Faka 3 987 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Telefony z bateriami od 4k (poniżej tego to już nie patrzę, bo wiem jak potrafią szybko drenować) to już są w miarę sensowne, nawet jak używasz 3 apki na krzyż, to jest w stanie wytrzymać na luzie do końca dnia bez stresu, że będziesz miał 40% nawet. Cytuj
Czoperrr 5 075 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Opublikowano 20 kwietnia 2021 16 hours ago, WisnieR said: Bez przesady P30 Pro to już trochę zabytek. Ten procesor długo nie pociągnie. Z resztą szukam przeskoku na coś nowego, bo jednak te 120hz i topowy Snapdragon w POCO F3 to był odczuwalny. Wi-Fi 6 też by się przydało bo będzie niedługo standardem. No z takimi wymaganiami będzie ciężko. P30 Pro przeżytek? Chcesz sterować rakietami, że mocy może ci zabraknąć? IMO jest to świetny telefon z topowym aparatem. Jedynie czego mu brakuje to wyświetlacz 90 albo 120HZ. 1 Cytuj
messer88 6 456 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Kurwa jest postęp u telefoniorzy wyświetlacze 120hz a baterie dalej gówno Cytuj
Czoperrr 5 075 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Opublikowano 20 kwietnia 2021 1 minute ago, messer88 said: Kurwa jest postęp u telefoniorzy wyświetlacze 120hz a baterie dalej gówno Szkoda, że nie da się wsadzić do nich eneloopków 1 Cytuj
WisnieR 2 707 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Godzinę temu, Czoperrr napisał: No z takimi wymaganiami będzie ciężko. P30 Pro przeżytek? Chcesz sterować rakietami, że mocy może ci zabraknąć? IMO jest to świetny telefon z topowym aparatem. Jedynie czego mu brakuje to wyświetlacz 90 albo 120HZ. No nie wiem Mate 10 Pro jeszcze rok temu był rakietą i w życiu bym nie myśłał o wymianie, a wystarczyła aktualizacja i przycina mi nawet klawaitura google więc nie chce się pchać w Kirina 980 za bardzo... Gdyby dało się go dorwać w okolicy 1700zł to bym brał w ciemno ale nie za 2000zł. Poza tym jak już spróbowałem 120hz to jednak chciałbym to mieć, bo jest niesamowita różnica w płynności. Coś jak 30vs60fps. Niby człowiek całe życie grał w 30fps ale trochę już za mało na obecne standardy. Cytuj
Frantik 2 570 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Opublikowano 20 kwietnia 2021 @WisnieR Zwróciłeś już tego F3? Co do problemu drenażu baterii na czuwaniu, ponoć wjechał wczoraj apdejt, który to naprawia. edit: A, doczytałem, że tak Sam chciałem go brać, ale jak czytam o tych zjebanych wyświetlaczach w chyba połowie egzemplarzy, to się odechciewa. Nie ma szans, że coś, co można poprawić softem. Nie wiem, jak bardzo irytująca jest taka zielona poświata w codziennym użytkowaniu, no ale na zdjęciach nie wygląda to estetycznie. Co do odświeżania, celuj przynajmniej w 90Hz. Nie ma aż takiej różnicy w porównaniu do 120, a wrażenia nadal sztos Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Opublikowano 20 kwietnia 2021 1 hour ago, Czoperrr said: Szkoda, że nie da się wsadzić do nich eneloopków Szkoda, że baterie są schowane, a telefony klejone, zamiast wręcz przeciwnie - pozwolić na łatwą wymianę zużytej baterii albo wręcz podmienianie w ciągu dnia. No ale jakoś trzeba "zachęcić" ludzi do kupna nowego telefonu. Cytuj
WisnieR 2 707 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Opublikowano 20 kwietnia 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Frantik napisał: @WisnieR Zwróciłeś już tego F3? Co do problemu drenażu baterii na czuwaniu, ponoć wjechał wczoraj apdejt, który to naprawia. edit: A, doczytałem, że tak Sam chciałem go brać, ale jak czytam o tych zjebanych wyświetlaczach w chyba połowie egzemplarzy, to się odechciewa. Nie ma szans, że coś, co można poprawić softem. Nie wiem, jak bardzo irytująca jest taka zielona poświata w codziennym użytkowaniu, no ale na zdjęciach nie wygląda to estetycznie. Co do odświeżania, celuj przynajmniej w 90Hz. Nie ma aż takiej różnicy w porównaniu do 120, a wrażenia nadal sztos Ja to widzę i mnie to denerwuje, szczególnie jak się korzysta z trybu ciemnego, który de facto w każdej apcje zamiast czarnym jest szarym, a na szarym najbardziej widać ten problem. Nie wiem po co wymyślili tryb "ciemny", dzieki któremu OLEDy mogą oszczędzać energię na czarnych pikselach, tylko po to żeby wjebać tam szary kolor, więc i tak każdy pixel się pali... OnePlus 8T skradł moje serce - ładuje sie do pełna w 34minuty!, ale tu też jest ogromny problem z tymi ekranami. No bez jaj, nie wróce do IPSa... Aż na serio zacząłem myśleć o P30 Pro ale szkoda mi 2 tysięcy na ten telefon Trudno przemęcze się może jeszcze pół roku z Matem i zobaczymy jak się ceny będą kształtować. Edytowane 20 kwietnia 2021 przez WisnieR Cytuj
Ukukuki 6 932 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Opublikowano 20 kwietnia 2021 (edytowane) Baterie to kupa bo na razie ciężko o zaskakujace rozwiązania w magazynowaniu energii. A telefonów grubych na 1 cm za dużo chętnych nie ma. A nwet jak będzie skok jakościowy to producenci ekranów i procków szybko wykorzystają możliwości nowych baterii i wrócą do tego co akceptują klienci czyli 1-2 dni pracy na baterii kosztem większej mocy czy bajerów jak nie wiem może 240 Hz ekrany. Edytowane 20 kwietnia 2021 przez Ukukuki Cytuj
Frantik 2 570 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Opublikowano 20 kwietnia 2021 21 minut temu, WisnieR napisał: Trudno przemęcze się może jeszcze pół roku z Matem i zobaczymy jak się ceny będą kształtować. Ja teraz czekam na Mi 11 Lite 5G. Premiera u nas jakoś w przyszłym tygodniu. Wygląda, że ma wszystko, czego potrzebuję. W dodatku ekran jest ciut mniejszy od F3 (6,5 vs 6,7"), co powinno się przełożyć na nieco lepszą ergonomię. No i cenowo również w okolicach 1500 Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Przecież za pół roku to telefony mogą tylko podrożeć, przez jeden głupi podatek, co Kukiz jest namawiany za głosowaniem tej złodziejskiej daniny dla zaiksu. Cytuj
Rudiok 3 357 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Ej, a jakiś telefon nie-smartfon, po prostu do dzwonienia z w miarę dobrą baterią i bez wodotrysków? Typowa cegła wzorem starych Nokii. Patrzyłem, że jest tych Nokii trochę, ale coś podjerzane małe baterie mają... Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Nokia 3310 miała chyba 1000 mah wiec teraz taka bateria z lekko wiekszym ekranem i zuzyciem i tak styknie na pare dni. Cytuj
Ukukuki 6 932 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Opublikowano 20 kwietnia 2021 6 godzin temu, Faka napisał: Przecież za pół roku to telefony mogą tylko podrożeć, przez jeden głupi podatek, co Kukiz jest namawiany za głosowaniem tej złodziejskiej daniny dla zaiksu. To zamówisz telefon z EU, cła dowalić nie mogą. Cytuj
messer88 6 456 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Tak spytam te nowe galaxy za 4-5k to jest normalna cena? Ja się zatrzymałem na czasach jak nowy flagowiec nie przekraczał 2,5k. Cytuj
Czoperrr 5 075 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 (edytowane) 8 minutes ago, messer88 said: Tak spytam te nowe galaxy za 4-5k to jest normalna cena? Ja się zatrzymałem na czasach jak nowy flagowiec nie przekraczał 2,5k. Standard, nowe Xiaomi też ma cene 5k. Ceny nowych konsol to teraz groszowe sprawy. Edytowane 21 kwietnia 2021 przez Czoperrr Cytuj
Rudiok 3 357 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Godzinę temu, messer88 napisał: Tak spytam te nowe galaxy za 4-5k to jest normalna cena? Ja się zatrzymałem na czasach jak nowy flagowiec nie przekraczał 2,5k. 5k? Gdzie tak tanio? Na premierę chcieli nawet 8-9k za topowe wersje... Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 (edytowane) Dobra, mam Redmi note 10 pro, dziala juz drugi dzien Edytowane 21 kwietnia 2021 przez Pajda Cytuj
baniek 246 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Mój iPhone 5s postanowił kopnąć w kalendarz i szukam jakiegoś zamiennika, mniej więcej do tysiaka. Nie mam wygórowanych oczekiwań (patrz pierwsze zdanie), ale im głębiej szukam tym mniej wiem, jakieś propozycje dla niewymającego użytkownika? Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Chcesz przejść z iOS na Androida żeby mieć fabrycznie nowy telefon w tym budżecie? 1 Cytuj
Sven Froost 487 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Opublikowano 22 kwietnia 2021 6 hours ago, baniek said: Mój iPhone 5s postanowił kopnąć w kalendarz i szukam jakiegoś zamiennika, mniej więcej do tysiaka. Nie mam wygórowanych oczekiwań (patrz pierwsze zdanie), ale im głębiej szukam tym mniej wiem, jakieś propozycje dla niewymającego użytkownika? iPhone 7 albo 8, ew iPhone SE pierwszej generacji ktory jest prawie identyczny jak 5s Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Albo zwiększyć nieco budżet, wziąć nowego SE i mieć spokój na lata. No chyba, że jak pisałem, przejście na taniego Androida. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 23 kwietnia 2021 Opublikowano 23 kwietnia 2021 Nie siedzę w androidzie ale Imo jeżeli chodzi o android to najlepszym wyborem jest Pixel 4a lub 5, kumpel który od lat używał Samsunga, zamienił właśnie na Pixel i mówi ze petarda Cytuj
baniek 246 Opublikowano 23 kwietnia 2021 Opublikowano 23 kwietnia 2021 Skłaniałbym się ku taniemu androidowi, ten Pixel to bardzo ciekawa propozycja jednak nie z tej półki cenowej w którą uderzam Cytuj
WisnieR 2 707 Opublikowano 23 kwietnia 2021 Opublikowano 23 kwietnia 2021 Przesiadka z Iphona na coś z Androidem do tysiaka to może być dla Ciebie szok... Nawet z tak taniego jak 5s. Może sprawdź Poxo X3 PRO ewentualnie Poco X3 NFC. Są już trochę na rynku i nie mają takich problemów jak niedawno wypuszczony F3. Pixel 4a można kupić w niemieckim MM za 1500zł. Nie szukaj Pixeli w Polsce bo nie ma u nas ich dystrybutora więc ceny są z kosmosu - taki 4a to około 2500zł? 1000zł więcej niż w DE. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi