Skocz do zawartości

Jaki telefon wybrać?

jaszczoor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co polecacacie tak do 5 setek? Szmery-bajery, aparaty i odtwarzacze mp7 w telefonie to dla mnie tylko dodatki, miłe, ale niekonieczny, zależy mi za to na mocnej baterii i wytrzymałym telefonie, który nie umrze mi nagle w środku nocy 40 kilosów od najbliższego gniazdka i innego telefonu <_<

Opublikowano

Ja polecam SE K750i. Telefon wszystkomający i na dodatek wytrzymały. Niejednokrotnie lądował mi na glebie, zleciał z biurka lub poturlał się po schodach. Obudowa jest cała porysowana, ale wszystko działa bez najmniejszego zgrzytu :)

W pełni naładowana bateria wytrzymuje mi około 5 dni, w tym czasie wysyłam kilka SMSów, wykonuje kilkanaście telefonów no i godzinami słucham muzyki. Od momentu gdy telefon zaczne domagać się ładowania do wyłączenia mija nierzadko kilkanaście godzin normalnego funkcjonowania <_< Jeśli Takie parametry Cię satysfakcjonują to gorąco polecam ;)

Opublikowano
A tego szpanera za taką cene opłaca sie kupić? w sensie czy on. np. ma mozliwośc podłączenia GPS'a, aparat jakie foty robi, jak sie sprawuje dotykowy i w ogole?

pozdro

Ja bym tego w ogóle nie brał. Ceny ok. 800-1000 zł, a możliwości jak w niejednym telefonie do 300 zł. Nic ciekawego nie ma, tylko szpanerski wygląd i napis "Prada" na przodzie.

Opublikowano (edytowane)

Jako ,ze znowu mi sie znudzil nastepny fon to szukam czegos do 400zl maxymalny max z:

-radiem/mp3 - najlepiej oba naraz

-aparat >1,3mpx (lampa - fajnie, drugi aparat tez fajnie)

-slot na karty

-miloby bylo jakis z klapka/sliderem :D

Zastanawialem sie nad K750/D750/W800 albo SPV C550/SP4m. Za SPV przemawia cena, podobno dobre mp3, nowosc dla mnie w postaci "windowsa", a za SE ,to ze jest to SE :D i jednak sprawdzona marka i fon.

Edytowane przez Owiec
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bo sie wybiera telefon z Symbianem i szybkim prockiem, np 5700 która ma procesor 369Mhz i dużo ramu.

A za 400zł to polecam 6600 lub 6630 . . . świetne telefony z symbianem, niestety w starszej wersji :blink:

• 4 tygodnie później...
Gość Siwy_
Opublikowano (edytowane)

szukam telefonu majacego te wszystkie funkcje, albo chociaz ich wiekszosc:

mp3, obsluga kart, aparat 2mpx z flashem, krecenie filmikow w 30fps (najlepiej w formacie mp4 i rozdzialce 320x240, moja n70 takie robi) i fajnie by bylo gdyby mozna bylo go polaczyc do pc kablem mini usb

nie musi miec systemu operacyjnego i drugiej kamery

jesli SE to odpadaja te z joyami

cena mozliwie najnizsza

Edytowane przez Siwy_
Opublikowano (edytowane)

co sądzicie o fonie znajdującym w zestawie na kartę w PLAY marki (Huawei) za 199 zl

ma sporo bajerow ^_^ i jest tani :) ,jeśli ktoś go posiada niech napisze czy jest zadowolony z tego fona:)

jak jest po zdjęciu sim-locka? czytałem na necie opinie że ciężko jest z reklamacjami w play jak coś sie sypnie.

prawda to ?

Edytowane przez czesio83
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

jest dobry ale szału nie robi. Procek ma troche wolniejszy.. bardziej wymagajacych gier nie odpalisz, ale jesli zalezy Ci na funkcjaonalnosci, tysiacach aplikacji ułatwiajacych zycie to polecam gorąco :]. ten telefon w zasadzie nie nadaje sie tylko do wyswietlania 3d(z javkami 3d sobie radzi). Tak czy inaczej POLECAM

Gość Siwy_
Opublikowano (edytowane)

gry z SNESa niby dzialaja, ale wolno i bez dzwieku

ale za to emu NESa, GBC i kilka innych, starych konsol chodza naprawde niezle, poza tym chyba nie ma telefonu z lepszym krzyzakiem do gier

a do emu SNESa, zeby normalnie dzialal, bedziesz potrzebowal telefon z szybszym prockiem (na n70 jeszcze nie testowalem, ale pewnie dzialaja normalnie)

Edytowane przez Siwy_
Opublikowano (edytowane)

do wezyka:

zapodasz emu Sega Megadrive i dziala z full predkoscia i dźwiekiem (dzwiek tylko na podkręconym procku nng classic). A tytuły w wiekszosci pokrywaja sie ze SNESem, brakuje kilku perełek ale daje rade. Emu SM nazywa sie picodrive

Edytowane przez bajej
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Waham sie miedzy Iphonem 3G a SPV M650. Co byści polecili ?

głównie zalezy mi na dobrym GPS i dobrym programie do nawigacji

WM juz mialem i zachwycony nie jestem, aktualnie mam spv c600 - czesto sie wiesza itp dlatego mysle o iphonie

Opublikowano

Jeśli lubisz czytać instrukcje obsługi to nokia E50 jest w sam raz dla Ciebie... Telefon mocno zakręcony, straszznie muli. Fakt faktem ma dużo funkcji... których zapewne nie poznasz dzięki czytelności menu :/

Bateria trzyma naprawde dobrze. Osobiście nie polecam 8)

Powiedz czego oczekujesz od telefonu i podaj następną propozycje :)

Opublikowano

Sprawa wygląda tak, że aktualnie mam SE K750i a bratu proponują nowe telefony i może mi oddać Nokie E50. Nic do mojego SE nie mam, świetny telefon, ale jednak Symbian daje większe możliwości. Chciałem poznać Wasze opinie, ale jeśli dostaje za darmo telefon z symbianem to chyba się opłaca :)

Opublikowano (edytowane)
e50 to stary telefon i generalnie biedny. Wolalbym k750

Z tą starością nie przesadzaj. I pod jakim względem biedny? Chyba tylko jeśli chodzi o średni aparat.

K750i jest świetnym telefonem, ale po jakimś czasie wyczerpują się możliwości użytkowania. W dodatku u mnie spalił się port kart pamięci :)

Edytowane przez Hubi.