Bielik 746 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 (edytowane) Zastanawiam się nad zmianą telefonu na jakiś z za(pipi)istym aparatem. W tej chwili mam opcje kupna nówki P20 PRO za 2600zł. No i teraz czas na moje pytanie - czy w tej cenie dostanę coś lepszego? Z tego co wiem to jeśli chodzi o lepszy aparat może być ciężko, natomiast chodzi mi też o samą wydajność, może pójść na kompromis i wziąć nieco gorszy aparat kosztem lepszej wydajności? Generalnie to nawet nie wiem jak ten P20 pro wygląda jeśli chodzi o płynność działania na co dzień, ale wiem, że najnowsze snapdragony bijo po twarzy kirina 970. Czy w takim normalnym użytkowaniu czuć brak mocy? Jeszcze teraz tak doczytałem, że nagrywanie wideo w p20 pro to jakaś lipa, stabilizacja obrazu tylko przy 1080p 30fps, powyżej stabilizacji nie ma. Dodatkowo pojawiają się opinie, że mimo wszystko obraz mniej trzęsie np w trybie 60fps bez stabilizacji niż w tej wcześniej wymienionej. Edytowane 31 października 2018 przez Bielik Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 (edytowane) @keyzee Gdzie ty masz te promocje? Daj jakiś link pliz :-) @Bielik Nie czuć. Nie będzie chodził jak iPhone (system) a od jakiegoś czasu sam interface chodzi przyzwoicie na topowych telefonach. Także nie powinno być problemu. Gdyby Huawei pozwalał dalej otwierać bootloader to bym za takie pieniądze sam kupił (ogromna bateria tam jest) ale tak to z powodów ideologicznych Huaweia nie kupię :-) Edytowane 31 października 2018 przez NemoKOF Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 (edytowane) Pepper.pl i jeszcze https://www.kimovil.com/pl/ Edytowane 31 października 2018 przez keyzee 1 Cytuj
Bielik 746 Opublikowano 31 października 2018 Opublikowano 31 października 2018 5 minut temu, NemoKOF napisał: @keyzee Gdzie ty masz te promocje? Daj jakiś link pliz :-) może o to chodzi https://www.pepper.pl/promocje/oneplus-6-wersja-6gb64gb-mirror-black-39999-111775 2 Cytuj
Sig 395 Opublikowano 1 listopada 2018 Opublikowano 1 listopada 2018 Witam szwagry, Poco F1 czy honor 10 ? Przesiadka z iphone 6s. Wymagania jack, spoko aparat, bateria dobra, fajnie jakby było nfc ale nie koniecznie, poco chyba nie ma nfc. Ewentualnie polecacie coś innego ? brałbym S8 z promocji ale bateria ponoć tam tragedia, idzie wytrzymać cały dzień z s8 ? Przeglądanie olxa fb gmaila z 2 godziny dziennie. Reszta jakieś pierdy z 5-10 smsów 2 rozmowy. Pixela nie chce. Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 1 listopada 2018 Opublikowano 1 listopada 2018 W S8 bateria taka ło.Już lepiej S8 +.Fajnie leży w ręku S8 ale bałem się że nie dotrwa do końca dnia. Mate 10 Pro-dobra bateria,bardzo dobry aparat do zdjęć,gorszy do filmów LG V30 -mimo mniejszej pojemności baterii podobno przegania Mate 10 w czasie działania -polecany do słuchania muzyki,dobry aparat z obiektywem szerokokątnym Dochodzi do tego Mi Mix 2s,Mi 8 z dobrymi aparatami ale jednak ciut gorszymi bateriami.No i Oneplus 6 ale jeżeli nie chcesz sprowadzać z Chin to jest najdroższy. Wszystko zależy od tego ile chcesz wydać.Bo jest jeszcze Redmi Note 5 z w miarę dobrym aparatem,dobrą baterią i ekstra ceną tylko dla mnie za duży. Cytuj
Matriks_1111 299 Opublikowano 3 listopada 2018 Opublikowano 3 listopada 2018 A ja zasadzam się teraz na P20 Pro albo Mate 20 Pro dla swojej kobiety. Zastanawiam się tylko czy warto dopłacać do tego drugiego, bo tak naprawdę najważniejszy jest tutaj aparat, a ten ponoć bywa minimalnie lepszy w P20 Pro - co powiecie na taki obrót spraw? Cytuj
Mani 694 Opublikowano 3 listopada 2018 Opublikowano 3 listopada 2018 Kup zwyklego mate 20. zaoszczedzisz 1300 zł (do tego ładniejszy notch) róznica minimalna a aparat ponoc identyko zdjecia robi. 2 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 7 listopada 2018 Opublikowano 7 listopada 2018 Dobra kupiłem w końcu telefon. Zdecydowałem się na oneplus 6t. Przyjdzie w nastepnym tygodniu to opisze wrażenia. Zamówiłem w oficjalnym sklepie ze zniżką i darmową wysyłką wyszło po przewalutowaniu 2350 zł. wersja 8gb/128 midnight black. Teraz czas na samochód xD Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 NEVER SETTLE Spoiler Przepraszam za jakośc ale robione starym s5. Pierwsze wrażenia WOW :) 2 1 Cytuj
oFi 2 491 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 (edytowane) To możemy sobie piąteczke przybić @blantman Ja posiadam szóstke, jak masz jakieś pytania to Jedyną rzeczą jaka mi się nie podoba w 6T to, że zaorali wejscie mini jack Edytowane 9 listopada 2018 przez oFi Cytuj
Gość ragus Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 (edytowane) Mocno szanuję. Jakbym miał zmieniać śajomi to na tego skurczybyka Swoja drogą co te one plusy tak ceny trzymają? Małe różnice między 5, 6 i 6t Edytowane 9 listopada 2018 przez ragus Cytuj
Matriks_1111 299 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 Ja ostro rozważałem zwykłą 6, ale niestety wygrała większa bateria w Mate 10 Pro i do tego mam wrażenie, że jednak aparat w tych telefonach nie jest najwyższych lotów. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 (edytowane) 42 minuty temu, Matriks_1111 napisał: Ja ostro rozważałem zwykłą 6, ale niestety wygrała większa bateria w Mate 10 Pro i do tego mam wrażenie, że jednak aparat w tych telefonach nie jest najwyższych lotów. Nie znam się mi wystarczy i nawet w ciemnościach spoko zdjęcia bo właśnie testowałem na spacerze. Bateria w 6t większa jest. Naładowałem w robocie do pełna bo było 40 % (w ok 40 min) i od godziny 13 do teraz intensywnie testuje. Odpalałem heartstone, wiele aplikacji i gier, fotki robię i net uruchomiony czy bluetooth. Mam obecnie 74%. Edytowane 9 listopada 2018 przez blantman Cytuj
Matriks_1111 299 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 (edytowane) 15 minut temu, blantman napisał: Nie znam się mi wystarczy i nawet w ciemnościach spoko zdjęcia bo właśnie testowałem na spacerze. Bateria w 6t większa jest. Naładowałem w robocie do pełna bo było 40 % (w ok 40 min) i od godziny 13 do teraz intensywnie testuje. Odpalałem heartstone, wiele aplikacji i gier, fotki robię i net uruchomiony czy bluetooth. Mam obecnie 74%. Ja kupując niestety nie miałem jeszcze w opcji 6T. Podziel się z ciekawością opinią po testach, bo jak pisałem wcześniej jestem na kupnie telefonu dla swojej drugiej połówki Tutaj najważniejsze aspekty to bateria i właśnie aparat i niestety Mate 10 Pro kuleje jeżeli chodzi o zdjęcia dynamicznego tła przy słabym oświetleniu (albo ja coś robię nie tak albo ma zdupczoną stabilizację), więc będę wdzięczny za informację - płacę plusikami Edytowane 9 listopada 2018 przez Matriks_1111 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 @blantman jak mozesz to wrzuc zdjecia, ciekaw jestem jak Oneplus 6t je robi 1 Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 Tak samo jak zwykły 1+6 ta sama matryca sony. 1 Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 Fajny case, chyba się zaopatrzę 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 (edytowane) Godzinę temu, kubson napisał: @blantman jak mozesz to wrzuc zdjecia, ciekaw jestem jak Oneplus 6t je robi Masz linka na razie do zdjęć kogoś kto umie je robic. Ja testuje nadal ustawienia jest ich multum. https://m.gsmarena.com/oneplus_6t-review-1843p6.php Między 6 a 6t jest różnica w oprogramowaniu które podrasowuje zdjęcia nocą ale podobno ma trafić lub trafiła też na zwykłą 6. Masz jedno zdjęcie w ciemnym pomieszczeniu z jedną lampką. Zdjęcie kompletnie na odwal z ręki bez ogarnięcia czego kolwiek I jedno zdjęcie w jasno oświetnym pokoju. Przed chwilą robiłem Oba zdjęcia na szybko z ręki. Co do telefonu to fajne jest sterowanie gestami przestawiłem się już kompletnie na to po 2 h. Nie mam menu na dole i cały ekran mój prawie 6,5 cała a nie wydaje się tak duży. Dobrze leży w łapie Edytowane 9 listopada 2018 przez blantman 2 Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 też u mnie wisi kalendarz z psextreme:) Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 Zdjęcia z recenzji widziałem, właśnie chodziło mi o takie zdjęcia z ręki, na szybko, dzięki. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 1 minutę temu, kubson napisał: Zdjęcia z recenzji widziałem, właśnie chodziło mi o takie zdjęcia z ręki, na szybko, dzięki. Uświadomiem sobie że zdjęcie psa było z zoomem X2 tu zdjęcie bez zoomu w jasno oświetlonym miejscu z ręki Cytuj
Matriks_1111 299 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 Jak będziesz miał możliwość, to cyknij gdzieś na zewnątrz fotkę w nocy, gdzieś w jakimś ruchliwym miejscu - wtedy wyjdzie jak wygląda stabilizacja obrazu nocą przy dynamicznej scenerii A swoją drogą, to chyba zgłoszę @blantman do jakiejś Szelągowskiej, co by mu zrobili domową rewolucję wystroju wnętrza Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 7 godzin temu, blantman napisał: NEVER SETTLE Ukryj zawartość Przepraszam za jakośc ale robione starym s5. Pierwsze wrażenia WOW Ten list to jak jakieś mlm Właśnie dotarło do mnie co od(pipi)ało niedawno lg. Zamiast wkładać całą pompę w promocję tegorocznych g7 i v40, oni zrebrandowali g6 i v30 do wersji thinq, która to platforma jest niby głównym daniem w tegorocznych modelach. I już chuj ze sztuczną inteligencją, która póki co we wszystkich telefonach jest gigantycznym przerostem formy nad treścią, ale g6 dostało upgrade aparatu, mocno podbijające jakość fot, szczególnie nocnych. Rebrandowanie zeszłorocznego flagowca, uważanego przez kompanię za porażkę, no takie rzeczy to tylko w lg xd W przypadku v30 halucynacje weszły jeszcze mocniej, bo przy jednoczesnym upgrade systemowym zwykłej v30, wypuścili jeszcze na rynek osobny model v30 thinq z jakimiś drobnymi różnicami hardwarowymi i to tuż przed premierą v40 xDDD Za chwilę pewnie będzie zdziwko dlaczego nikt nie kupuje g7 ze zjebanym noczem i rewelocyjnym thinq, którego nie ma przecież w żadnym innym, tańszym telefonie. Nowe g6 latają już w normalnych sklepach w okolicach 1100 złotówek. Coś czuję, że za chwilę znowu będzie można zamknąć temat, bo jedyna dobra odpowiedź na zadane w nim pytanie będzie brzmiała LG G3x2 Cytuj
Matriks_1111 299 Opublikowano 9 listopada 2018 Opublikowano 9 listopada 2018 Ja to tylko tutaj zostawię Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi