Skocz do zawartości

Jaki telefon wybrać?

Featured Replies

Opublikowano

najbardziej zabawne w tych wszystkich podje,bach iPX jest to, że u apple ta czarna ramka jest podyktowana nowym czujnikiem twarzy, a konkurencja wstawia taką samą ramkę bez głębszego sensu

• Odpowiedzi 8,3 tys.
  • Wyświetleń 731,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja jebie z tym rtv euro to jakiś cyrk. Wysylałi maile, ze towar idzie do sklepu stacjonarnego w celu odbioru, albo, ze paczka czeka na nadanie, a dzisiaj masowo puscili smsa, ze anulują zamówienie. Ni

• Omnia 2 może i jest lekko lepsza pod względem ekranu od HD2, ale przegrywa we wszystkim innym na całej linii. Nie wiem nawet od czego zacząć . Nie ma tego wsparcia, nie ma HTC Sense na WM, nie ma możl

• Ja nadal nie rozumie o co tylu ludziom chodzi z tymi kątami. (pipi) mnie obchodzi jak osoba obok widzi ekran w moim tel w autobusie czy gdzies tam. Ja patrze na tel "wprost"  i jest za(pipi)iscie.

Opublikowano

Sens jest taki, że gdzieś słuchawka, przednia kamerka/kamerki, czujnik światła i dioda powiadomień muszą być. 

Opublikowano

patrz pan, że samsung czy twoje kochane eldżgi potrafiły sobie z tym poradzić bez robienia wsiowej ramki jak w X

już niedługo - mamaaaa patrz mam zenfona z ramką, toż to prawie jak w ajfonie!

gif_milana.gif

Opublikowano

Bawiłem się w sklepie Huawei P20, za(pipi)isty sprzęcik. Ten android oczywiście boli, nie wiem ile nerwów by mnie kosztowało użeranie się znowu z całym ekosystemem androida, tymi chromami, sromami itp. ale sprzętowo kozak.

Opublikowano

G6-D1.jpg

Kamerka na prawo od głośnika i już g6 mogłoby mieć elegancki rogaty ekran. Tylko że wyszło pół roku przed aplonem.

Opublikowano

Kamera pod ekranem - nie widzę przeciwwskazań. 

Opublikowano
Godzinę temu, ragus napisał:

bez robienia wsiowej ramki jak w X

A że tak spytam czy ta ramka jest wsiowa również w x, czy tylko u konkurencji, która zgapiła patent? Apple ma to do siebie, że raz na 10 wypierdoleń gniazda słuchawkowego zdarza im się jakiś sensowny pomysł, a dobre pomysły, o ile nie opatentowane, mają to do siebie, że są kopiowane :cool: Oczywiście nie byliby sobą, gdyby wykorzystali w pełni jego potencjał i wyskoczyli z na chuj komu potrzebną, przy dobrze działającym czytniku odcisków i dwukliku, machiną rozpoznawania twarzy, która zajęła im 3/4 górnej krawędzi telefonu.

Biedne ejpyl, nie dość, że im pomysły kopiują, to jeszcze przy tym szydzą xd

dxekbxoxcaizp2h-jpg-large.jpeg?quality=8

Co wybrać, co wybrać, co wybrać

576405-asus-zenfone-5-and-iphone-x.jpg?t

Edytowane przez Tokar
ajfą sraifą

Opublikowano
Cytat

A że tak spytam czy ta ramka jest wsiowa również w x

jest

i cały post tokiemu się zepsuł :(

edit:

o (pipi) je,bany jeszcze dodaje prześmiewcze szturchańce do posta xD

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Tak tylko zostawię to tutaj xd

LG-G7-ThinQ.jpg

Opublikowano

sJMAvs3.png

Opublikowano

To było noczywiste. Nie zdziwię się jak srajsung też poleci za owczym pędem przy s10. A da się przecież bez nocza.

Opublikowano

Notch będzie największą beką przy oglądaniu smartfonów AD2018 w 2028. Śmieszne jak wszyscy kopiują tego faila Apple, którego Jobs by pewnie nie przepuścił swoją drogą. Na szczęście Sony, jedyny producent mniejszych Andków, na razie nie poszło tą drogą.

Jeśli chodzi o brak jacka - w słuchawki wpiąłem przejściówkę, która w niczym nie przeszkadza. W aucie podpinam pod USB, w poprzednim aucie by było gorzej, bo z przejściówką do AUX bym nie mógł ładować w tym samym czasie. Okazjonalnie głośnik pod bluetooth. W moim przypadku nie ma problemu.

Edytowane przez Mustang

Opublikowano

Ewolucja smartfonów zabrnęła w ślepą uliczkę i zaczyna się wyścig na dziwactwa, a dążenie do jak najmniejszego notcha, albo i jego braku, nie jest największym z nich. Dla mnie hitem tego sezonu jest licytacja czyj telefon będzie najbardziej sztucznointeligentny + animoji. Chociaż lg postanowiło podobno przebić wszystkich i jako główny argument do zakupu G7 T H I N Q xD mają promować rzekomo bardzo jasny ekran, o ileśtam procent jaśniejszy niż w G6. Typ z tv wars, który lubi jak mu ekran wypala oczy, pewnie już złożył preorder.

Edytowane przez Tokar
bo mogę

Opublikowano

Jeszcze  o hd projektorek proszę.

Opublikowano

Hoho, poważna dyskusja się wywiązała. Notch to jakiś idiotyczny pomysł. Mi osobiście wystarczą ramki z G6 ale jak bardzo chcą, można to zrobić jak Xiaomi w Mi Mix 2: xiaomi-mi-mix-2-06.jpg

Dziwny ten pęd. O ile Notch w systemie jeszcze da się przeżyć to wycinanie kawałka filmu czy gry jest bekowe strasznie.

P.S. A.I. to nie wiem czy nie jest nazwowy gimmick, ale sam soft jest w stanie robić niesamowitą różnicę. Google Camera robi większość rzeczy softowo, korzysta z koprocesora w Snapdragonach. I to, co potrafi ta apka zrobić w słabym świetle na słabej optyce jest niesamowite, czasem róźnica to nic nie widać vs coś widać.

Edytowane przez NemoKOF

Opublikowano
7 godzin temu, NemoKOF napisał:

O ile Notch w systemie jeszcze da się przeżyć to wycinanie kawałka filmu czy gry jest bekowe strasznie

No w takich przypadkach rogata część ekranu jest chyba wyłączana z użytku, przecież nikt nie będzie oglądał filmu z notchem zasłaniającym część kadru.

Opublikowano

Zobaczymy jak Nokia sobie poradzi z Notchem w Nokii X bo koncepty są obiecujące. Niepowiem wiele sobie obiecuje po tej nokii, juz nokia 8 scirocco wygląda zacnie tylko poczekać az cena o tysiaka spadnie.

Opublikowano
58 minut temu, Tokar napisał:

No w takich przypadkach rogata część ekranu jest chyba wyłączana z użytku, przecież nikt nie będzie oglądał filmu z notchem zasłaniającym część kadru.

Masz do wyboru, przynajmniej na ajfonach, oglądanie całego kadru z czarnymi pasami bo bokach lub rozciągnięcie kadru na caly ekran i wtedy tak, notch zaslania czesc obrazu. Podobno da sie przyzwyczaic. 

Opublikowano

Można oglądac gołe du,py  z brzydkimi mordami

Opublikowano

Akurat względne z tym, że notch daje więcej ekranu. Jakby te sensory czy inne z notcha rozłożyli normalnie, to by wyszedł ekran mniejszy niż z notchem, ale większy niż z pasem zakrywającym notcha.

Opublikowano

No ale to kupujesz telefon do oglądania filmów, że najważniejsze mieć ekran o 5% większy jak oglądasz film? Podczas przeglądania Internetu czy korzystania z aplikacji przestrzeni na ekranie jest więcej. Na dodatek ekrany mają wymiary 18:9, więc tak czy siak nawet gdyby ułożyć sensory jak w tym Xiaomi co był wspominany niedawno to i tak będziesz oglądać z pasami po bokach.