xiii-13 0 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Co powiecie na taki zestawik: Jamo s606 bez suba+ yamaha rxv 661? Za taką cenę(2800 zł) chyba trudno o coś lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Incognitos 2 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 (edytowane) Co powiecie na taki zestawik: Jamo s606 bez suba+ yamaha rxv 661? Za taką cenę(2800 zł) chyba trudno o coś lepszego? Zestawik kozaczek tylko radziłbym brać rx-v663 lub 563, a nie 661, żeby nie bawić się z dźwiękiem 5.1/7.1 przez optyka tylko puścić przez HDMI. Edytowane 13 Kwietnia 2009 przez Incognitos Cytuj Odnośnik do komentarza
kozanec 0 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Witam potrzebuję pomocy posiadam już dłuższy czas zestaw logitech z-5500(bass masakruje wnętrzności,drzwi-ściany itp),ale chciał bym podłączyć drugi subwoofer do tego zestawu wiec moje pytanie jak to zrobić,żebym mógł mieć w domu imprezę typu SENSATION BLACK.Planuje podłączyć identyczną tubę jak w zestawie logitech z-5500(może być innej firmy,ale nie z mniejsza mocą niż orginał).Więc proszę o podpowiedz jak to wszystko ze sobą podłączyć.Za wszelkie info z góry dziękuję ps:nie pytajcie po co mi dwie tuby,poprostu jestem szalony:P Cytuj Odnośnik do komentarza
Incognitos 2 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Wydaje mi się, że to chyba nie można sobie od tak podłączyć. Przecież sprzęt ma ograniczoną moc jaką może obsłużyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
kozanec 0 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 moze jakis amplituner jest potrzebny do takiej operacji moze jakis amplituner jest potrzebny do takiej operacji Cytuj Odnośnik do komentarza
neospiderman 6 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Nie da się, z5500 to zamknięty system. Cytuj Odnośnik do komentarza
kozanec 0 Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 no to jak sie nie da to lipa...Mam inny pomysl jak amplituner polecacie do tej tuby http://allegro.pl/item607509192_tuba_apoca...6000w_pmpo.html Chce zrobic wlasnoreczne kino domowo-mluckowe.Amplituner obowiazkowo z DD I DTS Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 a jaki przedział cenowy? Amplitunery Onkyo, Yamaha, Danon, Harmon-Kardon to chyba najlepszy wybór Cytuj Odnośnik do komentarza
kozanec 0 Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 raczej nie wiecej niz 1tys zl http://allegro.pl/item616096330_amplituner...rebrny_f_v.html Taki by wystarczyl?Firma znana i dobra Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Brak wejść HDMI i najnowszych dekoderów DTS MA i DD TrueHD. Ja bym myślał przyszłościowo i wolał te 500zł dołożyć do lepszego sprzętu. BTW nie słyszałem o firmie Ferguson Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 BTW nie słyszałem o firmie Ferguson :o Jak tak można żyć w niewiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza
Incognitos 2 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 (edytowane) Do usunięcia Edytowane 3 Maja 2009 przez Incognitos Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Ta firma zajmuje się techniką satelitarną, a dopiero od 2003 roku zaczęła działać w AV, więc nie dziwi mnie, że niewiele słyszałem o tej firmie Cytuj Odnośnik do komentarza
kozanec 0 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 wydaje mi sie ze ten ferguson by byl ok,ale skoro jest be,to moze ta yamaha? http://allegro.pl/item619880208_amplituner...36m_cy_hit.html Ewentualnie co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 jak mozna Ci doradzic amplituner jak nie napisales do jakich kolumn, w gole nic nie napisales konkretnego sam sub to kupujesz aktywny i może by nawet dalo rade i Zetkami to zgrac, tylko trzeba by sprawdzic czy zetki wywalaja na przednie stereo cale pasmo czy wycinaja, powinny wycinac ale kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 wydaje mi sie ze ten ferguson by byl ok,ale skoro jest be,to moze ta yamaha? http://allegro.pl/item619880208_amplituner...36m_cy_hit.html Ewentualnie co polecacie? Z tego co widzę to ta YAMAHA też nie ma najnowszych dekoderów, ale za to ma HDMI. Cytuj Odnośnik do komentarza
kozanec 0 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 ogolnie patent jest taki zeby amplituner i sub zgrac na pewien czas z satelitkami od z-5500.Pozniej dopiero zamienic satelitki na kolumny(moc satelitek to ok 70wat RMS).To ktory,amplituner ma najnowsze dekodery.Tylko zeby cena nie powalala z nog(do 2tys) Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) tylko po co Ci najnowsze dekodery jak i tak nie beda wykorzystene w podlaczeniu z PS3 musisz miec uzasadnienie ze bedzie to wykorzystane z czyms innym np. stacjonarnym odtwarzaczem BD najwazniejsze jest by przyjmowal dzwiek wielokanalowy PCM (bo DD5.1 i DTS to kazdy bedzie) bo to wysyla PS3 po zdekodowaniu... druga wazna rzecz to by mial wejscie HDMI bo PS3 po HDMI tylko daje pelne spektrum mozliwosci dzwiekowych czyli ampli musi miec wejscia HDMI i wyjscie HDMI aby wizje przeslac dalej zetki maja z 70W ale chyba przy 4Ohm wiec praktycznie kazdy ampli je napedzi, wazne jest co bedzie docelowo... ogolnie jak masz malo gotowki i nie jestes audiofilem to mozesz celowac nawet w tego fergusona, czyli dostaniesz jak najwiecej za jak najmniejsza kaseale jakosc oczywiscie pod znakiem zapytania... jak określiłbyś precyzyjnie swoje wymagania i kupil to co Ci niezbedne a nie na wyrost to i w znanych sprawdzonych markach da sie zamknac cenowo... Edytowane 6 Maja 2009 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Ale chora akcja z której kompletnie nic nie kumam ale po kolei. Nagrałem dziś film w formacie x264 BRrip, 5.1. Wszystko ok odpalam go na PS3 film działa kopia żyleta ale dźwięku nie ma. Myślałem że, może coś z głośnikami nie tak ale na zwykłych filmach dvd czy grach wszystko działa, dźwięk jest. Ale co jest najdziwniejsze jak wezmę przewijanie na 1.5 to wtedy dźwięk jest ale nie 5.1 tylko zwykłe stereo itd. tego kompletnie nie rozumiem, dźwięk na przewijaniu . Aha jak coś to mam Logitechy Z-5500 podłączone optykiem, ktoś wie o co kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza
kozanec 0 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Nie jestem audiofilem i dźwięk z satelitek z-5500 jest dla mnie ok.W przyszłości jakieś w miarę konkretne kolumny by się przydały.Moim najważniejszym dokonaniem jest czysty dźwięk(satelitki z-5500) i mega konkretny SUBWOOFER(4-6 razy mocniejszy niż ten w z-5500).Więc jaki amplituner(myślę przyszłościowo) by był potrzebny do takiej operacji,żeby pociągnął konkretnie mocny SUB np ten: http://www.allegro.pl/item607509192_tuba_a...6000w_pmpo.html Może być też inny byle by się ściany waliły i mógł zrobić w chacie balety 70 wat RMS jest na jedną satelitkę czyli na kanał Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) widze ze w gole nie kumasz nic te amplitunery w gole nie "ciagna" suba czyli pasywny sub w gole nie bedzie dzialac z tymi amplitunerami a jakbys juz znalazl amplituner ktory ma koncowke mocy na suba to bedzie to bzdura, slabsza od Zetek a aktywny sub bedzie dzialal nawet z mp3 ktora trzymasz w kieszeni a z tego co piszesz ze chcesz 4-6 razy mocniej niz maja Zetki, to Ty puszczasz to ma maxa i jeszcze malo? chodzi CI zapewne zeby mial nizsze zejscie, a suba i same glosniki dobiera sie do kubatury pokoju a nie od tak, mzoesz miec 4-6 razy wiecej mocy a to bedzie jeden wielki jazgot i dudnienie-buczenie a nie bas, po za tym trzeba miec swiadomosc dlugosci fali, czyli jaka odleglosc jest potrzebna by uzyskac konkretna czestotoliwosc (im nizsza tym ta doleglosc znacznie wieksza) a lnk ktory ciagle wklejasz to bzdura, to tuba do samochodu pasywna, nie dosc ze potrzeba do tego wzmacniacza to zapewne nijak sie to ma do warunków domowych, suba do domu to szukaj w dziale http://www.allegro.pl/20076_aktywne.html PS. za te 1000zl to nie kupisz nic znacznei lepszego niz juz masz w Zetkach kup jakies uzywki estradowe kolumny jakis wzmacniacz do nich i juz beda wam bebenki pekac w uszach jak tak tego spragnieni na koniec tylko mozna dodac by spelnic chociaz w czesci Twoje oczekiwania to B&W PV1, ma raptem 500W i jest uznawany za jeden z najpotezniejszych subow do systemu kina domowego a jak widac moca dla ciebie jeszcze by byl za maly Edytowane 6 Maja 2009 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
kozanec 0 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 myslalem ze pasywny sub mozna podlaczyc do ampli(widac mam ubytki w wiedzy na ten temat).No to ok jaki polecasz mocniejszy aktywny sub od tego co oferuje sub od z-5500 chodzi mi o moc RMS jak i o mniejsze zejscie.Pokoj mam jakies 12m2 A cena jego to jedyne...? Cytuj Odnośnik do komentarza
kozanec 0 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 http://allegro.pl/item624593262_subwoofer_...per_cena_d.html moze takie cos na raty plus do tego jakis ampli.Wszystko chce zeby gralo na ps3 przez HDMI Cytuj Odnośnik do komentarza
kozanec 0 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 chce miec dobry dzwiek w grach,a taki potezy sub potrzebuje do rasowej mlucki TECHNO-HOUSE,ELECTRO,TRANSE,HARD STYLES Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) 12m2? i imreza jest w tym zostan przy Ztkach i glowy nei zawracaj sobie niczym inny najpierw zmien pokoj pozniej sprzet... w tym pokoju juz Ci przeciez sub od Zetek dudni-buczy... to co wyzej to koszt jakies 6tys... jedno male info by byc swiadomym, dzwiek np 20Hz (ktorego i tak zapewne nie uslyszysz juz) potrzebuje dlugosci ok 17m by powstal, dobrym przykladem sa jezdzace suby, najnizszy dzwiek slysza wszyscy w kolo ale nie Ci co w srodku, podobnie zapewne masz u siebie na Zetkach, w sasiednich pomieszczeniach obrazy spadaja a Tobie wydaje sie w Twoim pokoju ze cicho... ten paradigma na pewno bedziesz czul ze ma wiecej mocy tylko tak jak pisalem wyzej, jak w rezonans wpadnie to nie bedzie bas a buczenie... Edytowane 6 Maja 2009 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi