kubson 3 189 Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 Sprawdzę pewnie tego cm10, jak pobawie się touch wizem, A telefonu będę używał w 99% internet + dzwonienie,appki z informacjami i pewnie jakieś gry logiczne + Heroes of Might and Magic 2 i emu Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 IMO TouchWiz w SGS3 działa naprawdę spoko ale, wiadomo, każdy ma jakieś swoje zboczenia Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 2 grudnia 2012 Opublikowano 2 grudnia 2012 A jak dziala wczesniej i czemu jest gorszy? No i co bedzie zlego w 4,2? :> Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 Sony Xperia U, Samsung Galaxy Ace, Nokia Lumia 610 Co ma siostra wybrać i dlaczego? Lumia 610 chyba nie ma sensu, jako budżetowy model serii, która i tak nie będzie miała 8. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 Mogę wyrazić opinie o XPU i Ace. XPU - ICS, jeżeli nie jesteś w Orange to już masz, telefon dość mały na tle innych smartfonów, jednak dzięki temu poręczny, dość dobre wykonanie, niezły ekran, chociaż TFT jednak bardzo dobrze widoczny na słońcu pełne 24h na baterii pod warunkiem nie korzystania z gier 3d (na Arcane Legends bateria wytrzymuje tylko kilka godzin), procesor dwujajkowy, wszystko chodzi bez zająknięcia, na minus brak slotu na kartę mSD i tylko 4 GB dla użytkownika. Jeżeli siostra korzysta z FB to Sony postarało się o świetną integrację z tym serwisem. Ace, dobre wykonanie (chociaż gorsze niż XPU), slot na mSD, taki sobie ekran, kiepska bateria. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 Samsung Galaxy Ace to był nawet niezły mid-end swego czasu, ale na dzień dzisiejszy to trochę stary smartfon. Chyba warto wziąć Xperię U, konkretny telefonik jak na swoją cenę. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 Właśnie patrzyłem, że Ace to teraz już 2 wyszedł, a mowa jest o pierwszej wersji, podczas gdy Sony to dość nowy model. No i chociaż nie ma slotu na karty, to przynajmniej seryjnie ma już 4GB do wykorzystania, a na muzykę spokojnie to starczy. Plus ma lepszy procesor. Niby seryjnie siedzi tam Android 2.3 Gingerbread, ale można wgrać 4.0. Co to oznacza, duża różnica? Czy w takim razie można wgrać najnowszego Androida 4.2? Skąd wiadomo, czy np. gra będzie chodziła na nim płynnie czy nie? Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 Na chwilę obecną można wgrać jeno ics w wersji 4.0.x. Jelly Bean może nawet nie być. Jeżeli chodzi o wydajność to gpu to mali 400, czyli ten sam co w sgs2, procek ma dwa rdzenie taktowane po 1GHz. Dostępne gy chodzą bardzo ładnie, testowałem Bards Tale, Dead Trigger, coś tam jeszcze od twórcow tejże gry oraz nfs most wanted, aktualnie męczę Arcane Legends ( o czym już wspominałem). Ogólnie to ics w tym modelu poprawia dość znacząco wydajność 3d. Telefon wspiera też usb otg ( on the go) czyli typowy host, posiadając odpowiednią przejściówkę możesz podpiąć klawiaturę usb, myszkę czy najważniejsze: pendrive i bez problemu obejrzeć coś sobie. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 No i w XU jest najfajniejszy pasek podświetlający w porównaniu z XP i XS. Aż sam żałuje ze XP nie ma tego samego paska w ten sam sposob podswietlanego, no i troche szkoda ze Xperia T wogóle nie ma tego paska. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 3 grudnia 2012 Opublikowano 3 grudnia 2012 Dobra, ojciec zamówił już dla niej tę Xperię U, na Święta dostanie. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 Aporpo Mali-400, który w co drugim tablecie teraz siedzi i wszyscy piszą, że to ten sam układ co w SGS2/3. No więc... niespodzianka, to nie jest ten sam . W SGS2 siedzi jego najlepsza wersja, czterordzeniowa, która wydajnościowo jest świetna. W Xperii U pewnie siedzi dwurdzeniowa wersja, która nadal daje radę, ale to nie jest na pewno ta sama półka, co SGS2. A w tanich tabletach zazwyczaj siedzi budżetowa, jednordzeniowa wersja Mali-400, której do tej z SGS2 daleeeko. Oczywiście ma to swoją zaletę - dzięki temu dużo urządzeń jest kompatybilnych z większością gier w Play Store, ale jakby nie patrzeć, jest to sztuczka, na którą łapie się dużo ludzi. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 Dobry chwyt marketingowy nie jest zły, ale akurat w XPU świetnie się sprawdza Co do podświetlanego paska, fajny na początku, aktualnie mam go wyłączonego, używam jedynie do powiadomień. Najśmieszniejsze jest to, że Sony nie wykorzystało możliwości i trzeba korzystać z zewnętrznego programu, aby powiadomienia kolorowymi diodami włączyć. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 W temacie Android nikt nie napisal, wiec zapytam tutaj: Jaka jest najnowsza dostepna wersja Androida dla Samsunga Galaxy S3 w sieci Plus ? Jak ktos uzywa to napiszcie jeszcze czy warto aktualizowac z ICS czy lepiej zaczekac bo sa jakies bugi - cos czytalem, ze na 4.1 bateria szybciej schodzi. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 Dobry chwyt marketingowy nie jest zły, ale akurat w XPU świetnie się sprawdza Co do podświetlanego paska, fajny na początku, aktualnie mam go wyłączonego, używam jedynie do powiadomień. Najśmieszniejsze jest to, że Sony nie wykorzystało możliwości i trzeba korzystać z zewnętrznego programu, aby powiadomienia kolorowymi diodami włączyć. To sie ciesz bo w XP (pewnie w XS choć głowy nie dam) masz podświetlane tylko klawisze dotykowe a nie caly pasek i chyba program w niczym mi nie pomoże. Cytuj
bid0n 3 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 W temacie Android nikt nie napisal, wiec zapytam tutaj: Jaka jest najnowsza dostepna wersja Androida dla Samsunga Galaxy S3 w sieci Plus ? Jak ktos uzywa to napiszcie jeszcze czy warto aktualizowac z ICS czy lepiej zaczekac bo sa jakies bugi - cos czytalem, ze na 4.1 bateria szybciej schodzi. Dołączam się do pyt. w tym tygodniu będe miał swojego S3 z PLUSA. Można w Plusie zrobić już aktualizcje do Jelly Bean ? Cytuj
saptis 620 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 (edytowane) Znalazlem conieco na forum android.com.pl : wixi: Jeśli chodzi o Plusa to jest pare aplikacji doinstalowanych: Czasoumilacz, Ipla4plus (nie mam zielonego pojęcia czym się różni od zwykłej Ipli), Muzodajnia, Muzodajnia Player, Navi Expert Plus. Nie zwróciłem uwagi żeby jakieś dodatkowe procesy plusa były aktywne w tle. Nie sprawdzałem, ani nie uruchomiałem tych plusowskich cudów nawet. Przy włączaniu telefonu jest też animowane logo Plusa. To tyle. Aktualnie najnowszy soft to Andek 4.1.1 (Stockowy na pewno będziesz mieć 4.0.4. Działał bez jakichkolwiek problemów. Plus udostępnił andka 4.1.1 z Października, a nie jak inni operatorzy z września - jeśli jest inaczej to niech mnie ktoś poprawi). Loga Plusa na telefonie nie ma, simlocka też nie posiadam. Po aktualizacji z 4.0.4 na 4.1.1 różnice jakie zauważyłem: -lag parę sekund od czasu do czasu przy włączaniu kontaktów i dialer'a -w galerii zdjęcia przy pełnym ekranie/powiększone nie rozciągają się w pełni (czarny pasek u góry wielkości belki powiadomień zanim ona zniknie). -tel wydaje się chodzić troszkę szybciej, w trybie oszczędzania energii wogóle nic się nie przycina. -po rozciągnięciu belki bardziej podoba mi się prezentacja powiadomień Ja mam Samsunga Galaxy S3 wlasnie z sieci Plus, nie ma sim-locka ani zadnego logo, nie chce mi sie bawic i go debrandowac bo nie mam po co. Aktualizowac chyba na razie nie bede bo czytalem, ze bateria niektorym krocej trzyma na 4.1, zreszta poki co jest ok. i nie potrzebuje az tak nowej aktualizacji. Jedyne co zauwazylem to, zo ostatnio nie moglem wgrac zdjecia na swoj profil Picasa - mam konto, ale wyskakiwalo info, ze ne moze pobrac informacji o koncie. Z Xperii Neo V wysylam bez problemu, a na SGS3 sie nie da. Moze ktos sie tym bawil i wie co i jak ? Edytowane 4 grudnia 2012 przez saptis Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 Dobry chwyt marketingowy nie jest zły, ale akurat w XPU świetnie się sprawdza Co do podświetlanego paska, fajny na początku, aktualnie mam go wyłączonego, używam jedynie do powiadomień. Najśmieszniejsze jest to, że Sony nie wykorzystało możliwości i trzeba korzystać z zewnętrznego programu, aby powiadomienia kolorowymi diodami włączyć. To sie ciesz bo w XP (pewnie w XS choć głowy nie dam) masz podświetlane tylko klawisze dotykowe a nie caly pasek i chyba program w niczym mi nie pomoże. Sprawdzałeś to? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rundgong.illuminationcontrol&hl=pl Regulując jasność paska led można doprowadzić do wyłączenia podświetlenia. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 Mam w XP ten programik jednak pasek w porownaniu z podswietleniem w XU jest biedny. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 Śmieszna sprawa, w budżetowym telefonie dają taki "bajer" a w modelu - bądź co bądź wyższym - nie ma "bajera". Cytuj
Mani 685 Opublikowano 4 grudnia 2012 Opublikowano 4 grudnia 2012 tu masz pokazane jak pasek swieci w XP. Serio w porownaniu z XU to bieda. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 5 grudnia 2012 Opublikowano 5 grudnia 2012 @Mani faktycznie lipa Dzisiaj wyszedł oficjalny ICS w naszym "ukochanym" Orange, jak na razie wszystko gra i trąbi, przymierzam się do roota (flashtool się ściąga), ciekawe czy da radę. Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 10 grudnia 2012 Opublikowano 10 grudnia 2012 (edytowane) Siemanko, dziewczyna szuka jakiegoś telefonu, będzie brała abo więc ma ograniczony wybór. Co byście polecili z następujących modeli: Sony Xperia J, HTC Desire C, Samsung i8160 Galaxy Ace 2, Samsung S 5830 Galaxy Ace. . Dodać muszę, iż np Desire C jest za złotówę, a Soniacz za 299 zł. Edytowane 10 grudnia 2012 przez Faranell Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 10 grudnia 2012 Opublikowano 10 grudnia 2012 HTC Desire C to średniak, ale za zeta warto. Ma mały wyświetlacz, więc do neta raczej umiarkowany. Galaxy Ace II sam używam i jestem zadowolony, przyjemny telefon. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 10 grudnia 2012 Opublikowano 10 grudnia 2012 Jak piszesz ACE 2 to nie pisz o ACE1. Pare postów wcześniej ziom też pytał o SXJ takze mozesz sobie podpatrzeć. Z tych co wymieniles to jedynie SXJ i SGA2. Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 16 grudnia 2012 Opublikowano 16 grudnia 2012 Zastanawiam sie na Xperia P, telefon kosztuje 900zl i ogolnie praktycznie wszystko w nim mi odpowiada ... nie liczac wielkosci. Nie ma czegos o podobnych parametrach tylko mniejszego ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi