szeni 114 Opublikowano 29 sierpnia 2012 Opublikowano 29 sierpnia 2012 Akcje Samsunga notowane sa na koreanskiej gieldzie. Po ogloszeniu wyroku kurs spadl z 1280k do 1180k, czyli o niecale 8%, ale zdazyl juz wrocic do poziomu 1220k i stale rosnie. Trudno sie dziwic, skoro z kont musial wyparowac 1 miliard dolarow, ale zgadnij ile to dla takiej firmy jak Samsung, ktora za 2011 ma 250 miliardow przychodu, z czego 18 to zysk netto. To wszystko i tak nie ma zadnego wplywu na operacje oddzialu komorkowego, ktory jest najwiekszym na swiecie producentem telefonow, a tym bardziej na support i aktualizacje. 1 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 29 sierpnia 2012 Opublikowano 29 sierpnia 2012 Paradoksalnie ten werdykt może Samsungowi... pomóc. Amerykański sąd właściwie orzekł, że Samsungi to kopie jabłuszek. A skoro nie widać różnicy... ? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 29 sierpnia 2012 Opublikowano 29 sierpnia 2012 To ja im w takim razie pomogłem, bo jednak nabyłem Galaxy Ace 2. Dzięki za wszystkim za porady, bo przedrzeć się dziś przez morze smartphonów to nie lada wyzwanie. Wkrótce napiszę, jak się sprawuje Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 (edytowane) Oka mam tego sgs2 i powiem tak. Chyba nigdy mnie tak żadne urządzenie nie urzekło, chodzi płynnie, pełno fajnych funkcji i ogólnie cud miód, Ale oczywiście nie może być za pięknie ;/ Ja rozumiem, że bateria w smartfonach nie trzyma za długo. Ale w moim przy normalnym użytkownaiu (cos tam posicagelm z marketu, z 20 minut pograłem, killka okolo 30s rozmów, pare smsów) trzyma ok 12h ;/ Czy to nie ciut za krótko ? Zaznaczam, że telefon to nówka. Edytowane 30 sierpnia 2012 przez puszkin Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 No oryginalnym sofcie wszystko jest mozliwe ;D Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Paradoksalnie ten werdykt może Samsungowi... pomóc. Amerykański sąd właściwie orzekł, że Samsungi to kopie jabłuszek. A skoro nie widać różnicy... ? To lepiej kupować np SG SIII który kosztuje tyle samo co iPhone 4S? ;D Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 A nie? 1.3" wiekszy wyswietlacz, prawie dwa razy mocniejszy procesor i masa innych rzeczy, ktore sa lepsze w tej samej cenie. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Oczywiście ze nie. Wyświetlacz jest ok tylko do neta. Użytkowanie telefonu przy takiej wielkości już nie bardzo. Mocniejszy procesor? I co z tego skoro sam telefon laguje mimo takich bebechów. I dodatkowo Android który jest syfem totalnym. Ostatnio wykasowały się wszystkie save'y gier po update systemu. Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Biedny Ty, a powiadomienia o zrobieniu backupa przed updatem pewnie nie miales ;( Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Backup był zrobiony lecz nie w tym rzecz. Całe szczęście to nie mój tel bo ja bym nie wyrobił z takim badziewiem. Jak update systemu możesz pieprzyć cokolwiek? No tak androidowcy są pewnie do tego przyzwyczajeni, bo to taki dopracowany system, który wcale nie zamula po paru miesiącach użytkowania mimo 4 rdzeni w procku. 1 Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 A nie? 1.3" wiekszy wyswietlacz, prawie dwa razy mocniejszy procesor i masa innych rzeczy, ktore sa lepsze w tej samej cenie. no, tylko system z(pipi)any Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Co Wy macie do tego Androida, stockowy Windows tez jest z(pipi)any dopoki sie z nim czegos nie zrobi. Poswiec godzine swojego super za(pipi)iscie cennego czasu zeby cos z nim zrobic i bedzie dzialal lepiej niz sie spodziewasz. Ale latwiej stwierdzic ze (pipi)owy, majac jakies (pipi) brandowane z Orange czy czegos innego, ktore tylko pogorsza sprawe. Cytuj
HUNTER297 7 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 (edytowane) Dzięki za opinie A mógłbyś coś powiedzieć o HTC Wildfire S ? Jest nieco tańszy od innych, a nie wiem, czy jest sens kupować droższy telefon, jeśli chciałbym korzystać jedynie z internetu i drobnych gierek. Wszystko tylko nie Wildfire! Może Desire C albo lepiej HTC One V którego można zdobyć do 800zł a ma bardzo dobry procesor jak na tę półkę cenową. Ewentualnie Xperia Sola. A z Androidem jest jak z demokracją. Nie jest idealny ale nie mamy niczego lepszego. Może Windows Phone 8 będzie lepszy ale narazie Android nie ma konkurencji. A mój HTC One X chodzi super płynnie. Edytowane 30 sierpnia 2012 przez HUNTER297 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Co Wy macie do tego Androida, stockowy Windows tez jest z(pipi)any dopoki sie z nim czegos nie zrobi. Poswiec godzine swojego super za(pipi)iscie cennego czasu zeby cos z nim zrobic i bedzie dzialal lepiej niz sie spodziewasz. Ale latwiej stwierdzic ze (pipi)owy, majac jakies (pipi) brandowane z Orange czy czegos innego, ktore tylko pogorsza sprawe. niestety, niektórzy jak już uzbierają na iPhone'a po 3 latach ciułania kieszonkowego i żulenia od babci lubią chodzić po Internetach i w każdym miejscu wypisywać, jaki to ich AJFON jest uber a Android to bieda i gów,no olewać najlepiej chyba 3 Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 (edytowane) Sa też i tacy którzy mając do wyboru szajsunga i iPhone'a wybierają telefon ze stabilnym, szybkim i niezawodnym systemem w postaci iOS. System na którym telefon działa pewnie bez rootowania i kombinacji z wywalaniem niektórym składników. Gdzie telefon nie ściąga masy śmieci z głupią tapetą. Gdzie wszystko jest tam gdzie powinno, poukładane w logiczny sposób. Gdyby nie to że gram na pc, windowsowego badziewia tez bym sie pozbył i zakupił Maca. I skończmy juz z tym mitem niesamowicie drogiego iPhona bo topowe sprzęty od samsunga czy HTC kosztują tyle samo. Jedyna róznica jest taka ze sprzęt apple trzyma cenę bardzo długo w przeciwieństwie do plastikowych zabawek z androidem. Edytowane 30 sierpnia 2012 przez mattaman 3 Cytuj
HUNTER297 7 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Sa też i tacy którzy mając do wyboru szajsunga i iPhone'a wybierają telefon ze stabilnym, szybkim i niezawodnym systemem w postaci iOS. System na którym telefon działa pewnie bez rootowania i kombinacji z wywalaniem niektórym składników. Gdzie telefon nie ściąga masy śmieci z głupią tapetą. Gdzie wszystko jest tam gdzie powinno, poukładane w logiczny sposób. Gdyby nie to że gram na pc, windowsowego badziewia tez bym sie pozbył i zakupił Maca. I skończmy juz z tym mitem niesamowicie drogiego iPhona bo topowe sprzęty od samsunga czy HTC kosztują tyle samo. Jedyna róznica jest taka ze sprzęt apple trzyma cenę bardzo długo w przeciwieństwie do plastikowych zabawek z androidem. Wiesz dlaczego wziąłem Androida? A mogłem iPhone'a bo budżet podobny. Przez to żebym mógł w nim grzebać, nie zapomnijmy o obsłudze audiofilskich kodeków dźwięku jak .ape czy .flac. Tego nie uświadczę na iPhonie. Albo Flash który jest dla mnie ważny. Nie hejtuje Apple ale każdy wybiera według tego co potrzebuje. A Android jest płynny. Mój One X chodzi jakby miał się wybrać w samodzielną wyprawę w kosmos więc nie wiem o co ci chodzi. Cytuj
pawel3569 20 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 A tak swoją drogą to ajfon niedługo ma pozbyć się swojego największego uwstecznienia jakim jest porażająca wielkość ekranu- przynajmniej tak słyszałem. Wtedy na pewno więcej ludzi się nim zainteresuje. Płynność działania jednak urzeka każdego i nie ma się co sprzeczać Cytuj
HUNTER297 7 Opublikowano 30 sierpnia 2012 Opublikowano 30 sierpnia 2012 (edytowane) A tak swoją drogą to ajfon niedługo ma pozbyć się swojego największego uwstecznienia jakim jest porażająca wielkość ekranu- przynajmniej tak słyszałem. Wtedy na pewno więcej ludzi się nim zainteresuje. Płynność działania jednak urzeka każdego i nie ma się co sprzeczać To nie jest wielki atut gdy Windows Phone też oferuje płynny interfejs a topowe androidy śmigają aż miło. Jedyny atut iOS to intuicyjność i prostota bo nie oszukujmy się Android jest skomplikowany. Edytowane 30 sierpnia 2012 przez HUNTER297 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 31 sierpnia 2012 Opublikowano 31 sierpnia 2012 Android a iOS to niebo a ziemia, nie ma co porównywać w ogóle. Dwa różne systemy, które jednak coraz bardziej zbliżają się do siebie (iOS staje się coraz bardziej otwarty i przejmuje feature'y z Androida, a Android wreszcie staje się płynny i jednolity jak iOS). Dla mnie ogromnym plusem iOS jest baza aplikacji, która jest ogromna i często spotkać można perełki, których na próżno niestety szukać na systemie Google. Od czerwca siedzę na iPhone 4 i kurczę, jest mi całkiem dobrze (a przypomnę: jestem (byłem?) ogromnym fanem robocika). Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 31 sierpnia 2012 Opublikowano 31 sierpnia 2012 (edytowane) ja mam porownanie: android nie jest może najpiekniejszy, pewnie miejscami przycina, i wymaga troche roboty, ale jak juz go odpicujesz to mozesz robic co ci sie podoba iOS słodziachny, modny, laski na niego lecą, prosty w obsłudze i gotowy do użycia odrazu po wyjęciu z pudełka fajna i droga zabawka. chcesz coś w nim zrobić oprocz szpanu w starbucksie? nie możesz! why?? because FUCK YOU! thats why! to jest tak samo jak z macami i linuxem, jeden jest prosty i słitaśny, idealny dla laików ktorzy chodzą w wełnianaych czapkach i raybanach linux jest brzydkim, upierdliwy i wymaga umiejętności, ale jak ktoś chce na kompie robić cos wiecej niż tworzenie slideshow'ów to musi zakasać rękawy i wziać sie do roboty zawsze tak jest, jak coś jest proste i modne to jest ograniczone, jak chce sie miec wiele możliwosci i kontrole to trzeba wybrać coś trudniejszego w użyciu ale dającego wiecej możliwosci Edytowane 31 sierpnia 2012 przez Yano Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 31 sierpnia 2012 Opublikowano 31 sierpnia 2012 (edytowane) A tak swoją drogą to ajfon niedługo ma pozbyć się swojego największego uwstecznienia jakim jest porażająca wielkość ekranu- przynajmniej tak słyszałem. Wtedy na pewno więcej ludzi się nim zainteresuje. Płynność działania jednak urzeka każdego i nie ma się co sprzeczać Dla mnie to bedzie jedna z najwiekszych porazek nowego iP. Ekran w takim SGS3 jest IMO po prostu za duzy, bo telefon jest przez to niewyobrazalnie wielki. Co do Android vs iOS - lubie jak Androidowcy sie spinaja Coz, ja osobiscie majac porownanie dwoch topowych modeli z Androidem i iOS na pokladzie, wciaz wybieram iOS, a teksty o szpanie... no jak ktos kupuje telefon po to zeby nim szpanowac, albo w ogole wyobraza sobie szpan czyms co ma pol swiata to juz jego problem ;] to jest tak samo jak z macami i linuxem, jeden jest prosty i słitaśny, idealny dla laików ktorzy chodzą w wełnianaych czapkach i raybanach linux jest brzydkim, upierdliwy i wymaga umiejętności, ale jak ktoś chce na kompie robić cos wiecej niż tworzenie slideshow'ów to musi zakasać rękawy i wziać sie do roboty to zart, prawda? miales na mysli porownanie windowsa z linuxem i osxem Edytowane 31 sierpnia 2012 przez Lucek Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 31 sierpnia 2012 Opublikowano 31 sierpnia 2012 tak tak, mac'owcy twierdzą że da sie na macu robic cos wiecej niz slideshow z imprezy. ale jakoś nikt nie potrafi tego udowodnic chcialem wlasnie znalesc fotke nerda i hipstera i zapytać którym z nich jestes, ale okazalo sie że praktycznie niczym sie nie różnią z wyglądu.. kurna. hipsterzy calkowicie rpzejeli nerdowski image 1 Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 31 sierpnia 2012 Opublikowano 31 sierpnia 2012 tak tak, mac'owcy twierdzą że da sie na macu robic cos wiecej niz slideshow z imprezy. ale jakoś nikt nie potrafi tego udowodnic ale korzystales kiedykolwiek z osx? Wiesz, ze to tak samo unixowy system jak linux? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 31 sierpnia 2012 Opublikowano 31 sierpnia 2012 czy ja ci wyglądam na geja? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi