Wooyek 1 130 Opublikowano 15 grudnia 2009 Opublikowano 15 grudnia 2009 (edytowane) Taki jest właśnie plan działania Edytowane 15 grudnia 2009 przez Wooyek Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 19 grudnia 2009 Opublikowano 19 grudnia 2009 Mam PS3 podlaczone przez kabel HDMI do amplitunera Onkyo 605.Wszystko jest super,mam dzwiek 5.1,jakosc tez powala z nog ale jest jeden maly szkopul ktory mnie denerwuje. Za kazdym razem jak robie update konsoli,odpalam gre lub daje quit game (podczas juz grania) obraz znika,pojawia sie brak sygnalu i amplituner probuje sie dostroic do sytuacji. I w tym momencie czasami mu sie nie udaje i obraz pozostaje czarny,miga sobie napis "HDMI" i musze na pilocie zmienic zrodlo na jakies inne (np dvd) i spowrotem nacisnac na zrodlo do ktorego podpiety jest PS3 i zalapie. Da sie zyc ale irytujace,czy to norma w amplitunerach? (to moj pierwszy). Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 19 grudnia 2009 Opublikowano 19 grudnia 2009 nie mam 805 nie ma nic takiego Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 Mam Onkyo 606 i też nie mam nic takiego. Ale mam podobny zonk przy DVD podłączonym po HDMI bezpośrednio do TV. Nie zawsze wyświetla obraz po włączeniu, najpierw muszę wskoczyć na inny kanał, potem wrócić do DVD i wtedy łapie obraz. Podejrzewam tani kabel HDMI, choć technicznie nie mam pojęcia dlaczego... Cytuj
santorynxd 0 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Cześć Wam ; D mam takie pytanie czy głośniki Logitech Z-3 posiadają przejściówkę do podłączenia PS3 ? Do porównania mam jeszcze Z323 ( ma wbudowane wejścia w woofer ). Jednak bardziej mi się podobają te pierwsze , zależy mi na zestawie 2.1 mam teraz 5.1 lecz stwierdziłem ze nie wykorzystuje go wcale z powodu braku miejsca. Może polecacie jakieś głośniki do konsoli i kompa jednocześnie cena do 300zl , lepszych nie potrzebuje. Cytuj
AngryParamedic 0 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 logitech z-10 ... bo po co Ci subwoofer skoro bedzie i tak gorzej gralo niz 2.0 ;] ... polecam, dzwiek przebija wszystkie zestawy 2.1 w cenach do 500zl. pozdr. Cytuj
lons 38 Opublikowano 9 stycznia 2010 Opublikowano 9 stycznia 2010 (edytowane) Mam w Aucie wzmacniacz Pioneer'a .Jest szansa podlaczenia go do Ps3? Edytowane 9 stycznia 2010 przez lons Cytuj
Katana 0 Opublikowano 10 stycznia 2010 Opublikowano 10 stycznia 2010 Mam w Aucie wzmacniacz Pioneer'a .Jest szansa podlaczenia go do Ps3? Jakbyś napisał jakiś model - podał dokładniejsze info, to może ktoś Ci pomoże Cytuj
lons 38 Opublikowano 10 stycznia 2010 Opublikowano 10 stycznia 2010 Czy ten wzmacniacz samochodowy podłacze pod PS3? http://www.audiophile.pl/p/916_pioneer_gm-x364 Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 11 stycznia 2010 Opublikowano 11 stycznia 2010 (edytowane) @Ions Ale jeśli radio ma wejście audio (np. aux in) to jak najbardziej tak Wystarczy wejscie na chinch'e lub na jack'a (tu musisz użyć przejściówke wejsie chinche->wyjście jack) Wtedy konsola->radio->wzmachol->głosniki Edytowane 11 stycznia 2010 przez Łebi Cytuj
Dark_Slide 2 Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 (edytowane) Chciałbym dokupić do PS3 zestaw kolumn (mam TV Sony KDL-32E4000) nigdy nie kupowałem sprzętu audio dlatego nie wiem od czego zacząć poszukiwania. Chciałbym porządny sprzęt w granicach 1000-1500 zł, choć może bliżej tej mniejszej granicy. Zależy mi na jakości dźwięku, a nie na mocy. Co proponujecie? Edytowane 14 stycznia 2010 przez Dark_Slide Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 witam ponownie niedlugo przyjedzie do mnie zestaw Logitech Z-5500 patrzalem za kablami optycznymi ale sa jakies dziwne rozne rodzaje moglby ktos mi podac jakis 100% pewny kabel ktorym podlacze te glosniki z ps3 na przestrzenny dzwiek ?? jak juz ktos bedzie szukal prosilbym o taki min. 3m Masz szczęście bo sam posiadam taki zestaw nie masz co kombinować, oczywiście do głośników dostaniesz kabel który podpinasz i masz dźwięk 5.1 ale lepszym rozwiązaniem będzie kupienie zwykłego kabla optycznego toslinka. I dzięki temu w zależności jaki format będzie gra lub film obsługiwała automatycznie ci się przełączy Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 24 stycznia 2010 Opublikowano 24 stycznia 2010 Chciałbym dokupić do PS3 zestaw kolumn (mam TV Sony KDL-32E4000) nigdy nie kupowałem sprzętu audio dlatego nie wiem od czego zacząć poszukiwania. Chciałbym porządny sprzęt w granicach 1000-1500 zł, choć może bliżej tej mniejszej granicy. Zależy mi na jakości dźwięku, a nie na mocy. Co proponujecie? Jaki zestaw? 2.0? 5.1? 2.0 http://www.ceneo.pl/106826 x2 - 1000zł http://www.ceneo.pl/3427382 - 900zł 5.1 http://www.ceneo.pl/274139 - 1700zł http://www.ceneo.pl/368479 - 1350zł Cytuj
Gość szpic Opublikowano 22 lutego 2010 Opublikowano 22 lutego 2010 mam takie pytanie. mam ps3 i kino domowe Thomson. chcialbym aby dzwiek szedl z ps3 do kina mam teraz podlaczone tak : ps3 -> hdmi -> tv ps3 -> optyk -> kino w ps3 mam odchaczone ze dzwiek ma isc na optyk. ale na kinie dzwieku brak? jedyne jakie mam na kinie przyciski wyboru zrodla to : dvd vcr tv/anl sat/cab lecz na zadnym z nich nie ma dzwieku? any idea? Cytuj
Exus1pl 7 Opublikowano 22 lutego 2010 Opublikowano 22 lutego 2010 mam takie pytanie. mam ps3 i kino domowe Thomson. chcialbym aby dzwiek szedl z ps3 do kina mam teraz podlaczone tak : ps3 -> hdmi -> tv ps3 -> optyk -> kino w ps3 mam odchaczone ze dzwiek ma isc na optyk. ale na kinie dzwieku brak? jedyne jakie mam na kinie przyciski wyboru zrodla to : dvd vcr tv/anl sat/cab lecz na zadnym z nich nie ma dzwieku? any idea? 1. Upewnij się ,że w PS3 wszystko jest dobrze ustawione 2. Sprawdź jak w kinie jest oznaczony optical( albo z tyłu kina albo w instrukcji) 3. Sprawdź kabel( ten co masz na innym sprzęcie i ew. inny kabel na PS3 i kinie domowym) 1 Cytuj
Lamkers 20 Opublikowano 23 lutego 2010 Opublikowano 23 lutego 2010 Najlepiej podaj model kina, tak na ślepo troszkę trudno Ci pomóc Skoro kino ma wejście optyczne to nie ma możliwości takiej aby się nie dało Cytuj
balon 5 341 Opublikowano 24 lutego 2010 Opublikowano 24 lutego 2010 (edytowane) Słuchajcie bo ja jestem laik totalny, a podobnego pytanie nie mogłem znaleźć. Można głośniki logitech z 5500 podłąćzyć na raz pod PS3 optykiem i po TV jackiem ? Już piszę o co mi chodzi. Chcę mieć dźwięk przestrzenny w grach na PS3, a lepszy głośniejszy dźwięk z kablówki jak i filmów z lapka, którego mam podpiętego pod plazmiacza. Da się to zrobić ? Będzie dźwięk z kablówki? ps aha i jeszcze, żeby z X360 też był głos w tych głośnikach. z góry dzięki za jakieś info Edytowane 24 lutego 2010 przez balon1984 Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 24 lutego 2010 Opublikowano 24 lutego 2010 Znaczy ja mam Z-5500 i mam tak zrobione. Ps3 i Xo podpięty optykami ale do rozgałęźnika optycznego (zapomniałem nazwy fachowej) w każdym bądź razie urządzenie które pozwala podpiąć 2 optyki do jednego wejścia ;]. A dekoder od telewizji i DVD (czy w Twoim wypadku TV i laptop) mam podłączone przez coaxial kabel (oczywiście również daje 5.1) . Tylko raczej wątpię żeby Twój TV (w ogóle który) miał wejście coax, bo fakt, że ja nie podpinam bezpośrednio głośników do TV tylko do dekodera od telewizji. I wątpię żebyś jackiem podpiął głośnik do TV. Z lapkiem nie będzie problemu w zestawie z głośnikami jest kabel umożliwiający podpięcie kompa/laptopa. Cytuj
Lamkers 20 Opublikowano 24 lutego 2010 Opublikowano 24 lutego 2010 (edytowane) Jeśli chodzi Ci o podłączenie TV jako odbiornika TV a nie jakiegoś dekodera DTV to jackiem wyjściowym z TV powinno być ok, kumpel miał tak podpięte Creativy jakieś 5.1, jeśli masz dekoder polecam coaxial lub optyk - po jacku będzie to tylko namiastka dźwięku przestrzennego. Edytowane 24 lutego 2010 przez Lamkers Cytuj
xylaz 4 Opublikowano 5 marca 2010 Opublikowano 5 marca 2010 Mam problem z podłączeniem dźwięku z PS3, sytuacja wygląda następująco: Dźwięk z PS3 idzie do TV (sony bravia) przez HDMI, a z TV idzie przez wyjście audio do rozgałęziacza (http://www.ecvv.com/product/846510.html), a później do wieży. W ustawieniach dźwięku konsoli jest domyślnie 2 kanały linear PCM. Do tej pory wszystko było dobrze, gdy używałem starej, dużej wieży AIWA z 6 głośnikami. Wieża umarła, więc podłączyłem zamiast niej coś takiego http://www.tinyurl.pl?zkaV8WAd. Dźwięk z PC jest odtwarzany bez problemów, a z PS3 czasem jest dobrze, a czasem nie jest. Większość gier brzmi normalnie, ale przy niektórych z głośników lecą paskudne trzaski i zgrzyty. Przykładowo muzyczki z Digger HD i Super Rub'a'Dub nie da się słuchać, a demo Just Cause 2 brzmi dobrze, dopóki nie pojawi się dźwięk eksplozji. Czy ma ktoś pomysł gdzie leży problem? Nie chciałbym kupić innej mini wieży i mieć taką samą sytuację. Cytuj
Jaszczur 0 Opublikowano 5 marca 2010 Opublikowano 5 marca 2010 czy sprzet jest podpiety do zasilania dokladnie w ten sam sposob (wtyczka od starej wiezy zastapiona wtyczka od nowej)? Cytuj
xylaz 4 Opublikowano 5 marca 2010 Opublikowano 5 marca 2010 czy sprzet jest podpiety do zasilania dokladnie w ten sam sposob (wtyczka od starej wiezy zastapiona wtyczka od nowej)? tak Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 6 marca 2010 Opublikowano 6 marca 2010 (edytowane) czy sprzet jest podpiety do zasilania dokladnie w ten sam sposob (wtyczka od starej wiezy zastapiona wtyczka od nowej)? tak A ile głośników podlączyłeś do tego sprzętu, nie dorzuciłeś na siłę od starej wierzy może?? Jak dla mnie brakuje mocy... Edytowane 6 marca 2010 przez Incognitos Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 9 marca 2010 Opublikowano 9 marca 2010 Czy głośniki Logi Z3(2.1) nadadzą się do PS3, nie będzie problemu z ich podłączeniem ? Chciałbym korzystać z nich równocześnie na PC, obejdzie się bez ciągłego przełączania kabli ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi