Skocz do zawartości

Jaki telefon wybrać?

jaszczoor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Telefony z bateriami od 4k (poniżej tego to już nie patrzę, bo wiem jak potrafią szybko drenować) to już są w miarę sensowne, nawet jak używasz 3 apki na krzyż, to jest w stanie wytrzymać na luzie do końca dnia bez stresu, że będziesz miał 40% nawet. 

Opublikowano
16 hours ago, WisnieR said:

Bez przesady P30 Pro to już trochę zabytek. Ten procesor długo nie pociągnie. Z resztą szukam przeskoku na coś nowego, bo jednak te 120hz i topowy Snapdragon w POCO F3 to był odczuwalny. Wi-Fi 6 też by się przydało bo będzie niedługo standardem.

No z takimi wymaganiami będzie ciężko. P30 Pro przeżytek? Chcesz sterować rakietami, że mocy może ci zabraknąć? IMO jest to świetny telefon z topowym aparatem. Jedynie czego mu brakuje to wyświetlacz 90 albo 120HZ.

• Plusik 1
Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał:

No z takimi wymaganiami będzie ciężko. P30 Pro przeżytek? Chcesz sterować rakietami, że mocy może ci zabraknąć? IMO jest to świetny telefon z topowym aparatem. Jedynie czego mu brakuje to wyświetlacz 90 albo 120HZ.

No nie wiem Mate 10 Pro jeszcze rok temu był rakietą i w życiu bym nie myśłał o wymianie, a wystarczyła aktualizacja i przycina mi nawet klawaitura google więc nie chce się pchać w Kirina 980 za bardzo... Gdyby dało się go dorwać w okolicy 1700zł to bym brał w ciemno ale nie za 2000zł. Poza tym jak już spróbowałem 120hz to jednak chciałbym to mieć, bo jest niesamowita różnica w płynności. Coś jak 30vs60fps. Niby człowiek całe życie grał w 30fps ale trochę już za mało na obecne standardy.

Opublikowano

@WisnieR Zwróciłeś już tego F3? Co do problemu drenażu baterii na czuwaniu, ponoć wjechał wczoraj apdejt, który to naprawia.

edit: A, doczytałem, że tak :lapka:

Sam chciałem go brać, ale jak czytam o tych zjebanych wyświetlaczach w chyba połowie egzemplarzy, to się odechciewa. Nie ma szans, że coś, co można poprawić softem. Nie wiem, jak bardzo irytująca jest taka zielona poświata w codziennym użytkowaniu, no ale na zdjęciach nie wygląda to estetycznie.

Co do odświeżania, celuj przynajmniej w 90Hz. Nie ma aż takiej różnicy w porównaniu do 120, a wrażenia nadal sztos

Opublikowano
1 hour ago, Czoperrr said:

Szkoda, że nie da się wsadzić do nich eneloopków :asax:

Szkoda, że baterie są schowane, a telefony klejone, zamiast wręcz przeciwnie - pozwolić na łatwą wymianę zużytej baterii albo wręcz podmienianie w ciągu dnia. No ale jakoś trzeba "zachęcić" ludzi do kupna nowego telefonu.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Frantik napisał:

@WisnieR Zwróciłeś już tego F3? Co do problemu drenażu baterii na czuwaniu, ponoć wjechał wczoraj apdejt, który to naprawia.

edit: A, doczytałem, że tak :lapka:

Sam chciałem go brać, ale jak czytam o tych zjebanych wyświetlaczach w chyba połowie egzemplarzy, to się odechciewa. Nie ma szans, że coś, co można poprawić softem. Nie wiem, jak bardzo irytująca jest taka zielona poświata w codziennym użytkowaniu, no ale na zdjęciach nie wygląda to estetycznie.

Co do odświeżania, celuj przynajmniej w 90Hz. Nie ma aż takiej różnicy w porównaniu do 120, a wrażenia nadal sztos

Ja to widzę i mnie to denerwuje, szczególnie jak się korzysta z trybu ciemnego, który de facto w każdej apcje zamiast czarnym jest szarym, a na szarym najbardziej widać ten problem. Nie wiem po co wymyślili tryb "ciemny", dzieki któremu OLEDy mogą oszczędzać energię na czarnych pikselach, tylko po to żeby wjebać tam szary kolor, więc i tak każdy pixel się pali...

OnePlus 8T skradł moje serce - ładuje sie do pełna w 34minuty!, ale tu też jest ogromny problem z tymi ekranami. No bez jaj, nie wróce do IPSa... Aż na serio zacząłem myśleć o P30 Pro ale szkoda mi 2 tysięcy na ten telefon :/ Trudno przemęcze się może jeszcze pół roku z Matem i zobaczymy jak się ceny będą kształtować.

Edytowane przez WisnieR
Opublikowano (edytowane)

Baterie to kupa bo na razie ciężko o zaskakujace rozwiązania w magazynowaniu energii. A telefonów grubych na 1 cm za dużo chętnych nie ma. A nwet jak będzie skok jakościowy to producenci ekranów i procków szybko wykorzystają możliwości nowych baterii i wrócą do tego co akceptują klienci czyli 1-2 dni pracy na baterii kosztem większej mocy czy bajerów jak nie wiem może 240 Hz ekrany. 

Edytowane przez Ukukuki
Opublikowano

21 minut temu, WisnieR napisał:

Trudno przemęcze się może jeszcze pół roku z Matem i zobaczymy jak się ceny będą kształtować.

Ja teraz czekam na Mi 11 Lite 5G. Premiera u nas jakoś w przyszłym tygodniu. Wygląda, że ma wszystko, czego potrzebuję. W dodatku ekran jest ciut mniejszy od F3 (6,5 vs 6,7"), co powinno się przełożyć na nieco lepszą ergonomię. No i cenowo również w okolicach 1500

Opublikowano

Przecież za pół roku to telefony mogą tylko podrożeć, przez jeden głupi podatek, co Kukiz jest namawiany za głosowaniem tej złodziejskiej daniny dla zaiksu. 

Opublikowano

Ej, a jakiś telefon nie-smartfon, po prostu do dzwonienia z w miarę dobrą baterią i bez wodotrysków? Typowa cegła wzorem starych Nokii. Patrzyłem, że jest tych Nokii trochę, ale coś podjerzane małe baterie mają... 

Opublikowano
6 godzin temu, Faka napisał:

Przecież za pół roku to telefony mogą tylko podrożeć, przez jeden głupi podatek, co Kukiz jest namawiany za głosowaniem tej złodziejskiej daniny dla zaiksu. 

To zamówisz telefon z EU, cła dowalić nie mogą. 

Opublikowano (edytowane)
8 minutes ago, messer88 said:

Tak spytam te nowe galaxy za 4-5k to jest normalna cena? :dynia: Ja się zatrzymałem na czasach jak nowy flagowiec nie przekraczał 2,5k. 

Standard, nowe Xiaomi też ma cene 5k. Ceny nowych konsol to teraz groszowe sprawy.

Edytowane przez Czoperrr
Opublikowano
Godzinę temu, messer88 napisał:

Tak spytam te nowe galaxy za 4-5k to jest normalna cena? :dynia: Ja się zatrzymałem na czasach jak nowy flagowiec nie przekraczał 2,5k. 

5k? Gdzie tak tanio? :Coolface:

Na premierę chcieli nawet 8-9k za topowe wersje... 

Opublikowano

Mój iPhone 5s postanowił kopnąć w kalendarz i szukam jakiegoś zamiennika, mniej więcej do tysiaka. Nie mam wygórowanych oczekiwań (patrz pierwsze zdanie), ale im głębiej szukam tym mniej wiem, jakieś propozycje dla niewymającego użytkownika?

Opublikowano
6 hours ago, baniek said:

Mój iPhone 5s postanowił kopnąć w kalendarz i szukam jakiegoś zamiennika, mniej więcej do tysiaka. Nie mam wygórowanych oczekiwań (patrz pierwsze zdanie), ale im głębiej szukam tym mniej wiem, jakieś propozycje dla niewymającego użytkownika?

iPhone 7 albo 8, ew iPhone SE pierwszej generacji ktory jest prawie identyczny jak 5s

Opublikowano

Nie siedzę w androidzie ale Imo jeżeli chodzi o android to najlepszym wyborem jest Pixel 4a lub 5, kumpel który od lat używał Samsunga, zamienił właśnie na Pixel i mówi ze petarda 

Opublikowano

Przesiadka z Iphona na coś z Androidem do tysiaka to może być dla Ciebie szok... Nawet z tak taniego jak 5s. Może sprawdź Poxo X3 PRO ewentualnie Poco X3 NFC. Są już trochę na rynku i nie mają takich problemów jak niedawno wypuszczony F3. Pixel 4a można kupić w niemieckim MM za 1500zł. Nie szukaj Pixeli w Polsce bo nie ma u nas ich dystrybutora więc ceny są z kosmosu - taki 4a to około 2500zł? 1000zł więcej niż w DE.

• Plusik 1