Arkady 1 011 Opublikowano 27 września 2010 Opublikowano 27 września 2010 @Redmitsu Wybrałeś akurat dwie gry na których się zawiodłem w tej generacji. Yakuza 3 niestety została za późno u nas wydana o co najmniej dwa lata. Z Finalem miałem podobnie jak Ty, na PSX i PS2 zagrywałem się do bólu, a na 13 strasznie się zawiodłem, dialogi słodkie aż mdli, walki nudne jak diabli. Oczywiście są to informacje z kilku godzin grania, niestety dalej nie dałem rady grać. Ale jak już chcesz coś brać z tych dwóch to zdecydowanie FFXIII, przynajmniej jakość wykonania daje radę. @Q-Jot Obie gry są warte zagrania. Więc pierw kup Heavenly Sword, skończysz w 5-6 godzin, sprzedasz lub wymienisz na inFamous Cytuj
Order 0 Opublikowano 27 września 2010 Opublikowano 27 września 2010 Odradzacie AC:1, a doradzacie AC:2, ale czy nie będę miał żadnych problemów z wczuciem się, jak zacznę od kontynuacji? Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 27 września 2010 Opublikowano 27 września 2010 A ja dla odmiany polece Yakuze. To byla pierwsza czesc w jaka gralem i bylo swietnie. Gra ma naprawde fajny system walki, mnostwo questow pobocznych, duzo minigierek, perfekcyjnie odwzorowany klimat japonii, troche humoru oraz swietna fabule. Napisales, ze liczy sie dla ciebie fun i fabula - w Yakuzie znajdziesz obie te rzeczy. Niektore subquesty potrafia naprawde rozbawic, minigierki oraz walki zapewniaja duzo rozrywki, a fabula jest naprawde dorosla i wciagajaca. Naprawde polecam ta gre. Tym bardziej powinien cie zachecic do niej fakt, ze to niejako polaczenie gry akcji z jRPG (ktore chyba lubisz). Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 28 września 2010 Opublikowano 28 września 2010 (edytowane) REDMITSU Sam mam dylemat:P polecić ci yakuze 3 czy ff13 .... Obie gry przeszedłem i w obu super się bawiłem... Z jednej strony super fabuła ale już zdeczka przestarzały gameplay (yakuza) a z drugiej strony świetny gameplay (najlepszy system walki w serii) ale fabuła zeszła na drugi tor chodź zapowiadała się baaardzo epicko (ff13). W obu tytułach spędziłem po 60-70 godzin, i oba bardzo mi się podobały... jaki z tego morał?? kup obie . W serie ff zagrywałem się od 1997 r. przechodząc dosłownie wszystkie części (poza 11) i spin offy dlatego też wybieram ff13 dla ciebie . JA nie byłem zawiedziony tą częścią jak większość (która sama się przyznaje że nawet nie przeszła....). Ba po kiczowatym ff10-2 lub mdłym ff12, trzynastka LŚNI Edytowane 28 września 2010 przez xzdunx Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 28 września 2010 Opublikowano 28 września 2010 Zamowilem Finala, dzieki chlopaki za rady ; ) Cytuj
77rpm 32 Opublikowano 29 września 2010 Opublikowano 29 września 2010 God Of War 1&2 ( nie grałem w żadną ) VS Heavy Rain VS Red DEad VS PSPLUS konto ... nie stać mnie na wszystko za jednym machem - to są tytuły które mnie bardzo kręcą a mogę sobie pozwolić na jedną grę na miesiąc ( jak wszystko się uda ). Poza tym mam taki syndrom by wyciskać ile się da ( nadal zostaje jedno przejście Uncharted 2 , no i nie mam czasu by grać po 8 godzin dziennie ). Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 GoW 1&2 - tyle w tym temacie. HR starczy Ci na 8 godzin ? Drugi raz będziesz przechodził na siłę. Red Dead to kombajn który starczy Ci na długie godziny, ale gdybym miał wybierać, to dla mnie Kratos jest numerem 1. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 Emocjonalnie to dla mnie Heavy Rain ale już jeżeli chodzi o racjonalny wybór (jedna gra na miesiąc) to twierdze bodobnie jak Lipa, bierz GoW3 , będziesz miał z 25 h gry za 1 razem + taką serie trzeba znać. Będziesz mógł za jakiś czas swobodnie sięgnąć po GoW3. Skończysz Kratosa to wciągnij HR (21 zakończeń), a potem RDR. Zresztą każda gra jest bardzo dobra i wyjątkowa w swoim gatunku. Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 God of War 1&2 przejdziesz łącznie w 15h jak nie mniej. RDR fabularnie konczy sie z licznikiem 20h, a ukonczyc gre na 100% zajmuje 2x wiecej czasu. Jak jedna gra na miesiac to zdecydowanie rdr ;] Jezeli grales w GoW 1&2 to lepiej odrazu kupic 3. Ja sie lepiej bawilem z rdrem niz z gowem. Heavy rain to inna para kaloszy, oglada sie to jak zayebisty film ;] Dobry, lecz krotki. Cytuj
TomXsz 0 Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 Co do Heavy rain to nie jestem zgodny z tym co napisał kolega powyżej dla mnie osobiście jest dość przereklamowanym produktem. A RDR to możesz brać na pewno na miesiąc grania Ci starczy... Cytuj
77rpm 32 Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 Dziękuję... HR właśnie mnie pociąga ze względu na reklamę i oceny - zresztą każda z tych gier. Jedna gra na miesiąc to plus minus 160 - 200 zł - dla mnie przeciętnego gościa z robotą, spłacającym kredyt za chatę i tv to i tak sporo Ja bym mógł i więcej ale gdy się mieszka z kobietą to wydatki rosną... proste prawda --- Dzięki - teraz myślę nad GoW i RD - ciężki wybór bo GoW to istna legenda którą znać i kochać trzeba a RD ... ehh za(pipi)ioza. mam pytanie bo słyszałem opinię odnośnie nowego Metal Gear - czy naprawdę jest aż tak japoński ? Nie trawię anime, japońskich bajek, fryzur itp ( devil may cry od razu bez sprawdzania skreślam ). Tak słyszałem ale wolę zasięgnąć pewniejszej rady Robię sobie poza tym smaka na Two Worlds II Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 God of War 1&2 przejdziesz łącznie w 15h jak nie mniej. RDR fabularnie konczy sie z licznikiem 20h, a ukonczyc gre na 100% zajmuje 2x wiecej czasu. Jak jedna gra na miesiac to zdecydowanie rdr ;] Jezeli grales w GoW 1&2 to lepiej odrazu kupic 3. Ja sie lepiej bawilem z rdrem niz z gowem. Heavy rain to inna para kaloszy, oglada sie to jak zayebisty film ;] Dobry, lecz krotki. Nie wiem jak by trzeba było zapieprzać żeby przejść obie gry w takim czasie przy pierwszym przejściu, bo ono trwa łącznie co najmniej 25h. Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 seria mgs zawsze była bbbbbbbbardzo japońska ale fakt 4 część pobija wszystkie części + spin offy razem wzięte więc jak cie jap. humor/klimat odrzuca to nie sięgaj!! Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 3 października 2010 Opublikowano 3 października 2010 No to mam teraz dla was prawdziwe starcie tytanów. PES2010 czy Fifa 10 ? Od wersji 07 pykam tylko w Fife, jednak ostatnio zassałem demka PES'a 2011 oraz 2010 i cholernie mi się spodobały. Jako że ostatnią wersją PES'a w jaką grałem była 6 to nie za bardzo orientuje co poprawiano w nast. częściach. Mam też pytanie jak wygląda sprawa komentarza ? Czy są to ci sami panowie co w ang. wersji Fify i czy ich kwestie to ciągle te same fakty i wybrane nazwiska zawodników ? Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 3 października 2010 Opublikowano 3 października 2010 Dla mnie wybór jest oczywisty. PES 10, to jakaś paranoja. Więc bierz fifkę. Cytuj
mikro 48 Opublikowano 3 października 2010 Opublikowano 3 października 2010 PES i Fifa różnią się ogromnie. I nie powiem ci, która jest lepsza bo tu musisz wyrobić swoje własne zdanie. Jeden powie 'bierz Fife' drugi 'bierz pesa' a prawda jest taka, że mimo iż gra X jest lepsza, to gra Y może ci się bardziej spodobać. I co wtedy? Cytuj
Szalona Małpka 5 Opublikowano 3 października 2010 Opublikowano 3 października 2010 (edytowane) Kurcze no nie wiem czy kupić Dead Rising 2 (zombrex edition) lub Red Dead Redemption. Ogólenie lubie sandboxy miałem GTA IV ,inFamous i inne takie tam różne ,ale przeraża mnie to pseudo ograniczenie czasowe w DR 2. No sam nie wiem poradźcie coś ludziska. Edition. Już wybrałem ,ale dzięki za zerowy odzew. Edytowane 3 października 2010 przez Szalona Małpka Cytuj
77rpm 32 Opublikowano 4 października 2010 Opublikowano 4 października 2010 (edytowane) Pograłem w demo god of war 3... ta gra zmieni moje życie Łykam 1 i 2. Dziękuję za rady - idę za słusznym głosem. --- Jeszcze jedno... czy FIGHT NIGHT 4 jest w wersji pl ? Nadal mam dylemat nad FN czy UFC. Pograłem w demo mma i jeżeli ufc jest podobne to ot miernota. Walki w 30 sek Nie da się przewidzieć, trzeba (pipi)ac w pada jak mało co. Pod tym względem FN zdecydowanie przoduje. Edytowane 4 października 2010 przez 77rpm Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 4 października 2010 Opublikowano 4 października 2010 Już Ci kiedyś tłumaczyłem. UFC 10 nie jest nawet w najmniejszym stopniu podobne do tego shitu. Jest 100 razy lepsze Co do FN 4 to nie ma wersji PL. Cytuj
BasteKSG 42 Opublikowano 5 października 2010 Opublikowano 5 października 2010 W FNR4 nie potrzebujesz wersji PL. Nawet jesli nie mialbys pojecia o angielskim to dalbys rade. Wedlug mnie FNR3 jest o niebo lepsze pd UFC - bez dwoch zdan! Cytuj
77rpm 32 Opublikowano 5 października 2010 Opublikowano 5 października 2010 To lepiej FN 3 czy 4 ? UFC mam mały dystans przez demo MMA. Jakoś mnie nie porwało i wydaje mi się jakieś... z dupy. Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 5 października 2010 Opublikowano 5 października 2010 To jak się wahasz między FN 3 a 4 to bierz najnowszą Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 5 października 2010 Opublikowano 5 października 2010 To lepiej FN 3 czy 4 ? UFC mam mały dystans przez demo MMA. Jakoś mnie nie porwało i wydaje mi się jakieś... z dupy. Najlepszym rozwiązaniem będzie sprawdzić demo UFC. Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 5 października 2010 Opublikowano 5 października 2010 To jak się wahasz między FN 3 a 4 to bierz najnowszą Kwestia gustu - wg. mnie FN4 w porownaniu do trojki to syf. A jako, ze opinie sa podzielone (niektorym bardziej sie podoba FN4), a FN3 kosztuje grosze to polecam tobie wybrac wlasnie ta odslone. Cytuj
77rpm 32 Opublikowano 5 października 2010 Opublikowano 5 października 2010 Nimo dema ufc - no bo gdzie ? Patrzyłem i nie znalazłem. Najlepiej mieć i ufc i FN4 Wszystko spoko ale mam soniacza od nie tak dawna a gry do tanich nie należą - piratami się brzydzę jak nie wiem co. Nie można życ tylko grami - przyjemnie sobie zakupić jakąś muzyczkę i tak się pieniądz rozchodzi. Pytanie kolejne - Red Dead jest w wersji pl ? Dam sobie radę z ang ale dużo wygodniej jest mi grać w gry pl - zawsze lepiej je odbieram i wszystko załapię bez problemu. Dziś mi znajomy za(pipi)iście zachwalał te produkcję... Mam już kilka tytułów które mieć praktycznie muszę ! God Of War 1 2 3 Red Dead Heavy Rain Fn 4 UFC ( nie zdecyduję się a lepiej mieć obie ) Gta 4 i dodatki To jest to co mnie za(pipi)iście kręci. Skate 3 było by fajnie ale mam jedynkę i jest tu jeszcze kupa grania - a jak już zapytam to może mi powiecie jak się trzaska manuale Cięzko wykręcić też dobre flipy... 360 do dziś nie mogę się nauczyć. Kupiłem tekkena 6 i jestem zawiedziony. Tryb fabularny jest tym co omijam - nie po to kupuje się takie gry a poza tym japońskie (pipi) nie jest dla mnie. Bijatyka jest świetna ale nudna - ot napierdalanie w guziki - demo FN o wiele bardziej przypadło mi do gustu i rozważam czy się z kimś na gametrade nie zamienić. Niby tekken to pozycja którą w domu mieć po prostu trzeba... no i sam już nie wiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi