Skocz do zawartości

Jaki telefon wybrać?

jaszczoor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Xperię U i nie narzekam, a nawet zadowolony jestem, bateria przy słuchaniu muzyki, długiej zabawie na wifi/3g trzyma spokojnie dobę, przy graniu powinno bez bólu wytrzymać do nocnego ładowania. Zdjęcia wychodzą ładne (chociaż żaden aparat nie pobije tego z HTC mozart). Mała ilość pamięci lekko boli, ale do gier mnie nie ciągnie, więc wystarcza mi to co jest.

Opublikowano

Chodzi mi o to, by przy 60 min słuchania muzyki, 15-20 minut grania, kilku smsom i jednej krótkiej rozmowie tel wytrzymał 2-3 dni.

haha nawet bez tego tele trzyma 1 dzień, max 2 dni jeśli cały czas leży i nic nie robi. to dotyczy wiekszości smartfonów

Opublikowano (edytowane)

Chodzi mi o to, by przy 60 min słuchania muzyki, 15-20 minut grania, kilku smsom i jednej krótkiej rozmowie tel wytrzymał 2-3 dni.

haha nawet bez tego tele trzyma 1 dzień, max 2 dni jeśli cały czas leży i nic nie robi. to dotyczy wiekszości smartfonów

To może inaczej, coś o podobnych parametrach do Xperii Mini Pro lub Live with Walkman z baterią 1500 mAh, bo mi jedynie co przychodzi na myśl to właśnie Samsung Wave S8500 i Xperia Ray, ale ona wykracza ponad mój budżet.

Edytowane przez grzes!ek*ps2
Opublikowano

Warto zakupić Samsunga Wave S8500?? Czy nie ma sensu pakować się w Bade??

Dodam, że telefon potrzebny (prócz dzwonienia i smsowania) do muzyki, czasami do zagrania w jakąś gre i raz na jakis czas do zrobienia zdjęcia.

A może jest coś dobrego z androidem, powiedzmy do 630-650zł ?? Zależy mi wyświetlaczu poniżej 4 cali (3,3-3,7), procesorze min 800 MHz + 512 RAM, niezłej baterii, dobrym odtwarzaniu muzyki i aparacie min 5 MPX. Chodzi mi tylko o nowe modele.

Zastanawiałem się też nad Xperią U, ale brak wejścia na karte pamięci to porażka :confused:.

Jak na razie nie istnieje coś takiego jak smartfon z dobrą/ niezłą baterią ;)

Motorola RAZR MAXX

Fakt, zwracam honor :D

To smutne, że ekrany, procki i inne bebechy rozwijają się w kosmicznym tempie a źródło zasilania tego wszystkiego(z małymi wyjątkami jak widać) jest mocno zacofane.

Opublikowano

Ace 2 ma niezłą baterię, bezczynnie potrafi przeleżeć z dobre 5 dni. Przy średnio-intensywnym użytkowaniu 1-2 dni spoko trzyma.

Opublikowano

Przy srednio intensywnym uzytkowaniu to i sgs3 1 dzien trzyma, ale chyba nie o to mu chodzi ;) Ja w sumie mam na to centralnie wylane, bo i tak podlaczam telefon do ladowarki na noc.

Opublikowano (edytowane)

lucek nie wiem jak to jest teraz z z baterią do sgs3 ale kiedyś słyszalem że poważne ostrzeżenia że podłaczania komy na noc na 6-8 godizn to najlepszy sposob żeby z(pipi) baterie. czyli regularne zbyt długie trzymanie jej na kablu (po tych 2 godiznach gdy ma juz 100%) , podobno nowe baterie nie mają tego problemu ale lepiej sie upewnij zanim sobie zepsujesz baterie, bo wtedy nie starczy nawet na pół dnia

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Ja mając ten dylemat i kupiłem znajomej Wave'a3 - duży i łądny ekran, alu obudowa, Bada os czyli nic nie da się zepsuć, dobry aparat i przede wszystkim dobra bateria i jest zadowolona. Android by się poprostu zmarnował jeśli ktoś dzwoni, pisze i robi fotki.

Opublikowano

Znajoma szuka najlepszego smartfona do 800-900zł. Zastanawiam się jaki byłby teraz najlepszy w tej cenie (nowy).

Miałem taki dylemat 2 miesiące temu i wybrałem Samsung Galaxy Ace II. Jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano

Znajoma szuka najlepszego smartfona do 800-900zł. Zastanawiam się jaki byłby teraz najlepszy w tej cenie (nowy).

Miałem taki dylemat 2 miesiące temu i wybrałem Samsung Galaxy Ace II. Jestem bardzo zadowolony.

Zrobiłem to samo. Znając zainteresowania osoby, która będzie korzystać z tego telefonu poleciłem Ace 2, na pewno będzie zadowolona.

Opublikowano

Co teraz najciekawszego jest z dwoma kartami sim?

niestety pyta pytę goni i pytą pogania. nic ciekawego, same stare konstrukcje + sporo bezmarkowej chińszczyzny. całe szczęście zdecydowałem się wyj.ebać drugi numer do kosza i zostałem już przy jednym telefonie, bo noszenie dwóch to już był cyrk na kółkach. tak sobie myslę, że gdyby HTC lub BB wypuścili dobry smartphone na dwie karty to z miejsca sporo rynku ich.

Opublikowano (edytowane)
niestety pyta pytę goni i pytą pogania. nic ciekawego, same stare konstrukcje + sporo bezmarkowej chińszczyzny. całe szczęście zdecydowałem się wyj.ebać drugi numer do kosza i zostałem już przy jednym telefonie, bo noszenie dwóch to już był cyrk na kółkach. tak sobie myslę, że gdyby HTC lub BB wypuścili dobry smartphone na dwie karty to z miejsca sporo rynku ich.

cztery wśród znanych firm:

HTC Desire V - 4" i 1GHz, ICS

Samsung Galaxy S Duos - ICS

Samsung Galaxy Ace Duo - GB

Nokia Asha 305 - 3", 1GHz

Edytowane przez greah
Opublikowano

Mam pytanie będę zmieniał teraz telefon i mam do wyboru takie telefony :

Sony Xperia Miro, Sony Xperia U, Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy Y, Nokia Lumia 710, Motorola Motoluxe, HTC Wildfire S

Ogólnie z tych telefonów prawdopodobnie najlepsza jest Xperia U ( chociaż brakuje temu modelowi slotu pamięci, a sam telefon ma tylko kartę 4gb ). Chciałbym jednak poznać wasze zdanie.

Opublikowano

cztery wśród znanych firm:

HTC Desire V - 4" i 1GHz, ICS

Samsung Galaxy S Duos - ICS

Samsung Galaxy Ace Duo - GB

Nokia Asha 305 - 3", 1GHz

Niezle. Z tych to htc czy samsung s duos lepszym wyborem bedzie?

• 2 tygodnie później...