Shen 9 616 Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 nie bawie sie w rootowanie, nie jest mi to potrzebne, a z tego co czytalem to gwarancje sie traci trwale wiec tym bardziej mnie to nie zacheca do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) Po 4 miesiącach korzystania z LG 2X (dwurdzeniowiec) jako pierwszego prywatnego smartfona: przesiadłem się na LG 4X (4rdzeniowiec, półka zbliżona do SGS3).Normalnie niebo a ziemia. Ten pierwszy dławił się i krztusił co chwilę przy zmianie aplikacji czy przejściu w kontakty. Dusił się nawet czasem gdy była odpalona appka a ktoś dzwonił - odebrać się nie dało od razu. Drugi to rakieta. Kosztował mnie mniej niż używany SGS2, a wreszcie spełnia moje oczekiwania jako smartfon - 4,7 cali, cienki i lekki, wygodny (no i krótko używany, więc nie wygląda źle). Od razu zrobiłem aktualizację do Androida 4.1.2 (to na razie max wśród oficjalnych wersji od LG) i wszystko hula.<radocha> Edytowane 27 Października 2013 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 No wydaje się fajny , tylko ramu mało trochę ;/ Nexusa rozważałeś? No i korzystając z okazji , posiadacze nexusa 4, jak z bateria? Wytrzyma wam 17-20h z wifi/gps/auto jasnoscia ? Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Z gps to mało który tyle trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Nexus dobrze trzymał pierwszy miesiąc ( czyli e sumie jak każdy tel xD ) pózniej juz było gorzej biorąc pod uwagę dość częste korzystanie z internetu, muzyka, no i jakieś gierki Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) No wydaje się fajny , tylko ramu mało trochę ;/ Nexusa rozważałeś? Ma 1GB, tyle co sgs2, ktory zawsze smigal mi szybko. LG jeszcze czkawki nie dostal, chociaz od wczoraj zainstalowalem troche appek. Ten starszy LG2X ma 512MB co przy fatalnym LGowym androidzie ICS skutkuje ciaglymi lagami.Nexusa nie rozwazalem, teraz juz mam co chcialem i przez rok nie bede sledzil newsow mobilnych:) Edytowane 28 Października 2013 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 No nie wiem jak JB ale ICS chyba w ogóle był słaby. Mam odczucia podobne ale nie tylko z LG, nawet na SGS3 na początku zamrażało ekran na ICS, były lagi itp. Dopiero JB ponaprawiał to wszystko. Tak samo z SGS2 - tam na JB masz wrażenie że masz telefon może sprzed roku a nie 2-3 lat, fajna sprawa. Co nie zmienia faktu że to ostatni soft wydany na SGS2 (4.1.2) i więcej nie będzie ale i tak wsparcie było długie. Nt. LG baaaardo się spóźnia z softami na slabszych telefonal. Nexus to Nexus, tam dba google ale o inne telefony bałbym się nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 603 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Niby się mówi o tych późnych aktualizacjach. Ale to htc jako pierwsze po nexusie dostało 4.3 a wielki samsung do dzis nie zaktualizowal Note 2. Minął rok xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Normalka u nich, szczegolnie jak nowy model sie zbliza. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Zgadza się :-) Co nie zmienia faktu, że teraz dostajesz 4.3 z Knoxem w którego ja się nie mam zamiaru babrać a prawdę powiedziawszy to sam andek 4.3 wnosi tak mało że też nie mam zamiaru narzekać. Obsługa "zegarka" za 1500-2000 zł który dnia nie działa na baterii to nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Chcąc trochę potestować układ Tegra3 pod kątem wydajności 3D, ściągnąłem z Tegrazone jakąś grę zoptymalizowaną pod ów GPU. Dead Trigger 2 - kurczę, jestem mega zaskoczony, że na telefoniku za kilkaset złotych można odpalić produkcję przypominającą wizualnie Deus Exa z current genów (takie moje pierwsze porównanie, biorąc poprawkę na ekran 4.7" vs 50" ;P). Świetne oteksturowanie, całkiem niezła płynność - rewelka. Dla dopełnienia słodyczy już znalazł się kupiec na mojego poprzedniego fona, więc już lepiej być nie może:D Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 I pomyśl jeszcze, że to w 720p śmiga . Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 W Google Playu masz jeszcze 3D Marka: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.futuremark.dmandroid.application&hl=pl Taki tam benczmark, ale jak go odpaliłem, to kopara opadła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Chcąc trochę potestować układ Tegra3 pod kątem wydajności 3D, ściągnąłem z Tegrazone jakąś grę zoptymalizowaną pod ów GPU. Dead Trigger 2 - kurczę, jestem mega zaskoczony, że na telefoniku za kilkaset złotych można odpalić produkcję przypominającą wizualnie Deus Exa z current genów (takie moje pierwsze porównanie, biorąc poprawkę na ekran 4.7" vs 50" ;P). Świetne oteksturowanie, całkiem niezła płynność - rewelka. Dla dopełnienia słodyczy już znalazł się kupiec na mojego poprzedniego fona, więc już lepiej być nie może:D Red, napisz coś więcej na temat LG 4x, telefon zaintrygował mnie. Jak ma się sprawa z baterią, aparatem? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Parametry pewnie znasz ze specyfikacji technicznej, takze opisze to co widze obecnie po paru dniach uzywania. Zaznaczam, ze mam porownanie tylko do SGS2, LG2X. Jak rano naladowalem tel, to po 18ej mial jeszcze 50%, przy czym mam caly czas wlaczony transfer i korzystam z neta. Bez tego pewnie ulamek tego by zeszlo. Zdjec nie robilem, moge sprobowac i wysle Ci probke - rewelacji pewnie nie ma, w koncu to telefon. Podoba mi sie design, duzy ekran o rozdzielczosci HD, wydajnosc - zero zwisow przy wlaczniu appek i nawigacji po systemie. No i cena oczywiscie. Mozna miec paromiesieczny za 700zl, mi sie udalo jeszcze taniej. Sgs2 po tyle chodzi a jest starszy. Aha, brak natywnych videocalli, jesli to wada dla Ciebie. Ja w ogole nie korzystalem w poprzednim telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) A jak skype czy też gtalk, przednia kamerka wspierana? I jak z filmami sobie radzi? Kartę sim zdaje się zwykłą obsługuje? Próbki zdjęć nie są potrzebne, pełno tego w recenzjach jest . Jeszcze jedno, jedziesz na romie stokowym, czy już na CM? Edytowane 31 Października 2013 przez Andreal Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 1. Kamerka przednia jest obslugiwana, sprawdzilem w opcjach aparatu. Nie uzywam skype i gtalk wiec nie wiem. Nie nagrywalem filmow. 2. Karta sim zwykla, duza. 3. Android stockowy od LG w wersji 4.1.2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Dzięki ci dobry człowieku, już wypatruję na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Spoko, masz dodatkowe pytania to pisz, ale odpowiem wieczorem bo wole pisac z klawiatury w domu a nie z telefonu:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Jeszcze mi napisz jak sobie radzi z odtwarzaniem filmów, różne formaty itd, niekoniecznie na odtwarzaczu stokowym, może być mxplayer o ile korzystasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Obejrze wieczorem the shield w mkv i dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 No na MXPlayer to mało co nie chodzi. Na SGS2 śmiga z 90% tego co zarzuci moja dziewka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Odpaliłem właśnie MKV z filmem pod defaultowym playerem androidowym (napisy mam wbudowane w plik filmowy, więc osobnego srt/txt nie szukałem w tym przypadku). Śmiga jak należy i nie ma żadnych zwolnień przy przewijaniu na randomową minutę filmu. Jestem ciekaw jak będą wyglądać filmy HD na takim małym ekraniku, aż sobie ściągnę jakiegoś sampla.Aha, warto jeszcze wspomnieć, że telefon ma NFC - nie wiem kiedy mi się to przyda, no ale ma xD Edytowane 31 Października 2013 przez _Red_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Hej. Nie mogę się zdecydować pomiędzy tymi 3 telefonami: - Galaxy Note 2 - Galaxy S4 - Xperia Z Pomożecie wybrać? Co polecacie? Edytowane 2 Listopada 2013 przez MBeniek Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Ja bym brał S4, bo note 2 dla mnie jest za duży, a Xperia Z z tego co idzie wyczytać w necie ma gó.wniany ekran Edytowane 2 Listopada 2013 przez kubson Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi