Skocz do zawartości

Jaki telefon wybrać?

jaszczoor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie bierz Lite, bierz 5 albo 5 Z z 5G. Lite trochę słabszy, ale Reno 5 Z 5G mam, używam, chwalę sobie. Fun fact: to jest niemal 1:1 ta sama słuchawka, którą ma moja partnerka (ten Realme 8 Pro), ale z innym OS, gorszym aparatem, szybszymi aktualizacjami systemu i obsługą 5G właśnie. Jeśli masz możliwość niewielkiej dopłaty i wzięcia nowszego modelu (Reno 6, 7 albo Realme 9, 10) to pewnie będziesz zadowolony.

Opublikowano (edytowane)

Wjechało Moto Edge 30 neo, kompaktowy telefon jednak robi robote... ale się okazało że nie ma wejścia na mini jacka. Polecacie jakąś dobrą przejściowke usb c na minijack.

Edytowane przez S_600
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zacząłem znowuż mielić temat.

7 lat na Huawei P20 Pro.

Tyle wystarczyło, żeby mnie zmusić do zmiany telefonu. Nie ukrywam to był najdłuższy czas spędzony przy jednym telefonie. 

Wybrałem Galaxy S23Ultra z 12GB ramu i 512GB pamięci wewnętrznej. Co mogę powiedzieć? Drogo ale nie miałem siły i ochoty bawić się w półśrodki. 

To była najlepsza decyzja bo fonik to generalnie mocny kombajn. 

Opublikowano
20 minutes ago, II KoBik II said:

Zacząłem znowuż mielić temat.

7 lat na Huawei P20 Pro.

Tyle wystarczyło, żeby mnie zmusić do zmiany telefonu. Nie ukrywam to był najdłuższy czas spędzony przy jednym telefonie. 

Wybrałem Galaxy S23Ultra z 12GB ramu i 512GB pamięci wewnętrznej. Co mogę powiedzieć? Drogo ale nie miałem siły i ochoty bawić się w półśrodki. 

To była najlepsza decyzja bo fonik to generalnie mocny kombajn. 

Wymieniałeś przez te 7 lat baterie? 

Opublikowano

Właśnie tu jest hit. Bo np. Ładowarkę odłączam o godzinie przykładowo o 4:00 i podpinam tel o godz. 22:00 mając w zapasie około 30-40%. A sam telefon jest używany niemal non stop w pracy. Zdjęcia i łączność GSM ciągle w użyciu bo na hali jest problem z zasięgiem. Także ten element po tylu latach był dla mnie TOP

Jednakowoż pojawiał się już problem przy NFC, jedna szybka z aparatu wypadła, nawet nie wiem kiedy. 6GB ramu zaczęło doskwierać a i jakość zdjęć już mocno ponad przeciętna. 

Generalnie to były dobre lata z tym fonikiem.

Opublikowano
50 minutes ago, II KoBik II said:

Właśnie tu jest hit. Bo np. Ładowarkę odłączam o godzinie przykładowo o 4:00 i podpinam tel o godz. 22:00 mając w zapasie około 30-40%. A sam telefon jest używany niemal non stop w pracy. Zdjęcia i łączność GSM ciągle w użyciu bo na hali jest problem z zasięgiem. Także ten element po tylu latach był dla mnie TOP

Jednakowoż pojawiał się już problem przy NFC, jedna szybka z aparatu wypadła, nawet nie wiem kiedy. 6GB ramu zaczęło doskwierać a i jakość zdjęć już mocno ponad przeciętna. 

Generalnie to były dobre lata z tym fonikiem.

Czyli nie wymieniałeś. Pytam w kontekście P30 Pro, które używam już ponad 3 lata i chciałbym używać przez lata kolejne. Bateria nadal trzyma 1-1,5 dnia i zastanawiam się jak długo jeszcze będzie trzymać tak dobre czasy.

Opublikowano
27 minutes ago, Mani said:

w moim op7pro tez od 3 lat bateria dość dobrze trzyma. ale czuje w tym roku zmiane. tylko jeszcze nie dokońca wiem na co. 

Jeśli ktoś nie potrzebuje najmocniejszego procesora na rynku to chyba Pixel 7 Pro jest najlepszym wyborem z uwagi na cenę (3200zł). 

Opublikowano

Najlepszy na chwile obecną IMO stosunkiem jakość=cena to Op11. Ew NothingPhone2. 

Ja myślę obecnie nad jakimś foldem. Fajny bajer. Honor Magic V2 ciągnie mnie do siebie a w sierpniu ma zostać pokazany Oneplus Open czyli nowy Oppo fold.

Opublikowano
14 minut temu, Mani napisał:

Najlepszy na chwile obecną IMO stosunkiem jakość=cena to Op11. Ew NothingPhone2. 

Dodałbym tu jeszcze Norda3 od OnePlus

Opublikowano
31 minut temu, Czoperrr napisał:

Kurde dla mnie jako fotografa hobbystę Xiaomi 13 Ultra + Photography kit to coś zajebistego. Z drugiej strony jednak za taką cenę można mieć dobry aparat.

sam tez nad takim zestawem się zastanawiam. ale kusi tez jakiś FOLD. Wogóle kurde mam rozkmine czy się wkurwić i brać honora magic 5 pro ultimate czy sprowadzać właśnie tego XIAOMI czy też oppo find 6 pro. No nie potrafie się zdecydować bo praktycznie te telefony są identyczne.

Opublikowano
W dniu 4.08.2023 o 12:42, Mani napisał:

sam tez nad takim zestawem się zastanawiam. ale kusi tez jakiś FOLD. Wogóle kurde mam rozkmine czy się wkurwić i brać honora magic 5 pro ultimate czy sprowadzać właśnie tego XIAOMI czy też oppo find 6 pro. No nie potrafie się zdecydować bo praktycznie te telefony są identyczne.

wszystkie trzy mają takie wyjebane aparaty? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pany, szukam dla taty czegoś w budżecie ~1000-1500. Coś z dobrym SOT i baterią, na dwie karty sim, z dobrym ekranem i dźwiękiem. Coś warte polecenia? 

Opublikowano
W dniu 17.08.2023 o 22:07, dee napisał:

Sprawdź Oppo A78, za 1k ciężko znaleźc coś lepszego

Dzięki, fajny telefonik. Ostatecznie tato wybrał Motkę g72, bo lżejsza i mu lepiej w dłoni leżała, ale jak ktoś szuka faktycznie do 1k to ten Oppo wart polecenia. 

• Plusik 1