WisnieR 2 724 Opublikowano 27 listopada 2019 Opublikowano 27 listopada 2019 Dobra, a co jednak do 1000zł z tych całych szajomi? Jest tego dużo. W tej cenie mam:Redmi Note 7 4/64 699złMi A3 4/64 899złRedmi Note 8T 4/64 899złNo i tu już lekko ponadRedmi Note 8 Pro 6/64 1099zł Wiadomo Note 8 Pro to chyba aktualnie najbardziej opłacalny telefon na rynku pod względem cena/wydajność/jakość. Natomiast między nim, a najstarszym z zestawienia to aż 400zł różnicy. Czy te pozostałe tańsze modele są godne uwagi? Żona wolała by pewnie Honora lub Huawei bo przyzwyczaiła się do interfejsu i pewnych rozwiązań ale tam minimum 1500zł za coś sensownego z dobrym aparatem. Note 8T też wygląda fajnie na papierze i jest mniejszy od 8 PRO. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 27 listopada 2019 Opublikowano 27 listopada 2019 No ja pod koniec roku też będę czegoś szukał w tym pułapie cenowym. Obecnie mam Honora 7x, użytkuję 2 lata i jestem w pełni zadowolony i właśnie będę celował w nowszy model, albo Redmi Note 8, bo to fajny, duży i mocny telefon. Zależy też, do czego ma służyć i czy duża wydajność jest potrzebna. Cytuj
Arkady 1 011 Opublikowano 27 listopada 2019 Opublikowano 27 listopada 2019 @WisnieR jak coś Mi A3/64 jest teraz w euro i media expert za 699 zł, sam wczoraj kupiłem na prezent. Cytuj
REZOK 1 020 Opublikowano 27 listopada 2019 Opublikowano 27 listopada 2019 https://miuipolska.pl/wsparcie-od-miuipolska-dla-redmi-note-8-pro-anulowane/ Tak apropo redmi 8 pro i mediateka Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 27 listopada 2019 Opublikowano 27 listopada 2019 Redmi note 8t jest teraz z bonem 200 PLN na kolejne zakupy (minimalne zamówienie 201pln) https://mi-home.pl/telefony-redmi/redmi-note-8t-4gb-64gb-moonshadow-grey Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 27 listopada 2019 Opublikowano 27 listopada 2019 11 godzin temu, WisnieR napisał: Dobra, a co jednak do 1000zł z tych całych szajomi? Jest tego dużo. W tej cenie mam: Redmi Note 7 4/64 699zł Mi A3 4/64 899zł Redmi Note 8T 4/64 899zł No i tu już lekko ponad Redmi Note 8 Pro 6/64 1099zł Wiadomo Note 8 Pro to chyba aktualnie najbardziej opłacalny telefon na rynku pod względem cena/wydajność/jakość. Natomiast między nim, a najstarszym z zestawienia to aż 400zł różnicy. Czy te pozostałe tańsze modele są godne uwagi? Żona wolała by pewnie Honora lub Huawei bo przyzwyczaiła się do interfejsu i pewnych rozwiązań ale tam minimum 1500zł za coś sensownego z dobrym aparatem. Note 8T też wygląda fajnie na papierze i jest mniejszy od 8 PRO. A patrzyłeśna Mi9 SE?Albo Mi9T?Troszkę przekraczają budżet ale mniejsze niż Note8. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 29 listopada 2019 Opublikowano 29 listopada 2019 Pany, P30 PRO czy SGS 10 ? Mam SGS 9 i potrzebuje czegoś z minimalnie większym ekranem.. w 9 galaktyce boli mnie też bateria, która w 10 jest ponoć lepsza... Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 29 listopada 2019 Opublikowano 29 listopada 2019 Jeżeli bateria to lepszy p30 pro. Sgs 10+ bo zwykły ma słabą baterię. 1 Cytuj
WisnieR 2 724 Opublikowano 8 grudnia 2019 Opublikowano 8 grudnia 2019 Oglądałem wczoraj i bawiłem się tymi wszystkimi telefonami za 800-1200 zł. Najlepiej wypadł Redmi Note 8 PRO. Płynność działania, 6GB RAM, nawet zdjęcia robi lepsze niż mój Mate 10 PRO, a dla mnie są one wystarczające. Na minus oczywiście wielkość.Note 8T walczy tylko ceną bo pomimo mniejszego wyświetlacza to fizycznie jest tak samo duży jak PRO z powodu grubych ramek. Do tego minimalnie gorszy aparat, jakoś tak wolniej chodził i tylko 4GB RAMu. Na scenie pojawił się jeszcze zwykły P20. Ten gabarytowo i wizualnie wypadł najlepiej, aparat też bardzo dobry. Cena 1200zł, ale za to tylko 4GB RAMu. Kirin 970 posłuży jeszcze bardzo długo i w Mate 10 PRO jest nie do zajechania. Może jakby był poniżej 1000zł to bym go brał. Martwi mnie tylko to, że ten IPS był dużo ciemniejszy niż w Note 8 PRO.Rozum niestety mówi kup tego Note 8 PRO. Szkoda bo wolałbym coś Huawei lub Honora jednak nie ma nic w tym przedziale cenowym co mogłoby konkurować z Xiaomi.Czekam do świąt może jeszcze coś się pojawi lub ceny spadną. Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 8 grudnia 2019 Opublikowano 8 grudnia 2019 Przed świętami nie ma sensu kupować elektroniki, ceny mogą tylko pójśc w górę. To już poczekaj do stycznia jeżeli zależy Ci na oszczędności. Cytuj
WisnieR 2 724 Opublikowano 8 grudnia 2019 Opublikowano 8 grudnia 2019 Średnio tak w styczniu prezent na święta kupować. 1 2 Cytuj
WisnieR 2 724 Opublikowano 25 grudnia 2019 Opublikowano 25 grudnia 2019 Żona wczoraj w końcu odpakowała Redmi Note 8 PRO i muszę przyznać, że w tej cenie jest to killer każdego innego smartfona. Chodzi bardzo płynnie, brak najmniejszego przycięcia, interfejs bardzo przyjemny, wyświetlacz mimo, że IPS to obsługuje HDR i jest nawet ok. Aparat w tej cenie to mistrzostwo. Bardzo przyzwoity, szczególnie w trybie 64MP przy bardzo dobrym oświetleniu. Niczego mu nie brakuje i polecam każdemu kto się zastanawia nad zakupem czegoś w okolicach 1000zł z polskiej dystrybucji. Na razie żadnych "dziwnych" problemów z softem ani hardwarem jak to niektórzy piszą. Wszystko działa tak jak powinno.Nie polecam za to Note 8T na snapie 655. Tam UI przy kilku otwartych aplikacjach dostawał zadyszki. Warto dopłacić 300zł i cieszyć się procesorem o osiągach zeszłorocznych flagowców. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 25 grudnia 2019 Opublikowano 25 grudnia 2019 8pro miał problemy ze Spotify, zacinał się przy przełączaniu piosenek ale możliwe, że już naprawili. Cytuj
WisnieR 2 724 Opublikowano 25 grudnia 2019 Opublikowano 25 grudnia 2019 Tak po premierze miał dużo problemów bo system był robiony na szybko na media teku. Teraz po aktualizacjach wszystko działa jak należy. Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 25 grudnia 2019 Opublikowano 25 grudnia 2019 (edytowane) Ja też kupiłem w poniedziałek tego Redmi Note 8 Pro i teraz kur*a nie mogę płacić Blikiem przez IKO. Ten durny telefon nie potrafi przełączać się pomiędzy aplikacjami i nie mogę zatwierdzić płatności. Czuje się, jakbym cofnął się w rozwoju o 3 lata... A tak poza tym to powiedzmy, że jest to kombajn. Jak na 3 dzień użytkowania to mam mieszane uczucia. EDIT: żeby nie było, przypadłość tą potwierdziłem już z inną osobą która ma ten telefon. To naprawdę nie działa! Edytowane 25 grudnia 2019 przez Sobies Cytuj
WisnieR 2 724 Opublikowano 25 grudnia 2019 Opublikowano 25 grudnia 2019 Jak nie możesz się przełączyć? Jak w każdym innym telefonie naciskasz kwadracik na dole i zmieniasz apkę. Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 25 grudnia 2019 Opublikowano 25 grudnia 2019 Opiszę Ci dokładniej problem, sprawdzony już na dwóch aplikacjach: Allegro i Mobilet Otóż zaraz po tym jak miałem w rękach telefon wszedłem na Allegro, aby zakupić jakiś pokrowiec (przyznasz, że to coś co dają w pudełku nie jest pokrowcem, jeżeli nawet nie chroni wystającego obiektywu...) W momencie płatności kiedy prosi o kod Blik, przełączyłem się na bankową aplikację, aby go wygenerować i skopiować do apki Allegro. Jak go wkleiłem do apki Allegro i zatwierdziłem ten durny telefon jedynie wibruje i nie potrafi w tym momencie przełączyć się automatycznie do apki banku, abym zatwierdził płatność. Zrobienie tego "kwadratem" blokuje aplikacja bankowa. To samo mam z Mobiletem więc teraz nawet nie mam jak sobie w komunikacji konta doładować, aby bilet kupić. Morał z tego jest taki, że telefon potencjalnie wie, że coś się dzieje (wibruje), ale nie potrafi jeszcze się przełączać między aplikacjami. Zapewne kiedyś to naprawią (mam nadzieję, bo jestem mega zły, że nie mogę wykonywać pewnych normalnych dla mnie czynności). Cytuj
WisnieR 2 724 Opublikowano 25 grudnia 2019 Opublikowano 25 grudnia 2019 A to ciekawe zobaczę bo żona i tak z tego nie korzysta więc nie zauważyła. 1 Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 25 grudnia 2019 Opublikowano 25 grudnia 2019 Małżonka również korzysta z IKO? Będę wdzięczny jeżeli to sprawdzisz, bo naprawdę mnie ta przypadłość rozdrażniła. Potencjalnie jest to błahostka, ale jeżeli z czegoś korzysta się w sposób naturalny, a z dnia na dzień tracisz taką możliwość to można się zdenerwować. Jak coś to pisz - albo będziesz 3 osobą która mi tą przypadłość potwierdzi, albo ja i znajomy mamy coś schrzanione Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 8 stycznia 2020 Opublikowano 8 stycznia 2020 Szukam telefonu dla mamy (ponownie) czyli jedyne wymogi to musi mieć dobrą baterię, odtwarzacz muzyki + radio i robić zdjęcia. Znajdzie się coś godnego w okolicach 400 PLN? Cytuj
messer88 6 470 Opublikowano 8 stycznia 2020 Opublikowano 8 stycznia 2020 Trochę więcej ale obczaj sobie nokie, np 3.1, 5.1 i inne nowsze budżetowe modele. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 8 stycznia 2020 Opublikowano 8 stycznia 2020 jak nie musi być na już to https://www.banggood.com/SHARP-AQUOS-S2C10-Global-Version-5_5-Inch-FHD-NFC-Android-8_0-4GB-RAM-64GB-ROM-Snapdragon-630-Octa-Core-2_2GHz-4G-Smartphone-p-1442887.html?akmClientCountry=PL&rmmds=cart_middle_products plus wysyłka eu priority line i płatność paypal Cytuj
WisnieR 2 724 Opublikowano 15 stycznia 2020 Opublikowano 15 stycznia 2020 Małżonka również korzysta z IKO? Będę wdzięczny jeżeli to sprawdzisz, bo naprawdę mnie ta przypadłość rozdrażniła. Potencjalnie jest to błahostka, ale jeżeli z czegoś korzysta się w sposób naturalny, a z dnia na dzień tracisz taką możliwość to można się zdenerwować. Jak coś to pisz - albo będziesz 3 osobą która mi tą przypadłość potwierdzi, albo ja i znajomy mamy coś schrzanione Żona dziś przy mnie płaciła blikiem i normalnie w apce Pekao działa. Wyskakuje notyfikacja do potwierdzenia płatności w tle. Cytuj
damianos27 13 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 Od 3 lat posiadam xiaomi redmi note 4 wersje 32.3 snapdragon ale chcialbym juz coś nowszego znacznie lepszego czy pomoże ktos i poleci dobrego smartfona? kwota 1500-2000zł a najlepiej aby smarfon był szybki wydajny,miał dobrą baterie do długiej pracy.duży wyświetlacz no i żeby robił dobre zdjęcia także prosze o pomoc.Pozdrawiam :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi