Skocz do zawartości

Jaki telefon wybrać?

jaszczoor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SGS3 Mini sobie daruj, poza super wyglądem i wymiarami niczym nie zaskakuje. Podzespoły ma dużo słabsze od dużego brata.

LG 9 to ciekawa opcja, ale musisz sam wiedzieć, czy pasuje Ci jego nakładka i raczej brak supportu jak to od LG ;).

Ja tam bym brał tego Nexusa 4 czym prędziej, cudowny sprzęcior.

Opublikowano

w tym tygodniu bede sprzedawał swój Galaxy S 3 z karta 16 gb i kilkoma gratisami typu 2x etuii, kable do auta  itp. Tel w stanie dosłownie idealnym , mam nawet te nalepki na przód i tył jakby ktoś chciał ;P 

Sprzedaję bo w UK czeka już na mnie nowy ( ubezpieczenie w banku, kto był wie o co kaman :P ) cenę  na allegro dam  konkurencyjną kto zainteresowany podbijać na PM zależy mi na czasie :)

Opublikowano

Sprzedaję bo w UK czeka już na mnie nowy ( ubezpieczenie w banku, kto był wie o co kaman :P )

W sensie, że zgłosiłeś telefon jako kradziony czy jak?
Opublikowano (edytowane)

Jak sie nie mylę to iphone i high endowe smartfony działające na androidzie po zgłoszeniu jako kradzione sa blokowane przez sieci komórkowe ktore potrzebują do tego imei, a zgłaszając kradzież telefonu trzeba podać wszystko włącznie z nr imei

Edytowane przez kubson
Opublikowano (edytowane)

Dało się go używać w Polsce bez problemu, ale po wyjeździe do UK, albo na Gibraltar był nieużywalny, po prostu zablokowany. No i nie dało się z niego ściągnąć simlocka całkowicie, tylko jailbreakowo, bo był na czarnej liście operatorów UK. Najgorsze, że łatwo się wpakować na minę, bo to normalny telefon z pudełkiem, wszystkimi akcesoriami i papierami. Więcej po prostu nie kupuję telefonów z UK, tym bardziej od Polaków.

Edytowane przez Lucek
Opublikowano

Jak sie nie mylę to iphone i high endowe smartfony działające na androidzie po zgłoszeniu jako kradzione sa blokowane przez sieci komórkowe ktore potrzebują do tego imei, a zgłaszając kradzież telefonu trzeba podać wszystko włącznie z nr imei

to takie trochę buractwo i oszustwo w czystej formie komuś takie coś sprzedać. 

Opublikowano (edytowane)

myślisz że ludzie się tym przejmują? ja pierwszego swojego SGS kupiłem z jak się okazało wymienionym ekranem, na nieoryginalny. Padł po 3 miesiącach, miałem stracić gwarancje bo nie świadomie oddałem go do serwisu. Cała impreza kosztowała mnie tyle że wtedy troche bym dołożył i kupł nówkę albo niedługo SGSII

Edytowane przez tomek1906
Opublikowano

Dało się go używać w Polsce bez problemu, ale po wyjeździe do UK, albo na Gibraltar był nieużywalny, po prostu zablokowany. No i nie dało się z niego ściągnąć simlocka całkowicie, tylko jailbreakowo, bo był na czarnej liście operatorów UK. Najgorsze, że łatwo się wpakować na minę, bo to normalny telefon z pudełkiem, wszystkimi akcesoriami i papierami. Więcej po prostu nie kupuję telefonów z UK, tym bardziej od Polaków.

Gorzej jak ma simlocka tak ja się nadziałem. Wziąłem go specjalnie do UK, by tam mu zdjąć tego simlocka i normalnie używać, a jakie było moje wkur,wienie, jak się okazało, że jest zablokowany i nic z nim nie zrobię. Pół biedy, jak simlocka nie ma, to jeszcze da się go używać w Polsce. Mało kto się kapnie, więc proceder jest dość powszechny.

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem w piątek, wygląda ślicznie, podoba mi się integracja menu z fb. Bateria szybko idzie, jak się nim bawisz, ale to chyba norma w obecnych telefonach. W sumie nie wiem co obiektywnego mogę o nim powiedzieć - od 4 miesięcy miałem Nokię 1600, a wcześniej Desire Z. Telefon jest ładny, nakładka od Sony jest za(pipi)ista, Walkman wygląda świetnie. Wyświetlacz daje radę (zwłaszcza zdjęcia w albumie), ale w bezpośrednim porównaniu z SGS II trochę traci (czerń w AMOLED jest nie do pobicia, nawet jeżeli reszta kolorów wygląda cukierkowo). Rozczarowaniem jest brak aktualizacji do Jelly Bean (cały czas zapowiedziana) no i ścinające się Vice City - gra crashuje 30 sek po wejsciu do auta, niemniej problem dotyczyc nie tylko Xperii i leży po stronie gry (bądź ICSa, podobno na JB śmiga elegancko). Kupiłem, używam więc polecam. Jeżeli masz jakieś konkretne pytania to Ci chętnie na nie odpowiem.

Edytowane przez ShtaS
Gość _Milan_
Opublikowano

za około 1000zł co wybrać?

tylko proszę  nie pisac "dozbieraj 2,5 tysia i dołóż do iphona 5" ;/

mysle o jakies xperii np P albo T, albo samsungu gII, cos innego  wchodzi w gre?

priorytety to android, dobry aparat, filmiki w hd, i funkcjonalnosc, nie chodzi o zaawansowane gry bo i tak wole na komorze popierdółki. Miałem neo V i byłem bardzo zadowolony, poza wieszaniem sie czasami przy uzywaniu nawigacji winampa i czegos jeszcze.

Gość _Milan_
Opublikowano

Juz doczytałem trochę, i teraz sie zastanawiam miedzy xperia S i T, z przewaga S. Galaxy to jednak przegrywa  z nimi. No i kofciam sony.

Opublikowano

Xperia T - ulepszona konstrukcja, slot SD, odrobinę mocniejsza bateria, bardzo zbliżone wymiary przy znacznie większym ekranie, szybsze HSDPA, stockowy 4.0 (przy OTA z 4.0 na 4.1 jest mniej problemów niż przy 2.3 na 4.0)

więc nie wiem dlaczego raven poleca Ci S zamiast T

Gość _Milan_
Opublikowano

no w sumie chodziło mi o za duzy ekran i te 200zł mniejszą cenę, ale rzeczywiscie wymiary tel. są prawie te same, a te zalety są chyba warte tych 200zł.

Kurka, czy nie bedzie za duzy i tak ;/

Opublikowano

Cholipa, szczerze mówiąc to zamieszałem się w tych oznaczeniach, pomyliłem T z jakimś mid-endem od Sony. Oznaczenia mają naprawdę świetne. Xperia Arc, Arc S, S, T, U, Z, V, SP, J, P... na 100% :/. Z tego co teraz widzę to Xperia T jest w prostej linii następcą S, więc na dobrą sprawę T to jest dobry wybór. Jedynie wielkość wyświetlacza może tutaj być przeszkodą (wszystko powyżej 4,3" zaczyna być dosyć kłopotliwe w użytkowaniu dla niektórych osób, tu już nie chodzi o wymiary telefonu a właśnie za duży wyświetlacz). Cała reszta jest na plus, czyli nowszy Android, lepsza bateria, lepszy GPU, lepszy aparat.