Opublikowano 13 kwietnia 20186 l najbardziej zabawne w tych wszystkich podje,bach iPX jest to, że u apple ta czarna ramka jest podyktowana nowym czujnikiem twarzy, a konkurencja wstawia taką samą ramkę bez głębszego sensu
Opublikowano 13 kwietnia 20186 l Sens jest taki, że gdzieś słuchawka, przednia kamerka/kamerki, czujnik światła i dioda powiadomień muszą być.
Opublikowano 13 kwietnia 20186 l patrz pan, że samsung czy twoje kochane eldżgi potrafiły sobie z tym poradzić bez robienia wsiowej ramki jak w X już niedługo - mamaaaa patrz mam zenfona z ramką, toż to prawie jak w ajfonie! gif_milana.gif
Opublikowano 13 kwietnia 20186 l Bawiłem się w sklepie Huawei P20, za(pipi)isty sprzęcik. Ten android oczywiście boli, nie wiem ile nerwów by mnie kosztowało użeranie się znowu z całym ekosystemem androida, tymi chromami, sromami itp. ale sprzętowo kozak.
Opublikowano 13 kwietnia 20186 l Kamerka na prawo od głośnika i już g6 mogłoby mieć elegancki rogaty ekran. Tylko że wyszło pół roku przed aplonem.
Opublikowano 13 kwietnia 20186 l Godzinę temu, ragus napisał: bez robienia wsiowej ramki jak w X A że tak spytam czy ta ramka jest wsiowa również w x, czy tylko u konkurencji, która zgapiła patent? Apple ma to do siebie, że raz na 10 wypierdoleń gniazda słuchawkowego zdarza im się jakiś sensowny pomysł, a dobre pomysły, o ile nie opatentowane, mają to do siebie, że są kopiowane Oczywiście nie byliby sobą, gdyby wykorzystali w pełni jego potencjał i wyskoczyli z na chuj komu potrzebną, przy dobrze działającym czytniku odcisków i dwukliku, machiną rozpoznawania twarzy, która zajęła im 3/4 górnej krawędzi telefonu. Biedne ejpyl, nie dość, że im pomysły kopiują, to jeszcze przy tym szydzą xd Co wybrać, co wybrać, co wybrać Edytowane 13 kwietnia 20186 l przez Tokar ajfą sraifą
Opublikowano 13 kwietnia 20186 l Cytat A że tak spytam czy ta ramka jest wsiowa również w x jest i cały post tokiemu się zepsuł edit: o (pipi) je,bany jeszcze dodaje prześmiewcze szturchańce do posta xD Edytowane 13 kwietnia 20186 l przez ragus
Opublikowano 14 kwietnia 20186 l To było noczywiste. Nie zdziwię się jak srajsung też poleci za owczym pędem przy s10. A da się przecież bez nocza.
Opublikowano 14 kwietnia 20186 l Notch będzie największą beką przy oglądaniu smartfonów AD2018 w 2028. Śmieszne jak wszyscy kopiują tego faila Apple, którego Jobs by pewnie nie przepuścił swoją drogą. Na szczęście Sony, jedyny producent mniejszych Andków, na razie nie poszło tą drogą. Jeśli chodzi o brak jacka - w słuchawki wpiąłem przejściówkę, która w niczym nie przeszkadza. W aucie podpinam pod USB, w poprzednim aucie by było gorzej, bo z przejściówką do AUX bym nie mógł ładować w tym samym czasie. Okazjonalnie głośnik pod bluetooth. W moim przypadku nie ma problemu. Edytowane 14 kwietnia 20186 l przez Mustang
Opublikowano 14 kwietnia 20186 l Ewolucja smartfonów zabrnęła w ślepą uliczkę i zaczyna się wyścig na dziwactwa, a dążenie do jak najmniejszego notcha, albo i jego braku, nie jest największym z nich. Dla mnie hitem tego sezonu jest licytacja czyj telefon będzie najbardziej sztucznointeligentny + animoji. Chociaż lg postanowiło podobno przebić wszystkich i jako główny argument do zakupu G7 T H I N Q xD mają promować rzekomo bardzo jasny ekran, o ileśtam procent jaśniejszy niż w G6. Typ z tv wars, który lubi jak mu ekran wypala oczy, pewnie już złożył preorder. Edytowane 14 kwietnia 20186 l przez Tokar bo mogę
Opublikowano 16 kwietnia 20186 l Hoho, poważna dyskusja się wywiązała. Notch to jakiś idiotyczny pomysł. Mi osobiście wystarczą ramki z G6 ale jak bardzo chcą, można to zrobić jak Xiaomi w Mi Mix 2: Dziwny ten pęd. O ile Notch w systemie jeszcze da się przeżyć to wycinanie kawałka filmu czy gry jest bekowe strasznie. P.S. A.I. to nie wiem czy nie jest nazwowy gimmick, ale sam soft jest w stanie robić niesamowitą różnicę. Google Camera robi większość rzeczy softowo, korzysta z koprocesora w Snapdragonach. I to, co potrafi ta apka zrobić w słabym świetle na słabej optyce jest niesamowite, czasem róźnica to nic nie widać vs coś widać. Edytowane 16 kwietnia 20186 l przez NemoKOF
Opublikowano 16 kwietnia 20186 l 7 godzin temu, NemoKOF napisał: O ile Notch w systemie jeszcze da się przeżyć to wycinanie kawałka filmu czy gry jest bekowe strasznie No w takich przypadkach rogata część ekranu jest chyba wyłączana z użytku, przecież nikt nie będzie oglądał filmu z notchem zasłaniającym część kadru.
Opublikowano 16 kwietnia 20186 l Zobaczymy jak Nokia sobie poradzi z Notchem w Nokii X bo koncepty są obiecujące. Niepowiem wiele sobie obiecuje po tej nokii, juz nokia 8 scirocco wygląda zacnie tylko poczekać az cena o tysiaka spadnie.
Opublikowano 16 kwietnia 20186 l 58 minut temu, Tokar napisał: No w takich przypadkach rogata część ekranu jest chyba wyłączana z użytku, przecież nikt nie będzie oglądał filmu z notchem zasłaniającym część kadru. Masz do wyboru, przynajmniej na ajfonach, oglądanie całego kadru z czarnymi pasami bo bokach lub rozciągnięcie kadru na caly ekran i wtedy tak, notch zaslania czesc obrazu. Podobno da sie przyzwyczaic.
Opublikowano 17 kwietnia 20186 l Da się przyzwyczaić. Wydać taki hajs na telefon i potem się przyzwyczajać do złych rozwiązań.
Opublikowano 17 kwietnia 20186 l To oglądaj z czarnymi ramkami po bokach. Nie bardzo wiem jak więcej ekranu może być gorszym rozwiązaniem od mniej ekranu.
Opublikowano 17 kwietnia 20186 l Akurat względne z tym, że notch daje więcej ekranu. Jakby te sensory czy inne z notcha rozłożyli normalnie, to by wyszedł ekran mniejszy niż z notchem, ale większy niż z pasem zakrywającym notcha.
Opublikowano 17 kwietnia 20186 l No ale to kupujesz telefon do oglądania filmów, że najważniejsze mieć ekran o 5% większy jak oglądasz film? Podczas przeglądania Internetu czy korzystania z aplikacji przestrzeni na ekranie jest więcej. Na dodatek ekrany mają wymiary 18:9, więc tak czy siak nawet gdyby ułożyć sensory jak w tym Xiaomi co był wspominany niedawno to i tak będziesz oglądać z pasami po bokach.