Gość ragus Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 (edytowane) Sony montuje chu.jowe ekrany w swoich telefonach. Nie wiem, czy psuje to twój komfort psychiczny, ale mimo wszystko warto o tym wiedzieć. Nie wiem, może komuś to wisi, ale dla mnie popier.dolonym jest wydawać co pół roku kolejne telefony z ekranami, które przekłamują kolory po lekkim odchyleniu dłoni. Edytowane 24 Czerwca 2013 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Obczaiłem sobie tą T i faktycznie zachodu warta. Tylko, że tak można w nieskończoność po stóweczce dokładać kolejny model, ale te 1200 to byłby pułap. Też chciałem ale wybrałem LG. Parametry o wiele lepsze od Xperii. Jedyne Xperie jakie chciałem to T oraz Z ale T brak, a Z cenowo zabija. Swift 4x HD majac lepsze parametry kosztował 100 zikos w abo 89zł z netem 2,5GB. Zaś sam tel to świetna sprawa, dobrze, że nie dałem się w Sony, bo płaci się za "Sony". Nie brać modelu J, bawiłem się, bo kumpel ma w robocie - zwykła, lipnej jakości zabawka, imo. Wiem, że to fanbojstwem zalatuje na kilometr, ale poprostu lubię Sony i jeśli chodzi o elektronikę to właśnie preferuję i zbieram Japończyków. Poza tym jakby poprzedniej generacji miałem telefony innych producentów i nigdy z nich nie byłem zadowolony. Może to jakaś bariera umysłowa, ale napis "Sony" zapewnie mi komfort psychiczny i świadomość, że jednak porządny sprzęt kupiłem. Dobra, chyba się kiedyś przyznam do fanbojstwa dzięki za rady, chyba właśnie wybiorę tą T. Ale będzie musiała poczekać, bo samochód się upomniał o troskę... no to sobie kup tipo i zobacz siłe marki xD po 5 minutach miałem ochote ja zniszczyc, trzeszczacy bzyczacy głosnik rulez, od nowosci. Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Każda firma ma modele budżetowe, tego czy innego sprzętu. Trochę bezsensu takie porównanie. Nigdzie nie napisałem, że Sony is the best. Moja dziewczyna też ma np X8 mini i najchętniej bym ją wyrzucił do kosza. Ale jednak gadżety za konkretne pieniądze nie są złe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Chodzi o to że nawet budżetowe telefony dobrej i solidnej firmy powinny byc miłe w użytkowaniu, a niestety nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Pokaż mi te solidne budżetówki. Ragus kolejny który ma problemy z trzymaniem prosto przed sobą tel. I nie przekłamania kolorów a słabe kąty czy jakoś tak. Ktoś pisał o SXT. Użytkuje od października. Jestem mega zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Konkurencja potrafi jakoś ogarnąć ten mankament. Jedynie sony wiecznie zagubione. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Mnie to nie przeszkadza, Tobie tak. Dyskusja na ten temat byla parenaście chyba stron temu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Widzieliście? Xperia Z Ultra 6.4 inch 1080p Triluminos displaySnapdragon 800 processor 2.2ghz2GB RAM3000mAh battery212 gram6.5mm bodyIP58 water and dustproofWill work with a stylus XD Edytowane 25 Czerwca 2013 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Dla mnie to 6,4 calowa Z. Nic ciekawego. Czekam dalej na honami. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Nie chcę płacić krocie bo pisze Sony. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) HTC Desire X Samsung I8190 Galaxy S III mini OR = ? specyfikacje przekonują mnie do Samsunga, ale to nie wszystko. prawda jest taka, ze niewiele wiem o tych smart fonach, stad moje zapytanie. co o nich sadzicie? proszę opinie z własnego doświadczenia. z góry thx Edytowane 25 Czerwca 2013 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
ziobrovski 20 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Zależy do czego będziesz używać. Porównać tych smartfonów nie ma po co, s3 to najwyższa swego czasu półka a ten HTC to low end albo mid, tu niech się wypowie reszta. Osobiście brał bym s3 gdyby to była opcja w abonamencie ale jeśli kupujesz za gotówkę, praktycznie w cenie s3 masz sporo lepszego Nexus 4. No chyba że zależy ci na większej pamięci bo 14 GB nie wystarcza i chcesz wymieniać baterie. Za rozsądne minimum uważam na ten czas android 4, 2 rdzenie, 1 GB RAM oraz ekran 4,3" przynajmniej z rozdzielczością qHD. Czyli coś pokroju starego HTC Evo 3D. A przepraszam, nie zauważyłem że s3 mini. Ale cenowo podobnie do wyżej wspomnianego Evo, nowa 1100 zł a na aukcjach zapewne taniej, i rozdzielczość przynajmniej ok. S3 mini to taki nowszy galaxy s advance ze zwiększoną minimalnie pamięcią RAM i tyle. :-) Moja żona narzeka na szybkość przeglądania www na SGSA, na S3mini powinno być troszkę szybciej ale nie dużo. Edytowane 25 Czerwca 2013 przez ziobrovski Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 to jest s3 mini, a nie s3 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Mevek - celuj w LG Swift 4x HD - świetna zabawka, zapomnij o HTC, bo to tylko HTC a mini nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zdunek 1 121 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 UWAGA:Potrzebuje fajnego telefonu w przedziale 500-700zł i to na teraz!Na razie na celowniku Samsung i9000 za 600zł, ale mam pare zastrzeżeń.|Telefon powinien:-być solidny-posiadać przyzwoity aparat-mieć na pokładzie andka min. 4.2Pozdrawiam i proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Szukaj szajsunga galaksi s2 w uzywce, bedzie pan zadowolony! Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Mevek - celuj w LG Swift 4x HD - świetna zabawka, zapomnij o HTC, bo to tylko HTC a mini nie warto. bylem w swojej sieci, gdzie złożyli mi następująca ofertę: 99 € za Samsunga S4 ? or 55 € za HTC one ? ostatnim moim telefonem byla Nokia C7, ktora oddalem w dobre rece. co proponujecie na następce? lubię czasem pograć w Machinarium, przeglądać forum PSXE itp. chociaz raz chciałbym byc na czasie, ale gubie sie w tym wszystkim, heh.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zdunek 1 121 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Tak myślałem. Fajnie by było gdybyś zarzucił linkiem, bo zerkam na nie i średnia cena jest wyższa i myślę, czy te po 600zł po prostu nie są jakieś "trefne". Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Szukaj na gumtree czy tablicy, na aukcjach szybko schodza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Mevek, jeżeli nie przeszkadza ci brak możliwości rozszerzenia pamięci to bierz HTC One. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 moja zonka nie wytrzymala i dzis wziela sobie Samsunga S4 http://www.gsmarena.com/samsung_i9500_galaxy_s4-5125.php ja na szczescie nie jestem taki napalony i sie wstrzymam z wyborem, ale musze przyznac, ze ten Samsung robi wrazenie. jest piękny, lekki i wszystko w nim smiga, jak nalezy: internet, nawigacja, muzyka, kamerka, rewelka po porstu. zaraz bede instalowal Machinarium, by obcykac, jak dziala w praniu mam tylko wrazenie, ze ten phon jest wprost dla kobiet, nie wiem skad, tak jakos mi sie wydaje. ja celuje w HTC one: http://www.gsmarena.com/htc_one-5313.php mam jeszcze kilka dni urlopu, potem lece do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Z tego co słyszałem to moc S4 będzie na dzień dzisiejszy niewykorzystywalna. Obecnie najlepszym wyborem jest S3 a i s2 spokojnie wystarczy. Ale to mogło być gadanie pseudoznawcy więc trzeba brać na to poprawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Ciekawe czy ta Z Ultra ma dalej tak słaby ekran jak Z. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 No właśnie chyba wreszcie poszli po rozum do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Z tego co słyszałem to moc S4 będzie na dzień dzisiejszy niewykorzystywalna. Obecnie najlepszym wyborem jest S3 a i s2 spokojnie wystarczy. Ale to mogło być gadanie pseudoznawcy więc trzeba brać na to poprawkę. Do gier/apek s2 starczy jeszcze na dlugo, s3 tez. Kto chce miec najnowszego andka musi inwestowac w nowe telefony, na s3 juz sa obsuwy z oficjalnym 4.2.2. Wyciek jest ale malo stabilny choc zdolni polscy programisci fajnie moduja ten soft i daje rade po fixach. Jest JB 4.2.2 wyciek na s3 i chodzi dobrze juz we wczesnej fazie, sa nadzieje. S4 piekny sprzet ale pospieszyli sie z premiera IMO. Obecnie na rynku debesciak dla mnie to note 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi