Miałem juz kilka ich telefonów i w kwesti cena/jakość nie mają sobie równych .

No i przede wszystkim najlepsza nakładka na andka jaką widziałem w telefonach czyli MIUI polska .

Ja zdecydowanie brał bym Xiaomi.

Opublikowano

Xiaomi Mi A1 czy Samsung A5 2017 czy Huawei P9 ??

Jeżeli nie przeszkadza ci 5.5 cala to Xiaomi .

4gb ram vs 3gb 

64gb pamięci wewnętrznej vs 16gb w P9 ....

Nie wiem tylko jak aparat, ale pewnie podobny poziom.

Miałem juz kilka ich telefonów i w kwesti cena/jakość nie mają sobie równych .

No i przede wszystkim najlepsza nakładka na andka jaką widziałem w telefonach czyli MIUI polska .

Ja zdecydowanie brał bym Xiaomi.

Serio porównujesz aparaty w Xiaomi do LEICA w Huawei? Zresztą rozwinąć myśl miałem. Tylko nie bardzo wiem co powiedzieć kiedy porównujemy średniaki do flagowców. 

Opublikowano

Nie rozumiem pytania. Masz słabszy model, mniejszy, bez fullhd, tańszy i drugi, mocniejszy, lepszy, większy, droższy. O co pytasz? Który się nam podoba? Sam chyba musisz zdecydować czy HD ci wystarczy czy nie. I czy lepszy dla Ciebie jest 5" czt 5.5".

Opublikowano

Powoli pasuje mi wymienić swoją z1c. Raczej przymierzam się do nowej xz1c, ale ostatnio nie śledzę tematu i nie wiem co tam się dzieje wśród flagowców. Są jakieś inne warte uwagi małe telefony, ewentualnie coś max 5,2"? Raczej wszystko poza samsungiem oraz chińczykami wchodzi w grę. 

Opublikowano (edytowane)

Zwykłą dali.

Jedynym minusem telefonu jest to, że poniżej 10% baterii spada wydajność, niezależnie od tego czy włączy się tryb oszczędny czy nie. A tak to bardzo fajny android, mimo że Xperia, z którymi miałem różne przygody.

I na dniach ma wyjść Oreo.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

ragus jaką dostałeś ładowarkę w boxie? Bo czytam że ponoć nie wszędzie dają quick charge tylko trafia się też zwykła. 

xz premium co bawiłem się w sklepie nie miała tap2wake.

tap2wake trzeba włączyć w opcjach systemowych

Opublikowano

ragus jaką dostałeś ładowarkę w boxie? Bo czytam że ponoć nie wszędzie dają quick charge tylko trafia się też zwykła. 

xz premium co bawiłem się w sklepie nie miała tap2wake.

tap2wake trzeba włączyć w opcjach systemowych

Te wasze iphony xDDD

xD

Opublikowano (edytowane)

Bawiłem się dziś chwilę i mimo większego rozmiaru to raczej komfortowo mi się z niego korzystało. Tylko ten wyświetlacz to nie masakruje baterii, ile Ci trzyma przy takim w miarę normalnym użytkowaniu?

Telefon ładuję raz na trzy dni. Nie gram w gierki ale, forumek, yt, spotify wyjdzie gdzieś ze trzy godz dziennie.

CYJTSWI.png

Edytowane przez Janusz Gamingu
  • 4 tygodnie później...
Gość Orzeszek
Opublikowano

ok pytanie. Ile teraz ramu musi mieć telefon na andku i rdzeni by "zap,ierda,lał" ma nie być ok, ma zapyerdalać. 4gb/8 rdzeni to optimum? kryterium to dual sim. mocno sie zastanawiam nad xiaomi mi6 (rozmiar, bebechy ,dual sim i cena sie zgadza) jakaś alternatywa? aby nie samsung i sony. 

Jakieś opinie o nokii 6?

Gość Orzeszek
Opublikowano

dzięki, ale musze nabyć bezpośrednio w sklepie, zamawianie przedświątecznie od chińczyka z racji na poczte nie wchodzi w gre ;/

Opublikowano

4gb Ramu musi być. 2 samobójstwo, 3 zależy od telefonu. 4 optimum.