Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Bo on sie ma nie rysowac a nie pekac. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 No widzisz, ja ci tu krótko opiszę swoje doznania. Miałem IP4, upadł kilka razu i nic mu się stało. DO SGS3 nie kupiłem pokrowca ale dbałem o niego. I raz nieuważnie włożyłem go do kieszeni koszuli po czym zapomniałem o nim i schyliłem się żeby zawiązać buta. Telefon wypadł i idealnie na płasko upadł na dość miękką, drewnianą podłogę. Musiały tam być 2 ziarnka piasku bo zostały 2 kropeczki na ekranie. Oczywiście wcoorviłem się co nie miara ale co zrobić, schowałem telefon do kieszeni i po wyjęci było na nim pęknięcie przez obie kropki i 1/3 ekranu. Wyczytałem że skład Gorilla Glass 2 jest TAKI SAM jak GG1 tyle, że GG2 jest CIEŃSZE. Czyli mniej wytrzymałe dla mnie i to się potwierdza po opiniach. SGS2, i IP4 są wytrzymalsze, mają grubsze szkła. IP5 i np SGS3 są słabsze ewidentnie. Ale... trzeba nosić telefony w pokrowcach niestety. A i to nie jest gwarantem, moja siostra stłukła SGS2 mimo, że był w pokrowcu bo wypadł na kant krawężnika więc mądrych nie ma :-) Co nie zmienia faktu że ja dałem 850 zł za SGS2 a tu SGS3 za 50-150 więcej - super cena. Mi tylko zaczyna przeszkadzać ten 1gb ramu dlatego zastanawiam się nad zmianą softu na CM10.1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Według mnie nie ma żadnej reguły na psucie się telefonu. Plus Samsungów jest taki, że są giętkie i plastikowe. Niektórym znajomym iPhone4 pękały jak szalone po mocniejszym naciśnięciu palca, innym gorillaglass pęka i się rysuje. Trzeba po prostu szanować, albo pogodzić się ze zniszczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Czyli jak ekran nie bedzie jakos bardzo zajechany to biore. A co do upadkow - znajomemu wypadl niedawno SGS2 na chodnik z dresow, na ekranie sporych rozmiarow pajeczyna. Jak mowil koszt naprawy to okolo 400zl. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 (edytowane) UPDATE: Telefon jest w stanie zaje.bistym. Tyl wyglada jak nowy, na ekranie naklejona jest folia, wiec ekran tez nie powinien byc zajechany. Sa delikatne obtarcia na krawedziach obudowy, ale w niczym mi to nie przeszkadza. Jest jakies znaczenie, z jakiej sieci pochodzi dany SGS3? Bo jak patrze na xda to widze, ze sa tam osobne dzialy dla SGS3 z T-Mobile, AT&T itp. i boje sie troche, ze bede mial zablokowany pelny dostep do telefonu, czyli zmiany ROMow itp. Tylko obawiam sie tego rozmiaru, bo po ponad dwoch latach z Desire moze byc mi sie ciezko przestawic na taka cegle. Edytowane 18 Czerwca 2013 przez Qvstra Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Nie będzie Ci źle. Ja po pierwszym wyjęciu SGS3 z pudełka myślałem sobie "O JA JE,BIE JAKI OLBRZYM", dzisiaj jest "meh, chciałbym Note 2 <3". Kwestia przyzwyczajenia . Cholera, coś dawno tu nie zaglądałem . Zarówno Sony jak i HTC są lepiej wykonane i sprawiają wrażenie solidniejszych od SGS3 Rzuć każdym z tych telefonów o beton i zobacz, który wyjdzie z tego w najlepszym stanie O tak, tutaj będę do końca dni bronić Samsunga. iPhone 4 updał mi z metra na chodnik i stłukł się po obu stronach, SGS spadł z większej wysokości na bruk i jedyne szkody to kilka wgnieceń w plastikowej obwódce i jedna mała rysa na ekranie. Plastik ftw. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 W lipcu wychodzi SGS 4 mini. Ideał dla mnie pod każdym względem z tego co czytałem. Ale cena zaporowa trochę http://www.benchmark.pl/aktualnosci/samsung-galaxy-s4-mini-cena-smartfona.html Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 (edytowane) UPDATE: Telefon jest w stanie zaje.bistym. Tyl wyglada jak nowy, na ekranie naklejona jest folia, wiec ekran tez nie powinien byc zajechany. Sa delikatne obtarcia na krawedziach obudowy, ale w niczym mi to nie przeszkadza. Jest jakies znaczenie, z jakiej sieci pochodzi dany SGS3? Bo jak patrze na xda to widze, ze sa tam osobne dzialy dla SGS3 z T-Mobile, AT&T itp. i boje sie troche, ze bede mial zablokowany pelny dostep do telefonu, czyli zmiany ROMow itp. Tylko obawiam sie tego rozmiaru, bo po ponad dwoch latach z Desire moze byc mi sie ciezko przestawic na taka cegle. Do rozmiaru się przyzwyczaisz, te 4.7 jest ok chyba że wyglądasz jak Tyrion Lannister ;-) W Europie są 2 wersje sgs3 - international i9300, i LTE i9305 - zobacz we właściwościach telefonu, na 99% ma i9300 więc spoko. U nas jedynie jak będzie z Orange to może być simlock ale da się zdjąć z tego co czytałem we własnym zakresie - sam się nie bawiłem bo mam ze sklepu bez brandu i locka. W lipcu wychodzi SGS 4 mini. Ideał dla mnie pod każdym względem z tego co czytałem. Ale cena zaporowa trochę http://www.benchmark.pl/aktualnosci/samsung-galaxy-s4-mini-cena-smartfona.html W życiu bym za tyle nie kupił. Edytowane 19 Czerwca 2013 przez NemoKOF Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Hmmmm... Właśnie się jorgnąłem, że zaraz muszę wymieniać swój telefon. Mam dwa na oku. HTC One S oraz Nexus 4. Obecnie korzystam z HTC Desire HD, najważniejszym elementem telefonu dla mnie jest dość duży wyświetlacz, bo bardzo dużo korzystam z neta na fonie plus często z GPS. Może jeszcze coś innego polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza
ziobrovski 20 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Do tego co napisałeś nadaje się każdy z nich. Ale polecam Nexus 4. Miałem podobny dylemat jak ty i jestem zadowolony i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Trochę mam problem z wyborem. Chciałem Xperię S ale widzę, że LG Swift 4x HD jest ciekawszy, co brać? lub coś innego? budżetowo nie stać mnie na Nexusa czy nie wspominając o Xperii Z Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 A na rozpoczęcie przygody z Androidem Xperia J czy Miro? Podobne ceny więc co by wybrać? Wiem, że to low end, ale kasą się nie sra Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Dawajcie znac jaka kwota dysponujecie albo jakie telefony daja wam w ofercie operatorzy. Bedzie latwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 J ma większy ekran, lepszą rozdzielczość i lepszą baterię. Także J. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Tez jestem za Jka. @ Chev Biala Ska jest najfajniejszym smartem jakiego widzialem, LG mimo wszystko lepszy. Narzeczona kuzyna go ma. 4 rdzennie lepszy wiekszy ekran, ogolnie wykonannie tez za(pipi)iste takze bralbym tego LG. IMO lepszy nawet od S3. Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Dawajcie znac jaka kwota dysponujecie albo jakie telefony daja wam w ofercie operatorzy. Bedzie latwiej. Nie mam jakiejś konkretnie przeznaczonej sumy. Poprostu mój stareńki k850i zaczyna już nie domagać i niejako jestem zmuszony coś kupić. No i biję się trochę z myślami. Xperia J mniej więcej kosztuje 650 zł. Z kolei rzuciłem też okiem na wspomnianą wyżej Xperię S (1100 zł) i zastanawiam się czy może nie lepiej dołożyć i kupić właśnie mocniejszy telefon. Dla mnie wymogiem jest by to był jednak telefon Sony, żeby można było wykorzystać lampę jako latarkę, dobry dźwięk (jeśli nie głośniczek to chociaż słuchawki). W "S" widzę też, że baterii nie można wymienić co rodzi moje wątpliwości ale tylko dlatego, że nie mam doświadczenia w tego typu rozwiązaniach. Może ktoś coś więcej napisać o Xperii S? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Dobry 2rdzeniowiec. teraz wkoncu dostal aktualke do JB, bardzo dobry aparat, wbudowana bateria i brak slotu na SD dla jednych moze byc minusem. Biala Ska tak jak juz nie raz tutaj pisalem jest najpiekniejszym smartem jaki widzialem. Szczerze to bym wolal dozbierac kase i zamiast Jki brac Ske. Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Dobry 2rdzeniowiec. teraz wkoncu dostal aktualke do JB, bardzo dobry aparat, wbudowana bateria i brak slotu na SD dla jednych moze byc minusem. Biala Ska tak jak juz nie raz tutaj pisalem jest najpiekniejszym smartem jaki widzialem. Szczerze to bym wolal dozbierac kase i zamiast Jki brac Ske. A może mi ktoś jeszcze powiedzieć jak to jest z tym certyfikatem playstation? Czy to są gry z PS One? Z SEN czy może jest jakaś osobna lista tych gier? Google nie daje mi jednoznacznej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Ok, mam juz Swift 4x HD rewelka panowie. W Playu na abo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 (edytowane) Dawajcie znac jaka kwota dysponujecie albo jakie telefony daja wam w ofercie operatorzy. Bedzie latwiej. Nie mam jakiejś konkretnie przeznaczonej sumy. Poprostu mój stareńki k850i zaczyna już nie domagać i niejako jestem zmuszony coś kupić. No i biję się trochę z myślami. Xperia J mniej więcej kosztuje 650 zł. Z kolei rzuciłem też okiem na wspomnianą wyżej Xperię S (1100 zł) i zastanawiam się czy może nie lepiej dołożyć i kupić właśnie mocniejszy telefon. Dla mnie wymogiem jest by to był jednak telefon Sony, żeby można było wykorzystać lampę jako latarkę, dobry dźwięk (jeśli nie głośniczek to chociaż słuchawki). W "S" widzę też, że baterii nie można wymienić co rodzi moje wątpliwości ale tylko dlatego, że nie mam doświadczenia w tego typu rozwiązaniach. Może ktoś coś więcej napisać o Xperii S? Nie bierz J, bo to mocno zubożona wersja wspaniałej neo v, która jedynie jest mniejsza o 0,3 cala. za te 650 zł, to bym z xperii polecał najbardziej xperia neo, czyli neo v z o wiele lepszym aparatem, dostaniesz za 600zł. A zamiast dokłądac do S za 1100, to już na pewno lepiej dołożyć do bondowskiej T za 1200zł. Edytowane 24 Czerwca 2013 przez _Milan_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 (edytowane) A ja bym szukal jakiejs uzywanej SII za 7 stowek. :> Edytowane 24 Czerwca 2013 przez 2razyjot Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 chłop chce xperie, jj, marnujesz internet. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Też chciałem ale wybrałem LG. Parametry o wiele lepsze od Xperii. Jedyne Xperie jakie chciałem to T oraz Z ale T brak, a Z cenowo zabija. Swift 4x HD majac lepsze parametry kosztował 100 zikos w abo 89zł z netem 2,5GB. Zaś sam tel to świetna sprawa, dobrze, że nie dałem się w Sony, bo płaci się za "Sony". Nie brać modelu J, bawiłem się, bo kumpel ma w robocie - zwykła, lipnej jakości zabawka, imo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 chłop chce xperie, jj, marnujesz internet. A dobra, juz wiecej mu nie psuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Obczaiłem sobie tą T i faktycznie zachodu warta. Tylko, że tak można w nieskończoność po stóweczce dokładać kolejny model, ale te 1200 to byłby pułap. Też chciałem ale wybrałem LG. Parametry o wiele lepsze od Xperii. Jedyne Xperie jakie chciałem to T oraz Z ale T brak, a Z cenowo zabija. Swift 4x HD majac lepsze parametry kosztował 100 zikos w abo 89zł z netem 2,5GB. Zaś sam tel to świetna sprawa, dobrze, że nie dałem się w Sony, bo płaci się za "Sony". Nie brać modelu J, bawiłem się, bo kumpel ma w robocie - zwykła, lipnej jakości zabawka, imo. Wiem, że to fanbojstwem zalatuje na kilometr, ale poprostu lubię Sony i jeśli chodzi o elektronikę to właśnie preferuję i zbieram Japończyków. Poza tym jakby poprzedniej generacji miałem telefony innych producentów i nigdy z nich nie byłem zadowolony. Może to jakaś bariera umysłowa, ale napis "Sony" zapewnie mi komfort psychiczny i świadomość, że jednak porządny sprzęt kupiłem. Dobra, chyba się kiedyś przyznam do fanbojstwa dzięki za rady, chyba właśnie wybiorę tą T. Ale będzie musiała poczekać, bo samochód się upomniał o troskę... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi