sznurek 10 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 Jak sprawdza sie to sprzetowe dekodowanie dźwięku 5.1? Czy warto wtedy kupować logitehy z5500? Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 Jak sprawdza sie to sprzetowe dekodowanie dźwięku 5.1? Czy warto wtedy kupować logitehy z5500? Eeee ale że o co chodzi ? Sprzetowe dekodowanie dźwięku 5.1 ?? Przez co ? Konsole czy dekoder dołączony do tych głośniczków ? Konsola daje dźwięk przestrzenny ale go nie dekoduje, dekodowaniem zamą sie te logitechy. Jak nie masz jakiegoś dużego pokoju i chcesz wydać max 800-900 zł na fabrycznie nowy zestaw 5.1 z dekoderem to bierz śmiało. Słyszałem te logitechy wiele razy w akcji i grają napawdę fajnie. Zaraz się tu znowu rozlegną dyskusje na temat tego sprzętu hehe, wiec dodam, że oczywiście dużo lepszy dźwiek uzyskasz na "prawdziwych", dużych, drewnianych głośnikach (no ale za to zabulisz adekwatnie większą sumkę). Z5500 to nadal sprzęcik "komputerowy", jednak z wysokiej półki, z którego na bank bedziesz zadowolony. Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 Niezman sie na tym za bardzo, ale chodziło mi o konsole. Teraz juz wiem ocb. Melomanem jakimś specjalnym nie jestem więc nie widzę póki co sensu wydawać 1500-2000zł na drewniane góśniki itp. Póki co zadowolesię tym, a jak gusta mi siewyostrzą to moze moze Z tego oc szperałem po internecie to z zestawów to jest jedyna opcja by mieć tanio dźwięk 5.1 na konsolach. Cytuj
LiSoQuan 23 Opublikowano 22 stycznia 2009 Opublikowano 22 stycznia 2009 Tylko pamietajcie ze do zestawu Logitech Z5500 lub 5400 mozna w przysłosci podłaczyc normlane, lepsze głosniki i ja tak zrobiłem bo mi padła jedna ze satelitek. Mamy mały dobry dekoder 5.1 i DTS i mozemy miesc głosniki jakie chcemy. Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 23 stycznia 2009 Opublikowano 23 stycznia 2009 A tak w ogóle to jest sens wrzucac takie głośniki do pokoju ok 16m kwadratowych? Cytuj
.... 2 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 prosze mnie potraktowac jak mopmletnego idiote i wszystko mi łopatologicznie wytlumaczyc posiadam sharpa lc-32D44e i do niego podlaczone ps3 kablem hdmi z tego co tu wyczytalem to najtanszym rozwiazaniem sa same glsniczki logitecha za ok 800-900zl no ale widze np cos takiego http://allegro.pl/item529753748_promocja_k...ht_x30_5_1.html teoretycznie (prosze pamietac, ze macie do czynienia z kompletnym idiota) jest to lepsze od samych glosniczkow wiec skad taka roznica w cenie? gdzie tkwi haczyk? da sie to podlaczyc pod ps3? bedzie prawdziwe 5.1? dodam jeszcze ze pokoik mam malusienki do tej pory gralem tylko na glosniczkach z tv wiec nie potrzebuje jakichs mega wypasionych drewnianych glosnikow z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 jest tam wejscie optyczne wiec bedzie dzialac ;] Cytuj
.... 2 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 (edytowane) jest tam wejscie optyczne wiec bedzie dzialac ;] tez tak sobie wymyslilem czyli konsola pod tv tak jak jest tylko podlaczam optyczny pod kino i w ustawieniach zmieniam by dzwiek szedl nie przez hdmi tylko optyczny? edit dzieki dobry czlowieku Edytowane 25 stycznia 2009 przez .... Cytuj
SpideyPL 21 Opublikowano 26 lutego 2009 Opublikowano 26 lutego 2009 Zakupiłem sobie kilka dni temu Logitecha Z-5500 i szczerze polecam ten zestaw. Za tą cenę (ja zapłaciłem 900 zł-nowy) gra naprawdę super. Niby to tylko głośniki komputerowe, ale jakością wykonania i dźwięku zostawiają w tyle konkurencję. DTS w Killzone 2 miażdży małżowiny Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 12 marca 2009 Opublikowano 12 marca 2009 czyli te Z-5500 opłaca się bardziej kupić niż powiedzmy jakieś kino domowe LG za 1 tys? brzmienie będzie lepsze? aha no i one nie mają kabli? są bezprzewodowe? pozdrawiam Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 12 marca 2009 Opublikowano 12 marca 2009 To zależy jakie kino, najlepiej jakbyś podał jakieś modele, ale w większości przypadków moim zdaniem deklasuje, te reklamówki z gazetek. Jedynym minusem jest to że, posiadają tylko jedno wejście optyczne. Są przewodowe posiadają kable, ale cholernie długie i cieniutkie. Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 12 marca 2009 Opublikowano 12 marca 2009 (edytowane) Bezprzewodowe mają bardzo słabą jakość dźwięku więc sobie odpuść. A co do kabli to tak naprawdę im grubszy tym lepszy... oczywiście do małego głośnika nie ma co pakować 3mm kabla. Co do wejścia optycznego to zawsze można kupić splitter - ze 2 strony temu są linki do takich urządzeń. Edytowane 12 marca 2009 przez Incognitos Cytuj
LiSoQuan 23 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 poszukaj logitech 5400 , sa duzo tansze, jakosciowo takie same, maja dwa wejscia optyczne i jedno cyfrowe no i kilka jacków Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 17 marca 2009 Opublikowano 17 marca 2009 poszukaj logitech 5400 , sa duzo tansze, jakosciowo takie same, maja dwa wejscia optyczne i jedno cyfrowe no i kilka jacków Racja, racja ! Jedyna różnica to nieco mniejsza moc której zresztą i tak się nigdy do końca nie wykorzysta. Cytuj
piciu12-79 2 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Czołem brać konsolowa! Niedługo wracam z pięknego Afganu. Planuję zakup PS3, TV i jakiegoś zestawu kina domowego... O ile w wyborze PS3 filozofii nie ma, TV-KDLW4000, to z zestawikiem mam problem. Byłbym rad gdyby ktoś podsunął mi jakiś dobry zestaw: najlepiej SONY (jak już się trzymać firmy to na max'a) tak do 3.000 pln. Z góry dziękuję ( dosłownie bo jesteśmy na wysokości 1640m:) piciu Cytuj
piciu12-79 2 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 A i jeszcze najlepiej tylne głośniki wireless(bezprzewodowe) Cytuj
LiSoQuan 23 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Nie warto głośników bezprzewodowych kupowac.. niestety.. jakosc dzwieku o wiele gorsza a cena wyższa. Do kin domowych dodawaja kilku metrowe kalbe głosnikowe które łatwo ukryć po ściana , w listwach czy cos takiego. Cytuj
cesarz 0 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Mi się udało wyrwać zestaw kina domowego (dużo powiedziane ) samsung HT-DS400 za 200zł Taka cena bo ma walnięty napęd - czyta tylko oryginalne dvd. Divx i mp3 już nie - ale co tam jak to do playa 3 będzie podłączone? Ogólnie jestem zadowolony za taką cenę - ładnie grają w trybie stereo (naprawdę bardzo ładnie - choć oczywiście do mojej wieży Onkyo daleko ) a i 5.1 w niedużym pokoju daje radę. Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 5 kwietnia 2009 Opublikowano 5 kwietnia 2009 Jest na forum jakas osoba ktora ma ampli onkyo 606? Cytuj
neospiderman 6 Opublikowano 6 kwietnia 2009 Opublikowano 6 kwietnia 2009 (edytowane) Ja mam. Jakoś pomóc? Edytowane 6 kwietnia 2009 przez neospiderman Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 6 kwietnia 2009 Opublikowano 6 kwietnia 2009 (edytowane) @tomci23 Napisz Tomku jak Ci się sprawuje zestawik i jak go sobie porozstawiałeś (może foto w hc room ? hehe) Edytowane 6 kwietnia 2009 przez Łebi Cytuj
Redmitsu 985 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Ja rowniez jestem w posiadaniu Z-5500 i dzwiek w tej cenie jest rewelacyjny. Czasem mi brakuje srednich tonow ale jakos to przezywam ; p Sub pomimo swoich wielkich rozmiarow nie jest taki jaki sobie go wyobrazalem. Sub na bass testach sprawuje sie swietnie ale podczas gier/muzyki/filmow nie jest juz taki potezny. Tak jak wiekszosci kin domowych, sub jest tlumiony przez satelitki i na wyzszych obrotach po prostu go przegluszaja. Moj pokoj to okolo 16m2 a nigdy grajac nie mialem ich na polowie glosnosci. No, 1/2 glosnosci mam grajac w rock banda(lub minimalnie troche glosniej), a w inne gry sciszam do poziomu 3/4 na 10. Grajac za glosno, przeszkadza mi to. Nie moge sie skupic na rozgrywce. Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Jest na forum jakas osoba ktora ma ampli onkyo 606? Obecny Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi